COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 611
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 360
  • София
Пак да попитам какъв тест за антитела да направя и къде? Нищо не разбирам от различните технологии и качеството на изследвания.
Направете количествен тест на Abbot в Рамус
A тестовете на Roche , които предлагат в кандиларов и се правят от машина не са ли по-нови и надеждни?

# 21 361
Да, потвърждавам. Вчера след като си легнах започна драматичната част - цяла нощ ми беше студено и ме тресеше силно. Ама доста силно си ме разтресе, по мои оценки, ако беше през деня, щеше да се наложи да лежа през това време.
Но днес сутринта вече съм добре и симптомите затихват прогресивно, остана да ме боли около мястото на убождането.
Така че имайте го предвид, ваксината е по-реактогенна от други ваксини и може да ви извади от строя за ден - два. Не съм пила нищо, което да тушира симптомите, така че не мога да кажа кое има ефект.
Лили, би ли ми казала защо се спря на АЗ? Питам понеже зная, чи ти си една от най-информираните тук...

# 21 362
  • Варна
Маями, точно в "Света Клементина" е ходила майка ми сутринта. Казали са и , че нямат такъв кабинет и не правят ваксинации, да се обадила на личния си лекар. Тя при него е записана в списък отпреди 2 месеца . Омагьосан кръг малко.

# 21 363
Лили, би ли ми казала защо се спря на АЗ? Питам понеже зная, чи ти си една от най-информираните тук...

Ами тя си е написала. Simple Smile
... а най-добрата ваксина по принцип е сложената ваксина.

# 21 364
Някой от темата да е получил обаждане от ЛЛ за ваксина? Защото при мен е тишина, а аз съм в група 4. Уж.
Преди седмица за АЗ, отказах.

# 21 365
Да, потвърждавам. Вчера след като си легнах започна драматичната част - цяла нощ ми беше студено и ме тресеше силно. Ама доста силно си ме разтресе, по мои оценки, ако беше през деня, щеше да се наложи да лежа през това време.
Но днес сутринта вече съм добре и симптомите затихват прогресивно, остана да ме боли около мястото на убождането.
Така че имайте го предвид, ваксината е по-реактогенна от други ваксини и може да ви извади от строя за ден - два. Не съм пила нищо, което да тушира симптомите, така че не мога да кажа кое има ефект.
Защото тя беше първата налична и защото не е лоша ваксина. А и не забравяйте, че в момента сме в трета вълна с по-заразен и вероятно по-смъртоносен щам.

# 21 366
  • Варна
Маями, точно в "Света Клементина" е ходила майка ми сутринта. Казали са и , че нямат такъв кабинет и не правят ваксинации, да се обадила на личния си лекар. Тя при него е записана в списък отпреди 2 месеца . Омагьосан кръг малко.

Хм, неприятно. Публикацията им във фейсбук е от 11,29ч днес. Сега проверих. Явно още не могат да се организират както трябва.

# 21 367
Скрит текст:
Някой за Варна, да знае къде ще има възможност за ваксинация през седмицата ? Или пък следващата събота и неделя, дали пак ще работят кабинетите в ХЕИ ?

За тези , които живеят постоянно в чужбина и мислят да идват да се ваксинират тук, ако в последствие се издават ваксинационни паспорти , дали ще им ги признават на мястото ,където живеят ? Само това да си проверят.

В Германия я нанасят в нормалния имунизационен паспорт, който всички имаме. И то в графата за противогрипни ваксини.

Да де, но ако се ваксинираш в България / образно казано , не точно ти / , едва ли ще има кой да нанесе ваксинацията в германския ти имунизационен паспорт. Ще трябва да имаш някакво доказателство на хартиен носител, което я ти признаят ,я не. Страните от ЕС , може и да се споразумеят, да си признават взаимно ваксинациите, но една Великобритания, например,  вече излезе от съюза. Само си разсъждавам.

обикновенно са "спогодби" м/у страните - ако UK не признае български вакси паспорт, то съответно и България не признава UK такъв.

# 21 368
  • Варна

Хм, неприятно. Публикацията им във фейсбук е от 11,29ч днес. Сега проверих. Явно още не могат да се организират както трябва.

Била е по-рано в поликлиниката, може би още не са били решили. Ще и кажа утре или вдругиден да отиде пак. Ще и дам и телефона да пита. Мерси Flowers Hibiscus

# 21 369
В събота и неделя в болница Вита 2 в София ваксинираха с АЗ. За понеделник във ФБ има съобщение, че чакат от РЗИ ваксини. Какво става не знам, свършиха ли вече, започна ли се преразпределяне някакво, идея си нямам.

# 21 370
  • Бургас
за момента в Бургас няма съобщение за зелени коридори.

# 21 371
  • София
В събота и неделя в болница Вита 2 в София ваксинираха с АЗ. За понеделник във ФБ има съобщение, че чакат от РЗИ ваксини. Какво става не знам, свършиха ли вече, започна ли се преразпределяне някакво, идея си нямам.
Току-що говорих с Вита1 (на мен те са ми удобни) и са свършили, да. Не знаят кога ще получат други, да сме следели сайта или фб.

# 21 372
Ами това означава, че дозите са под въпрос навсякъде. Мислех да отида до 13-то ДКЦ, ама то и там може да няма. А е обявено от Фандъкова, че ваксинират и там. Хаос на квадрат.

# 21 373
  • София
Мда, нещо такова се получава. Може би е най-добре първо да се  пита по тел.

# 21 374
  • София
А всъщност във ВМА как стоят нещата за през седмицата? Само от фазите ли ваксинират, или имат "коридор"? Чета в техния Facebook и не мога да се ориентирам (защото още ми бучи главата от яд)...

Общи условия

Активация на акаунт