COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 371
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 225
  • София
Във Франция ваксинират 20-30 годишните.
Не вярвам.
Те може да си ваксинират колкото си искат пенсионери, защото техните пенсионери не им се изпускат пенсиите по 2 хиляди евро и круизите които чакат с нетърпение. Нашите пенсионери с по 200 евро пенсии, не бързат с ваксините, защото нито самолети ползват, нито круизи ползват, а за там ще им трябват ваксинационни паспорти.
Всички ваксинирани от форума трябва да се замислят, че са сред първите в света за възрастта си, които са получили ваксина.
Изобщо не ваксинират младите, защото те не задръстват здравната система.
И да отбележа, нямат ден ДО през тази учебна година. Имат си други приоритети просто, дори да не ги харесваме.

# 21 226
https://btvnovinite.bg/bulgaria/mbal-nadezhda-njama-prichini-da- … pri-bremenni.html

“От 22 февруари ще препоръчаме на наблюдаваните в болница „Надежда“ бременни да се ваксинират по техен избор. Ние направихме медицинска справка и дебатирахме с всички колеги – акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина, анестезиолози, неонатолози, имунолози, генетици, вирусолози и фармацевти на болницата“.

Това съобщават от МБАЛ „Надежда“ в свое становище, изпратено до медиите. От там уточняват, че то носи препоръчителен характер и е продиктувано от тяхната отговорност и дълг към пациентите.

Заключението на медиците от болницата съвпада с това на СЗО, а именно, че няма никакви особени причини да се смята, че ще има специфични рискове, които да надхвърлят ползите от ваксинирането при бременни.

# 21 227
Не вярвам.
Те може да си ваксинират колкото си искат пенсионери, защото техните пенсионери не им се изпускат пенсиите по 2 хиляди евро и круизите които чакат с нетърпение. Нашите пенсионери с по 200 евро пенсии, не бързат с ваксините, защото нито самолети ползват, нито круизи ползват, а за там ще им трябват ваксинационни паспорти.
Всички ваксинирани от форума трябва да се замислят, че са сред първите в света за възрастта си, които са получили ваксина.

Наистина ли мислиш, че пенсионерите бързат/не бързат да се ваксинират заради круизи, почивки, самолетни билети?

За теб целта на ваксинацията е да могат младите да ходят на купони?

# 21 228
Не вярвам.

Точно това беше смисъла на поста ми. Че другите още карат на приоритетните групи, а ние ги съчетахме с масовото ваксиниране чрез зелените коридори.
Друг е въпроса, че при тях в приоритетните групи има доста желаещи, които си спазват записаните часове, а при нас това не е така. Но нищо де, в крайна сметка стана “Всяко зло за добро”

# 21 229
Швеция в това отношение пък изобщо не може да се сравнява с България, а и повечето западни държави имат по-голям опит с масово ваксиниране всяка година, не забравяйте, че в България само 2-3% от хората се ваксинират срещу грип например, докато всички останали им обясняват, че са луди и т.н. Така че в България хем от една страна държавата не организира, не купува не внася ваксини, хем от друга страна населението е настроено негативно и скептично. Цяло чудо е, че календарът все още донякъде се спазва, може би защото ваксините са задължителни, ако бяха пожелателни не съм убедена, че и те щяха да се слагат толкова масово, а и да не забравяме отделно малцинства и т.н. в България по едно време избухна най-голямата епидемия от морбили в Европа, след това мисля, че Украина ни изпревари.

И въпреки всичко, дори и не всички да искат, трябваше да започнат ваксинирането от медиците + рисковите групи и след това да пуснат за всички останали. Добре че това с 3-тата фаза и ИТ сектора и т.н. не изтрая много, а сега вече ще започнат да се ваксинират и хората от 4-та фаза, които реално най-много се нуждаят от ваксината.

# 21 230
лейди в коя част...
В Смолян, Хасково, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив,Асеновград и още доста градове .... е имало днес зелени коридори.
В десетки български градове са открити такива центрове и ще се откриват , нови и нови. Ще се откриват и денонощни такива.
Във всяка една област за да може и 20 и 30 и 70 годишните желаещи да се ваксинират.
Даже ви чакат и вас, да се върнете и да забравите за морала си

# 21 231
Анализ на това, колко стриктен е британският договор и как ЕС бюрократите са допуснали това, което се случи.
https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/02/19/4177022_vaksini_ne_dos … okomisiiata_imat/

# 21 232
0001

Мен да не ме чакат и не е заради морала.
Както казах - и майка ми е имунизирана българска гражданка, но не в България.

Друг е въпроса, че както ти, така и аз - като български граждани имаме едни и същи права, без значение къде живеем - в София, в Горно Нанадолнище, Тамбукту....

# 21 233
Нормално е да я ваксинират.
БоДжо все пак е резервирал 400 милиона дози при 70 милиона население.
Не ми изглежда много морално да лишава пенсионерите от бедните страни с ваксина.
Точно защото живеем на различни места се съобразяваме с изискванията на местата на които живеем.
Бойко каза, че ще ваксинираме и 18 и 80 годишните с ваксините които ни пращат, Боджо каза започваме с 90 годишния Уилям Шекспир и до лятото ще дойде ред и за тези на 30

# 21 234
Хората нещо се страхуват и отлагат. Поне около мен е така. Звъня днес на моя приятелка. Щяла да се ваксинира, ама не искала да е сред първите. Друга моя възраста  позната я питам - тя искала да се ваксинира, ама страхувала се, че имала глаукома и да не получи някаква реакция. Трета пак по-възрастна позната - искала да се ваксинира, но с руската ваксина. Оправдания много общо взето.

# 21 235
За какво точно спорите? Всъщност всеки може да си закара бабата на ваксинация, ако не сега веднага, то до броени дни. Дори от видиските села може, при добро желание. Отивате пет човека с коли, начело с кмета, хоп 20 баби до градО и до два часа ги връщате. Всичко може, ако има желание, другото е драскане по форумите. На високо, често непостижимо от масата интелектуално ниво.

Вчера, събота, рано сутринта попитах дали по-изявените форумци от темата ше се ваксинират и ето, за тяхна чест, повечето вече го направиха. За 24 часа. Което е чудесно, илюстрира възможностите, които дадоха на хората. Не знам някой днес да е искал и да не е успял.  Именно на хората, много ми е чудно тази идея на кого ли е хрумнала първо, ясно е на кого ще я запишат. И ползата е много по-голяма от онази безорганизация по фазите.

# 21 236
Как се чувстват вашите близки след АЗ?
Моите познати са с доста изявени реакции - температура, втрисане, отпадналост и изобщо казват, че са се чувствали доста зле около 24 часа.
При поставилите Файзър няма такива оплаквания.
Така е, 24ч. след поставянето бяхме с температура и болки в мускулите, но отшумя и на другия ден все едно нищо не е било. Чувала съм, че при рнк ваксините тези ефекти са по-силни след втората доза, докато при АЗ обратното. Пак казвам - чувала съм, дали е така наистина не знам.

# 21 237
Ето и екстра мотивацията за анти-ваксъри. В Гърция през лятото с имунизационен паспорт или PCR.
https://m.dir.bg/business/ikonomika/prez-lyatoto-gartsiya-shte-p … ya-ili-s-pcr-test

# 21 238
Гледахте ли Кунчев, с коментар за антиваксърските прояви в Пловдив?
Записвали се в списъка, не отивали нарочно, за да се изхвърлят отворени флакони?!
То бива, бива простотия, но това е за диагноза... Rolling Eyes

# 21 239
А всъщност на антиваксърите защо им е толкова важно никой да не се ваксинира? Искат да умрат хора от епидемията ли? Аз разбирам те да не искат ваксина за тях си - добре. Ама защо никой друг да не се ваксинира?

Общи условия

Активация на акаунт