COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 968
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 270
  • Sofia
Вчера към 15 ч.ми поставиха ваксината. Нямам никаква реакция. Дори на мястото на убождане. Мъжът ми също.

# 21 271
Вчера към 15 ч.ми поставиха ваксината. Нямам никаква реакция. Дори на мястото на убождане. Мъжът ми също.
Имате ли съмнения, че сте изкарали някога вируса? Може би, ако организмът се е срещал с вируса няма да реагира така бурно както при останалите.

# 21 272
  • в страната на чудесата
Въпрос на организъм е. Около една трета имат по-изразени оплаквания като температура и втрисане. Не знам официално колко са, това са странични наблюдения, може да са изкривени.

# 21 273
Сега като започне поставянето на ваксини от ЛЛ дали е възможно да се пише, че е поставена, а реално да не е.
Вчера една приятелка ми сподели, че на синът й ще напишат, че му е слагана ваксина, а реално няма да я поставят, защото тя мисли, че прави реакция.
Та няма да се учудя ако и с Ковид ваксините се случи нещо такова. Особено като дойдат моментите за пътувания.
И например хората, които имат антитела спокойно могат да не искат ваксина, но тестът за антитела не дава свободите, които евентуално ще даде талончето за поставена ваксина.

# 21 274
Сега като започне поставянето на ваксини от ЛЛ дали е възможно да се пише, че е поставена, а реално да не е.
Вчера една приятелка ми сподели, че на синът й ще напишат, че му е слагана ваксина, а реално няма да я поставят, защото тя мисли, че прави реакция.
Та няма да се учудя ако и с Ковид ваксините се случи нещо такова. Особено като дойдат моментите за пътувания.
И например хората, които имат антитела спокойно могат да не искат ваксина, но тестът за антитела не дава свободите, които евентуално ще даде талончето за поставена ваксина.
Затова, най-логично е да се правят бързи тестове за антитела. На всички ни е ясно, че  медицински документи с невярно съдържание се издават масово.

# 21 275
Въпрос на организъм е. Около една трета имат по-изразени оплаквания като температура и втрисане. Не знам официално колко са, това са странични наблюдения, може да са изкривени.
А, дали това е свързано и с тезата, която се развиваше тези дни - щом има странични реакции, имунната система реагира и ваксината действа достъпно добре?

# 21 276
От РЗИ ми казаха, че антитела ще изсл. след втората доза и тогава ще се оформи документ. Естествено,че така трябва да се направи, ей това измамата за нищо я нямат някои индивиди.

# 21 277
  • Sofia
Имате ли съмнения, че сте изкарали някога вируса? Може би, ако организмът се е срещал с вируса няма да реагира така бурно както при останалите.

Съмнения силно казано. Имах близки контакти с майка ми през октомври,когато тя беше болна.  Но все с маска съм била и максимални мерки. Все  си мисля,че съвсем безсимптомно не можеш да минеш.... ако сега си изследвам антителата,ще покаже ли стара инфекция или вече ще е реакция от ваксината?

# 21 278
А това значи ли, че след първата доза, ако се ваксинираме семейно, ще заразим децата?

"Има данни, че след втората доза, имунизираните не са заразоносители", завърши директорът на Пирогов.

# 21 279
Вчера сутринта дъщеря ми направи АЗ във ВМА. Вечерта вдигна 39.4, взе хапче, свали до 38.4, после пак  39.4 към 1.30 през нощта, пак взе температуропонижаващо, после силно главоболие, към 4ч. е заспала, тази сутрин е 37.5.
Въпросът ми е - къде да докладва за странични ефекти.

# 21 280
Цяла нощ ми беше студено, ужасно студено, на сутринта пък ми стана горещо, боли ме главата. Т не съм вдигала.
Ръката ме боли на мястото на убождането и имам лека мускулна треска. Като, че ли отшумяват неразположенията, дано, защото утре трябва да съм в кондиция.
На ММ му няма нищо...

# 21 281
Привет, някой има ли представа, след като втората доза на АЗ трябва да се постави поне 10 седмици след първата, какъв имунитет има човек след, да речем, 3 седмици от поставянето на първата доза?
Мерси

Oколо 70% след първата доза и около 80% след втората, поставена 10-12 седмица, което е оптималното. И понеже много хора питат какво точно означава това - означава, че при среща с вируса от 100 човека 80 човека няма да се разболеят със симптоми, останалите ще боледуват с леки симптоми, като ваксината е 100% ефективна срещу тежката форма на заболяването и смърт.

# 21 282
  • sofia
Тези реакции будят в мен въпроса, дали не е редно хора, които са се ваксинирали, да получават ден - два болничен.

# 21 283
Тези реакции будят в мен въпроса, дали не е редно хора, които са се ваксинирали, да получават ден - два болничен.
И аз мисля, че е по-добре. Даже имаше наблюдение, не помня в коя държава, че се налагало след АЗ хора са си взимат болнични по-масово.

# 21 284
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Колегите на работа които изкараха ковид се бъзикат с ваксинираните, че са изкарали болестта по-леко отколкото ваксинираните имат странични ефекти... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт