Защо страдаме за глупости?

• 2 893
  • 30
  •   1
Отговори
Исках да попитам защо мислите, че страдаме за неща които обективно, съзнателно и честно смятаме, че не заслужават толкова внимание?

# 1
  • волно калдъръмче
Имаме нужда да се видим като жертва или другите да ни видят по този начин. Може също да изпитваме разочарование от себе си или заради отношението и постъпките на  другите. Пропуснали сме някаква възможност или не сме взели добро решение. Причини - колкото искаш.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 14:45 от Алегриq

# 2
Според мен никога не е за глупост, а дадената случка ни връща назад към някаква травма, която преживяваме отново и отново. "Страдаме" е доста силна дума, със сигурност не е заради някаква уж дреболия, а ако се дръпне въображаем конец се стига до някакво кълбо от емоции.

# 3
Защото "обективно и съзнателно" нямат общо с емоциите. Както казва Наивница, страданието често е за нещо от миналото, дори да не го осъзнаваме.

# 4
По-скоро страдаме за неща, които за нас са важни по някаква причина, но на околните им изглеждат глупост.

# 5
Заради липса на житейски опит. С годините поумняваме малко, отхвърляме ненужното, отсяваме по-добре къде и за какво да се хАбим.

Зависи и от нагласата, която ти е дадена в семейството.

# 6
Понеже често страдам за пълни глупости, опитвам да се центрирам с един въпрос - това, за което се тръшкам сега, ще има ли значение след пет години?
Така полека-лека успявам да не задълбавам излишно в дреболии.

# 7
  • София
Аз съм drama queen - изживявам силно някои неща, дори и да са "глупости". Но пък ми минава светкавично, бързо връщам трезвата преценка и се взимам в ръце.
Всеки си има своята емоционалност, това е. Някои сигурно и ядрена бомба няма да ги трогне.

# 8
  • София
Снощи плаках, днес ми дойде. Единствената логическа връзка.
Но ако наистина страдаш за нещо, то не е глупост. Сърцето ти го иска, а не може да го получи. Разумът го запушва, но болката остава дълбоко.
Затова трябва да си вземаме всичко, което иска сърцето.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 17:24 от Rockstar

# 9
Исках да попитам защо мислите, че страдаме за неща които обективно, съзнателно и честно смятаме, че не заслужават толкова внимание?
Може нещо друго да не ни е наред, ние да не си даваме сметка откъде идва дискомфортът и да избива в нещо маловажно.

# 10
  • София
Защото сме подвластни на ПМС, пълнолуние, хормони, възпитание, емоционалност, биохимия в мозъка и прочие цветя в букета.
Избери си.

# 11
Така сме създадени.

# 12

Така сме създадени или сме създадени глупави? 😂

# 13
Снощи плаках, днес ми дойде. Единствената логическа връзка.
Ако не беше ти дошло - пак щеше да ревеш.

# 14
Не сме създадени така. Някакъв бъг в психиката е това - да имаш постоянно за какво да се тормозиш.

Общи условия

Активация на акаунт