COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 332
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 285
Ваксинираните обаче ще имат по-силен имунитет, дори от прекаралите ковид тежко.

# 21 286
Хубавото е, че след втората доза на Астрата се очакват много по-малко реакции спрямо първата.

# 21 287
Вкъщи началото на ноември бяхме болни. Аз бях само с леки симптоми за максимум 3-4 дни. Но майка ми не можеше две седмици да стане от леглото, ужасни болки в тялото, умора и отпадналост. Това и беше най-тежко  Чак след 10 дни се оказа, че човекът, с който е имала тя контакт за 20 минути се е оказал положителен. Първо неговият  тест беше отрицателен. В предвид късното разбиране не се тествахме вкъщи, но се изолирахме. Независимо изкарали или не ще се ваксинираме, то и от началото на ноември са минали вече почти три месеца. Двумим се изобщо да правим тест за антитела сега.

# 21 288
Хубавото е, че след втората доза на Астрата се очакват много по-малко реакции спрямо първата.

А при РНК ваксините май е обратното, повече реакции след втората доза.

# 21 289
и синът ми от снощи е с всички екстри от първата доза АЗ /вчера към 11 поставена/ - температура, болки, усещането, че си болен

така съм и аз, пу-пу тази сутрин уж по-добре, но снощи, след като почна и да ме втриса и боли пак, вкарах аналгин в играта и цяла нощ се потих, явно се е сваляла температурата, сега уж не ме болят мускулите, ама така беше и вчера сутринта и после пак започнаха... точно усещане за каране на грип имам

признавам, че съм изненадана от толкова масовите реакции, все си мислех, че се случва при някои хора, ама то изглежда се случва при почти всички хора

# 21 290
  • София
Аз понеже съм любопитна по натура, а и работата ми е донякъде свързана с това, та следя антиваксърските настроения в социалните мрежи. Понеже някой попита какво им пречат ваксинираните, сега циркулира нов термин (не знам доколко е нов) - че ваксинираните хора са "биотерористи". Тоест, не стига, че са ги натровили с ваксината, но и оттам нататък те стават отровни за околните. Как - никой не може да обясни точно. Но било важно да няма и един ваксиниран, за да не се натровим масово.
В английския Bloomberg има материал, озаглавен "Ваксината на Pfizer/ BioNTech спира разпространението на коронавируса според израелско проучване". Незнайно защо не ми се зарежда страницата под заглавието, но ето статията на английски - https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-21/pfizer-bionte … raeli-study-shows

# 21 291
Вчера на опашката пред ВМА роднини ми казаха, че някаква жена казала "А, не ще чакам да се запиша за другите ваксини. Не искам да ми е лошо през нощта." Мъжът й обаче и се изсмял и отишал да се ваксинира с АЗ.

# 21 292
ами аз съм с "другата" ваксина и така като чета, реакцията при мен е по-продължителна и неприятна, отколкото при АЗ - другите казаха, че за 24 часа са ОК, при мен след малко ще станат 48 часа и не смея да кажа, че е отшумяла

# 21 293
  • София
Не знам защо се чудите на антиваксърите. Нормално човек като вярва в нещо силно да влиза в проповедническата фаза и да иска да спаси и останалите от злото. В такава непозната и критична обстановка е трудно на хората да са умерени, ваксъри или не, мисля, че не бива да се ядосваме, всеки си преживява нещата както може.

Аз предполагам, че сега с масовата ваксинация, макар да се задава пик, няма да се вземат мерки преди изборите, но дано да бъркам. И ми писна от мерките и на мен, ама по-висок процент ваксинирани ще има чак лятото с тия темпове, та пак се пълнят болниците като гледам и не е ок това.

# 21 294
и синът ми от снощи е с всички екстри от първата доза АЗ /вчера към 11 поставена/ - температура, болки, усещането, че си болен

така съм и аз, пу-пу тази сутрин уж по-добре, но снощи, след като почна и да ме втриса и боли пак, вкарах аналгин в играта и цяла нощ се потих, явно се е сваляла температурата, сега уж не ме болят мускулите, ама така беше и вчера сутринта и после пак започнаха... точно усещане за каране на грип имам

признавам, че съм изненадана от толкова масовите реакции, все си мислех, че се случва при някои хора, ама то изглежда се случва при почти всички хора
Аз бях чела резултатите от фаза 1/2 мисля- от петдесет и няколко човека след първата доза двадесет и няколко имат симптоми със средна тежест и 10 сериозни. След втората доза само двама човека имат реакция.

Аз имам умерена температура и малко мускулни болки, без отпадналост.

# 21 295
Дали? За подобни твърдения са нужни дългосрочни изследвания. Подчертавам, дългосрочни. Такива, по обясними причини, за момента няма.

# 21 296
Абсолютно съм съгласна, Бояна. но за разлика от ноември, когато аз лично бях изпаднала в ступор от бройки заболели и починали и гледки на болниците с неприети хора отпред, сега в мен има някаква надежда че вървим към по-добро с тези ваксини. Слушах Кунчев сутринта обаче, нещо тази новата на Янсен ваксина с еднодозовия прием много я промотира, че била по-удобна. Тя че е по-удобна е така, ама е най-малко ефективна и леко се сдухах. Ваксини в достатъчни количества скоро няма да има и ще трябва да се бодем с наличното, то е ясно.

# 21 297
  • София
Абсолютно съм съгласна, Бояна. но за разлика от ноември, когато аз лично бях изпаднала в ступор от бройки заболели и починали и гледки на болниците с неприети хора отпред, сега в мен има някаква надежда че вървим към по-добро с тези ваксини.
Разбира се, че вървим към по-добро, това е изходът. Само казвам, че ваксинираните още нямат имунитет, а бройките си вървят и няма да намалеят, тъкмо напротив. Дано да е за последно, но си тръгва мазаляка отново.

# 21 298
Ваксинираните все още сме нищожен процент от населението, за да може това да има влияние върху епидемията. Няма и 2% с първа доза.

# 21 299
Така е, но и времето се затопля постепенно, повече слънце има. Надявам се тази вълна да ни е за последно вече.....И да не са много бройките този път.

Общи условия

Активация на акаунт