Пазаруване от Amazon - тема №92 Black Friday 2020

• 47 441
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
На първа страница прочетох, че доставката до България от немския Амазон е 9,99 евро + 2,99 евро на килограм, т.е. би трябвало да е 12,98 евро за пратка до 1 кг. Така ли е, или зависи и от покупката (примерно има ли значение дали ще е закупен Samsung или iphone) ?

# 211
  • Sofia
След добавяне на артикул в кошницата, следвате стъпките и преди плащането ще покаже цената на доставката.
Имайте предвид, че не всичко се предлага от Амазон и не всичко може да бъде доставено до България.

# 212
  • София
Следващото подобно намаление и Prime day, кога се очаква да е?
Пп. Сега най много да се включа с ел.четка Филипс, има ли?

# 213
Благодаря, Shantal, напълно наясно съм с това.
Надявах се някой да е поръчвал наскоро и да сподели

# 214
Някой да е купувал големи електроуреди от немския амазон? Или от някой германски сайт за такава техника?
Купих фурна за вграждане, микровълнова за вграждане и керамични и индукционни плотове. За МВ ми взеха 40 лв някъде, но фурната ми я пратиха с друг транспорт наши приятели и ми взеха и за нея 40 лв иначе с превозвач е доста по-скъпо. Та проблемът с големите уреди е разхода за транспорт, имайте го предвид.

Разходът ми е ясен. Как е на немски фурна за вграждане?

# 215
Някой да е купувал големи електроуреди от немския амазон? Или от някой германски сайт за такава техника?
Купих фурна за вграждане, микровълнова за вграждане и керамични и индукционни плотове. За МВ ми взеха 40 лв някъде, но фурната ми я пратиха с друг транспорт наши приятели и ми взеха и за нея 40 лв иначе с превозвач е доста по-скъпо. Та проблемът с големите уреди е разхода за транспорт, имайте го предвид.

Разходът ми е ясен. Как е на немски фурна за вграждане?
eingebauter Ofen
Ето една фурна която ми изглежда добра :
https://www.amazon.de/Bosch-HBG632TS1-Electric-Stainless-Steel/d … K?ref_=ast_sto_dp

# 216
Благодаря, Shantal, напълно наясно съм с това.
Надявах се някой да е поръчвал наскоро и да сподели
Няма твърда цена. За всеки продукт е различно. Единствения начин да се провери е да се сложи в кошницата и да се симулира покупка до последния екран. Там излиза колко ще струва транспорта

# 217
Rali, колко кг картофи реално събира
Нивеа, в инструкцията ми пише "до 1200г" картофи, пробван е с 800г,клито претеглих, стана чудесно, след това с малко повече от това количество, но не е теглен. Мисля, че оптимално ще е 900-1000г,за да има все пак пространство.
Моят се води 6.2 литра.

# 218
  • Luxemburg
Да сте попадали на изгоден и качествен пречиствател за въздух. Търся ибивлажнител.

Ние ползваме този обезвлажнител, има и хепа филтър. Доволна съм, като се има предвид, че имаме големи проблеми с влажността вкъщи, все едно сме в аквариум...
https://smile.amazon.co.uk/gp/product/B00HO962RA/ref=ppx_yo_dt_b … ie=UTF8&psc=1
Малко тъп въпрос, но защо мислите че ви трябва пречиствател за въздух и какво всъщност прави? Ако сте в близост до място, където се отопляват на печки и като отворите да се проветри влиза всичко в стаите ви разбирам, че тогава пречиствател я ще помогне. Или ако живеете на някоя много оживена и мръсна улица.  Или пък детето ви е с много тежка алергия от полени. Само тогава бих оправдала един такъв уред. Не е заяждане, просто искам да се информирам.
Скрит текст:
Ние от няколко месеца инсталирахме вентилационна система и за мен единствено в детската виждам ефект, понеже сутрин не се дишаше, а две деца живеят на 12кв в стая с двуетажно легло, голям гардероб, скрин, бюро и библиотека. Та си представете колко кубика въздух има и нищо чудно да се изчерпи за 8 часа про затворени прозорци и врата. Но в останалите стои не виждам никаква разлика. Дори в банята. Преди да вляза да се купя трябва да я увелича на макс и пак се запотяват прозорци и огледало. В Сф в апартамента вентилаторът е точно над душ кабината и издърпва веднага парата и банята ми е суха.не ме питайте защо сме я сложили, лудост на мъжа ми. Откак се преместихме на село детето разви алергия от полени и уж заради това, ама то и без това не беше кой знае колко силна. Само киха и сополиви. Не е като да се подува и да не може да диша. А и цял ден е навън и диша.
За овлажнител вече е друго нещо. Сега в студените месеци си има нужда. Аз имам малък, за една стая и го местя. Chockolina, колко е влажността в съаите ви? Аз го слагам на 50% и имам чувството че вода има по стените, а полазва уж 50%. Страх ме е да не вземе да хване мухъл. Уж борим сухия въздух, а накрая да пръскам против мухъл. В стаите сме с Netatmo и с него отчитаме нивата CO2, влажност и температура.

