COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 192
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 275
Всичко гениално е просто - ето как може да стане така, че при ръст на заразените у нас да се отменят противоепидемични мерки:
Променя се досегашният праг, който бе обявяван от здравните власти, след който се променят противоепидемичните мерки в страната. До този момент това бе 200 новоинфектирани на 100 хил. души на 14-дневна база.
"При между 200 и 300 новозаразени с коронавируса на 100 хил. души на 14-дневна база здравната система би могла да издържи", каза днес здравният министър Костадин Ангелов. Той добави, че когато заразените минат 200 властите започват да следят ситуацията с повишено внимание .
Ангелов коментира числото 300 и променения праг с препратка към началните фази на епидемията, когато са взимани много по-строги мерки при по-ниска заболеваемост. "Сега имаме повече информация, знаем мерките, които дават резултат, болниците са подготвени, имаме достатъчно количество лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи, лекарства, ваксини. Изходната позиция е съвсем различна. Сравненията сега с преди не са уместни", каза министърът."
На 28 януари Ангелов отговори на въпрос на "Дневник", че при ръст от нови заболели над 200 души на 100 хил. население здравните власти отново ще затегнат мерките срещу разпространението на коронавируса.

от ТУК
Било е 200, става 300. Чиста работа и няма проблеми!
Абе тя тая работа не може баш да се скрие.....
Като почнат пак хора ( и млади) да мрат пред болниците, не знам каква ще запеят.....

# 22 276
Каквато пяха ноември. Вие сте виновни.

# 22 277
  • София
На кой е Любимец Симидчиев? Този с БУЛ Сарс-Ков 1985 г ли?! Дето 50% българи са го минали тогава?  Тцтцтц....

Пехоко, интересно е дали и някои лекари ги повтаря? За ваксинирани-сигурно няма, те нищожен процент се ваксинираха, много бяха с антитела.

# 22 278
  • Буркина Фасо
Няма как някой да ти достави нещо, ако не си го поискал. Отказали сме се от пълната квота РНК ваксини. От Русия и Китай изобщо нещо поискали ли сме, че да ни дават? Сърбите събират ваксини от цял свят, затова напредват, но трябва агресивен, проактивен подход, а не да залагаш на ваксини, които чак догодина може и да станат готови.
Ами то някой трябва да поиска  да ти дава.
Китай и Русия поискаха ли??  Подадоха ли заявление за одобрение в ЕЛА??
в това ни е проблема. все да чакаме някой друг да решава вместо нас.
Сърбия, Унгария чие одобрение чакаха ? действат според техните виждания.
на този етап  е добре, утре може да се окаже грешка.  ние все късата клечка теглим .

# 22 279
  • София
Скрит текст:
Всичко гениално е просто - ето как може да стане така, че при ръст на заразените у нас да се отменят противоепидемични мерки:
Променя се досегашният праг, който бе обявяван от здравните власти, след който се променят противоепидемичните мерки в страната. До този момент това бе 200 новоинфектирани на 100 хил. души на 14-дневна база.
"При между 200 и 300 новозаразени с коронавируса на 100 хил. души на 14-дневна база здравната система би могла да издържи", каза днес здравният министър Костадин Ангелов. Той добави, че когато заразените минат 200 властите започват да следят ситуацията с повишено внимание .
Ангелов коментира числото 300 и променения праг с препратка към началните фази на епидемията, когато са взимани много по-строги мерки при по-ниска заболеваемост. "Сега имаме повече информация, знаем мерките, които дават резултат, болниците са подготвени, имаме достатъчно количество лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи, лекарства, ваксини. Изходната позиция е съвсем различна. Сравненията сега с преди не са уместни", каза министърът."
На 28 януари Ангелов отговори на въпрос на "Дневник", че при ръст от нови заболели над 200 души на 100 хил. население здравните власти отново ще затегнат мерките срещу разпространението на коронавируса.

от ТУК
Било е 200, става 300. Чиста работа и няма проблеми!
Абе тя тая работа не може баш да се скрие.....
Като почнат пак хора ( и млади) да мрат пред болниците, не знам каква ще запеят.....
То ще е после. Сега е важно да отворим кръчмите и да спечелим изборите. А там ще му мислим, ще се намери кой да е виновен.
Грам вяра нямам на новоизлюпени политици-медици. Нито са медици, нито са политици.

# 22 280
  • Стара Загора
Не разбирам защо вменявате вина на хора извън фазите, които са се ваксинирали. Малко над 1/5 от починалите вчера са на възраст от 60г надолу Sad.
Майка ми се колебае, предложих й в неделя да я докарам до града -отказа ми.  В Гърция и други държави не слагали АЗ на хора над 64г.
Свекърите са се записали при личната иска им се Пфайзер, хич не знам кога ще ги огрее.
Мъжът ми днес се ваксинира в РЗИ, на едната опашка АЗ , на другата комисии за изборите с Пфайзер. Изобщо тия мрнк ваксини не вярвам да излязат от РЗИ тата и да стигнат до села и паланки, че и до личните .

# 22 281
  • Другата България
Поне аз не видях някой да вменява вина на хората, които са се ваксинирали.
Възможно е и да съм пропуснала.
Съвсем други са виновниците, и на друго място е проблема.
Но поредното противопоставяне на едни хора срещу други хора е факт.

# 22 282
И аз днес се ваксинирах - то в Северозапада всичко е на обратно. Когато в София имахте "зелени коридори", тук не бяха чули за такива. Днес отидох да питам в болницата, казаха имаме ваксини (Астра Зенека) - заповядайте. Нямаше никой. Опитах се да прокарам идеята на майка ми - не иска. Звъннах и на други възрастни роднини - не искат. Обадих се на ММ - той искаше Пфайзер, взе че премисли и се ваксинира и той с АЗ.
Сега чакам ще имам ли някакви странични реакции или не.
Всичко е наопаки в БГ, а в СЗ България - двойно наопаки.

# 22 283
Не разбирам защо вменявате вина на хора извън фазите, които са се ваксинирали. Малко над 1/5 от починалите вчера са на възраст от 60г надолу Sad.
Майка ми се колебае, предложих й в неделя да я докарам до града -отказа ми.  В Гърция и други държави не слагали АЗ на хора над 64г.
Свекърите са се записали при личната иска им се Пфайзер, хич не знам кога ще ги огрее.
Мъжът ми днес се ваксинира в РЗИ, на едната опашка АЗ , на другата комисии за изборите с Пфайзер. Изобщо тия мрнк ваксини не вярвам да излязат от РЗИ тата и да стигнат до села и паланки, че и до личните .

Поне в близко бъдеще РНК ваксините ще ги слагат само на т.н. групи по плана, каквото и да значи това. Ние (говоря професионално) бяхме сложени в трета група, преди две седмици правихме списък за ваксинация с АЗ. Оттогава никакво движение, аз се ваксинирах в коридорите. Днес получавам съобщение за следващата седмица - с Модерна. Явно малкото РНК ще ги пазят за измислените групи, а АЗ, когато и колкото има - в коридори или при ЛЛ. Поне засега така се очертава.

# 22 284
  • Другата България
И аз днес се ваксинирах - то в Северозапада всичко е на обратно. Когато в София имахте "зелени коридори", тук не бяха чули за такива. Днес отидох да питам в болницата, казаха имаме ваксини (Астра Зенека) - заповядайте. Нямаше никой. Опитах се да прокарам идеята на майка ми - не иска. Звъннах и на други възрастни роднини - не искат. Обадих се на ММ - той искаше Пфайзер, взе че премисли и се ваксинира и той с АЗ.
Joy Най-накрая и друг да го каже.
В болницата има - във ваксинационните центрове, така наречените кабинети.
А при ОПЛ - нъцки, моята трети пореден ден виси в РЗИ и я връщат.
В понеделник, евентуално.

# 22 285
  • на пъпа на Златията
И аз забелязах в последните няколко дни . Починалите  в градовете са   под 60 г .
Това си е рискова група по принцип;
От активна работа се пенсионираш и ти трябва по спокойна адаптация, Сега не е толкова спокойно за адаптация,

Колкото за така и онака . Имаше една птиказка , всички са наопъки , ние сме на терсене.

# 22 286
EMA днес е пуснала указания какво ще се изисква от фармацевтичните компании за одобрение на модифицирани ваксини срещу новите варианти

https://www.ema.europa.eu/en/news/adapting-covid-19-vaccines-sar … ine-manufacturers

# 22 287
Петрунов и нещо друго каза, което ме накара да се замисля за един деликатен аспект на ситуацията: че много трудно се намират деца за участие в клиничните проучвания и, че въпросът е етичен. Как наистина се намират деца за тая цел? Направо ме е страх от отговора!

# 22 288
И моите родители са в Северозапада. Има ваксини АЗ при личната, жената ги уведоми, аз ги натисках, не щат и не щат. Искат Пфайзер. Уточнявам, че нямат придружаващи или алергии.
За понеделник имат час за Пфайзер. Докато не минат не вярвам, но днес пак са се чули по телефона и са им потвърдили часа.

# 22 289
  • в страната на чудесата
Айде стига глупости!
Никой не плаща за участие в проучвания в тази фаза, нито има натиск и манипулация.
Аз абсолютно бих пуснала детето във ваксинско проучване с одобрена за възрастни ваксина. Ако ми хареса дозата и дизайна и съм видяла резултати при възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт