COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 418
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 710
В Австрия също имало леко увеличение...
Тук преди десетина и повече дни казаха, че имат над 600 доказани случая на южноафриканската мутация, не зная актуално как е. Иначе в основното училище ги тестват по два пъти на седмица, учителите - три. И тези резултати играят роля, както и тестовете за фризьор/масажист..

# 22 711
Южноафриканският вариант на COVID-19 вече е в Словения и Хърватска

Заразените в Хърватия са били в Занзибар, а случаите в Словения са на пътували до Намибия

https://btvnovinite.bg/svetut/juzhnoafrikanskijat-variant-na-cov … hTUetcNnpReVEHv7U

От Занзибар с любов. Кой знае ние колко подаръци сме получили от там, в България се скъсаха да ги дават за пример и да ги рекламират.

# 22 712
Много добре, че ги тестват в Австрия.
Само, че тук пак няма да са съгласни родителите.

# 22 713
Официално може и да има ДО, но пък както видях от опит, който клас е наред си остава присъствено и не минава ДО, дори да имат болен Simple Smile Така че очевидно стимулират присъственото обучение.
...ние сме свикнали да сме девета дупка.
Този път е така в повечето държави, не само при нас.
Сестрата на мъжа ми е във Франция, там пък въобще и досега не е имало ваксини, нито скоро се очакват. Само за първа линия и то след определена възраст...

# 22 714
Във Франция ваксинирането започна на 18 Януари и е първо за хора над 75г.

# 22 715
  • София
Много добре, че ги тестват в Австрия.
Само, че тук пак няма да са съгласни родителите.
Да, но пък искат присъствено да са децата им. И аз искам, но с мерки, а не с дезинфекция на ръцете....
Всъщност какво стана с допитването до родителите дали сме съгласни....останахме на етап питане.....

# 22 716
Някой тук в темата се чудеше какви доставки е получила България до момента. От новините по btv, получени дози:

Pfizer: 150 580 дози (очакваме следваща девета доставка с 12 000 дози този понеделник)
Moderna: 24 000 дози
AstraZeneca: 117 600 дози (утре се очакват още 52 800)

в линка след 9 минута

https://btvplus.bg/produkt/novini/30739?_ga=2.125253834.15122361 … 1543719&_gl=1*10jlqb1*_ga*MTY0NDE0MTExMS4xNTkxNTQzNzE5*_ga_499BZBB47X*MTYxNDQ1MzAxNi4xMi4xLjE2MTQ0NTMyNTYuMA..

# 22 717
Аз не мога да разбера защо спорите. Нали закона за ИП дава възможност на родителите, ако искат да оставят децата си ДО. Не, че са се засилили да ги връщат в клас, но дори и да го направят, право е на всеки родител да реши дали ще си пусне детето на училище или не. Който не се страхува си праща детето, който го е страх - ДО. И всеки ще си е прав за себе си.

# 22 718
  • София
Обаче това е само по документи. В действителност, ако директивите са за поощряване на присъственото, то тези на ДО са пренебрегнати или се гледа на тях като на навлеци, които объркват сметките и става негативна настройка към тях.

# 22 719
  • София
А ПО дори и по документи го няма.

# 22 720
Не мисля, че имат значение единичните случаи, които ограничават контактите (ДО или работа от вкъщи по желание). Проблемът е в масата. И най-вече изолиране на контактните. Няма значение дали става дума за училище или работна среда. Ако в един колектив се изолират 1-2 контактни, но 20 продължават да го разпространяват, това няма да намали темпа на растеж.

Във Франция ваксинирането започна на 18 Януари и е първо за хора над 75г.
Ваксинацията на най-възрастните тече навсякъде, за щастие. Коментирах ваксините за останалите групи.
Там, ако си на 20-30-40+, евентуално ще стигнеш до ваксина в края на годината, евентуално, няма яснота. Т.е. най-активните групи, които допринасят за вдигането не общата бройка заразени, нямат достъп до ваксини.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 22:00 от Не се сърди, човече

# 22 721
Нямат достъп, защото в старите демокрации решиха, че политически коректно е да направят възрастните приоритетни, а с работещото и активно население когато и каквото стане.

