COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 938
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 740
Всяка държава в Европа следва плана, които са приели и избрали политиците. Краят навсякъде ще е горе-долу един и същ.

# 22 741
  • София
Мен това с опукването на всички дози като първа доза за АЗ доста ме притеснява. Ако стане нещо и спрат доставките ще имаме полуваксинирани хора, а днес някой писа, че на картончето не са му сложили втора дата. И на всичко отгоре не се знае какво ще им дойде на ума като следваща доза - дали от същия производител или от друг. Бях много резервирана към ваксинирането с това съгласие, но признавам, че днес вече поне съм приключила с двете дози, вместо да се чудя дали ще има или няма да има втора, дали няма да направят и с файзера така, както направиха англичаните. Несигурността много лоша по време на криза.

# 22 742
  • София
Въобще не са отписани възрастните, стига с тоя мотив. И НСЧ ви даде примери, и коридори имаше и ще има, накарайте си родителите и бабите да се ваксинират, защото нещо не се справяте и престанете да се оплаквате. Тази работа насила по нашите ширини не става.

НСЧ може да е дала един пример, аз мога да ти дам 10 точно обратни примера. при джипитата ваксини все още масово НЯМА.

# 22 743
Възрастните хора у нас не за в социални домове и не е трудно да се пазят, ако искат. Най- уязвими са активните след 40 г. до 70, защото работят и се мешат, независимо колко се пазят индивидуално. Ние групата на резидентните я опаткахме за отрицателно време.
А не забравайте, че и корените ни са езически. Съчетано с антиваксърска пропаганда и недоверие в институции и управление, води до масов отлив от ваксинация на възрастните. Като гледам колко възрастни си носят маските проформа, става ясно какво им е отношението към вируса и ваксините.
Та добре, че ще има коридори. Там всички сме равни по един признак .Желаещи ваксина. Другото си върви в коловоза

# 22 744
  • София
Въобще не са отписани възрастните, стига с тоя мотив. И НСЧ ви даде примери, и коридори имаше и ще има, накарайте си родителите и бабите да се ваксинират, защото нещо не се справяте и престанете да се оплаквате. Тази работа насила по нашите ширини не става.

НСЧ може да е дала един пример, аз мога да ти дам 10 точно обратни примера. при джипитата ваксини все още масово НЯМА.
И защо трябва непременно при джипитата да има ваксини, за да се ваксинират възрастните? Ако родителите ми бяха живи, изобщо нямаше да чакам джипитата, за да ги заведа за ваксина.

# 22 745
Защото са шанс да не се виси на опашки. Защото може да няма кой да отиде с тях, а ваксинационните пунктове да са далеч. ЛЛ е на 2 минути от вкъщи. Аз също на това разчитах.
Кога пак ще докарат ваксини и ще има зелени коридори?

# 22 746
  • София

И защо трябва непременно при джипитата да има ваксини, за да се ваксинират възрастните? Ако родителите ми бяха живи, изобщо нямаше да чакам джипитата, за да ги заведа за ваксина.

щото не всички възрастни живеят в градове с коридори, щото не всички възрастни имат кой да ги заведе и щото много възрастни искат да бъдат обгрижени от познатия им лекар в кабинета му, а не във фургон на улицата. и най-накрая - да си припомним, че еуфоричната ваксинация за всички трая само 4 дена и не е ясно дали ще започне отново. докато вследствие на нея, за джипитата ваксини не останаха и много от тях се отказаха изобщо да ходят отново да се бият по опашките пред РЗИ.

аз моите възрастни, за които отговарям, съм ги завела.

# 22 747
  • София
Значи, говорим за пандемия, за умиращи хора по стълбите на болниците, с война сравняваме ситуацията, но тц, много е важно персонално обслужване за една ваксина, да не е във фургон... Пред джипитата масово висят по опашки възрастните в нормално време, но за ваксина - не може. /А и къде са висяли по опашки за ваксина възрастните? Имаха коридори, с едно обжадане се записва час и всичко става за 5 минути./ Разбирам, че е много важно да сме постоянно и от всичко недоволни. Тази тема звучи все повече в стил: Нямах никакви очаквания, но пак съм разочарован.

# 22 748
По повод на възрастните, които искат да се ваксинират при личните си лекари. В моята поликлиника всяко влизане носи риск да пипнеш някоя зараза - много тесен коридор, хора един връз друг. Тъй като съм здрава и рядко се налага да влизам, да споделя какво видях през септември, когато трябваше да отида за медицинско, за да си сменя шофьорската книжка. Като никога - празни коридори (според личната, предишния ден е била лудница, просто извадих късмет). Аз добре маскирана, а няколко старци седят и чакат на столовете с маски под носа или на врата...
За мене определено е много по-безопасно човек да се ваксинира в някой от коридорите, отколкото да се бута в навалицата в тесния коридор на поликлиниката ни (в центъра на столицата).

# 22 749
След днешното бодене към 13ч се чувствах много добре до към 21ч, когато ми стана много студено и отпаднало. Втресе ме и вдигнах температура. Сега  съм малко по-добре. Не се оплаквам, не е болка за умиране, само споделям реакцията.

# 22 750
За ваксинирането в поликлиниките - аз не бих там. При нашата лична винаги са огромни опашки, болни, за документи, за направления, по всякакви въпроси, винаги е лудница и не дава часове. В центъра, в който се ваксинирахме беше с предварително записан час. Отиваш и влизаш. А и не се смесват болни със здрави (в този смисъл изнесените фургони са добра идея).
За трудноподвижните хора поръчайте посещение вкъщи. За тях нито е добре при личната, нито да се разкарват на друго място.
Мен това с опукването на всички дози като първа доза за АЗ доста ме притеснява. Ако стане нещо и спрат доставките ще имаме полуваксинирани хора, а днес някой писа, че на картончето не са му сложили втора дата...
За 1 ваксина се броят двете дози. Щом е ударена на един човек, другата част от нея пак е негова. Т.е. заделени са. Това е информация от здравния министър.
Тази втора дата е условна, не е задължително да я пише. На моето пише 10.05., но ми казаха, че нищо не значи, да отида, когато искам, в интервалът - 1 седмица по-рано или по-късно.

# 22 751
  • София
Значи, говорим за пандемия, за умиращи хора по стълбите на болниците, с война сравняваме ситуацията, но тц, много е важно персонално обслужване за една ваксина, да не е във фургон... Пред джипитата масово висят по опашки възрастните в нормално време, но за ваксина - не може. /А и къде са висяли по опашки за ваксина възрастните? Имаха коридори, с едно обжадане се записва час и всичко става за 5 минути./ Разбирам, че е много важно да сме постоянно и от всичко недоволни. Тази тема звучи все повече в стил: Нямах никакви очаквания, но пак съм разочарован.

аз посочих 5 съществени причини защо 4-дневните зелени коридори в някои населени места не са достатъчни и защо е необходимо да има ваксини при джипитата, но ти се хвана за една от тях, за да си развиеш предварително намислената теза - че тук има само вечно недоволни мрънкячи. ок, разбрахме Simple Smile

поантата е другаде - ваксини няма достъпни в момента за масите. и скоро няма да има.

За 1 ваксина се броят двете дози. Щом е ударена на един човек, другата част от нея пак е негова. Т.е. заделени са. Това е информация от здравния министър
няма такова нещо. заделени са 2 дози само за РНК ваксините, които се поставят през точен интервал. и пак не бих му вярвала много на министъра на твое място.
за ваксината на АЗ няма никакво пазене. това е информация пак от същото място.

# 22 752
  • на пъпа на Златията
Ваксинираха  се не малко възрастни. Никой не споделя как понасят ваксината?
Това дали са получили поне малко защита  у нас  ще се разбере  поне след месец. Там където се ваксинират с предимство ,  щото много искате  да  ги пазите, каква защита  получават??   .

# 22 753
jam, със сигурност ще знаем през май Simple Smile
Сега е важно да продължат ваксинациите на възрастните и рисковите групи.

Ваксинираха  се не малко възрастни. Никой не споделя как понасят ваксината?
Заповядай тук, има отчет за всички възрасти и ваксини Simple Smile

# 22 754
  • София
Скрит текст:

аз посочих 5 съществени причини защо 4-дневните зелени коридори в някои населени места не са достатъчни и защо е необходимо да има ваксини при джипитата, но ти се хвана за една от тях, за да си развиеш предварително намислената теза - че тук има само вечно недоволни мрънкячи. ок, разбрахме Simple Smile

поантата е другаде - ваксини няма достъпни в момента за масите. и скоро няма да има.
Обърках се. Нали говорихме за ваксинацията на възрастните, не за масите? За масите е ясно, че в момента няма, но възрастните са в приоритетна група, чиято ваксинация в момента е в ход. Зелени коридори имаше в дните, в които пуснаха ваксини за масова ваксинация, независимо от приоритетните групи. В момента няма масова ваксинация и съответно не са необходими зелени коридори.

Общи условия

Активация на акаунт