COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 117 159
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 625
на мен ми се струва, че след настъпилата истерия в последните два дни вече трудно ще остават неоползотворени дози от "приоритетните" Simple Smile

# 20 626
От 9 до 18 часа от понеделник ваксинация във ВМА за всички желаещи.
Имали и Модерна, утре чакат Файзер.
И както винаги - за софиянци има всичко, хората от провинцията да мрат... Така е било още от комунизма, така продължава и сега.

# 20 627
Най-много вирус има в София, в провинцията има места, дето не са чували за това.

# 20 628
https://www.google.bg/amp/s/m.dnes.bg/politika/2021/02/20/boriso … aeshti.480682/amp "Борисов: Като им се скарах, имаме 14 000 ваксинирани, нали нямаше желаещи?"                 "Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки има. Това заяви премиерът Бойко Борисов."

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 12:54 от daisy12

# 20 629
От 9 до 18 часа от понеделник ваксинация във ВМА за всички желаещи.
Имали и Модерна, утре чакат Файзер.
И както винаги - за софиянци има всичко, хората от провинцията да мрат... Така е било още от комунизма, така продължава и сега.
Най-много вирус има в София, в провинцията има места, дето не са чували за това.
Хайде да спрем да пишем глупости! Дала съм линк, в който може да се види вчера къде с какво са ваксинирали. Какво ще кажете, че във Варна вчера са сложени 1000 ваксини на Файзер и 83 на АЗ? В Плевен също са сложили 500 Файзер и 100 на АЗ. Слага се където каквото има.

# 20 630
Нека с нормален тон говорим.
Снабдяването с ваксини е наравномерно за цяла Европа.
Ще има за всички.
Да не си приписва Борисов "заслуга" за бума на ваксиниране.
Публикациите в пресата за "докопалите се", направи това ваксиниране възможно.
Графиките са позакателни. Имахме дни с 18! души на ден, ваксинирани от приоритетните групи.
18 души за цялата страна.
Сега са над 13 хиляди за 1 ден.
Да продължава така. И да не са първи възрастните, ако младите се ваксинират, няма да разпространяват и заразяват и ефекта  ще е същият.
Аз продължавам да смятам, че е въпрос на лична отговорност да се пазиш и спазваш правилата. А не да разчиташ държавата и другите да те пазят.

# 20 631

Ако някой е ходил/ще ходи във ВМА, да сподели дали имат избор на ваксина, или каквито отворени флакони има - с това ваксинират.
И мен това ме вълнува. Ако някой е ходил да сподели, ще съм благодарна. А до колкото разбрах извън приоритетните групи(втора и трета) , другите  да идват директно във ВМА. Така ли? Има ли записване там?

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 13:10 от daisy12

# 20 632
  • София
Служителите на Sutherland България също ще се ваксинират във ВМА. Нямат избор на ваксина.

# 20 633
Ние с мм отиваме във ВМА.
После ще пиша.

# 20 634
... екипите по ваксиниране в университета един ден идвали един, друг ден два, какво било това (тоя проблем така и не го разбрах съвсем)...
Разяснявам - очакват се два екипа за поставяне на ваксини, съответно се викат определен брой хора, желаещи да се ваксинират. Те идват и започват да чакат.. Годо (т.е. екип, който да ги ваксинира). Но както е известно, Годо не идва. Тъй че го има и този момент - желаещите да се ваксинират са на място, но не и екипът, който трябва да ги ваксинира.

# 20 635
Не , май нито един не се е ваксинирал, а в Смолян са ваксинирали вече десетки и стотици.

Започва ваксинирането COVID-19 срещу на учителите в Смолянско
https://darikradio.bg/zapochva-vaksiniraneto-covid-19-srestu-na- … -v-smolansko.html
Статия от преди няколко дни.
Информация от близка ПЕНСИОНИРАНА вече учителка в Смолян: потърсили са я по телефона от училището, в което е работила, за да ѝ предложат ваксина, защото действащите такива масово отказвали и остават ваксини от тяхната фаза.

# 20 636
Току що се имунизирах с Модерна, ВМА, болничен корпус, много бързо, перфектна организация, генералът надзирава. 10 пункта за ваксиниране в голяма зала. Не се чака.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:54 от Шарлот

# 20 637
аз също май утре ще ида до ВМА да видя дали ще се класирам

# 20 638
Не виждам София да е приоритизирана във ваксинирането

Около 34 хиляди дози ваксинирани в София от около 1.3 милиона живущи
Около 10 хиляди дози ваксинирани в Пловдив от около 350 хиляди живущи
Около 8 хиляди дози ваксинирани във Варна от около 350 хиляди души.

https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 20 639
Току що се имунизирай с Модерна, ВМА, болничен корпус, много бързо, перфектна организация, генералът надзирава. 10 пункта за ваксиниране в голяма зала. Не се чака.
Браво. Направо Модерна ли ти предложиха?

Общи условия

Активация на акаунт