COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 313
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 335
Аз не приемам да има рестрикции за неваксинирани, при положение, че няма ваксини за желаещите да се ваксинират. За избор да не говорим...
Вчера четох още нещо, което ме притесни. Много малък процент от учителите са ваксинирани с втора доза. По тази причина, заболелите учители се увеличават. С какъв акъл ги пратиха в клас, при положение, че са незащитени?!?
Голяма част от учителите нямат дори и първа доза, защото не желаят, поне на този етап, ваксина. Моя близка приятелка е така. Начална учителка е. Работи си присъствено с децата и силно се надява, че няма да я принудят отново да работи дистанционно. Та има и много такива учители. Тяхно право си е. За мен са проблем единствено учители, които хем не желаят да се ваксинират, но и присъствено не искат да работят.

# 22 336
  • sofia
За да има учители, които все още не са получили втора доза, значи са се ваксинирали с първа доза в средата на февруари. Молиха ги да се запишат в списъците, те се чудиха. Това още през декември. Постоянно се актуализират списъците, стига директорът да си е на мястото.
Щом са с поставена първа доза, предполагам, че не са антиваксъри. Няма как да разглеждам всеки частен случай. Факт е, че са незащитена.

# 22 337
  • Пловдив
Скрит текст:
Супер изненадана съм от нежеланието на толкова възрастни да се ваксинират. Около мен всички искаха и това ме е оставило с погрешно впечатление, малък ми е балона от близки хора явно.
Но вчера колежка ми разказваше как планира да пътува до селото на баба си, за да я закара на ваксина, но трябвало да е тайно от майка й, учителка в голям град.

ЛЛ на бабата знае ли? Защото, ако не знае, поведението на колежката ти е изключително безотговорно.

Какво безотговорно има в това да помогне на баба си да се ваксинира? Ако бабата иска да се имунизира, трябва ли да не го направи по причина, че дъщеря й е против? Напротив, въпросната колежка постъпва отговорно към здравето на баба си. И чак пък ЛЛ да трябва да знае какво мисли дъщерята - не е ли прекалено? И какво, да откаже да ваксинира жената заради мнението на дъщеря й?  Възрастната жена има право на избор. И изборът й е правилен.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 09:40 от marzeliva

# 22 338
  • Където морето целува небето...
Учителите просто НЕ желаят да се ваксинират. Нямам обяснение защо. Пред иняколко дни учителка  се молеше да се стискат палци за отрицателен тест. Ми извинявам се, ама вирус не се бори със стискане на палци и молитви. До нас голямо училище - желаещи само 7 човека. Някой беше писал по-напред за детска градина с нито един записал се. В училището на детето масово го изкараха ноември и всички желаят ваксини. Правиха антитела и тези с високи ще се ваксинират септември. Но те се сблъскаха челно и с много последици, вкл. и починал колега. Става дума обаче за много малко училище с малко преподаватели. В големите училища май темата за ваксините е табу.

# 22 339
Моя приятелка в училище са и предлагали АЗ.
Отделно една доста възрастна съседка ме срещна сутринта и казва,че имало предаване по БСТВ вчера/новините /в 18.30 където говорели ,че АЗ не била доизследвана във връзка с рак Dizzy Face о още нещо/много странични реакциии,експериментирали в-у хората/,но аз бързах и я прекъснах.. от МЗ и ИАЛ го казали. Смятам да го върна довечера да гледам,че тя кой знае какво еразбрала,ама нямало да се ваксинира...И другата с нея и тя така...

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 13:49 от reninel

# 22 340
  • София
Признавам - не знам детайлите в процеса на ваксиниране на учителското съсловие , но нека за момент си представим ( съвсем хипотетично ) че някой с 1 /2 дози и после се е разболял - какъв .. вой ще се надигне само от една гръмогласна групичка , дето все не може да им се угоди, дето никакви правила не ги устройват - че на видите ли правата им... правата на децата им ... правата на бабите им ...  и само тропат с краче и искат от всеки , все едно всички са им длъжни за какво ли не ...

Не бих могла да го кажа по-добре! В България винаги, откакто се помня, държавата е длъжна на хората, но хората на държавата си - не!

# 22 341
Единственото ефективно нещо в нея са т.нар. ваксинационни паспорти, медали или каквото е там.

Ваксинационните паспорти явно ще са факт, само че възрастните и това няма да ги уплаши. На тях за какво са им тези паспорти?

Снощи прочетох в новината за решението на ЕС за ваксинационните паспорти, че България, Гърция, Кипър и Австрия са настоявали за тези паспорти преди срещата.

# 22 342
  • София
Да - само че не е масов случай - просто тези които все искат ( помощи, привилегии, да са без ред , отстъпки от данъци ... )  са изключително гръмогласни, но все пак не са мнозинство. То дори това им е номера - " викаш по всички , правиш ги луди" иии накрая на хората им писва и вземат че им угодят.   
.. Ма то така - угодия няма !

# 22 343
Кое им е ефективното на ваксинационните паспорти? От една страна, младите са последни във ваксинационните планове и дори тук прочетох многократни обвинения срещу тези от тях, които са се ваксинирали, че по този начин са лишили от ваксина уязвимите. От друга страна, именно те ще бъдат наказани чрез тези паспорти, защото не са се ваксинирали. Последно, да се ваксинират ли младите или да не се ваксинират? Като се ваксинират, защитават ли околните или действат като "крадци на ваксините за уязвимите"?

# 22 344
R=1,38

Скрит текст:
Ефективно репродуктивно число (R), 7-дневна оценка:
1.38  [https://stantraykov.github.io/c19bg/]
Ако R се запази, как ще се променят показателите от днес -> за три седмици [за сравнение: пиковите стойности от ноември]?
7-дневна заболеваемост:
137 -> 466 [341]
14-дневна заболеваемост:
229 -> 775 [671]
7-дневно пл. средно:
1360 -> 4622 [3387]
7-дневна сума:
9518 -> 32353 [23710]
Защо това е интересно? Тъй като откриваме случаите със закъснение, дори ако днес заговорим за мерки и такива се въведат експедитивно, едва ли можем да избегнем прогнозните стойности, освен ако не разчитаме други фактори междувременно да са смъкнали R (за което ще разберем със закъснение). Към момента, R може все още да расте заради по-заразните варианти и февруарското разхлабване. За избягване на по-големи стойности ще трябва да разчитаме на мерки или късмет от други неизвестни или недокрай изяснени фактори, като сезонната зависимост.

https://www.facebook.com/glimz/posts/10160667181852785

# 22 345
  • София
Ваксини ни трябват - бройка и организация , да се поставят без много туткане. От там на сетне са "бели кахъри" - кой първи, кой втори ... ми който се чуди, не иска или просто счита че е много важен и може да сложи на пауза процеса докато го измисли - хайде някъде по-назад и като има възможност ( или решение ) тогава пак да заповяда. Че то от всичкото туткане - третата вълна си тропа на вратите ни.
Уви - едва ли ще е и последната тази трета вълна.

# 22 346
  • При семейството си
Не знам как и колко пъти тези хора ще застават с лицата си, с имената си! Толкова малко ли струва името му за самия него?
В момента и по-скоро последната година К и К са повече ТВ звезди, целящи да успокоят народа, отколкото занимаващи се с академичната страна на въпроса. И това не е лошо, лошото е, че едва ли имат мащабни екипи зад гърба си, които да изследват, анализират и събират сериозна информация, дори от случаите само в Бг. Съмнявам се, че и държавата отделя някакъв кой знае какъв ресурс.

И с какво са по-различни от други “телевизионни звезди”, които нямали експертизата и не се позовавали на науката, освен че тези представляват И определени институции, и щабове, които са ангажирани с управлението и борбата с пандемията.

# 22 347
Какъв точно е смисълът от ваксинационният паспорт на този етап? Този паспорт ще е със срок на валидност ли? 6-9 месеца? Каква е целта на това безумие?

# 22 348
  • София
Доколкото четох идеята да се отбелязва и дали си преболедувал. Май по-правилно е да се казва имунизационен паспорт, защото имунна защита може да има след преболедуване и след ваксина.

# 22 349
  • Бургас
Да докладвам за моите родители. 24 часа след ваксината реакции никакви. Майка ми каза, че малко я боли мястото на убождане. Сложиха им Астра Зенека.

По темата с учителите. Два примера мога да дам. Две детски градини в Бургас. В едната нямаше нито един желаещ за ваксина, разболяха се всички учители, администрация, до един. Че и семействата си заразиха. В другата от персонал 58 души, се ваксинираха 2. Според директорката във ваксините имало.... антифриз. Вчера се оплакаха, че имат много болни учители.

Общи условия

Активация на акаунт