COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 618
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 080
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Ангелов се изпусна, като заяви нещо в смисъл : и 200 на 100х, и 300 на 100х, нещата са под контрол.
Заковаха го журналистите за този "ИЗпуск" и какво измънка той - ами следим нещата, бъдете спокойни. Легла има за всички.
Защо ли  / ДАНО ! греша!/, това ми напомни за същите приказки преди ноември. Много лошо чувство имам да не стане отново същото. Само пролетта може донякъде да спре разпространението. Мерките - не.
преди това генерала каза, че на база 1- седмична статистика сме зле, но на база 2-седмична сме по-добре.
в световен мащаб се отчитали резултатите на база 2 седмици.

Ти да не би очакваш след една седмица, на база двуседмична статистика, бройките да са намалели ?
писах го по повод изказването на Ангелов.
на едната база сме все още добре, а по другата сме по-зле. горе-долу се движим по плато ,а не изкачваме върха.
отделно от това освен преболедували има и ваксинирани, което е някакъв отпор за короната.
иначе аз очаквам 1 март по разбираеми причини. Smiley

# 22 081
  • София
Лекарят, който ме консултира при ваксинацията, каза, че е добре и прекарали Ковид да се ваксинират, те препоръчвали френската схема - четири месеца след първи симптоми. И СЗО препоръчва прекарали да се ваксинират, само тук Бонго и сие казват, че не трябва. Да, не е необходимо да бързат, но трябва.
И още нещо да вметна - аз съм от прословутата втора фаза и ми се обадиха да ида за АЗ едва тази седмица, като имах време за размисъл 15 минути. Ваксинирах се във вторник. До тук и с припева, че никой от приоритетните фази не иска да се имунизира. Искаха някои, и си изчакаха призовките, мда.

# 22 082
...
Аз пък мисля,  че хората от четвъртата фаза (болни и възрастни хора)  и да имаха желание за ваксиниране не успяха, просто бяха избутани от млади и здрави, които можеха да се редят на опашка.
...
Не е вярно – бяха в различни часови пояси.
Ами зелените коридори бяха пуснати, преди лл да получат по флаконче, още в събота и неделя. И дозите бързо свършиха. Сега чакаме. Болните и възрастните също. Като дойдат нови, отново ще се появят приоритетни или ще е пак който свари.

# 22 083
Скрит текст:
Скрит текст:
Ангелов се изпусна, като заяви нещо в смисъл : и 200 на 100х, и 300 на 100х, нещата са под контрол.
Заковаха го журналистите за този "ИЗпуск" и какво измънка той - ами следим нещата, бъдете спокойни. Легла има за всички.
Защо ли  / ДАНО ! греша!/, това ми напомни за същите приказки преди ноември. Много лошо чувство имам да не стане отново същото. Само пролетта може донякъде да спре разпространението. Мерките - не.
преди това генерала каза, че на база 1- седмична статистика сме зле, но на база 2-седмична сме по-добре.
в световен мащаб се отчитали резултатите на база 2 седмици.

Ти да не би очакваш след една седмица, на база двуседмична статистика, бройките да са намалели ?
писах го по повод изказването на Ангелов.
на едната база сме все още добре, а по другата сме по-зле. горе-долу се движим по плато ,а не изкачваме върха.[/spoiler]
отделно от това освен преболедували има и ваксинирани, което е някакъв отпор за короната.
иначе аз очаквам 1 март по разбираеми причини. Smiley

На никой не му е приятно да са затворени заведенията и курортите, но в момента това е в обществен, а не в личен интерес.
За себе си отдавна съм писала, аз ученици нямам, работя за кеф, а не по необходимост, такива като мен ни сполетя пандемията в най- лош житейски момент, защото не се спирахме от почивки и екскурзии. Ама на - стана това нещастие и трябва малко да се спрем и да подтиснем егоизма си. Смятам, че точно в България не се разрастна пандемията благодарение на отговорните хора, които донякъде защитиха другите.
Пандемията на мен ми пренареди представите за общество. Във всеки смисъл.
Това, че ти и аз ще сме защитени по една или друга причина, не значи, че по кръчми ще ходят единствено такива.
Много лошо политическо решение в този момент е това, а не че аз съм някакъв интроверт, дето съм висяла вкъщи . Тъкмо напротив. Но видях, че можем да се самоограничим за известно време, някак добре се чувствам, като част от цяло. За мое съжаление , не сме мнозинство.

# 22 084
Уважаеми пациенти, уведомяваме ви, че след решение на НОЩ и Министерство на здравеопазването от днес 25.02, временно са спрени зелените коридори за ваксиниране на гражданите. Ще споделяме с вас всяка нова информация, касаеща ваксинацията, своевременно на нашия сайт и в профилите ни в социалните мрежи.
Това от фейса на Токуда

# 22 085
  • София
А какво става с тези, които имаха записани часове за петък, събота?

# 22 086
  • Варна
..........
 Вече повече от три месеца виждам как вече без проверки 99.9% от хората в големите градове носят маски.
.....

Това е пример как двама души живеещи в един и същи град Варна, гледащи едно и също нещо, виждат различни неща.
Ако вземем за пример един автобус аз виждам 5-10 процента  без маска в това число слагам маската на брадата. И още 20-30 процента с маски под носа.
Аналогично е и на останалите места.

# 22 087
Ми не знам. Аз се записах в Цибалаб за другата седмица. Очакват се, може пък да се спази

# 22 088
  • София
Дано са подсигурили количествата за записаните поне. ММ се размина с ваксината явно. Поне за сега.

# 22 089
Много неприятно е това спиране на зелените коридори.
Дано да има скоро доставки.
Тъкмо правех планове кога да се ваксинирам, да ми се падне в почивен ден, сега ново двайсет! Sad

# 22 090
Какви са вашите представи за развитието на цялата пандемия? Мислите ли, че скоро ще свалим маските и ще заживеем нормално?

# 22 091
Много неприятно е това спиране на зелените коридори.
Дано да има скоро доставки.
Тъкмо правех планове кога да се ваксинирам, да ми се падне в почивен ден, сега ново двайсет! Sad
Дева, ти нямаш ли антитела ? Съжалявам, ако съм пропуснала твой пост в другата тема.

# 22 092
Как пък един журналист не се сети да попита за платформата, в която ще се записваме за ваксини. Да се покаже как изглежда, да се обясни какво точно ще представлява, какви варианти за избор ще се дават, на какъв принцип ще се викат хората записани в нея и т.н. и т.н. На мен например ми е интересно дали точната марка ваксина ще се избира от падащо меню или само типа ваксина. До колкото четох ще се запизва мяста, дата и час за ваксиниране - какво става, ако точно тогава в това лечебно заведение няма посочената, като желана от нас ваксина - чакаш да дойде исканата или ти звънят и ти предлагат от другата. Толкова много неща можеха да се попитат на тази тема.

# 22 093
  • Варна
Какви са вашите представи за развитието на цялата пандемия? Мислите ли, че скоро ще свалим маските и ще заживеем нормално?
Мен лично не ме вълнува кога ще свалим маските.
Вълнува ме кога ще спрат затварянията.

# 22 094
Аз се моля да има болнични легла за всички нуждаещи се и показателят смъртност да остане в плато. Свалянето на маските на този етап е мираж. Влязохме в нов пик.

Общи условия

Активация на акаунт