# 219
  • Варна
ronicat, нашият уред е обезвлажнител - от овлажнител определено нямаме нужда Simple Smile Вкъщи е към 70% през лятото и над 85% през зимата. С уреда го смъквам до 50-55% и е добре, изхвърлям ужасно много вода, чак не мога да повярвам.

# 220
Netatmo - сега чух за такъв уред - проверих и има много модели. С кой сте вие? Всъщност с какво този уред е по-добър от една станция примерно? Надежността ли го прави различен?

# 221
ronicat, нашият уред е обезвлажнител - от овлажнител определено нямаме нужда Simple Smile Вкъщи е към 70% през лятото и над 85% през зимата. С уреда го смъквам до 50-55% и е добре, изхвърлям ужасно много вода, чак не мога да повярвам.
което ме подсеща за нашия уред. Преди 2-3 зими незнайно защо го прибрах и даже съм го забравила. Взехме го над 300 лв , за голяма квадратура, и нашият се пълнеше много. Обаче доста си шумеше. Не знам трябва ли да му се прави някаква профилактика или нещо подобно? Особено сега, като не е включван поне 2 години?
Включвах го основно зимата, че вода течеше от прозорците и наистина не места се появяваше мухъл.
И аз като чета как хората търсят овлажнители Rolling Eyes.....
По-добре първо си вземете метеостанция, за да следите влажността, да не стане да си докарате проблем.

# 222
Следващото подобно намаление и Prime day, кога се очаква да е?
Когато Amazon реши. Simple Smile

# 223
Да питам и аз един лаишки въпрос..Когато нещо - телефон, таблет, смартгривна.. е UK/DE/ES/FR Version означава ли, че е кодиран за използване в съответната държава?

# 224
  • София

Малко тъп въпрос, но защо мислите че ви трябва пречиствател за въздух и какво всъщност прави? Ако сте в близост до място, където се отопляват на печки и като отворите да се проветри влиза всичко в стаите ви разбирам, че тогава пречиствател я ще помогне. Или ако живеете на някоя много оживена и мръсна улица.  Или пък детето ви е с много тежка алергия от полени. Само тогава бих оправдала един такъв уред. Не е заяждане, просто искам да се информирам.

Ти доколкото си спомням не живееш в България, така че логично да задаваш този въпрос. Ако си в Бг и особено в София, няма да питаш Simple Smile
Отвори който и да е сайт за следене на замърсяването с фини прахови частици и ще видиш как София преобладаващо "грее" в червено и тъмно лилаво цяла зима. Ние имаме пречиствател. От вчера вечерта (имаше сериозна мъгла в София) уредът работи на пълни обороти. Замърсяването, което отчиташе вчера за pm 2.5 беше над 150 (при над 25 въздухът е замърсен, над 150 е опасно за здравето...). И не, не сме на място където съседите се отопляват с печки, нито сме до оживена и мръсна улица. Живеем в тих и спокоен квартал, един от най-зелените в София...

Общи условия

Активация на акаунт