# 22 722
Нямат достъп, защото в старите демокрации решиха, че политически коректно е да направят възрастните приоритетни, а с работещото и активно население когато и каквото стане.
Тук също са приоритетни. Ваксинацията на възрастните продължава.

# 22 723
  • В заешката дупка
При положение, че в България всеки, който не принадлежи към приоритетна група, може да се ваксинира преди възрастен, няма как да се твърди, че възрастните са приоритет в България.

# 22 724
Не знам , ама това стана подтема на ДО. Видях, че има такава.
Аз също се отплесвам за ученици, учители и присъствено, отсъствено обучение...ама то е във връзка с разпространението, заболяването, ако щете и умирането.  Стига вече, че щели неграмотни, асоциални и не знам какви да станат децата. Че то, много от тях и без пандемия не учеха май, ама...зор сега. Причината е друга и я знаем. Ако имаше война дали пак щяхте да си пращате децата, ако този вирус удряше по тях тежко пак ли щяхте да го искате,или щото сте младички и няма да го карате тежко, децата пък съвсем, другите... Гледам Сърбите, колко изтърпяха и пак са по-напред от нас. Това е дълга тема и стига вече с тези подтекстове какво става с децата. Ами каквото и преди. Който си учи си расте и учи, другите са щастливи май повече така. Днес пътувах в трамвай и той пълен тийнове групички. Да пиша ли колко бяха с маски и малко от тях с такива под брадичката смъкнати. В мола пък 2 дами около 40 г. говореха по телефон със свалени и висящи на едното ухо маски, ходейки и говорейки. Пред офиса на Виваком  опашка отвън извила се. В Билла хората бяха добре, но много народ вътре.  На връщане двама мъже пък на средна възраст изобщо не сложиха маски -не бяха заедно. Никой не повидгна въпрос да си сложат или нещо да се следи, еми... Аз помолих една от групичките младежи да сложат маски, никой не се обади. Последва смях и подигравки. На подлеза едното от момчетата умишлено ме бутна  в гръб на стълбите и щях да падна, а другите пред мен се изкискаха. Та това са децата някои. Не знам чии са. Имаше и такива дето си бяха по две приятелки с маски, цъкат си с телефона, седят си нормално, изобщо...всичко точно. И те са нечии деца, не знам чии са, ама са малко вече такива гледам.
Мен данъците не ме интересуват в момента и не знам какво си. Интересува ме да оцелеем, да запазим работа, да имаме доходи някакви, ама това вече става все по-трудно и здравето , и доходите.  И няма да се оправим. А защо е така...ми вижда се, дори и в темата.
Аз съм вече втори ден с ваксина. Освен драмата с боцкането други щети нямам. Дори не ме болеше нищо, по нищо не усещах да съм ваксинирана или инжекция, а аз съм много чувствителна на тази тема. Ни иглата дето е боцнала ме болеше , ни нищо, абе нищо. Даже се чудех дали не са се отказали да ме боцкат и така уж нещо са успяли най-накрая. Но ..днес следобяд почна нещо да ме стяга мускула на ръката, сега вече много ме боли и стяга. Но не където са ме боцнали, мен чак горе в рамото успяха да ме набучат, ами по-надолу.  Изпитвам ужасен глад. Температура не мерих, не знам имам ли , не ме боли глава, малко съм отпусната и уморена, ама може да не е от ваксината. Сега остава да не ми действа и не знам.  Кантарджиев е говорил за ваксините и след първата игла не е имал никакви антитела (изследвал се бил) Чак след втората вече има ефект, ама има мнение да са повечето хора май с една игла и било достатъчно.  Е къде са му антителата тогава...бе всеки си мисли, че ще преметне другия. Това ни е проблема, то балкански манталитет, ама поне като гърци и сърби да сме, а ние...направо ..
kantardzhiev_vazhna_e_parvata_doza_tya_e_dostatachna_za_prekaralite_covid_19

Общи условия

Активация на акаунт