COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 695
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 065
А аз мисля, че това, че допуснаха всички желаещи да се ваксинират, е едно от малкото умни неща, които направиха в последно време. В нашия провинциален град през последните дни се ваксинираха много хора около мен. Хора, които имаха желание да го направят, но не влизат в никоя фаза. Или не, ние бяхме след последната фаза. Съжалявам, но голяма част от уж приоритетните групи не искат да се ваксинират. Страхуват се някои, други щели да чакат Спутника, трети се чудели. И какво докато всички те се натуткат и чудят останалите да ги чакаме. Нямам усещането, че съм прередила някого.

# 22 066
  • на пъпа на Златията
В Пирогов  са върнали  защото  не са се явили записаните за 2-ра доза. Има за втора доза ваксини . Ще ги направят със закъснение , като  се съберат необходимите пациенти . .

Втората доза от “масовата ваксинация” в Пирогов е последните седмици на април.
Става въпрос  за върнати  за назначена  дата вече. Не са се явили и за да не изхвърлят  отворен флакон са ги отложили с няколко дни . Не става въпрос за никакъв оприл .

# 22 067
  • София
Какво е казал Борисов:  "Тези, които са ваксинирани в Европа, да се направи електронен паспорт или зелен електронен коридор за тези, които са преболедували и с антитела или с документ, че са ваксинирани, да не се налага да им се правят PCR-и, карантини да им се слагат и да им се препятства пътуването. .."

Най-сетне разумен глас преболедувалите с антитела да се изравнят по статут с ваксинираните! Дано!

# 22 068
  • София
Това е добре, дано да стане.

# 22 069
А аз мисля, че това, че допуснаха всички желаещи да се ваксинират, е едно от малкото умни неща, които направиха в последно време. В нашия провинциален град през последните дни се ваксинираха много хора около мен. Хора, които имаха желание да го направят, но не влизат в никоя фаза. Или не, ние бяхме след последната фаза. Съжалявам, но голяма част от уж приоритетните групи не искат да се ваксинират. Страхуват се някои, други щели да чакат Спутника, трети се чудели. И какво докато всички те се натуткат и чудят останалите да ги чакаме. Нямам усещането, че съм прередила някого.
Аз пък мисля,  че хората от четвъртата фаза (болни и възрастни хора)  и да имаха желание за ваксиниране не успяха, просто бяха избутани от млади и здрави, които можеха да се редят на опашка. Възрастните и болните се записваха при личните лекари, но когато дойде време за ваксинацията им, се пуснаха всички. Е, стана ясно кой успя. За личните лекари ваксина не достигна, а тъкмо те знаят кои са най-уязвимите им пациенти. За тях при планирането беше предвидена и ваксината на АЗ за която има съмнения, доколко е ефективна в тази възрастова група (но пък е най-евтина! Защо да се хабят пари за възрастни и болни). Защото, ако се сравнят плана за ваксинация и графика за получаване на ваксините излиза тъкмо така. Пък нека ми разправят, че първите се ваксинирали с каквото има. Ама кой съставя плана какво да има?
Та толкова за грижата за най-уязвимите.

# 22 070
  • София
Имаше пост с датите на които пристигат съотвентите ваксини, не мога да го намеря, моля, някой ако го е запазил да го публикува.

# 22 071
  • София
Защо пак взе да се таралянка опорката за краткотрайния имунитет от ваксините? Гледам и аз - три месеца бил имунитетът, те затова биели втора доза след три месеца... Не може ли да се организира наистина една информационна кампания, която оспорва всички тия глупости? Moderna говорят за до две години имунитет...

Скрит текст:
П.П.: Днес съм като разбита...

# 22 072
Пропуснах пресконференцията. Някъде има ли линк да я изгледам?

# 22 073
Ангелов се изпусна, като заяви нещо в смисъл : и 200 на 100х, и 300 на 100х, нещата са под контрол.
Заковаха го журналистите за този "ИЗпуск" и какво измънка той - ами следим нещата, бъдете спокойни. Легла има за всички.
Защо ли  / ДАНО ! греша!/, това ми напомни за същите приказки преди ноември. Много лошо чувство имам да не стане отново същото. Само пролетта може донякъде да спре разпространението. Мерките - не.

# 22 074
  • София
...
Аз пък мисля,  че хората от четвъртата фаза (болни и възрастни хора)  и да имаха желание за ваксиниране не успяха, просто бяха избутани от млади и здрави, които можеха да се редят на опашка.
...
Не е вярно – бяха в различни часови пояси.

# 22 075
  • Буркина Фасо
Ангелов се изпусна, като заяви нещо в смисъл : и 200 на 100х, и 300 на 100х, нещата са под контрол.
Заковаха го журналистите за този "ИЗпуск" и какво измънка той - ами следим нещата, бъдете спокойни. Легла има за всички.
Защо ли  / ДАНО ! греша!/, това ми напомни за същите приказки преди ноември. Много лошо чувство имам да не стане отново същото. Само пролетта може донякъде да спре разпространението. Мерките - не.
преди това генерала каза, че на база 1- седмична статистика сме зле, но на база 2-седмична сме по-добре.
в световен мащаб се отчитали резултатите на база 2 седмици.

# 22 076
Скрит текст:
преди това генерала каза, че на база 1- седмична статистика сме зле, но на база 2-седмична сме по-добре.
в световен мащаб се отчитали резултатите на база 2 седмици.

Ти да не би очакваш след една седмица, на база двуседмична статистика, бройките да са намалели ?

# 22 077
  • София
По темата за изкуствения и естествения имунитет - сутринта по БНТ имунологът доц. Велизар Шиваров каза, че се смята че имунитетът от ваксините трае до 8 месеца. По отношение на естествения имунитет каза, че трае повече от година.

Интервюто:

https://bntnews.bg/news/imunolog-do-8-meseca-deistva-izgradeniya … -1097417news.html

Темата с трайността на имунитета е след около 13:25 от видеото.

# 22 078
От Модерна са готови с нова модифицирана ваксина за африканският щам, започват тестове.

Мерси, тава е важна информация и само ще я допълня малко, тестове ще бъдат върху три подхода:

- бустер насочен към конкретен вариант от конкретен регион
- мултивалентен бустер, който комбинира версията на вируса от предишната ваксина и тази от Южна Африка
- като трета доза на вече съществуващата двудозова ваксина.

https://investors.modernatx.com/news-releases/news-release-detai … -specific-vaccine

И още една новина, обявени са междинни резултати от фаза 3 на китайската ваксина CanSino, споменавам го, защото тази ваксината също е векторна и с една доза, а резултатите и са над 90% защита от тежко протичане и над 65% срещу симптомно, които са подобни на тези, които коментирахме вчера при едната доза на Джонсън. 

http://www.cansinotech.com/html/1///179/180/651.html

# 22 079
Нищо не е под контрол, в експоненциален ръст сме. Не от днес, не от вчера, а от доста време. Вижте няма нужда да разбирате от сложни числа и коефициенти, просто погледнете графиката и вижте посоката на кривата.

Това нещо с молитви няма да тръгне надолу, а ще продължава да расте, освен ако нещо не му попречи физически. Това е всичко, което ви трябва да знаете.

Общи условия

Активация на акаунт