COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 169
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 330
  • София
Ваксинираните обаче ще имат по-силен имунитет, дори от прекаралите ковид тежко.

Всъщност, все още не се знае.

Вкъщи началото на ноември бяхме болни. Аз бях само с леки симптоми за максимум 3-4 дни. Но майка ми не можеше две седмици да стане от леглото, ужасни болки в тялото, умора и отпадналост. Това и беше най-тежко  Чак след 10 дни се оказа, че човекът, с който е имала тя контакт за 20 минути се е оказал положителен. Първо неговият  тест беше отрицателен. В предвид късното разбиране не се тествахме вкъщи, но се изолирахме. Независимо изкарали или не ще се ваксинираме, то и от началото на ноември са минали вече почти три месеца. Двумим се изобщо да правим тест за антитела сега.

Дейзи, по принцип избягвам да давам непоискани съвети, а и непрофесионални, защото не съм вирусолог, имунолог и т.н. Направи това, което те кара да се чувстваш спокойна.
Ако държиш на определена ваксина, която в момента не е налична масово, направи си тест за антитела и изчакай, докато започнат големите доставки, ако тестът показва антитела.
Ако не искаш определена ваксина, иди и се ваксинирай с каквото има, ако това ще те накара да се чувстваш добре.

# 21 331
  • Софето
Моя мъж също се ваксинира с АЗ, минаха 24 час БЕЗ грипоподобни симптоми. Аз все още мисля, иска ми се да си сложа на Файзър, но май ще отида за АЗ, че не е сигурно кога ще има Файзър за масова ваксинация.

# 21 332
Във ВМА и Иван Рилски дали има телефони, на които да те осведомят с какви ваксини ваксинират за деня?
Някъде дали се публикува такава информация?

# 21 333
Нищо няма да стане с тези изборни комисии.
Само списък правели на желаещи, нито коя ваксина знаят, нито кога.
Обаче като ми звъннат, до 5 часа да се явя???
Аз работя на смени, извън населеното място, такова телепортиране не ми е възможно.

Как стои въпроса с коридорите в Пловдив? Само в РЗИ ли слагат?
Че явно пак сама ще трябва да си организирам нещата.

# 21 334
  • София
Дева, за всички тях е предвидена Файзер, вероятно затова не ги и питат коя искат, коя не...

# 21 335
Дева, със сигурност не слагат в Пловдив само в РЗИ. Нещо ми се мотае Пълмед и още четири-пет места, ама аз не живея там и не ги зная. Дано някой от Пловдив се включи с инфо. Не е на едно място със сигурност.

# 21 336
  • София
Така както се бях засилила да се ваксинирам, личната ме попари.Каза че е добре да пусна количествен тест за антитела и след това да решим.Изминаха два месеца от разболяването  при мен.КАрах го леко.НО от няколко години  проследяваме щитовидната жлеза и във връзка с нея иска да изчакмае.КАжете сега къде и какъв точно тест да си направя че съвсем се оплетох.Оказаха се супер много  тестовете и технологиите в различните лаборатории

# 21 337
Всички български граждани имаме едни и същи права и задължения в България без значение къде ни е временният адрес.

Ако аз като живееща на временен адрес извън България се ваксинирам в София по постоянен адрес е същото, като живеещия с временен адрес в Ямбол да се ваксинира по постоянен адрес в Бургас.

# 21 338
Дева, за всички тях е предвидена Файзер, вероятно затова не ги и питат коя искат, коя не...

Така беше уж.
Но като я питах госпожата, коя е ваксината, тя ми каза, че не знае, най-вероятно АЗ, понеже друга нямало?

# 21 339
Четох, че вчера са ваксинирани чужди европейски граждани вчера по 'зелен коридор' само с документ за самоличност, без други проверки за вноски и т.н.

# 21 340
Ама как така ще ви дават срок до пет часа да сте готови за ваксината, поне от предния ден да ви предупредят. То голямата организация стана с тези избори. И днес пристига Пфайзер, как друга нямало? Вече нищо не разбирам.
Брадли, сещам се за вица за бежанците в Германия - дето един турист пита "Ама тук само араби ли има", а те му отговорили "А, не, ама другите са на работа". Та и у наше село така.

# 21 341
  • Пловдив
Дотук има ли някой ваксиниран с АЗ без реакции като вдигане на Т? Взех да се притеснявам, че освен дискофорта в ръката, друга реакция нямах.

при ММ стана точно така - само болка на мястото на убождането.
Писах и преди, извинявам се че се повтарям - при нас от 4 ваксинирани колежки с Астра Зенека, само аз имах реакции. Едната колежка леко я боля ръка, но другите две абсолютно нищо! Всички сме над 40, а едната е почти на 60.

# 21 342
Всъщност да охладя ентусиазма на тези (и аз бях от тях) които си мислят, че няма да има чакане и опашки ако са в списъците. Нищо подобно, същата работа ще бъде. Кунчев си го каза сутринта.

Някой от темата да е получил обаждане от ЛЛ за ваксина? Защото при мен е тишина, а аз съм в група 4. Уж.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 14:48 от Не се сърди, човече

# 21 343
Аз съм в списъка на ЛЛ и в този при работодателя. Никой нищо. Реших, че ако до събота няма нищо от списъците, отивам и се редя за АЗ.

# 21 344
  • Софето
Вчера при ваксинирането във ВМА, никой не е проверявал документи, всеки сам си попълва формуляра, не се проверява дали си здравно осигурен или не.
ЛЛ ми каза, че на 1ви март щели да предават списъците с желаещи за ваксинация.

Общи условия

Активация на акаунт