🐑Фермата сезон 6 Тема 12 /23.11-29.11/

• 90 298
  • 2 348
  •   1
Отговори
# 975
  • при късмета
На мен Андрей (собственика) нещо не ми харесва от самото начало. Изглежда ми малко надменен и самонадеян. Това, което прави е уважително, но май е свикнал всички да го тупат по рамото. Вчера също ме издразни с кученцето - огледа го, каза си думата и точка. Ако го бъде. Това е нехуманно. Опосумите да викнат ветеринар, да не се стискат!
Нали не мислиш, че това са първите кученца, които раждат в това стопанство? Андрей и кучетата много добре си е подбрал и се занимава с тях вероятно от както се занимава и с овце. За да е толкова убеден в преценката си, не му е първия такъв случай. Както се видя, дали за кучетата, дали за овца/е си вика ветеринарите, когато има нужда от тях. Да се обвинява, че не е хуманен не е коректно. Доста се коментира за кучетата, още като се родиха и това, че са караканки, не ги различава от другите. Природата си е природа и затова животните се ръководят само от нея. Единствено хората са намерили механизъм да поддържат болните и слабите. За животните този механизъм го няма и може би е по-добре. И аз да бях, щях да се опитам да задържа живо паленцето колкото може по-дълго, но никога няма да съм сигурна какъв живот живее това пале и дали изобщо е по-хуманно.

Аз още му симпатизирам, но се дразня на отношенеито към кучетата.
В България има толкова бездомни, а неговите кучета редовно раждат. Забелязах, че освен малките палета, които още се борят за живот си, има някакви по-големи кутрета, пак бебета. Даже с едното май се беше снимала Дая в Инстаграм. Той самият спомена, че и двете кучета са раждали, раждат си редовно.
Което оцелее, не се дават пари за ветеринар, а сме XXI век, не е нормално това. Ако не можеш да осигуриш нужните грижи за домашните си любимци (и малките им), най-малко ги кастрираш. Ама и това струва пари.
Караканките не са от най-евтините кучета. Не се изхвърлят и на улицата, само че стопаните им не са от градските хора, разхождащи чихуахуато по тротоара. Със сигурност им намира стопани, но са хора нуждаещи се точноот тези кучета. А и колкото повече се увеличава стадото, толкова повече кучета ще му трябват, а той има едно, което не излиза с овцете, защото е старо. Даже Милена вчера играейки си него му казваше "къде си, бе бабо". Така, че не се притеснявай, няма да са на улицата тези кучета, нито в града при останалите бездомни. И самия той и други гледащи овце и да имат, от време на време се нуждаят или от повече или от подмяна на някое

# 976
Андрей очевидно от онези селски хора, които считат животните за нещо "преходно". Както "мъдро" обясни Надя преди няколко седмици. То, не че всички не сме преходни на този свят.
Сега, един човек, който има отношение към кучетата и котките, и намерено на пътя би завел на лекар, в желанието си да помогне, но такива като нашия феремер са със съвсем различно мислене.
Той е спокоен - кучета бол. Кучките тази година ще родят два пъти, и да умре някое - хич му не дреме. Ще му побаят жените против уроки, и ако го бъде- ще го бъде. Ако ли не - чакаме следващото кучило и така. Да не е луд да си кастрира кучетата, моля ви сА!
Да си скопи златните кокошки. Кой знае колко изкарва и от развъждане, макар че като му гледам отношението, едва ли се занимава сериозно с това.
И все пак, не съм лекар. Не знам на кучето Маке проблемите лечими ли са. В някои случаи намесата на ветеринар може би само би удължила агонията на животното. Поне на екран наистина изглеждаше доста отпаднало кученцето.

# 977
Мисля, че Андрей развъжда каракачанки, породисти изглеждат. Предполагам, че ги продава и едва ли ще попаднат на улицата, както много се пише. А за кастрация защо изобщо се споменава, като е видимо, че ги развъжда и печели от тях?
Е, ако си купувате породисто кученце, ще искате ли да вземете недоносено куче в недобро здраве? Аз ще искам здраво куче, а не такова със специални потребности, което да спасявам. Наречете ме жестока, ако искате, естествен подбор е това и не го намирам неправилно, все пак става дума за новородени кучета, не за спасяване на любимец, към който сме се привързали.

# 978
  • Варна/Амстердам
Ще се опитам да кажа по една добра дума за всеки, макар някои персонажи доста да ме затрудняват: 😆

Боби-работлив, незлоблив, притежава тънко чувство за хумов
Ваня-енергична, жилава
Данчо-забавен, трудолюбив, изглежда приятна компания
Даяна-красива, добродушна, пряма
Калоян-родолюбец?!
Мария-работна жИна 😂
Милена-пряма, симпатична, емпатична
Надя-ох...ами силна ми изглежда
Петър-чаровен, интровертен до някаква степен, кма хубаво тяло 😄
Стоян-трудолюбив, добродушен, родолюбив

# 979
Именно защото ги развъжда, не залага и особено на изтърсачето.
На него му трябват да са добре най-здравите и най-хубавите. Недоразвитите и болните ще са му в тежест.
Жесток е селският живот, няма какво да си говорим.
Надя само като си спомня с какъв суров тон обясняваше на Даяна нещата от живота, чак ме полазват тръпки. Никаква загриженост и топлота.

Ето и моите 5 с'тинки по повод хубавите черти на фемерите:

Стоян - изпълнителен, сговорчив
Боби - работлив, позитивен, съобразителен
Йордан - позитивен, великодушен, грижовен, обичлив
Петър -  добре изглеждащ, не се оплаква, лоялен ( поне засега)
Калоян - също верен другар, работен ( за човек на тази възраст)
Мария - работлива, дълбооооко в себе си има човещина ( може би при други обстоятелства би показала по-добри свои страни), не мрънка ( както често мрънкат жените), издържлива
Ваня - весела, често над нещата, пъргава
Даяна - опитва се да бъде справедлива, хубава, състрадателна
Милена - справедлива, състрадателна, оптимист и опора на слабите и отритнатите
Надежда - работлива, хладнокръвна

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 14:53 от LaCumparsita

# 980
На мен точно заради отношението към кученцата Андрей ми стана още по неприятен.
Има нещо отблъскващо в него...

# 981
Изчерпахме се и подхванахме Андрей и кучетата жалко е.

# 982
Кой каквото и да ми говори, че било естествен подбор и труден селски живот, за мен Андрей е студен и неприятен. Всеки живот е ценен, не знам що за чувства трябва да имаш, за да оставиш на произвола на съдбата невинно животно. Ако ветеринар дойде, прегледа и каже, че няма да оцелее е едно, но да не си направиш труда заради едни 50-100лв, е друго. И не ми се връзва с хуманно отношение и любов към животните.
Абе, има нещо гадно в тоя Андрей според моите виждания и това е.

# 983
Проблема с кученцата е, че спасяването на всяко едно от тях би струвало между 1 000 и 2 000лв. (на кученце от опит знам) Андрей иска да му се построй фермата без да даде и една стотинка вие искате да дава такива луди пари за някакви си кучета.
На мен така ми седи, което пък ми говори и какъв човек е той!

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 14:59 от cat lady

# 984
Само аз ли чух,че е извикан ветеринар за кученцето и му е поставена инжекция?
  Фонтанелата не е затворена добре и това е предпоставка за проблем.Не вярвам , че Андрей се отнася жестоко и лекомислено към животните.В града,в който живея, има развъдник на българско овчаско куче,то е почти същото като каракачанската овчарка.Цените тръгват от 600-800 лв .Каракачанките са много добри пазачи и пастири.Може би затова си ги развъжда .
   Даваха овцете снощи в дъжда,как лежат в локвите в двора на кошарата.Защо не ги прибраха вътре?„
    Много е радвам,ако Петър си има долсинея навън.Не искам да тича след Даяна.Не че се е затичал де.Аз не го намирам за толкова студен и самовлюбен.Мисля,че ако някоя девойка му влезе в ума и сърцето,Пешо е способен на романтични подвизи,и то не такива,като на хасиендата-да отива на юг и да гали коси.
  Дайче му е просто за играчка,но тя сама се поставя в това положение.

# 985
Загриженост и топлота..... , ох...Аз съм много далече от всякакви селски работи, щото съм расла на паветата, но въпреки това идеално разбирам точно това отношение към живота на животните на село. Ако много се впрéгат за всяка умряла животинка, всички по селата, които си гледат  разни животинки,  ще се побъркат.
Много ясно, че ако тръгне Андрей да лекува всяко болно кутре, ще се разори.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 15:00 от Смиляна

# 986
  • при късмета
Е как да няма загриженост от страна на Андрей. Вчера изрично казаха, че са го извикали само заради кученцето и веднага дойде.
При това той е там всеки ден, поне сутрин. Сам си извежда овцете на паша, някой дори в темата каза, че го видели по полетата около селото, което значи, че е там най-малко 2 пъти на ден, да ги изведе и да ги прибере. За овцете не се грижат фермерите, а той и хора, които той е определил, ако има други, така че не можем да го обвиним в безотговорност. А вчера дойде извънредно, защото беше вечерта. Явно овцете или не са излизали заради дъжда или вече ги е прибрал и си е тръгнал и после само заради това дойде
Yan25, кученцето е недоносено. Или недоразвито, все едно и също е. Не беше само то, при родени 13 кученца е съвсем в реда на нещата половината да са недоразвити. А те от 13 умряха 4, това е петото, даже повече от половината са си напълно наред. Ето, другата кучка имаше 6, средностатистическо за котило и всичките си оцеляха, даже си ги гледа без да допуска хората до тях.
марулета, правилно си чула за фонтанелата, заради това е извода, че е недоразвито. За инжекциятасъм пропуснала, може и да са казали, но за фонтанелата, това което им обясни Андрей, не си го измисли ей така

# 987
  • Буркина Фасо
Кой каквото и да ми говори, че било естествен подбор и труден селски живот, за мен Андрей е студен и неприятен. Всеки живот е ценен, не знам що за чувства трябва да имаш, за да оставиш на произвола на съдбата невинно животно. Ако ветеринар дойде, прегледа и каже, че няма да оцелее е едно, но да не си направиш труда заради едни 50-100лв, е друго. И не ми се връзва с хуманно отношение и любов към животните.
Абе, има нещо гадно в тоя Андрей според моите виждания и това е.
да бяха се обърнали към Иван, а ? Smiley

# 988
Затова повери опазването на живота на новородените палета на фермерите. Това беше най-важната задача преди два месеца. Към днешна дата, ако оцелее, добре, ако не...такъв е живота. Как беше на Даяна цитата ....Не е ок това.

# 989
Сигурна съм,че казаха,че е идвал ветеринар и е поставил някаква инжекция на кучето.

Права си ,Смиляна.Аз живея в къща и си гледам животинки.Скоро на синът ми умря едно зайче,родено с дефект в зъбите.Растяха му навън и доста дълги.Докато беше по малко го хранехме с пипептка,после му мокрехме гранулите.Но те не бива да ядат мокра храна и то много отслабна и умря.Това е животът.
   Преди време едни озверели псета обърнаха и строшиха да зайчарника.От 12 заека едно се спаси-кръстихме я и си я гледаме за разплод,а децата я превърнаха в домашен любимец.Като отидем да я храним,първо се гали в нас,катери се по ръцете ни,после яде.
    Но рано или късно и тя ще иде в тенджерата,след като си зипълни мисията.

Разбирам Андрей,който не припада за всяко недоносено пале.Мисля,че си полага глижи за стопанството,защото без да обичаш животните,няма как да се грижиш за това стадо.Никой не е застрахован от проблем с животно .Това с Хармония изобщо не е показател,че не се грижи за животните.А и Дана каза,че тя си е добре.А и в един от епизодите казаха,че тя е ок,но няма да ражда.
   И баба ми вкарваше малките агънца в стаята,но бяха 2-3.А това е стадо,имат си удобства животните,какво повече искате?!

Общи условия

Активация на акаунт