COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 245
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 880
Скрит текст:
Само да вметна че забравяме децата и хора с автоимунни за които е противопоказно да се ваксинират. И тогава нещата не се свеждат само до лична отговорност. Обща отговорност е да ги защитим доколкото можем.

Автоимунните не са контраиндикация. Децата го карат леко, освен това другата година ще има ваксина и за тях по всяка вероятност. Родителите на децата могат да се ваксинират. Отделно всеки си избира с кого да комуникира. Лична отговорност както казах.
Само дето децата ми не могат да избират с кой да контактуват. И понеже ще контактуват с деца, чиито родители разсъждават като теб, остава да разчитам само на Господ да ги пази. Моите са малки, и не знам дали ще има ваксина за тях и догодина.
За протокола: близко семейство се разболяха. Разбраха, че е ковид, защото 3-годишното дете стигна до болница, където направиха тестове на него и майка му. Никой друг не стигна до болница.

# 20 881
То децата леко го карали, сега и за тях ваксини пише се правят и има доброволци...
Обаче аз примерно какво да правя, а и други са като мен. Не мога да заведа болната си майка за ваксина, няма и кой да дойде да я погледне в държава в ЕС с права и свободи уж, умира си ей-така с болки и мъки. Може и аз да не съм способна да помогна и да се оправя, ама... да не занимавам тук и спамя. Но аз ваксина ще имам другата седмица по списък или с чакане, но ще имаме и уж ще сме защитени. Но...аз няма да защитя майка си, ако борците за свободен избор ме заразят. Много са като мен. Това, че ваши близки са далече и уж сте ги пазили цяла година , не сте ги виждали, те са били изолирани и се пазили дрън-дрън е за мен , съжалявам. Няма такъв филм. Може и да не ги виждате, ама хората не са защитени. Други има с тежки заболявания хора, може наистина да се притесняват. Имам близък човек на химиотерапия в момента, млад мъж с онкологично заболяване. Той не може ваксина да сложи и не се знае кога . Но ходи  през седмица на терапия. Стои по 2 дни в болница  и през това време ....не знам как се мисли, разбирам нежелание за ваксина, вътрешно убеждение, страх от неизвестното, от игли, от каквото и да е...ама да е защото щели да искат документи и се чувствате дискриминирани...ама сори. Моите права също ги нарушавате. Е и аз искам да отида на лекар спокойно, да работя без маски или поне около мен да са ваксинирани хората и защитени, искам да отида в хотел дето няма да ме заразят и занеса вкъщи подарък, искам май много... ами ще искам и аз имам права.

# 20 882
Скрит текст:
То децата леко го карали, сега и за тях ваксини пише се правят и има доброволци...
Обаче аз примерно какво да правя, а и други са като мен. Не мога да заведа болната си майка за ваксина, няма и кой да дойде да я погледне в държава в ЕС с права и свободи уж, умира си ей-така с болки и мъки. Може и аз да не съм способна да помогна и да се оправя, ама... да не занимавам тук и спамя. Но аз ваксина ще имам другата седмица по списък или с чакане, но ще имаме и уж ще сме защитени. Но...аз няма да защитя майка си, ако борците за свободен избор ме заразят. Много са като мен. Това, че ваши близки са далече и уж сте ги пазили цяла година , не сте ги виждали, те са били изолирани и се пазили дрън-дрън е за мен , съжалявам. Няма такъв филм. Може и да не ги виждате, ама хората не са защитени. Други има с тежки заболявания хора, може наистина да се притесняват. Имам близък човек на химиотерапия в момента, млад мъж с онкологично заболяване. Той не може ваксина да сложи и не се знае кога . Но ходи  през седмица на терапия. Стои по 2 дни в болница  и през това време ....не знам как се мисли, разбирам нежелание за ваксина, вътрешно убеждение, страх от неизвестното, от игли, от каквото и да е...ама да е защото щели да искат документи и се чувствате дискриминирани...ама сори. Моите права също ги нарушавате. Е и аз искам да отида на лекар спокойно, да работя без маски или поне около мен да са ваксинирани хората и защитени, искам да отида в хотел дето няма да ме заразят и занеса вкъщи подарък, искам май много... ами ще искам и аз имам права.

Чакай, чакай, ваксинираните май също можели да заразяват? Нали идеята е, че когато се ваксинираш, плюсът за теб е, че няма да се стигне до тежко протичане. Тоест ти се защитаваш себе си, а това аз дали съм ваксинирана или не съм, не те бърка. И в двата случая мога да те заразя. Иначе питай ЛЛ или РЗИ как да ваксинираш майка ти.

Дева, точно! Мога да изброя поименно поне 10 лекари, които познавам и които няма да се ваксинират. За да не ходите при тях, току виж им е фалшива дипломата. Ама пък не е колегиално... Нищо, де, не забравяйте да искате от колегите, които ви лекуват, имунизационен паспорт.

# 20 883
Нищо чудно и да се наложи  да си слагат на стената до дипломата имунизационния паспорт, натам върви работата.

# 20 884
Не ми се вярва , но и така да е, то далеч не е достатъчно само да са млади, искат се и други качества.

Пък и бива като критерий за отсяване.

# 20 885
Габи, питала съм ЛЛ. Да се оправяме, той можел да слага, ако му дадат ваксини в кабинета. РЗИ нямат мисъл за хора неподвижни и болни да ходят и ваксинират.
Да, ваксинираните се казва, че карат по-леко или дори не разбирали че са заразени, особено тези с 2 дози. Но можели да заразяват...ама колко може и дали е със същия вирусен товар, като неваксинирани заболели никой не знае още.  Предполагам и се надявам да е по-малко, защото вирусът среща отпор в организма на ваксинирания и той съответно би разпръснал по-малко зараза (лаишки така си го обяснявам и се надявам) , защото това е вече пренос от болен на ваксиниран и той към неваксиниран. Ако се зарази неваксиниран човек и се окаже с висок вирусен товар , то той предава и повече към другите. По-простичко си го обяснявам, че ако ваксиниран е заразен и аз съм ваксинирана , то той ще ми предаде по-малко зараза в контакта си с него. Съответно и аз ще разпространявам по-малко зараза към близките си. Не ми е все едно кой ще ме зарази с две думи (то да не става де) дали ваксиниран или не.

# 20 886
И как точно някакви хора се изказват за ваксината, че действието и върху бременни не крие никакъв риск за майката и за плода !?!? Успели са да направят проучване върху група доброволки, а и са видели резулата върху децата ли?!?! Ама много ми е интересно как са стигнали до този извод. Ваксина се изпитва с години, а тук за месеци се настоява, че всичко е нормално и ок да се сложи. Къде е личната ми отговорност към другите хора , след като ваксината ме пази да не боледувм тежко, а не да не сея заразата? Значи антителата след преболедуване спадат, а след ваксината? И ако толкова ги беше грижа за хората щеше да има екипи, които да посетят и ваксинират хората, които сами не могат да отидат / както на една дама писала тук по-горе/. Ама не, няма нали....  няма и да има. Нормално е човек да си задава въпроси и докато няма адекватни отговори , ами няма да я сложа тази ваксина

# 20 887
Личната отговорност идва оттам,че с ваксинирането на голям процент хора ще се създаде колективен имунитет на обществото.

# 20 888
Радка  Аргирова също каза, че И бременни могат да се ваксинират без проблеми.

# 20 889
  • София
Нещо това с паспорти и какво ли не, хич не ми харесва. Сякаш влизаме в поредната историческа лудост за ограничаване на хората, ако не направят определено нещо. Да, и сега има изисквания при влизане в определена държава човек да е ваксиниран срещу определени болести, но някак сме го приели, че е за защита на самия човек. Ама сега стана истерично. Ние дори не знаем все още какво е дългосрочното действие на ваксините от всяка гледна точка, не може така хората да бъдат принуждавани и ограничавани.

# 20 890
  • София
Израелските значки приличат на едно друго нещо, на което точно евреите са били жертва, ама да не коментирам повече.

Иначе е логично за ваксинираните да отпаднат  и изискването за ПСР преди пътуване, и карантината след пристигане. Другото е фашизъм. Може на отказалите ваксина без основателна причина, да им вдигнат здравните вноски и застраховки, ама всичко останало е наистина санитарна диктатура, както го наричат франсетата.

# 20 891
Усеща се вече натиск и внушаване на чувство за вина у желаещите да се ваксинират в тази тема към хората, които по някакви причини не искат. Едва ли не съзнателно ще ви убием болните роднини.

Не поставяйте всички под общ знаменател! Спазваме мерки, дистанции, маски, дезинфекции. Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда? Да, ваксините са недоизпитани и това е факт. 100% безопасно лекарство няма за всички, но точно тези ваксини бяха пуснати спешно, набързо и нормално много хора да се съмняват. Мантрата "Безплатно е, какво толкова" също не е на място.

Моя учителка с придружаващи заболявания след първата доза е била много зле. Питала 3 пъти личния лекар предварително дали да се подлага на това - от "В никакъв случай" до "Задължително". Защото личните лекари вече взимат пари и за ваксиниране. Мой колега се ваксинира и пише, че има проблеми, уж отминавали.

Ако вие вече имате деца, не забравяйте и че не всички имаме, а искаме. И какво правим, ако нещо се обърка?

Цялата работа вече става много съмнителна, а не всички сме антиваксъри и фенове на конспиративни теории. И щом и ние се съмняваме...

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 07:48 от desenchantee

# 20 892
  • София
Усеща се вече натиск и внушаване на чувство за вина у желаещите да се ваксинират в тази тема към хората, които по някакви причини не искат. Едва ли не съмнателно ще ви убием болните роднини.

Не поставяйте всички под общ знаменател! Спазваме мерки, дистанции, маски, дезинфекции. Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда? Да, ваксините са недоизпитани и това е факт. 100% безопасно лекарство няма за всички, но точно тези ваксини бяха пуснати спешно, набързо и нормално много хора да се съмняват. Мантрата "Безплатно е, какво толкова" също не е на място.

Моя учителка с придружаващи заболявания след първата доза е била много зле. Питала 3 пъти личния лекар предварително дали да се подлага на това - от "В никакъв случай" до "Задължително". Защото личните лекари вече взимат пари и за ваксиниране. Мой колега се ваксинира и пише, че има проблеми, уж отминавали.

Ако вие вече имате деца, не забравяйте и че не всички имаме, а искаме. И какво правим, ако нещо се обърка?

Цялата работа вече става много съмнителна, а не всички сме антиваксъри и фенове на конспиративни теории. И щом и ние се съмняваме...
А какви проблеми са имали тези твои познати, би ли уточнила, тъй като температура, главоболие и пр. са характерни симптоми?

# 20 893
  • София

Това вече го чувам доста пъти и ми прилича на "Дават им 1800 лв, за да ги запишат починали от Ковид". Какво е основанието за проблеми с фертилитета?

Другото няма да го коментирам, не мисля, че  ваксинирането трябва да е задължително, нито мисля, че е възможно да бъде. А разделения и обвинения има вече цяла година по най-различни поводи свързани с Ковид, просто хората сме такива явно.

# 20 894
  • София
Бояна, и аз това си помислих, но не посмях да го напиша. Очаквах, че са си взели поука от историческите събития.

Общи условия

Активация на акаунт