А защо не им оставите хоум офиса за постоянно?, нека всеки служител сам реши колко дни и кога да работи от офиса. В ITто хоум офиса дори помага за по-висока ефективност, защото офисите на ITто са чист кошер, пи американски модел - всеки говори, върви, да не говорим за климатичната система, която бръмчи (дори да не е страдал човек от главоболие, изведнъж почва да страда често). И аз работя в този сектор. В офиса не мога да свърша много, защото концентрацията е ниска с целия тоя "панаир" в кошера.
Оставили сме го, но поне 30-40 % от хората обаче ни питат и искат да могат да работят и от офиса. Някои от тях нямат удобства вкъщи или имат много малки деца. Ние самите искаме понякога да имаме възможност да се събираме около 5-10 човека на срещи в самия офис. Смятаме, че доста се отразява, усещаме хората отчуждени, буквално има хора, които не са стъпвали една година в офиса.
Обезопасихме офиса, разредихме местата, махнахме столове от кухнята и в същото време, има ли повече от 5 човека в офиса са постоянно заедно, пият кафе, говорят си, нормалните неща. Хората ми пишат, искат да идват, явно доста им е дотегнало вече само вкъщи.
В същото време, се питам защо ние ги пазим повече от те самите себе си. Сега като отворят заведенията и започнат да излизат, става още по-сложно, ако някой се разболее в офиса. Изобщо чудим се в момента как да оценим риска и какво да правим.
В същото време, в училището на сина ми, повече от половината учители не са се ваксинирали. Не желаят. Притесняват от децата и от това, че боледуват. От 26 деца в нашия клас, 3 са тествани някога за КОВИД (един от тях е нашият син, който преболедува заедно с нас). И продължавам да чувам дори и в момента за "настинали" хора, които изненада след няколко дни се влошават и се разбира, че не са съвсем настинали.
[/quote]
Ами тези, които искат да ходят в офиса, си ходят - при нас, никой не им забранява. Направете и при вас така. А това болднатото няма как да го промените, явно хората искат в офиса, защото им се пие кафе с колега, ... какво им пречи да си го пият другаде не мога да разбера, примерно в парка.
Няма как да променим и двойния аршин - едни ограничени (примерно ученици), други на свобода (ресторанти).Защото нищо човешко не е чуждо на никого!