COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 973
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 310
чудя се защо в Пирогов дават на едни час за втора доза след четири седмици, а на други след 10?

# 20 311
  • София
До седмица-две май всички желаещи, поне в София и големите градове, ще имат възможност да се ваксинират или да се “боцнат”, както не знам защо ви кефи да му викате.
Тогава няма да има оправдания да има неваксинирани в темата.

Е-хе, чак пък всички Simple Smile
Но дано да има де, дано. И аз съм от чакащите ваксина (но пред Пирогов не бих се наредила, заради тълпите).

# 20 312
  • София
Новини от Стара Загора - Записаните 74 души за имунизация в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ ще имат възможност да им бъде направена ваксинация, след като това беше писмено потвърдено от Регионална здравна инспекция – Стара Загора. Това съобщиха от ръководството на болницата.
https://divident.eu/2109/na-23-fevruari-vaksinirat-zapisanite-v- … a-v-stara-zagora/

# 20 313
Последно не разбрах при джи пи-тата ще има ли някакви ваксини изобщо или всичко в т.н. центрове?
Ей сега се прибирам от моето ..Говорих заради родителите ми-те щели да ваксинират и с АЗ и с Модерна и с Файзер.Питах -ами температурите?-Те след като се размразяли издържали до 5 дни в хладилник..та при нея ще се слагали.Кога ще има-не знае...Тя нямала проблеми след 2-те дози,а сестрата-температура,гадене,повръщане,болка в муслулите за 3 дни.А и са казали и над 65 да ваксинират със Дизастрата/много ми хареса/.За такива като мен които са за масова обаче искат да изчакат по различни причини-записване в портала от 1-ви март който ще стартира.Щяла да се опита да се съобрази с кой каква искал/имало и друго с предпочитания/-ама не вярва да има друго освен Астрата за сега масово и когато и доставели ще вика по списък.Това при моята..

# 20 314
  • Стара Загора
Новини от Стара Загора - Записаните 74 души за имунизация в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ ще имат възможност да им бъде направена ваксинация, ......
Изпратиха ми смс, във вторник ще съм там

# 20 315
  • Варна
От Гардиън :

"Pfizer Inc и партньорът BioNTech SE заявиха в петък, че са представили нови данни на здравния регулатор на САЩ, показващи стабилността на тяхната ваксина Covid-19 при температури, често срещани във фармацевтичните фризери и хладилници.

Доклади на Ройтерс:

Ваксината на Pfizer / BioNTech, заедно с ваксината с две дози на Moderna Inc, спечели разрешението за спешна употреба в САЩ (EUA) и се разпространява широко като част от усилията за масова ваксинация в страната.

Ако бъдат одобрени, по-малко обременителните изисквания за съхранение биха осигурили голямо логистично облекчение, тъй като засега ваксината трябва да се съхранява при минус 70 градуса по Целзий за по-дълги периоди, предизвикателство, особено в страните с по-ниски доходи, които нямат ултра-студено- инфраструктура за съхранение.

Настоящият етикет на Pfizer / BioNTech изисква ваксината да се съхранява в ултра-студен фризер при температури между -80ºC и -60ºC (-112ºF до -76ºF), призовавайки тя да бъде изпратена в специално проектирани контейнери.

Компаниите заявиха, че новите данни са представени на Американската администрация по храните и лекарствата в подкрепа на предложената актуализация на настоящия етикет на EUA, която ще позволи флаконите с ваксини да се съхраняват при -25 ° C до -15 ° C (-13 ° F до 5 ° F) за общо две седмици като алтернатива за съхранение във фризер с ултра ниска температура."

Та, е възможно, в един момент и ЛЛ да могат да ваксинират с Файзер.

# 20 316
  • Където морето целува небето...
Има ли някъде съвсем официално информация, кои са точно професиите, които имат право на ваксина във фаза 3? Много се размиват нещата вече и съвсем обърках фазите. Чувам от познати за вече ваксинирани в моята сфера на дейност, а мисля, че не бяхме в тази фаза.  Във фаза 4 попадат възрастните, но примерно ЛЛ на моите роднини не знае нищо. Нещо съвсем се омазаха нещата с фази и ред и май стана "кой превари, той завари".

# 20 317
Разтегливи са понятия. Особено за фаза 3.
Неслучайно.
Затова има IT-та ваксинирани или фирми.
Каквото такова.
Това няма преборване.

# 20 318
Дали? Аз съм бременна и с пистолет в челото не можеш да ме накараш да се ваксинирам в момента. Това не значи, че не го обмислям за в бъдеще и не следя ситуацията.
Teстовете на Pfizer с бременни вече започнаха, аз лично не очаквам някакви отклонения от нормите тъй като ваксината е почти напълно синтетична и се задържа в тялото на човек 48ч максимум. А в стандартните тестове е имало 2-3 бременни жени които не са знаели за това, нямат проблеми.

# 20 319
Добре де, сега ако има пенсионер толкова желаещ Дизастрата не може ли да отиде там в Пирогов да го ваксинират? Ще го върнат ли? Аз мисля, че чакането на ЛЛ е кауза пердута..

# 20 320
  • Буркина Фасо
Добре де, сега ако има пенсионер толкова желаещ Дизастрата не може ли да отиде там в Пирогов да го ваксинират? Ще го върнат ли? Аз мисля, че чакането на ЛЛ е кауза пердута..
България не е само Сф.  желаещият пенсионер може да е от Горно нанадолнище. трябва да трамбова
път до софето ли ?

# 20 321
  • Далечният изток
Има ли някъде съвсем официално информация, кои са точно професиите, които имат право на ваксина във фаза 3? Много се размиват нещата вече и съвсем обърках фазите. Чувам от познати за вече ваксинирани в моята сфера на дейност, а мисля, че не бяхме в тази фаза.  Във фаза 4 попадат възрастните, но примерно ЛЛ на моите роднини не знае нищо. Нещо съвсем се омазаха нещата с фази и ред и май стана "кой превари, той завари".

Тук са фазите:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/nacionalen-plan- … shu-covid-19-v-r/

Фаза III: Служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за
обществения живот дейности.
Очакван брой подлежащи: по предварително изготвени списъци.

Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възрасти и лица с придружаващи
хронични заболявания поради по-тежкото протичане на заболяването и по-високият
риск от развитие на усложнения и смъртен изход, в т.ч. имунокомпроментирани или
лица с вторични имунни дефицити.
Очакван брой подлежащи: 1 800 000

# 20 322
Може да се ваксинира, имаше доста пенсионери.
Аз нямам никакво надежда да има каквато и да била организация освен фургони и който успее.
Както казах - учител съм, така и не ми се обадиха, междувременно лекарката, която ме ваксинират днес, каза, че й бил подаден списък с учители - оказало се, че всички в него вече са ваксинирани.

# 20 323
България не е само Сф.  желаещият пенсионер може да е от Горно нанадолнище. трябва да трамбова
път до софето ли ?

Няма ли и в другите градове да има такива имунизационни центрове като в София?

Да допълня за малките градове, защото съм от такъв - ако живеех там в момента сигурно щях да отида направо в болницата да ми дадат инфо за ваксинациите и да се опитам да се уговоря да ме сложат в някой списък, ако им остане някоя ваксина да ме викнат. Simple Smile Дали ще се получи не знам, но бих се пробвала.

# 20 324
Мисля, че ваксинацията в БГ придоби нормалното си за БГ състояние: който иска и има връзки, той пръв ще се вреди. Другите - ще чакат. Аз се записах при ЛЛ, но не се надявам от там да ми се обадят. Надявам се, шефът ни да ни вреди в някой списък, каза че търси начин. Та това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт