COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 443
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 345
  • Варна
Някой за Варна, да знае къде ще има възможност за ваксинация през седмицата ? Или пък следващата събота и неделя, дали пак ще работят кабинетите в ХЕИ ?

За тези , които живеят постоянно в чужбина и мислят да идват да се ваксинират тук, ако в последствие се издават ваксинационни паспорти , дали ще им ги признават на мястото ,където живеят ? Само това да си проверят.

# 21 346
Първите резултати от програмата за ваксинация в UK предполагат, че тя има "грандиозно" въздействие върху предотвратяването на сериозни заболявания.

Шотландия
Изследвания, водени от Public Health Scotland, установиха до 4-та седмица след първата доза, хоспитализациите бяха намалени съответно с 85% при ваксинирани с Pfizer и 94% за AstraZeneca.

Това е първият признак за действителното въздействие на ваксинацията.

Сред възрастните над 80години има общо 81% намаление на броя на приетите в болница.

Предварителните данни от проекта EAVE II обхващат 1,14 милиона ваксинации, направени между 8 декември и 15 февруари.

Проучването разглежда броя на приетите в болница с Covid сред тази популация и го сравнява с приетите, които не са били ваксинирани.

Общо имаше малко над 8000 души, които се оказаха в болница.

Но само 58 от тях са били ваксинирани преди четири седмици.

Водещият изследовател проф. Азиз Шейх заяви, че резултатите са "много, много" впечатляващи и двете ваксини работят "грандиозно".
https://www.bbc.co.uk/news/health-56153600

# 21 347
Борисов: "Зелените коридори" ще продължат, докато не дойдат
18,5 млн. ваксини

"88 хил. дози сме разпръснали из страната. "Зелените коридори" ще продължат, докато не дойдат
18.5 млн. ваксини", каза още Борисов.
"Хората проявиха зрялост и вчера и оня ден бях свидетел как се случват нещата във ВМА. Най възрастният ваксиниран е на 96 г., а най-младият е на 18 г

https://www.24chasa.bg/novini/article/9540831

# 21 348
Скрит текст:
Някой за Варна, да знае къде ще има възможност за ваксинация през седмицата ? Или пък следващата събота и неделя, дали пак ще работят кабинетите в ХЕИ ?

За тези , които живеят постоянно в чужбина и мислят да идват да се ваксинират тук, ако в последствие се издават ваксинационни паспорти , дали ще им ги признават на мястото ,където живеят ? Само това да си проверят.

В Германия я нанасят в нормалния имунизационен паспорт, който всички имаме. И то в графата за противогрипни ваксини.

# 21 349
  • Варна
Скрит текст:

В Германия я нанасят в нормалния имунизационен паспорт, който всички имаме. И то в графата за противогрипни ваксини.

Да де, но ако се ваксинираш в България / образно казано , не точно ти / , едва ли ще има кой да нанесе ваксинацията в германския ти имунизационен паспорт. Ще трябва да имаш някакво доказателство на хартиен носител, което я ти признаят ,я не. Страните от ЕС , може и да се споразумеят, да си признават взаимно ваксинациите, но една Великобритания, например,  вече излезе от съюза. Само си разсъждавам.

# 21 350
Който има желание да се ваксинират, нека звъни на съответните телефони по градове. Някой беше качил таблица с всички пунктове за страната.
Тази сутрин звъннах на единия от телефоните за нашия град и веднага ме записаха и ми дадоха час за утре, за мен и мъжа ми. Ваксинират с Астра.

# 21 351
Ха, Астра Зенеката даже с по-добри резултати от Пфайзера след първата доза с/у тежко боледуване. Добри са ваксините, а най-добрата ваксина по принцип е сложената ваксина.

# 21 352
  • София
Пак да попитам какъв тест за антитела да направя и къде? Нищо не разбирам от различните технологии и качеството на изследвания.

# 21 353
Явно вече са стигнали до селата:

"Ела да видиш, Мутафчийски, как се ваксинира. CloseДовел съм двама професори да видят как се ваксинира, с тези думи премиерът Бойко Борисов влезе в селския здравен участък на село Самуилово, община Петрич, където днес се поставяха ваксини. "Добър ден, боли ли, бе?", обърна се министър-председателят към мъж, на когото в момента се слагаше ваксината. Той беше придружен от председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и здравният министър проф. Костадин Ангелов."

# 21 354
Пак да попитам какъв тест за антитела да направя и къде? Нищо не разбирам от различните технологии и качеството на изследвания.
Направете количествен тест на Abbot в Рамус

# 21 355
Вместо по магистрали и бетоновъзли вече по ваксинационни пунктове ли ще го гледаме премиера?

# 21 356
  • Варна
Който има желание да се ваксинират, нека звъни на съответните телефони по градове. Някой беше качил таблица с всички пунктове за страната.
Тази сутрин звъннах на единия от телефоните за нашия град и веднага ме записаха и ми дадоха час за утре, за мен и мъжа ми. Ваксинират с Астра.

Майка ми, се е опитвала  днес да се свърже по телефона, който е в сайта на местното РЗИ ,но никой не вдига. Събота и неделя е имало публикувани други телефони, които в момента са изтрити от сайта, може би са важали за съответния ден. Освен това е ходила до най-близката до нея, поликлиника , която фигурира в списъка, но са и казали ,че такъв кабинет за имунизация нямат разкрит. Та, във Варна , явно организацията още куца, затова питам конкретно, има ли запознати как ще протича масовата ваксинация тук във Варна, през седмицата.

# 21 357
  • Варна

Това е от тази сутрин. На страницата им във фейсбук.
ВАКСИНИРАНЕ С ВАКСИНИ НА АСТРА ЗЕНЕКА   Уважаеми пациенти, от днес, 22.02.2021г. в имунизационен кабинет на ДКЦ 1 "Света Клементина - Варна"ЕООД ще се провежда ваксинация срещу КОВИД - 19 с ваксина Астра Зенека. Моля, всеки желаещ за ваксинация от понеделник до петък (22.02 - 26.02.2021.) в часовете 09.00 - 14.00 да се запише на телефон 0895 640 356. Всички желаещи за ваксинация събота и неделя (27.02 - 28.02.2021г.) да се запишат чрез лично съобщение в страницата във фейсбук или чрез e-mail: dkc_1_varna@yahoo.com. Моля, в съобщенията не публикувайте ЕГН или други лични данни, освен 3 имена на лицето, което ще бъде ваксинирано. ДКЦ 1"Света Клементина - Варна" ви желае здраве и успешна седмица!

# 21 358
Скрит текст:
Скрит текст:

Да де, но ако се ваксинираш в България / образно казано , не точно ти / , едва ли ще има кой да нанесе ваксинацията в германския ти имунизационен паспорт. Ще трябва да имаш някакво доказателство на хартиен носител, което я ти признаят ,я не. Страните от ЕС , може и да се споразумеят, да си признават взаимно ваксинациите, но една Великобритания, например,  вече излезе от съюза. Само си разсъждавам.

Паспортът не е немски, а е интернационален. Но си права, че в България не са особено запознати с него. За ваксината на детето педиатърката даже и печат и подпис не сложи...

# 21 359
  • София
..., защо българин трябва да има адрес в България. Може да няма такъв.
Защото ако си бг гражданин, трябва да имаш лична карта, а в нея винаги има вписан постоянен адрес. Няма как да нямаш адрес.
Адрес имаш, може да е в друга страна, както и местораждането. Имам у нас дете с двойно гражданство, на френската му лична карта пише постоянния адрес в София. Не виждам защо трябва да има постоянен такъв във Франция, а същото и за българи, които не са имали или нямат адрес в България.

Общи условия

Активация на акаунт