COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 332
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 825
Гледам статистиката и се чудя аз в кой свят живея. Имам чувството, че съм в някой паралелен свят от вселената. В моя областен град няма и 400 души ваксинирани с две дози. Областен град... И не защото хората не искат, няма ваксини. София не е България, ВМА не е България.
Още от времето на комунизма София си беше привилегирован град. И сега го виждаме, че продължава същото положение. Хората живеещи в София - кеф им ВМА, кеф им Пирогов, кеф им ДЕНОНОЩЕН кабинет в Иван Рилски и да не изброявам още десетките места където могат да се ваксинират. А хората в провинцията естествено - кучетата ги яли.

При условие, че по всички телевизии се обяви, че в Иван Рилски има денонощен кабинет и няма опашки, не разбирам защо хората от провинцията не могат да дойдат на място и да се ваксинират. Или да докарат възрастните си роднини, за да бъдат ваксинирани. Отделно обявиха, че големите областни градове също ще открият денонощни кабинети. Какво ще им пречи да отидат до там? Всичко е въпрос на желание. Дори няма да им се наложи да отсъстват от работа.

# 21 826
Само спор София срещу провинция не е имало в тази тема.
За три дни в болници, където има възможност за масова ваксинация и разкриха точки ,  и започват броженията.
Няма нужда от това. Който иска незабавно да се ваксинира, не е крепостен някъде, идва и го прави. Няма софийско жителство , все пак.

За мен по - тревожният въпрос си остава, при тези нараствания на брой заразени  ихоспитализирани, как не ги е срам да ми приказват, че всичко е наред и кръчмите задължително отварят. Не може ли само на открито първоначално.
Защо ли си мисля, че ще поработят две седмици и пак ще ги затворят, ако така продължава кривата.
Нямам думи за управлението / наблюдението/ на кризата. И на Балтов му се ходи на кръчмЕ. Те в Европа са все въздържатели сигурно.

# 21 827
Ресторантьорите се страхуват да отворят именно заради това, че могат да ги затворят след 2 седмици. И са прави. Не става въпрос само са наемането на персонала - едно зареждане на ресторанта струва Х000 лв. После при затваряне храната остава по фризерите, залежава или се разваля. Това са пъри хвърлени на вятъра. То не е толкова лесно това "Отваряйте пък, ако скочат бройките пак ще ви затворим". И не става въпрос само за ТОП заведения, чиито собственици имат заделени пари.

# 21 828
Новината за ваксината на Джонсън е много добра, особено на фона на това, че Астра Зенека ще доставят само половината от дозите през второто тримесечие.  Така най-вероятно няма да има проблем с вторите дози и ще има и достатъчно за първи дози. Ние от тях доколкото знам сме поръчали 2 милиона дози.

# 21 829
  • Пловдив
Къде гледате бройката на децата?

В информационния сайт има и статистика по възрасти, има брой за всички възрастови групи - първата колона:

https://coronavirus.bg/bg/statistika

Може да се сравняват бройките за отделна възрастова група на база данни от предишен ден. Правило ми е и на мен впечатление, че в последните месец-два броят на новозаразени деца е около и дори повече от медиците.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 10:19 от marzeliva

# 21 830
  • София
Ей сега се уговаряме с една приятелка за следобедната ни аудиенция във ВМА и тя в един момент ме пита проблем ли ще е, че е в цикъл. И се замислих, че ние се хилим, че питали Кунчев за секса и боядисването на косата, но има хора, които очевидно се притесняват и няма кой да им отговори.
Извън този лек спам започвам да изпадам в конспиративно мислене, че действително се води търговска война срещу AstraZeneca с тези последните слухове...

# 21 831
Не е проблем, лично проверено. Кажи на приятелката ти, че мен така ме ваксинираха.

# 21 832
  • София
Вчера вечерта в Иван Рилски нямаше ваксини и казаха, че наличността им е изчерпана и утре /демек днес/ чакат ново зареждане. Във ВМА всичко си беше идеално организирано и ваксини имаше за всички желаещи.

# 21 833
  • София
Хаха, признавам, че и мен ме замисли за пет минути...
Иначе днес имам трима приятели в Стара Загора, минали са през старозагорското РЗИ за минути, ваксини има - Астра Зенека. Няма наплив и опашки. Доколкото знам, в университетската болница вече викат и онези, които леко подведоха с ваксинирането. Така че полека-лека се отпушват нещата. Мисля, че в самата болница също има количества, мога да проверя по-късно чрез познати. От малките градове не е никакъв проблем да се скокне до Зарата на ваксинационен туризъм.

# 21 834
И аз така викам...
Да махат фризерите за минус 70 градуса от ВМА и да ги карат по селата.
Не е логично, да са в градове с около милион и половина население.
Ако сте видели ПР на генералите , сте разбрали, че всеки ден десетки екипи от София потеглят с линейки за малки населени места да ваксинират.
Вероятно защото им нямат и вяра на местните фелдшери дали няма да извадят флакончетата на терасата на студено.
Ваксиниращата лекарка от Бърза помощ обясни, че сутринта рано са взели хладилната чанта със 150 дози и са потеглили към селото.

# 21 835
  • София
Новината за ваксината на Джонсън е много добра, особено на фона на това, че Астра Зенека ще доставят само половината от дозите през второто тримесечие.  Така най-вероятно няма да има проблем с вторите дози и ще има и достатъчно за първи дози. Ние от тях доколкото знам сме поръчали 2 милиона дози.
1,5 милиона от Джонсън, не че има голямо значение.
Още не мога да повярвам на каква база сме поръчали 4,6 милиона дози от Санофи (със сто хиляди повече от АЗ)....а те едва скочили на втора (!) фаза оня ден....

# 21 836
  • София
Във ВМА може ли да иде всеки и каква ваксина поставят, кога работи?

# 21 837
  • София
Във ВМА може ли да иде всеки и каква ваксина поставят, кога работи?

Делнични дни от 9 до 20 часа, уикенд - от 9 до 17 часа. Астра Зенека.

# 21 838
  • София
Мерси, не се записват часове, нали?

# 21 839
Sunshine_Reggea,
Ти ваксинира ли се ? В тази суматоха не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт