🐑Фермата сезон 6 Тема 12 /23.11-29.11/

• 91 682
  • 2 348
  •   1
Отговори
# 30
  • Тра-ла-ла
Обаче видяхте ли, оня ден Боби като се тъпчеше с  тортата и Нада веднага дотича услужливо с шише вода, да му върви хапката по-лесно. Все ги мисли тези мъже как да ги улесни. Тая имам чувството, че утре Петър ако се метне връз Даяна, и Нада ще дотърчи с презерватив.
Надя като една добра майка орлица ще му турне презерватива на...самолёта, че шавливата да не го курдиса с някое бебе. Кано ще реве изоставен под прозореца, слушайки дивашките стенания. А Мария ще му подаде нож както само тя си може....за рязане на вените. Стоян вади гайдата и подхваща „Ела се вие, превива, мома се с рода прощава“. Боби сковава сватбен олтар и пейки за гостите. Милена слага тогата - ще бракосъчетава. Ваня си плете венец от китки, не знае на кой свят се намира, търчи из двора и вика "Юхууу" Joy Данчо не издържа на цялата драма, прави фокус и се телепортира до бурканите с лютеница и торбичките за миш-маш. Отвън, зад оградата, шеф Кустев приготвя кетъринга за празненството - смилянски боб от Китай с крутони. За да заври по-бързо бобът и да стане по-вкусен - Митко Шестака му удря по няколко попържни, докато разтоварва пиеньето за сватбата. Ангел дялка сватбения подарък за младоженците - дървен шестокрилен пето*уйник с отварачка за капачки. Уйовете за палавата буля. Отварачката - за онзи, дето не пие вода, а само жули кафета и бири. Joy

П.П. Дана вика пред портите, че интуицията никога не я подвежда и тази сватба няма да я бъде. И може би за първи път е права, защото Петър поглежда часовника - 24ч са минали и е време любовникът да се омита. И като един същинский Левски прескача оградата на фермата и забягва с Жанета, която иначе не е негов тип. Joy

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 02:53 от Джулая

# 31
...
Най-голямото ми желание е Надя и Калоян да не са в управлението, в противен случай високомерието им ще добие невиждани размери.
Той Петър си го каза във визитката, перифразирам - В пилотските среди имаме една приказка - вдигнеш ли носа на самолета прекалено нагоре, единствената възможна посока за него е само надолу. И при хората е така. 🙂 (Аз това го знаех отпреди от "Разследване на самолетни катастрофи"😀)

# 32
Абе Джулая, бе, как го измисли сега това...😂

# 33
  • Тра-ла-ла
Абе Джулая, бе, как го измисли сега това...😂
Дойде среднощен факс от Кораба-Майка Misc Alien Joy
П.п. дописах още малко сценарий

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 02:54 от Джулая

# 34
Благодаря за темата.

# 35
Иван и Андрей не за първи път се издъннват с алманаха.Всеки ,който малко се интересува от българските обичаи,знае че чорбаджиите са плащали на ратаите си на димитров ден.Всички спират да работят до края на зимата.

# 36
Благодаря за темата и оформлението.

# 37
Ако леля Надка стане шеф тази седмица предвиждам мъжки дуел,тя е стратег.

# 38
Иван и Андрей не за първи път се издъннват с алманаха.Всеки ,който малко се интересува от българските обичаи,знае че чорбаджиите са плащали на ратаите си на димитров ден.Всички спират да работят до края на зимата.

Проблемът не е с Алманаха, защото и там го пише.
Дори, когато чичо Митко пресъздаде Димитровден го спомена.
Дано някой се сети да зададе въпрос на Мирон в рубриката "Животът зад Фермата".

# 39

Така, значи мисля да давам за:
победител от Дуел на Арената като 'Дуелисти' - 4 точки
Битка за имунитет - 2 точки
Трите дуела между отпадналите жени за добиване на право за връщане във формата - на победителя във всеки един от дуелите 2 точки ; на тази, която не е последна и продължава в следващия рунд 1 точка
Спечелен мини рунд/дуел между мъж-жена в 1-та битка за сезона за определяне на пола на първия фермер - 1 точка
Тест за имунитет от ратайство - 1 точка
Фермер на седмицата - 1 точка / или 2 точки, мхмхм?

Ето моите мисли по темата.

Дуел на Арената
При дуела според мен има огромна разлика дали си избиращ или избран.
Предимството да редиш точки е много по-голямо от това, да си избираш съперник. Всъщност,  колкото по-напред в играта е дуела,толкова по-голямо става. Затова аз бих оценил победата в дуела на избиращия играч по-високо.
Идеята ми е следната : допълнително се присъжда +1 точка само при победа на избиращия играч, която се добавя към резултата от дуела,който се формира на следната база:
Игрите за 1 и 2 точки - 0.5 точки
Игрите за 3 и 4 точки - 1 точка
Играта за 5 точки - 2 точки (така се запазва корелацията, ако си спечелил игри 1 и 2 и загубил игра 3 точките ще бъдат 1:1 при резултат 3:3 в дуела, оставащата игра за 4точки е с оценка 1т, а тази за 5точки е с оценка 2т - и тук се запазва корелацията.)
При това точкуване при 10:0 точките ще са 3 за избрания и 4 за избиращия като пример.
Отделно като предимство на тази система за оценка на дуела мога да посоча това, че и загубилия играч ще получи точки за класирането спрямо положените от него усилия в битката.

Битка за имунитет - 2 точки
Тест за имунитет от ратайство - 1 точка
Фермер на седмицата - 1 точка, помощник на фермера - 0.5 точки. Титлата "Образцов фермер" също трябва да има оценка - предлагам 0.5 точки
Дуелите за връщане във фермата са добре както си решил да ги направиш.
Спечелен мини рунд/дуел между мъж-жена в 1-та битка за сезона за определяне на пола на първия фермер - 1 точка

И стигаме до ратайте. Според мен ратайството може да се оцени с +0.5 точки. Заместника на ратая дуелист не получава нищо. Ратайството е много важна част от формата. Това, че си слугувал на групата за няколко дни и си вероятен дуелист е стрес ,който заслужава оценка. Отделно когато си ратай имаш по-голяма роля в играта, отколкото ако си част от масовката.

И ако трябва съвсем да сме детайлни, остават наложените от Продукцията глоби. 10лв за 0.2 точки, т.е за глоба от 50лв се отнема 1 точка от актива на играча. Тук обаче предлагам да не издребняваме и в класирането да се отразяват точките с минус при натрупване през стъпка от 1

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 08:41 от Bengun

# 40
  • София
Ако леля Надка стане шеф тази седмица предвиждам мъжки дуел,тя е стратег.
Да бе, ще направи мъжки дуел, като може да отстреля някоя от жените. Предвиждам да сложи ратай някоя различна от Милена под претекст че много се е изморила и да я прати първа дуелистка за да разчисти по възможност Мария. Никаква файда няма да прави мъжки дуел в предпоследната седмица когато е имунизирана.
Снощи гледах дуела и ми направи ужасно впечатление как Хейтито кудкудякаше постоянно. Дори Петър й направи забележка да престане. Нааправо ужасно поведение...

# 41
Благодаря за темата. От промото изглежда, че Надя ще е фермер, но си мисля, че тя ще направи женски дуел. За ратаи според мен ще са Стоян и Милена.

# 42
Не помня вече как беше преди във Фермата, но има нещо много куцо в правилата. Победителят в дуела де факто само отървава кожата. Не може ли автоматично да става фермер, защото не ми изглежда логична тая мъка на Стоян да продължи трета седмица. Както и Милена да е вечният ратай, с почивка от време на време. Защото пак се очертава подобен сценарий. Докато има групичка, която да надделява при избор, все "еднопартийно" управление ще има.

# 43
Благодаря за темата!
  Искам Дайче на дуел!Искам и Петър хич да не й търчи по ...дългата коса,след прегръщанките с Данчо от благодарност!И тоя Даню кво мяучи като коте “Аз само изчистих”- това все едно не са големи хора,а деца в 3 клас.Пухльо!Рева за Котката,чисти на Даяна, една прегръдка от нея и е отново плазмодии.Много ме дразни,ей!

# 44
Аз си мисля /може и да греша/, че Ваня е като Стоян. В стремежа си да се хареса на "силните", да е Хепи, да и обръщат внимание, започва да върши глупости и да се излага.
Благодаря за темата

Общи условия

Активация на акаунт