COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 609
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 050
  • Буркина Фасо
Как да купим други ваксини, откъде пари. Нали сме предплатили за АЗ и то количества като за две Българи и. Правителството оака пак положението и то с парите на данъкоплатеца. Това са вашите нашите пари.
не е задължително да се купят големи количества примерно от Спутник.  50-100 хил. ще са достатъчни на първо време. а и няма да струват много пари. мисля че тя е по-евтина от богопомазаните ваксини.
по-малката бройка няма да затрудни производителя.
но не чухме министъра  да се насочва към тях. говорИ за Джонсон-а и то в бъдеще време  и с "ако"...

# 22 051
Лили
и 1 милиард да дадат на Путин за ваксина и той ако ни я достави с година закъснение, какво от това.
Русия доставя на Сърбия и други страни преди да си е осигурила ваксини за себе си само за да натрива носа на ЕС в глобалната война за влияние и да ги засрами.
Как членка за ЕС може да е ваксинирала в пъти по-голям процент от най добрите в ЕС.
Виж каква част от населението са си ваксинирали Русия и Китай първо.

# 22 052
  • на пъпа на Златията
В  ЛЛ има  30 000  ваксини.
Докторите  по  болниците трябва да  лекуват болни, не да бият инжекции.   . Търсете си ЛЛ.

# 22 053
Не отговори нищо за децата??? Или аз съм глуха???

# 22 054
Ееее, браво - значи в крайна сметка са поръчали допълнително бройки от двете РНК ваксини за м. март. От Модерна са поръчали допълнителто 60 000 бройки, като общо ще дойдат 80 000 бройки през м.март.

За децата нищо не казва, но и никой нищо не пита. Питаха само за школите и курсовете - за училищата никой не се сеща да пита

# 22 055
Ами това казвам и аз, най-добрата ваксина е наличната ваксина и това трябваше да бъде водещо при избора. Ние не сме се възползвали от пълната квота на РНК ваксините, затова Германия е купила това, от което ние сме се отказали.

Колкото до Спутника, ако сме имали възможност да вземем от тях и се отказваме по някакви други съображения, ами това е загуба за нас, защото ваксината е добра и е налична.

# 22 056
Пфайзер и Модерна и те не си изпълняват поръчките към ЕС.
Като не могат да си изпълнят заявените, как ли пък ще си изпълнят допълнителните Simple Smile
По график закъсняват с над 30% от договорените.
Да попитат ЕК , защо САЩ са забранили износа за ваксини от техните заводи, а от ЕС се изнася, преди да е получила договореното.
Има и една друга подробност от ЕК се забранява да се продават ваксини от получените по общия договори.

Тоест след година, две като си изпълнят договорите с огромно закъснение производителите на ваксини и ни ги доставят, ние ще трябва да ги ПОДАРЯВАМЕ.
България ще подари поне 10 милона дози ваксини, а вие казвате, поръчвайте, нищо че не се знае кога щи ви ги доставят.
Това е все едно да сте си записали час на фризиьор и той все да ви казва, сорри не мога да ви взема, а вие да кажете е добре тогава ще си запиша още 2 часа при вас Simple Smile

# 22 057
То за това в цял свят никъде няма 'масова ваксинация' , щото ваксините ще са кът тая година, и СЗО го каза.
Ама Фончо реши да дигне малко бройката на ваксинираните, със сигурност са се изваксинирали и де що има политик и родата му...а за останалите ...ще чакате.

..И при личните лекари няма ваксини, поне не при всички.

# 22 058
Не си. Само за ваксините говорят. Те са тема от огромно значение, разбира се, но е факт, че покрай тях избягват всички други въпроси, за които не им е угодно да говорят.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 10:52 от нушка

# 22 059
  • ВАРНА
То за това в цял свят никъде няма 'масова ваксинация' , щото ваксините ще са кът тая година, и СЗО го каза.
Ама Фончо реши да дигне малко бройката на ваксинираните, със сигурност са се изваксинирали и де що има политик и родата му...а за останалите ...ще чакате.

..И при личните лекари няма ваксини, поне не при всички.

Те СЗО  вчера казаха че пандемията ще продължи цялата 2021 г.
 - явно са имали предвид че ваксините ще са голям проблем цялата 2021 г.

# 22 060
Ангелов: "С най-либералните мерки, постигаме най-добри резултати в цял ЕС. Последни сме по заболеваемост!"

И един мармот завива шоколада в станиол...

Няма тест, няма проблем! Последни сме по тестване, та не схващам тази хвалба!

# 22 061
  • на пъпа на Златията
В Пирогов  са върнали  защото  не са се явили записаните за 2-ра доза. Има за втора доза ваксини . Ще ги направят със закъснение , като  се съберат необходимите пациенти . .

# 22 062
Сега "ново двайсет". Когато заболеваемостта мине 200\100 щели да почват да следят всеки показател и да имат готовност за мерки. Ама с тези темпове ние може са стигнем тази граница още другата седмица и тогава к'во?
    После почна да говори за българския модел за справяне с кризата и тогава спрях телевизора. Стига толкова мазохизъм за днес.

# 22 063
  • При семейството си
В Пирогов  са върнали  защото  не са се явили записаните за 2-ра доза. Има за втора доза ваксини . Ще ги направят със закъснение , като  се съберат необходимите пациенти . .

Втората доза от “масовата ваксинация” в Пирогов е последните седмици на април.

# 22 064
На АЗ не се пази втора доза. Все пак е трябвало на 1-ви март да пристигнат 140 000 ваксини и явно никой не се е притеснявал, че няма да стигнат.
И аз се чудя дали няма да има някакви компенсации за забавянето с доставките. Някой да е чел нещо по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт