COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 461
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 695

А защо не им оставите хоум офиса за постоянно?, нека всеки служител сам реши колко дни и кога да работи от офиса. В ITто хоум офиса дори помага за по-висока ефективност, защото офисите на ITто са чист кошер, пи американски модел - всеки говори, върви, да не говорим за климатичната система, която бръмчи (дори да не е страдал човек от главоболие, изведнъж почва да страда често). И аз работя в този сектор. В офиса не мога да свърша много, защото концентрацията е ниска с целия тоя "панаир" в кошера.

Оставили сме го, но поне 30-40 % от хората обаче ни питат и искат да могат да работят и от офиса. Някои от тях нямат удобства вкъщи или имат много малки деца. Ние самите искаме понякога да имаме възможност да се събираме около 5-10 човека на срещи в самия офис. Смятаме, че доста се отразява, усещаме хората отчуждени, буквално има хора, които не са стъпвали една година в офиса.
Обезопасихме офиса, разредихме местата, махнахме столове от кухнята и в същото време, има ли повече от 5 човека в офиса са постоянно заедно, пият кафе, говорят си, нормалните неща. Хората ми пишат, искат да идват, явно доста им е дотегнало вече само вкъщи.
В същото време, се питам защо ние ги пазим повече от те самите себе си. Сега като отворят заведенията и започнат да излизат, става още по-сложно, ако някой се разболее в офиса. Изобщо чудим се в момента как да оценим риска и какво да правим.
В същото време, в училището на сина ми, повече от половината учители не са се ваксинирали. Не желаят. Притесняват от децата и от това, че боледуват. От 26 деца в нашия клас, 3 са тествани някога за КОВИД (един от тях е нашият син, който преболедува заедно с нас). И продължавам да чувам дори и в момента за "настинали" хора, които изненада след няколко дни се влошават и се разбира, че не са съвсем настинали.
[/quote]
Ами тези, които искат да ходят в офиса, си ходят - при нас, никой не им забранява. Направете и при вас така. А това болднатото няма как да го промените, явно хората искат в офиса, защото им се пие кафе с колега, ... какво им пречи да си го пият другаде не мога да разбера, примерно в парка.

Няма как да променим и двойния аршин - едни ограничени (примерно ученици), други на свобода (ресторанти).Защото нищо човешко не е чуждо на никого!

# 22 696
Soft Click, според теб на какво се дължи това?
Сестра ми също е в напреднала европейска държава и каза, че там също бавят ваксинирането, защото не са организирали точно как да се случи и кой е по-приоритетен от друг...Затова си мисля, че в случая нашият хаос и зелените коридори са си направо за предпочитане.

Аз съм на различно мнение - не мисля, че останалите държави се "бавят" след като имат повече процент ваксинирани от България. Да, ваксинират си по фазите и нямат зелени коридори за който превари, но това не означава, че не ваксинират, просто приоритетът е различен.

Довчера Швеция е направила 720 631 ваксинации, не мисля че има бавене, а съобразяване със седмичните  доставките. Като ти идват до 200 000 дози на седмица, е невъзможно да правиш повече от 30 000 ваксинации дневно, колкото и голямо желание да имаш.

Отделен е въпросът с ваксината на AstraZeneca - Германия и Франция са големи по население държави и съответно са получили големи доставки от AstraZeneca и вече имат по над 1 млн. дози на склад. Наистина е добра идея ако няма желаещи за тази ваксина от приоритетните им групи, да ги пуснат за всеки, който желае. За няколко дни ще ги приложат, не вярвам да няма желаещи.

# 22 697
Човек, който не може да разчита на личния си лекар на какво друго да се надява, освен на зелен коридор. На моя приятелка с хронично заболяване ЛЛ и е казал, че няма да ваксинира, имал съображения. В такъв случай какво и остава...
Надявам се обаче, че ще успее да  се включи в зелен коридор, защото няма претенции за вид ваксина.

# 22 698
  • Бургас
В Бургас имаше вчера и днес зелени коридори, баща ми се ваксинира в Ел Масри без записване и без чакане

# 22 699
ДО не е най- голямата беда на земята.

Да, ако е седмица-две, разбира се, че не е беда.
Почти година ДО обаче е голяма беда, защото децата растат тук и сега и трябва да общуват и да тренират за истинския живот. Всяка загубена година, за тях е отлетяла завинаги. За учене, за развитие, за спорт, за всичко.
Най-добре си личи при спортуващите. За спорта децата са във върхова форма за развитие до 13-16 години. Като минат, няма наваксване, просто не става. Не всичко може да се навакса, не всеки може да стои на пауза, докато някой или нещо реши, че вече е безопасно.
А децата са бъдещето, просто нямаме право да ги жертваме.

А имаме ли право да жертваме родителите им?
Има деца в 7 клас с 50 -и , дори 60 годишни родетели, които им осигуряват издръжката.
По- добре ли е детето да ги зарази с Ковид, пренесен от училище , където мерки НЕ се спазват и да изгуби тази подкрепа?
Дали това няма да зесегне бъдещето на детето по- доста по- драматичен начин?
Категорично не съм съгласна, че ДО е най- горямата беда! Изтърпяхме го и ако се наложи пак ще го изтърпим! От това няма да настъпи краят на света!
Така или иначе в държ. училище безопасна среда не може да има.

# 22 700
  • Бургас
В Бургас имаше вчера и днес зелени коридори, баща ми се ваксинира в Ел Масри без записване и без чакане
Веротно баща ви е в 4та фаза. Аз не съм.
Свекърва ми също се ваксинира така, но тя е в групата 65+ и си мина без проблем.
Днес проверих доста от центровете и няма зелени коридори.

# 22 701
  • Бургас
Май всеки желаещ се ваксинирал... аз съм Фаза 3 и чинно си чакам, защо тези от Фаза 4 ме изпреварват, не виждам логика в тези фази, щом не се спазват

# 22 702
Май всеки желаещ се ваксинирал... аз съм Фаза 3 и чинно си чакам, защо тези от Фаза 4 ме изпреварват, не виждам логика в тези фази, щом не се спазват

Вчера някой писа, че е във фаза 2 и още чака обаждане.
Иначе познавам доста и възрастни хора, които също искат да се ваксинират, но няма къде. Даже днес една баба на площадката обясняваше, че с мъжа й са записани в списък на личния им лекар - преди тях имало над 150 човека, чудеше се кога ще стигнат до тях ваксините.

# 22 703
  • Немция
Soft Click, според теб на какво се дължи това?
Увеличението на случаите в Германия се дължи на заразната британска мутация, все повече случаи има с нея, както и умората от мерките, хора с повече контакти помежду си.
Става дума за леко увеличение - от 60 на 63 на 100 000.

В Австрия също имало леко увеличение, но те са средно 140 на 100 000.

# 22 704
  • В заешката дупка
При нас в Исландия, а и не само при нас (споделяно е в темата) ЛЛ също не ваксинират, но зелени коридори за кой превари - той завари, също няма. Има приоритизиране. Та това, че ЛЛ не ваксинират, не е точно проблемът на България.

Сестра ми също е в напреднала европейска държава и каза, че там също бавят ваксинирането, защото не са организирали точно как да се случи и кой е по-приоритетен от друг...Затова си мисля, че в случая нашият хаос и зелените коридори са си направо за предпочитане.

Коя е страната?

А цифрите иначе си говорят, де:

# 22 705

Вчера някой писа, че е във фаза 2 и още чака обаждане.
Иначе познавам доста и възрастни хора, които също искат да се ваксинират, но няма къде. Даже днес една баба на площадката обясняваше, че с мъжа й са записани в списък на личния им лекар - преди тях имало над 150 човека, чудеше се кога ще стигнат до тях ваксините.

Аз съм фаза 2, обаждане още няма. Ваксинирах се в зеления коридор миналата седмица .

Някой назад беше споменал назад, че се е оказало, че масово около тях хората не са боледували. Около нас е същото - повечето ни приятели нямат деца, работят от вкъщи и единствен заразен е познат,  чиято майка е учител и оттам "дойде". За сметка на това колегите ми (учители) бяха масово болни. Просто различни "балони"(или "мехури" бяха според Вълчев?).

# 22 706
Те АЗ ги чакаха събота през деня днес, после стана през нощта, последно- неделя сутрин с камион. Самолети няма ли.
Може и с камили, ние сме свикнали да сме девета дупка.

# 22 707
  • София
Започва да става много странно положението - отваряме ресторанти, вътрешни екскурзии и ученически школи, но официално все още има ДО на ротационен принцип. Някак не върви.

# 22 708
  • София
То отдавна е странно и не върви. Вече е направо безумно.

# 22 709
Вчера имах 2 позвънявания от непознати номера.
Вероятно е било за ваксинация, но на работа не мога да ползвам телефон.
В понеделник ще звънна да видим.

Общи условия

Активация на акаунт