COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 183
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 585
Киф, и аз мисля същото като теб. Буквално всеки ден е важен за да започнеш да градиш някакъв имунитет. Отделно като отложиш може да се разболееш от нещо и пак да се налага отлагане....не ми се рискува.

# 21 586
Британско дружество по имунология „Все още не знаем колко дълго трае естественият имунитет срещу ковид-19 и изглежда има много индивидуални вариации. Има редки съобщени случаи на хора, реинфектирани с SARS-CoV-2, но не знаем колко често е това. Ваксините са способни да стимулират по-добър имунен отговор от естествената инфекция. Надяваме се, че ваксините за ковид-19 ще осигурят защитен имунитет поне толкова дълго, колкото естествения имунитет или по-дълго, поради което все пак ще ви бъде предложена ваксината, дори ако сте имали ковид-19 в миналото. Вероятно е при значителна част от населението ваксината да предизвика по-ефективен и по-дълготраен имунитет от този, предизвикан от естествена инфекция. Затова се препоръчва всеки да се ваксинира, така че ако вашият имунитет след заболяване отсъства или е нисък, той да бъде повишен“.

https://www.immunology.org/sites/default/files/BSI%20resource_A% … iQpTQYzHsxu6N6zpc

# 21 587
Британско дружество по имунология „ Надяваме се, че ваксините за ковид-19 ще осигурят защитен имунитет поне толкова дълго, колкото естествения имунитет или по-дълго, “.

https://www.immunology.org/sites/default/files/BSI%20resource_A% … iQpTQYzHsxu6N6zpc
Чудесно нещо са надеждите. Те обаче имат малко общо с науката и още по-малко с дългосрочните проучвания.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 11:35 от Анонимен

# 21 588
Не разбирам позицията на Габи? За ваксините този път? Би ли я припомнила?
Иначе всъщност и аз записах час в Цибалаб, сякаш е най-добре там. Благодаря и аз. Уморих се да чакам по останалите линии да ме викат, явно всеки си е за себе си...не одобрявам този подход, но... докато ми дойде часа там, пишете, да знам че сте оживели след Астрата и да ми давате кураж Simple Smile. Мисля да си направя стандартната премедикация с противоалергичен препарат 3 преди това . Не го изискват по листовка, но пък винаги ми го назначават, свикнала съм си.

# 21 589
Не смятам, че съм се прецакала, защото видиш през март вече можело да се избира ваксината..
И кой ми гарантира, че ще може, и кой знае за  кой март става дума, може и след месец да е. Това е много време...Ще стоя и ще чакам..
Лично аз исках Модрена, но смятам, че сега не е момента да избирам. Не съжалявам, въпреки бурната ми реакция, че съм се ваксинирала с АЗ.
Аз също не чаках, първо не съм 100% убедена за себе си коя точно искам. Освен това няма никакво значение колко желана от мен е ваксината, ако хвана ковид, докато я чакам. А с това присъствено училище възможността да се капсуловаш, дори да си хоум офис е само ОЕСР по желание  и пак няма гаранции.

# 21 590
Аз исках от РНК ваксините, защото втората доза е 3 седмици след първата и защитата е по- силна според първоначалните данни.
Но като няма риба и ракът е риба. Това не е пожизнена имунизация, до следващия път ще имаме сигурно голям избор.
Всеки ден по-рано ваксиниран, е един ден по-рано в групата на защитените.

# 21 591
  • София
Скрит текст:
Британско дружество по имунология „Все още не знаем колко дълго трае естественият имунитет срещу ковид-19 и изглежда има много индивидуални вариации. Има редки съобщени случаи на хора, реинфектирани с SARS-CoV-2, но не знаем колко често е това. Ваксините са способни да стимулират по-добър имунен отговор от естествената инфекция. Надяваме се, че ваксините за ковид-19 ще осигурят защитен имунитет поне толкова дълго, колкото естествения имунитет или по-дълго, поради което все пак ще ви бъде предложена ваксината, дори ако сте имали ковид-19 в миналото. Вероятно е при значителна част от населението ваксината да предизвика по-ефективен и по-дълготраен имунитет от този, предизвикан от естествена инфекция. Затова се препоръчва всеки да се ваксинира, така че ако вашият имунитет след заболяване отсъства или е нисък, той да бъде повишен“.

Аз пък мога да пусна тези линкове:

Имунитетът срещу ковид може да трае години според мащабно проучване на Института по имунология Ла Джола:
https://dnews.bg/imunitetat-srestu-koronavirusa-moze-da-trae-godini.html

Антителата срещу коронавируса остават 9 месеца след болестта, според медици от Каролинския институт в Швеция

https://www.mediapool.bg/antitelata-sreshtu-koronavirusa-ostavat … a-news318338.html

Преболедувалите ковид-19 запазват имунна памет за патогена, причиняващ заболяването, до 8 месеца след заразяването, откриха учени от университета „Монаш” в Австралия.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ucheni-kor … -8-meseca-6119318

Обръщам внимание, че това са изследвания на преболедували. А по отношение на имунитета на ваксинираните все още става дума за прогнози и надежди.

# 21 592
Антителата след ваксина са в пъти повече, отколкото при преболедувалите тежко ковид, дори тук в темата пускаха снимки.

# 21 593
  • София
Подозирам, че това ваксиниране сега ще ни е първото, но съвсем не последното, така че ще можем да пробваме и други ваксини - това за тези, които държат на определена марка.
От разговор с ЛЛ по телефона днес - ваксините, които били поръчали личните лекари, били раздадени по болниците, така че не се знае кога ще могат да ваксинират пациентите си, съветва желаещите да се ориентират към центровете за ваксиниране.

# 21 594
Подозирам, че това ваксиниране сега ще ни е първото, но съвсем не последното.
И аз така мисля. Бъдещ разцвет на ваксините.

# 21 595
  • София
Антителата след ваксина са в пъти повече, отколкото при преболедувалите тежко ковид, дори тук в темата пускаха снимки.

Трябва ли да ровя за линкове, в които светила във вирусологията и имунологията казват, че клетъчният имунитет е по-важен от антителата?

Значи да уточним. Не съм против хората да се ваксинират, ако искат. Но смятам, че е в полза на човечеството да даде шанс да се проучи колко трае естествения имунитет при ковид. Въпросът е принципен и е свързан не само с конкретната болест, но и с неспособността на съвременния човек да остави организма си сам да се бори с каквото и да е. Това е фундаментален проблем. Направиха ни напълно зависими от лекарства, хранителни добавки, ваксини и тем подобни продукти на фармацевтиката.

# 21 596
Плана за излизане от локдаун за Англия:
8.03 - всички 10млн. ученици се връщат в класните стаи, като ще се провежда регулярно масово тестване и ще се използват маски за децата 11+години.
Могат да се срещат 2ма за социализация
29.03  групи от до 6 души или 2 домакинства могат да се събират в паркове и градини.
12.04 Магазини, фризьорски салони, спортни зали и гостоприемство на открито, както и самостоятелни ваканционни помещения се отварят. Може да бъде обявен и преглед на международните ограничения за пътуване.
17.05 две домакинства или група от 6 може да могат да се срещнат на закрито в кръчма или друго място за гостоприемство, като ресторанти. Кината, музеите, хотелите, представленията и спортните събития също ще бъдат отворени отново, като до 30 души ще могат да присъстват на сватби, приеми, погребения.
21.06 потенциално ще бъдат премахнати всички законови ограничения за социалните контакти, като окончателните затворени сектори на икономиката ще бъдат отворени отново - като нощните клубове.

Напредъкът по графика ще зависи от четири теста: успехът на въвеждането на ваксината, доказателства за ефикасността на ваксината, оценка на нови варианти и поддържане на нивата на инфекция под ниво, което може да окаже неустойчив натиск върху NHS.

Правителството смята, че до юни ще може да предложи ваксина на всеки желаещ.

# 21 597
  • София
Аз пък смятам за себе си и семейството си ще съм по-полезна ако съм здрава, а не оздравяла.

# 21 598
  • София
Скрит текст:

Трябва ли да ровя за линкове, в които светила във вирусологията и имунологията казват, че клетъчният имунитет е по-важен от антителата?
Значи да уточним. Не съм против хората да се ваксинират, ако искат. Но смятам, че е в полза на човечеството да даде шанс да се проучи колко трае естествения имунитет при ковид. Въпросът е принципен и е свързан не само с конкретната болест, но и с неспособността на съвременния човек да остави организма си сам да се бори с каквото и да е. Това е фундаментален проблем. Направиха ни напълно зависими от лекарства, хранителни добавки, ваксини и тем подобни продукти на фармацевтиката.
Оставянето на организма сам да се бори с болестите се нарича естествен отбор и не като да не е изпробвано през вековете, с известни на всички резултати. Определено не виждам никаква полза за човечеството.

# 21 599
Happy, аз съм ЗА ваксините, но и за личния избор. В това число да не се обявява за невменяем някой, който е решил, че няма да се ваксинира.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 13:43 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт