COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 138
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 940
Аз мисля да не даваме наклон на никого дали да се ваксинира или не. Имам познати и от двата лагера, уважавам тяхното решение, не го коментирам, както и държа те да не коментират моето. Толкоз. Че отсега си представям каква драма ще настъпи, щом се одобрят детските ваксини срещу Ковид....не ми се мисли.

# 20 941
Ако не бъркам, някой днес публикува проучване, че ваксинираните не разпространяват вируса. Тъй че, крайно време е да спрем с тази мантра, съчинена вероятно от някой антиваксър.
Интересното е, че ако в държавата се наложат ограничения за неваксинираните, ще настане вой, но ако гърците наложат изискване да се влиза в държавата им само с доказана ваксинация, всички мрънкащи ще се ваксинират безропотно, за да могат да се плицикат лятото в Бяло море.

# 20 942
  • Пловдив
Дааа, стигнахме и до разделението "вие ваксинираните" срещу "ние неваксинираните"... Очакваше се.
Апропо, нали имаше тема за ваксините?

ПП Докато го напиша и виждам, че горният пост е редактиран...
Ами какво чета от вчера - ваксинираните  били заразни и трябвало да пазят близките си и изобщо тези, с които контактуват.

# 20 943
Ако не бъркам, някой днес публикува проучване, че ваксинираните не разпространяват вируса.
Не ми се търси, но се смята че докато вирусът е в носоглътката всички са еднакво заразни. Когато попадне в кръвта антителата се задействат. На този етап даже и неваксинираните не са толкова заразни, пср вече не хваща вируса.

# 20 944
  • София
Скрит текст:
Ако не бъркам, някой днес публикува проучване, че ваксинираните не разпространяват вируса. Тъй че, крайно време е да спрем с тази мантра, съчинена вероятно от някой антиваксър.
Интересното е, че ако в държавата се наложат ограничения за неваксинираните, ще настане вой, но ако гърците наложат изискване да се влиза в държавата им само с доказана ваксинация, всички мрънкащи ще се ваксинират безропотно, за да могат да се плицикат лятото в Бяло море.

Назад Ladybird_ е публикувала резултати от Великобритания, при все, че там масовата ваксинация е с АстраЗенека. Правели контролни PCR тестове на вече ваксинирани с втора доза и при около 70 на сто тестът не открива абсолютно никакъв вирусен товар, а при останалите 30 се откривал нищожен вирусен товар, който бързо бивал унищожаван от имунната система.

# 20 945
  • София
Както с повечето fake news избира се някаква истина и после да играе фантазията.
Всъщност ваксинираните е добре да пазят себе си първите 2-3 седмици докато тялото им изгради нужната защита.

# 20 946
Отчитам се и днес ако за някого е интересно. Вчера пак стигнах до 38.5 (никога не пия температуропанижаващо преди тази стойност, иначе можех и по-рано да я сваля, с нурфен бях готова за 15 минути ).
 Днес вече се чувствам супер, ръката не ме боли. Възрастният роднина снощи също е вдигнал 37.7, много е щастлив Grinning като цяло и двамата се чувстваме много добре.

Съпругът ми е със сериозно заболяване, не може да се ваксинира, заради него и всички като него се надявам повече хора да се ваксинират.

# 20 947
Никога няма да стане задължително ваксинирането, най-много ваксинираните да  имат някъде повече опции за пътуване, посещения на разни места и това е именно защото живеем в свободно общество и превозвачи, или собственици могат да поставят изисквания.

В края на краищата всичко, до което неваксинираните може би не биха имали достъп не е жизнено важно, храна никой няма да тръгне да ги спира да си купят.
Просто ще има избор за различни дейности. Пък и всичко това се предполага, че ще е временно.

Понеже снощи говорихме за лекари, на този етап например бих избрала ваксиниран лекар, както не бих влязла при лекар без маска. Според мен няма как лекар да е загрижен за здравето на пациента, ако не е отговорен към своето. От доста време вече при препоръка на лекар, педиатър, например, се набляга, че е преболедувал, или ваксиниран. Това са естествени процеси, нормално е. Най малкото хората се отнасят по спокойно, ако някой се е ваксинирал. Работя с хора и го казвам напълно отговорно.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 11:28 от Iris04

# 20 948
От доста време вече при препоръка на лекар, педиатър, например, се набляга, че е преболедувал, или ваксиниран. Това са естествени процеси, нормално е. Най малкото хората се отнасят по спокойно, ако някой се е ваксинирал. Работя с хора и го казвам напълно отговорно.
Ами тогава защо преболедувалите тук в темата не се приравняват с ваксинираните и не им се дава избор дали да поемат отново риска да преболедуват вместо да се ваксинират. Много е възможно преболедувалите да имат траен имунитет и да карат леко.

# 20 949
Като почнете с това информирано съгласие. Виждали ли сте въобще какво пише на бланките, които се попълват?
Скрит текст:

# 20 950
    От доста време вече при препоръка на лекар, педиатър, например, се набляга, че е преболедувал, или ваксиниран. Това са естествени процеси, нормално е. Най малкото хората се отнасят по спокойно, ако някой се е ваксинирал. Работя с хора и го казвам напълно отговорно.
    Ами тогава защо преболедувалите тук в темата не се приравняват с ваксинираните и не им се дава избор дали да поемат отново риска да преболедуват вместо да се ваксинират. Много е възможно преболедувалите да имат траен имунитет и да карат леко.

Приравняват се, как да не се приравняват.

Ти какво си се загрижила, нали преболедувахте. Месеци ще минат докато изпаднеш в дилема дали да се ваксинираш и то вероятно ще е срещу друг щам.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 11:30 от Iris04

# 20 951
    • В заешката дупка
    ... моите родители и тези на мъжа ми не са ваксинирани, а се движат с ГТ и ходят по болници в големите градове, където е пламнало. И за тях ваксини няма в момента да те успокоя. Пък като толкова те е грижа за родителите ти, може да се погрижиш лично ти  и да ги заведеш в пунктовете и да чакаш заедно с тях. Ако можеш и искаш де. Толкова по въпроса за грозните изказвания, Чека.

Абсурдно и грозно е да смяташ, че щом за други възрастни няма ваксина, това трябва да ме успокоява. Там е проблемът: абсурдността на цялата система, при която всеки трябва да се спасява поединично както може. Но някои хора не могат да го разберат това очевидно. Щом и решението е близките да водят възрастните до пунктовете. Това, че има възрастни без близки или че свободни пунктове (поне за момента) няма навскъде в България, какво толкова, щом някой лично не го засяга...  И, да, тъжно е, че някои хора не могат да видят цялата картина и по-далече от носа си.

# 20 952
    • Буркина Фасо
    до вчера се тръбеше, че с ваксинирането се цели по-леко протичане на болестта при последващо заразяване. целта е да не се натоварва системата. в този смисъл ваксинираният съвсем спокойно може да е разпространител.
    докато прекаралия короната е с по-голям имунитет и по-малка вероятност да е разпространител.
    аз лично за себе си не мога да си обясня с какво съм по-опасен като неваксиниран, но изкарал короната отколкото един ваксиниран ? и защо аз трябва да съм маскираният?

# 20 953
    до вчера се тръбеше, че с ваксинирането се цели по-леко протичане на болестта при последващо заразяване. целта е да не се натоварва системата. в този смисъл ваксинираният съвсем спокойно може да е разпространител.
    докато прекаралия короната е с по-голям имунитет и по-малка вероятност да е разпространител.
    аз лично за себе си не мога да си обясня с какво съм по-опасен като неваксиниран, но изкарал короната отколкото един ваксиниран ? и защо аз трябва да съм маскираният?

Не, не си опасен. Поне докато имаш достатъчно антитела. Всъщност, най-разумно ще е ограниченията да отпадат за тези, които имат антитела, без значение как са ги придобили. Това поне се доказва бързо и лесно.

# 20 954
    Като почнете с това информирано съгласие. Виждали ли сте въобще какво пише на бланките, които се попълват?
    Скрит текст:
    Мда, запознат съм с всичката информация относто ползи и вреди, което повече ме прави дезорентиран, отколкото информиран. Въпреки това сложете ми ваксина.

Всъщност най-достоверна информация получаваме от хората, които са ваксинирани и споделят, какво им се случва, за което лично Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт