COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 554
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 970
Охххххх, що за съвет, да не се къпеш. Това и с децата след вакисна съм го чувала от други майки. Не съм го спазвала никаква.о за логика, да не се къпя след ваксина?

# 20 971
Израел въведе облекчение за граждани, които са били ваксинирани срещу коронавирус или са се възстановили от болест.  Със „Зелен пропуск” те могат да посещават хотели, фитнес студия, театри или спортни събития, наред с други неща.  Здравният министър Джули Еделщайн написа в Twitter, че повече от 3,2 милиона израелци вече могат да се ползват от тези предимства.  Целта е да се стимулира отново икономиката в страната.  „Зеленият пропуск“ постепенно отново отваря страната “, каза премиерът Бенямин Нетаняху.

Пропускът ще е достъпен чрез приложението на смартфон или като потвърждение на хартия.  Той се сканира при допускане на места, които са отворени само за собствениците му, като басейни и места за поклонение.  Паспортът също така има за цел да позволи свобода на пътуване без задължение за карантина след връщане.  Израел вече е сключил съответни споразумения за взаимни пътувания с Гърция и Кипър.  Засега обаче това са чиста теория, защото границите и летищата на Израел ще бъдат затворени поне до 6 март.  Според съобщения в медиите в Интернет вече се предлагат фалшиви пропуски.  Правителството обяви високи наказания за измамници.  Пропускът е предназначен предимно да мотивира по-младите израелци да ваксинират.

Кампанията за ваксинация в Израел е много напреднала в сравнение с други страни.  Страната с 9,3 милиона жители се смята за пионер.  Всеки гражданин от 16-годишна възраст вече може да бъде ваксиниран.  След бърз старт кампанията за ваксинация наскоро беше спряла поради липса на желаещи.  Едновременно с въвеждането на зеления пропуск,  Израел разхлабва блокирането в цялата страна и за неваксинираните. Магазините, музеите, библиотеките и търговските центрове могат да бъдат отворени отново.  Правилата за корона като изискване за маска и разстояние още трябва да се спазват. Училищата бяха отворени.  Броят на инфекциите в страната все още е сравнително висок, но непрекъснато намалява през последните няколко седмици.

https://www.tagesschau.de/ausland/gruener-pass-israel-101.html

# 20 972
Отчитам васинирания вкъщи с Астра занека, освен както писах наболяване на ръката, втрисане вчера.

blyeeyes, статията с немците не я приемам дословно, защото немеца за драскотина ще плаче и иска болничен, българина другата крайност,  стиска зъби.
Може би реването на немците е някъде по средата.

# 20 973
Аз специално питах за една жена, която живее целогодишно на село, но децата и живеят в София, дали ще я водят тук. Казаха ми, че ЛЛ ще им слага в селото, записана е там, затова не искат да я водят тук, смятат, че е по-опасно. ЛЛ резидира в близкия град и е за няколко села, но щял да започне от началото на март да поставя ваксини.

# 20 974
  • София
Е щом Радка Аргирова е казала......
Ама как ще ми вдигат здравните?! Откъде на къде?!?! Ваксинират ме с незнайно какво, че и информирано съгласие подписвам ?!?! Чувате ли се?!?!
 А какво е основанието да няма проблем с фертилитета?
А защо точно фертилитета просто не разбирам? Досега има ли ваксина, която да прави хората стерилни и по какъв начин? Нито болестта има общо с фертилитета, нито ваксините. Затова питам. Слух е някакъв, но стъпва на нещо, което е грешно интерпретирано вероятно и ми е любопитно какво. Както история с Бил Гейтс, който беше казал, че посредством ваксинации ще намали популацията на Африка, имаки предвид, че сега детската смъртност е много висока и хората имат по 10 деца, за да оцелее поне едно след 16 годишна възраст. Пък антиваксърите мислят, че с ваксините ще ги убива, вероятно и кастрира. Може да е нещо в този план. Просто ми е любопитно сега за същото ли говорим, или нова, извинете, глупост, има.
На Мангъров е новата глупост.
https://novini.bg/amp/zdrave/bolnici/647262
Ясно. Сигурна бях, че има някакъв източник подобно нещо. Не идва от нищото, за да се повтаря. Мангъров няма да коментирам, безсмислено е.

# 20 975
Охххххх, що за съвет, да не се къпеш. Това и с децата след вакисна съм го чувала от други майки. Не съм го спазвала никаква.о за логика, да не се къпя след ваксина?
На мен са ми казвали да не мокря мястото на ваксината, за да не се инфектира. Може би това са имали предвид с къпането.

# 20 976
Надявам се наистина най-много до седмица и личните лекари да започнат масово да ваксинират. Най-вече възрастните хора трябваше да са едни от първите ваксинирани, поне тези, които искат, защото доколкото разбирам и там има доста колебаещи се или вярващи в някакви конспирации.

# 20 977
  • София
Има водонепромокаеми лепенки, мисля, че ще свършат работа. Това за яйцата и шоколада обаче ме учудва...

# 20 978
Шоколадът и яйцата алергизират.

# 20 979
Надявам се наистина най-много до седмица и личните лекари да започнат масово да ваксинират. Най-вече възрастните хора трябваше да са едни от първите ваксинирани, поне тези, които искат, защото доколкото разбирам и там има доста колебаещи се или вярващи в някакви конспирации.
Това е притеснителното - виждам хора възрастни вярващи в конспирации. Отказват ваксинация, страх ги било, че искали да им навредят с ваксини. Може би повлияни и от комспиратори техни близки.

# 20 980
е, синът ми точно изяде 4 яйца току-що, на час от инжекцията, Мутафчийски е казал да пие парацетамол, ако вдигне температура, явно нали при по-младите по-бурна реакция има при АЗ (той няма навършени 20)

# 20 981
Има водонепромокаеми лепенки, мисля, че ще свършат работа. Това за яйцата и шоколада обаче ме учудва...
Яйцата и шоколада са заради риска от отключване на  алергична реакция. И по време на боледуване е добре да се избягват по същата причина.

Относно твърдението за безплодието, се има предвид риск от автоимунно заболяване, което атакува половите клетки. За тези ваксини се твърди че са проучени и няма такъв риск.
Конспирацията идва от едно вихрещо се в интернет твърдение, че навремето Бил Гейтс е спонсорирал в Африка ваксинирането на момичета срещу човешки папилома вирус (причиняващ рак на маточната шийка). И че в следствие на ваксината, тези момичета са станали безплодни Confused

# 20 982
  • София
Любопитно ми е колко от тези, които са се ваксинирали и са съобщили това във форума, са писали до лекарствената агенция за страничните ефекти, ако са усетили такива?
Не се заяждам или търся конфликт, а само питам.
И за да отговоря на въпроса Защо да се докладва и Защо това е отговорно поведение на всеки зрял човек, ще кажа, че чрез тези доклади се прави статистика за Фарма компаниите така, че всяка следваща ваксина да е още по-добра и сигурна.
Та, изобщо има ли някой докладвал?

# 20 983
  • София
Хора, тук сме майки, на бебета си от новородени сме слагали безброй ваксини. Наистина е прекалена драмата с реакциите. И бебетата понякога вдигат еднократно температура от някои ваксини, не е нищо страшно. Къпе се човек, всичко прави, просто без нужда не е хубаво да се пият противовъзпалителни и противоалергични лекарства около ваксинацията. Всичко останало....наистина.

# 20 984
Бил Гейтс и жена му наистина изхарчиха много пари за да ограмотяват африканките как да се предпазят от нежелана бременност, което няма връзка с ваксината против папилома вирус.

Бояна, аз ботокс си сложих в челото при български лекар в Германия, в хола му за по-евтино. 😆 Заведе ме приятелка, която редовно го посещава, но ваксина няма да си сложи, защото не знае какво има в нея.

Общи условия

Активация на акаунт