COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 389
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 255
Гледахте ли Кунчев, с коментар за антиваксърските прояви в Пловдив?
Записвали се в списъка, не отивали нарочно, за да се изхвърлят отворени флакони?!
То бива, бива простотия, но това е за диагноза... Rolling Eyes
Естествено, че това не е основната причина за неявяването Simple Smile
Обаче с духовитото си изказване г-н Кунчев дава страхотна идея на истинските "антиваксъри". Като в онези новинарски емисии, където симпатични репортерки напоено обясняват как по-точно  изпечен крадец може да разбие вратата на жилището ви.

# 21 256
  • 1st floor
Понеже скоро не съм чела активно темата, да питам - преди имунизация преглеждат ли те? Бяхме неустановено от какво болни в началото на номеври - ако е било Ковид, рано ли е за ваксина? Имам и леки недоказани съмнения от лекар за автоимунно. Ще мога ли да говоря с лекар преди ваксината или да мина първо през личната?

# 21 257
Да, потвърждавам. Вчера след като си легнах започна драматичната част - цяла нощ ми беше студено и ме тресеше силно. Ама доста силно си ме разтресе, по мои оценки, ако беше през деня, щеше да се наложи да лежа през това време.
Но днес сутринта вече съм добре и симптомите затихват прогресивно, остана да ме боли около мястото на убождането.
Така че имайте го предвид, ваксината е по-реактогенна от други ваксини и може да ви извади от строя за ден - два. Не съм пила нищо, което да тушира симптомите, така че не мога да кажа кое има ефект.

# 21 258
Лили, и при мен е същото. Нищо до снощи. После отпадналост и треска цяла нощ. И хем ми беше студено на гърба и ръцете, а краката бяха горещи. Мина. А сега имам малко болка в ръката.

# 21 259
При нас - свекърва ми я е втресло леко снощи. Мъжът ми вечерта вдигна над 38 и цяла нощ го тресеше. Днес е моят ред за ваксиниране. 🙂

# 21 260
Понеже скоро не съм чела активно темата, да питам - преди имунизация преглеждат ли те? Бяхме неустановено от какво болни в началото на номеври - ако е било Ковид, рано ли е за ваксина? Имам и леки недоказани съмнения от лекар за автоимунно. Ще мога ли да говоря с лекар преди ваксината или да мина първо през личната?
Телефон 0800 14 515 , организиран от пациентска организация за актуална информация за състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания.

# 21 261
Лили, и при мен е същото. Нищо до снощи. После отпадналост и треска цяла нощ. И хем ми беше студено на гърба и ръцете, а краката бяха горещи. Мина. А сега имам малко болка в ръката.
По същия начин като вас и аз, и съответно по листовката. По часове, около 14 ч след поставянето, като всичко започна от ръката. Интересно, че втриса като за висока т, а реално не повече от 37,6.

# 21 262
  • София
Дотук има ли някой ваксиниран с АЗ без реакции като вдигане на Т? Взех да се притеснявам, че освен дискофорта в ръката, друга реакция нямах.

# 21 263
Няма нужда да се притесняваш, всеки реагира индивидуално. Аз не съм вдигала Т, само втрисане. А и щом имаш усещане в ръката това е реакция към ваксината, тоест показва, че имунната система се е активирала.

# 21 264
  • БГ
И как ще се случи това "калибриране". Наличните са произведени и доставени. Ще се боцкаме през 6 месеца и ще се пазим междувременно с конвенционалните мерки. То калибрация ще следва за новите мутации, за страничните ефекти, за антителата и за каквото не сме се сетили още.

# 21 265
  • София
Не зная как, но вероятно с времето ще намерят начини да се намалят страничните ефекти. Имам чувството, че ни успокояват малко като деца, защото хората и без това имат някакви съмнения за кратките срокове за ваксините и т.н.

# 21 266
  • София
Привет, някой има ли представа, след като втората доза на АЗ трябва да се постави поне 10 седмици след първата, какъв имунитет има човек след, да речем, 3 седмици от поставянето на първата доза?
Мерси

# 21 267
  • София
Според данните на АстраЗенека за 3 седмици след първа доза вероятността да не се заразиш е около 60% и 99% за леко, безсимптомно протичане ако нямаш късмет и си в другите 40%.

# 21 268
Според този линк 76% на 22 ден.
https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2021/cov … e-iii-trials.html
Според други /по-стари/ към 50%.

# 21 269
Извинявам се, ако е постнато назад в темата - американски сайт с нежелани реакции от Файзър/Модерна:

https://www.openvaers.com/covid-data?fbclid=IwAR02Zk3k79eufj22mr … cDa4&start=30

Общи условия

Активация на акаунт