COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 230
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 895
Усеща се вече натиск и внушаване на чувство за вина у желаещите да се ваксинират в тази тема към хората, които по някакви причини не искат. Едва ли не съмнателно ще ви убием болните роднини.

Не поставяйте всички под общ знаменател! Спазваме мерки, дистанции, маски, дезинфекции. Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда? Да, ваксините са недоизпитани и това е факт. 100% безопасно лекарство няма за всички, но точно тези ваксини бяха пуснати спешно, набързо и нормално много хора да се съмняват. Мантрата "Безплатно е, какво толкова" също не е на място.

Моя учителка с придружаващи заболявания след първата доза е била много зле. Питала 3 пъти личния лекар предварително дали да се подлага на това - от "В никакъв случай" до "Задължително". Защото личните лекари вече взимат пари и за ваксиниране. Мой колега се ваксинира и пише, че има проблеми, уж отминавали.

Ако вие вече имате деца, не забравяйте и че не всички имаме, а искаме. И какво правим, ако нещо се обърка?

Цялата работа вече става много съмнителна, а не всички сме антиваксъри и фенове на конспиративни теории. И щом и ние се съмняваме...
А какви проблеми са имали тези твои познати, би ли уточнила, тъй като температура, главоболие и пр. са характерни симптоми?

Да, в единия случай са такива. В случая с болната учителка са били усложнения, свързани с диабета. Ето там е абсурдът с такива ваксини, според мен - който няма нужда, трябва, а за който има нужда - не трябва да се ваксинира.
За мен и болката изобщо си е нежелан симптом и показател, че нещо не е наред, за други и припадъците са нищо работа.
Съмнително е как досега за подобни вируси не се обръщаше всеобщо внимание, сега изведнъж всички много загрижени за здравето ти. Колко хора изобщо си поставяха противогрипни ваксини, например?

# 20 896
  • София
ЛЛ вече имат десет причини, за да пропагандират ваксинирането.

# 20 897
Добре, да кажем, че всички съмнения са анти-ваксърски глупости и няма основание за тревога. Как бихте коментирали факта, че производителите не поемат гаранции за собствения си продукт? Подписваш информирано съгласие за нещо, за което никой няма достатъчно информация и ако има проблеми, ти си поемаш негативите изцяло? Някой от създателите на ваксините чу ли се да си я е поставил? На какво следва да почива доверието ни - че са големи фирми и не се предполага да има издънки?
Да, разбира се, че срещу ред страшни болести ще се поставят ваксини. Но изпитани във времето и доказани. И даже и за тях има съмнения, че са довели до други заболявания.

# 20 898
  • София
Е щом Радка Аргирова е казала......
Ама как ще ми вдигат здравните?! Откъде на къде?!?! Ваксинират ме с незнайно какво, че и информирано съгласие подписвам ?!?! Чувате ли се?!?!
 А какво е основанието да няма проблем с фертилитета?
Хората, които не се ваксинират, пак казвам, без основания, ще натоварват здравната система. Това е основанието. Ама само дадох пример за максимума на логични мерки, не казах, че ще се направи. То беше за илюстрация на това колко прекалена е израелската история със значките.

А защо точно фертилитета просто не разбирам? Досега има ли ваксина, която да прави хората стерилни и по какъв начин? Нито болестта има общо с фертилитета, нито ваксините. Затова питам. Слух е някакъв, но стъпва на нещо, което е грешно интерпретирано вероятно и ми е любопитно какво. Както история с Бил Гейтс, който беше казал, че посредством ваксинации ще намали популацията на Африка, имаки предвид, че сега детската смъртност е много висока и хората имат по 10 деца, за да оцелее поне едно след 16 годишна възраст. Пък антиваксърите мислят, че с ваксините ще ги убива, вероятно и кастрира. Може да е нещо в този план. Просто ми е любопитно сега за същото ли говорим, или нова, извинете, глупост, има.

# 20 899
  • София
Спрете да разпространявате тази глупост, че с информираното съгласие се освобождават от отговорност фарма фирмите. ЕМА се забави с издаването на разрешенията точно, за да няма такова освобождаване от отговорност.

# 20 900
Фанфанито, ти ако си ваксинирана защо ще се плашиш от неваксинираните?
Аналогичен случай, имахме куче, синът протестираше против нова котка, защо сме я донесли в къщи, неваксинирана, ще му заразила кучето. Ми нали е ваксинирано, няма страшно.
Да се ваксинират рисковите и които ги е страх. Аз ще изчакам.

# 20 901
  • София
Притеснението на тези, които нямат деца, е в новата неизпитана във времето ваксина.
И защото знам, че ще има хора, които ще се изсмеят на това, ще добавя. Никой лекар, дори и най-големите светила не се изказват за това какви евентуално дългосрочни последствия може да имат ваксините. И тук изобщо не говоря за конспиративните глупости как Бил Гейтс ще стерелизира света.
За момента ваксината е решение да се овладее пандемията, да няма толкова смъртни случаи и ако човек се зарази да го изкара по-леко.

# 20 902
Минавам само да се отчета, че тази сутрин баща ми има реакция от ваксината. В зениците на очите му забелязал логото на Windows.Simple Smile Иначе сериозно - втрисане и температура. За сведение на 71 години е, ваксинира се вчера с Астра Зенека. Според мен това е знак, че ваксината действа по предназначение, надявам се скоро да отмине.

# 20 903
Усеща се вече натиск и внушаване на чувство за вина у желаещите да се ваксинират в тази тема към хората, които по някакви причини не искат. Едва ли не съзнателно ще ви убием болните роднини.

Не поставяйте всички под общ знаменател! Спазваме мерки, дистанции, маски, дезинфекции. Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда? Да, ваксините са недоизпитани и това е факт. 100% безопасно лекарство няма за всички, но точно тези ваксини бяха пуснати спешно, набързо и нормално много хора да се съмняват. Мантрата "Безплатно е, какво толкова" също не е на място.

Моя учителка с придружаващи заболявания след първата доза е била много зле. Питала 3 пъти личния лекар предварително дали да се подлага на това - от "В никакъв случай" до "Задължително". Защото личните лекари вече взимат пари и за ваксиниране. Мой колега се ваксинира и пише, че има проблеми, уж отминавали.

Ако вие вече имате деца, не забравяйте и че не всички имаме, а искаме. И какво правим, ако нещо се обърка?

Цялата работа вече става много съмнителна, а не всички сме антиваксъри и фенове на конспиративни теории. И щом и ние се съмняваме...

Съмнително е това, че много хора във форума, които не отричат сериозността на вируса, отказват да се ваксинират. Колко още искате да "доизпитват ваксините"? Просветени хора сме, живеем в ерата на интернета, има достатъчно научни изследвания за безопасността им. Четете, просвещавайте се и ако все пак решите да не се ваксинирате, не издигайте това в култ с несериозни аргументи. Да, някои сме по-отговорни и към себе си и към обществото. Въпреки "недоизпитаността" на ваксините. В различни исторически периоди обществата са създавали различни регулации, които трябва да се спазват в интерес на всички. Данъците са едни от тях, колкото и да ни е неприятно. Сега е дошъл момента с ваксините и само от нас дружно зависи дали ще преодолеем това изпитание и колко жертви ще дадем. Другото са празни приказки зад гръмки лозунги.

# 20 904
Не знам само защо с лекота се спекулира, че ваксините може да оставят хората стерилни, пък са сигурни, че изкарването на дивия вирус не може да удари във фертилността. Ето, дъщеря ми от ноември е без обоняние, други хора влачат с месеци проблеми със сърце, дробове, бъбреци, кръвна захар, хронична умора и какво ли не след срещата с вируса. Ясно е само, че вирусът влачи усложнения за немалък процент от хората. Как тези, които ги е страх, че ваксината ще ги стерилизира, не ги е страх, че вирусът ще ги стерилизира се чудя. При положение, че досега стана ясно, че няма как да предвидиш дали ще го изкараш леко или ще те “удари” някъде. Някой болни от Ковид изследвал ли е дали могат да забременеят, едва ли. Ама не, ваксината е страшна.

# 20 905
Скрит текст:
Усеща се вече натиск и внушаване на чувство за вина у желаещите да се ваксинират в тази тема към хората, които по някакви причини не искат. Едва ли не съзнателно ще ви убием болните роднини.

Съмнително е това, че много хора във форума, които не отричат сериозността на вируса, отказват да се ваксинират. Колко още искате да "доизпитват ваксините"? Просветени хора сме, живеем в ерата на интернета, има достатъчно научни изследвания за безопасността им. Четете, просвещавайте се
Скрит текст:
и ако все пак решите да не се ваксинирате, не издигайте това в култ с несериозни аргументи. Да, някои сме по-отговорни и към себе си и към обществото. Въпреки "недоизпитаността" на ваксините. В различни исторически периоди обществата са създавали различни регулации, които трябва да се спазват в интерес на всички. Данъците са едни от тях, колкото и да ни е неприятно. Сега е дошъл момента с ваксините и само от нас дружно зависи дали ще преодолеем това изпитание и колко жертви ще дадем. Другото са празни приказки зад гръмки лозунги.
Преди 10-на дни имаше информация, че ваксината на АЗ има 66% ефективност при "стандартния" вирус, по малко към един щам и никаква към друг. Същата ваксина за момента не е подходяща за хора над 55 години и беше отказано от държави да я поставят на възрастни.
За 10 дена всичко се обърна на 1800. Ефективността мина 80%.  Ваксината се слага на всички, независимо от възрастта. Не е сигурно колко предпазва, защото и ваксинираните пренасят и заразяват, но няма да се разболеем тежко /как се установи това, като още не е минал нужния период/.
 Какво пречи след още 10 дена да се окаже, че ваксиниран или не, просто си боледуваш или оцеляваш, или не.
Това не е информация. Не може 10 лекари да излизат и да заявяват, не различна, противоречива информация, като всеки залага на това, че реални резултати още няма.
Далеч по добре би било, да се каже простичко, няма данни за това и това, поемете си риска вие.

# 20 906
  • София
Само да вметна че забравяме децата и хора с автоимунни за които е противопоказно да се ваксинират. И тогава нещата не се свеждат само до лична отговорност. Обща отговорност е да ги защитим доколкото можем.
Ако беше само до лична отговорност, нямаше изобщо да ми пука дали някой е навид да си гради естествен имунитет. То и сега все по малко ми пука (и аз като Фанфанито не мога да ги гледам вече с безочието им), ама накрая пак остава една група, изложена на риск заради тях.

Какви автоимунни? Нали лабораторният лекар от Берн, който човешки пациент сигурно не е виждал на живо, каза, че всички могат.

# 20 907
Съмнението във ваксините е заради краткия срок на изпитване.
Защо подписвам информирано съгласие тогава? Моля обяснете ми. За какво точно съм информирана, като никой нищо не знае -може това, може онова , какво може всъщност ще видим идните години

# 20 908
  • Пловдив
Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда?

Кой задължава и кой е задължен? Всявате фалшиви внушения. Постоянно се натъртва, че ваксината е по желание.

Как бихте коментирали факта, че производителите не поемат гаранции за собствения си продукт?

Това категорично не е вярно и беше коментирано многократно от специалисти. Това е една от фалшивите опорки на антиваксърите. Вие заявявате, че не сте антиваксър, а пишете точно твърденинята на антиваксърите. И това за задължителното ваксиниране, и това за непоемането на отговорност са точно приказки на антиваксърите - явно са успели да ви повлияят, без да го съзнавате.

# 20 909
  • София
Все още няма достатъчно ваксини, за да се ваксинират всички, та продължавам да не виждам повод за спорове кой да се ваксинира. Който иска. Щом може и без фази, съвсем. Иначе хората обичаме да спорим за какво ли не, но точно този спор ми се вижда напълно безсмислен.

Общи условия

Активация на акаунт