COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 243
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 615
Страничния ефект на Астрас високата температура и отпадналост, колко време продължава и може ли да се пие нещо?

# 21 616
  • София
Страничния ефект на Астрас високата температура и отпадналост, колко време продължава и може ли да се пие нещо?

Може. Като след всяка ваксина.

# 21 617
Ериус, да
Не знам как ще стане с втора доза, притеснявате ли се. Опашки ли пак...ще има ли коридор за 2 доза...за да се обхванат отново толкова хиляди души на ден...

# 21 618
Цитирала съм мнението на британското дружество по имунология и тяхната оценка, а това какви точно доказателства чакаш лично ти си е твой личен проблем и нищо повече. Това ми е последният отговор по тази тема.

# 21 619
Здавейте, да докладвам и аз страничите ефекти от ваксинирането с АЗ. В събота мъжът ми и още четирима мои познати се ваксинираха. Вечерта ММ имаше леко неразположение, температура не е мерил, но според него е възможно да е имал. На следващия ден болка в ръката като мускулна треска и лека отпадналост. От вчера вече няма никакви симптоми. Другите ми  познати- вдигнали са температура вечерта след поставянето имали са втрисане и главоболие на другия ден.
Аз си поставих ваксината в неделя към 10ч. Към 18 часа вече имах Т37,5, два часа по-късно вдигнах до 39 гр. пих парацетамол и спадна до 38, но почти цяла вечер имах треска и ту ми беше студено, ту се изпотявах. Вчера температура не съм вдигала, но имах главоболие и се чувствах отпаднала. Днес вече съм добре.  Не съм чела последните страници от темата предполагам и други са писали, но да кажа и аз, който е решил да се ваксинира, да има предвид, че на следващия ден е твърде вероятно да не се чувства добре и да не е в състяние да работи.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 12:18 от 212

# 21 620

Може. Като след всяка ваксина.
Мъжът ми се ваксинирал ама естествено не помни какво му казали😶 и аз да питам, че е с 38 градуса и не са добре нещата

# 21 621
Ами нали записват часове, защо се притеснявате от опашки. Тоест ще се поизчака малко де, но има организация, поне в Цибалаб, предполагам като тръгне регистъра също. И едно от предимствата на АЗ, че масово в момента е налична за такива свободни електрони като мен, това е по-удобно. То е хубаво на едно и също място да става първата и втората ваксина.

# 21 622
  • София
Според мен втората доза ще можеш да си я биеш навсякъде, особено ако е АЗ.
Кунчев друго казва сега, но само се замислете след 2 месеца колко телефониста трябва да назначат във ВМА да прозвъняват десетки хиляди за втората доза.
И още нещо, Кунчев обърна внимание, че и за втората доза е добре активността да е на хората, а не да чакат позвъняване (каквото при АЗ няма да има, убеден съм).

# 21 623
Скрит текст:
Аз не съм карала ковид.
Мисля да пийна каквото имам, при последната интервенция така ми казаха- ериус, ксизал и т.н., каквото си пие човек.
Габи, и аз съм за избор. Интересен е избора на медицински лица да НЕ се ваксинират, понеже ти искаш да изразяваш мнение, и на мен ми е интересно какъв е мотива. Ти искаш и маските да са по желание. Според теб само на имунитет и молитви ли да се позоваваме? Мъжът ти влиза в ковид отделение, не те ли е страх изобщо? Той всички пациенти ли успява да излекува? Считаш, че е леко заболяване ли? Няма ли шанс да ви зарази?

Не, не ме е страх изобщо. Знам, че има огромен шанс да ни зарази, той от 3 месеца е в ковид, приела съм го. Разбира се, че не успяват да излекуват всички, особено тези от старческите домове, които са DNR, умират. Други лекари от ковид в България също познавам, също няма да се ваксинират поне засега, на stand by са за ваксините. В един момент предполагам, че и ние ще се ваксинираме, просто няма да е сега.

PureLove, няма как медицинска процедура да е задължителна, не сме 1944. На някои обаче много им се иска да сме тогава.

# 21 624
Е логистично не е ли логично да заделят 2 доза където си поставил първа? Ако всеки почне да се мести ...ще стане хаос.
Добре, Габи, но защо не желаеш ти, и познатите ти да се ваксинират? Моят мъж също работи в болница и се ваксинира

# 21 625
  • София
Британско дружество по имунология „Все още не знаем колко дълго трае естественият имунитет срещу ковид-19 и изглежда има много индивидуални вариации. Има редки съобщени случаи на хора, реинфектирани с SARS-CoV-2, но не знаем колко често е това. Ваксините са способни да стимулират по-добър имунен отговор от естествената инфекция. Надяваме се, че ваксините за ковид-19 ще осигурят защитен имунитет поне толкова дълго, колкото естествения имунитет или по-дълго, поради което все пак ще ви бъде предложена ваксината, дори ако сте имали ковид-19 в миналото. Вероятно е при значителна част от населението ваксината да предизвика по-ефективен и по-дълготраен имунитет от този, предизвикан от естествена инфекция. Затова се препоръчва всеки да се ваксинира, така че ако вашият имунитет след заболяване отсъства или е нисък, той да бъде повишен“.

https://www.immunology.org/sites/default/files/BSI%20resource_A% … iQpTQYzHsxu6N6zpc

А аз ще цитирам цитата на Британското дружество по имунология, който не противоречи ни най-малко на моите твърдения. Надяват се, вероятно....бъдещето ще покаже.

# 21 626
Всички сме се родили и ще умрем
Но поне няма да е от ковид, на конвейера. Който е за естествен подбор и молитви, има този избор.

# 21 627
https://www.google.com/amp/s/m.fakti.bg/amp/mnenia/555933-doc-ma … te-v-svinefermite     "Доц. Мангъров: По този начин, както сега, ваксинират животните в свинефермите"                                           „Преди ваксинация трябва да се направи лекарски преглед, с който да се прецени дали човекът е годен да се ваксинира. По този начин, както сега, ваксинират животните в свинефермите – идва ветеринарният лекар или неговият помощник и започват да боцкат наред. Не бива да е така. Силно се надявам да не е така, но силно ме съмнява“, каза още той.".... "Ваксинацията, независимо каква е тя, не представлява просто едно убождане. Всичко, което се случва след ваксинацията е отговорност на този, който я прави. Това не е просто едно боцкане и преди един човек да се ваксинира, той трябва да бъде прегледан обстойно – какво е състоянието му, има ли, няма ли някакви заболявания, фебрилен ли е в момента или не. Така се постъпва, когато се правят ваксини на децата, но това са общите правила, които се прилагат при правене на ваксини. Човекът трябва да бъде прегледан. Поставянето на ваксина на един човек означава преди това да го прегледаш“, коментира той."                                      
 "Ние сме много далеч от масовото ваксиниране. Виждате, че общо в страната досега са поставени около 120 хиляди ваксини, като две дози са поставени на около 27 хиляди души. През вчерашния ден са поставени около 11 хиляди ваксини. Тоест ние сме много далеч от това, което се нарича масова имунизация. Това, което се случи – даде се възможност на всички да се ваксинират, се направи, защото тази схема с различните фази, с различните контингенти, които трябваше да се имунизират, тя просто не проработи поради липса на желание от страна на тези, които трябваше да се ваксинират. В момента нещата се отпуснаха и пред центровете се наредиха всички тези, които много напират да се имунизират по различни причини – повечето от страх“."  "На въпроса можем ли да заключим, че първоначалният ваксинационен план се е провалил, той отговори: „Да, защото ако се караше по този план, пред имунизационните кабинети щеше да има много малко хора. Сега се пуснаха всички, които искат да се ваксинират и най-напористите, най-зажаднелите за ваксина отидоха и се ваксинираха. Според мен обаче това изобщо не отразява желанието на населението за ваксинация. По данни на личните лекари около 20-30% от хората в техните листи са се записали в списъците за имунизация - на някои места повече, на други по-малко, трудно е да се дадат точни данни. Фактът, че се даде възможност на всеки, който желае, да се ваксинира, доведе до това, че всички, които имат желание по различни причини го правят. Обикновено обаче тези причини са не медицински - на тези опашки виждах млади и здрави хора, които би трябвало да се ваксинират най-последни“. "                                      
  "Относно това дали съветва хората да се ваксинират, доцент Мангъров каза: „Аз бих посъветвал всички хора, които се страхуват, че може да се разболеят или се страхуват, че ако се разболеят, ще го прекарат по-тежко, всички, които живеят от месеци в непрекъснат страх, просто да отидат и да се ваксинират, за да се приключи с това ненормално състояние, в което те се намират. Но всеки човек трябва да помисли и да вземе решение за себе си. Неслучайно на всеки, преди да го ваксинират, му се дава да подпише информирано съгласие. В тази бланка, която се дава, се казва, че той е запознат с всички обстоятелства относно създаването на ваксините, с това, че са одобрени от Европейската комисия, с това, че той в крайна сметка взима собствено решение и поема отговорността за това, което се случва с него след имунизацията“."

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 12:18 от daisy12

# 21 628
Хм, ми май е прав Мангъров за прегледа. От Цибалаб ми казаха следното

# 21 629
Британско дружество по имунология „Все още не знаем колко дълго трае естественият имунитет срещу ковид-19 и изглежда има много индивидуални вариации. Има редки съобщени случаи на хора, реинфектирани с SARS-CoV-2, но не знаем колко често е това. Ваксините са способни да стимулират по-добър имунен отговор от естествената инфекция. Надяваме се, че ваксините за ковид-19 ще осигурят защитен имунитет поне толкова дълго, колкото естествения имунитет или по-дълго, поради което все пак ще ви бъде предложена ваксината, дори ако сте имали ковид-19 в миналото. Вероятно е при значителна част от населението ваксината да предизвика по-ефективен и по-дълготраен имунитет от този, предизвикан от естествена инфекция. Затова се препоръчва всеки да се ваксинира, така че ако вашият имунитет след заболяване отсъства или е нисък, той да бъде повишен“.

https://www.immunology.org/sites/default/files/BSI%20resource_A% … iQpTQYzHsxu6N6zpc

А аз ще цитирам цитата на Британското дружество по имунология, който не противоречи ни най-малко на моите твърдения. Надяват се, вероятно....бъдещето ще покаже.

Това не е цитат, а вадене от контекст. Може все още да няма 100% категорични доказателства и мащабни проучвания по въпроса, но както казах, вече има данни, че ваксините генерират по-силен имунитет от естествения. Затова препоръката им е дори прекаралите ковид да се ваксинират, ако нямаха такива данни, нямаше да го препоръчват, още повече, че такива организации по принцип са доста консервативни в твърденията им. Не можеш да вадиш само това, което на теб ти харесва и да го "цитираш", а това, което не ти харесва да го игнорираш.

Общи условия

Активация на акаунт