Пазаруване от Amazon - тема №92 Black Friday 2020

• 47 405
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
Някой поръчвал ли е скоро оксиметър? Препоръки за марка, ако може. Полезен ли ви е? ММ от вчера ми говори за такова нещо, но аз още не съм убедена, че е толкова нужен.
Поръчах от amazon.com този https://www.amazon.com/gp/product/B00LO3DCAC/ref=ppx_yo_dt_b_asi … ie=UTF8&psc=1
Изрично гледах да е упоменато, че е медицинско средство.

Поръчах един и от този сайт, за който също пише Clinically Validated - Class IIa Medical Device. Имаше безплатна доставка до превозвач в ЮК с някакъв код, който излизаше на сайта.
https://www.kinetikwellbeing.com/product/pulse-oximeter-sp02-j/

Аз лично много се чудих поради хилядите продукти на пазара избълвани от Китай, но както не бих купила апарат за кръвно без ясен производител и без да е сертифициран и минал тестове, така и смисъл от такъв уред, който не е одобрен не виждам, та си взех от проверен производител...

# 331
  • ВАРНА
Как им се движат цените реално? Подтикната от всеобщата мания проверих в една аптека - 69лв. Разлика във функциите има ли ?

# 332
Драго, амазонския до юк ли го поръча?

# 333
За какво е нужен оксиметъра? В смисъл, знам за какво се ползва, но незнам от кога стана популярен. И на други места четох, че издирват такава джаджа, но и през ум не ми е минавало да си купувам изобщо. Та... За какво помага?
Скрит текст:
За нищо,лично мнение.
. Иначе отчита сатурацията. Насищане на кръвта с кислород.

# 334
  • гр. София
Благодаря ви, момичета! В крайна сметка взех този оксиметър:  https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07CL1TM4D/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1 Чудих се и за един друг от немския амазон, който беше за 30евро, уж немски, но реших на първо време да взема по-евтиния. Както писах и по-назад не съм убедена от необходимостта му. Разгледах и предлаганите в Емаг и Ремедиум - същите са като китайските в Амазон. Купих още бонбони Линдт 6кутии, маус пад 2 бр, някакво кремче за допълване и тая джаджа Smiley https://www.amazon.de/gp/product/B0885QX5JY/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1 да ми държи студена бирата лятото Satisfied

# 335
За какво е нужен оксиметъра? В смисъл, знам за какво се ползва, но незнам от кога стана популярен. И на други места четох, че издирват такава джаджа, но и през ум не ми е минавало да си купувам изобщо. Та... За какво помага?
Скрит текст:
За нищо,лично мнение.
. Иначе отчита сатурацията. Насищане на кръвта с кислород.

Да - така е т.е. помага, колкото  и апаратът за кръвно налягане, ехографът, рентгена или стетоскопа.
Скрит текст:
Отчита стойности, които ако започнат да падат и стигнат под определено ниво е добре да си подготвен.  Аз взех един немски още през февруари от бг фирма - доставчик на медицинска техника, но вече са изчерпани и ако сега трябваше да избирам бих поръчала този на Beurer

# 336
  • гр. София
Аз взех един на Medisana. Бяха на промоция. Днес го получих - ок е!

# 337
Драго, амазонския до юк ли го поръча?
На мен ми го донесоха, но гледах вариантите до БГ, немския и ЮК. Определено имаше разлика. Добре е да се провери до къде е най-изгодно. До Испания беше май най-скъпо.

П.П.Мисля до Германия дава цена около 29 евро и е най-евтино!

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 20:37 от drago_2008

# 338
  • Варна
Повечето телефони мерят сатурация. В Samsung health е оцията.

# 339
Повечето телефони мерят сатурация. В Samsung health е оцията.
Знаех  за този вариант, но предпочетох да вземем отделно устройство.
Скрит текст:
Всеки да си преценява -   има и кислород на бутилки по няколко литра, но има и кислородни концентратори.

# 340
  • Варна
Banshee, винаги съм била далеч от мнението, че някакво тъпо приложение може да свърши еднаква работа с медицински уред, но начина на измерване на сатурация предполага точност и в интерес на истината ... го сравних с някакъв уред, който има свекърва ми (тя е ендокринолог), еднакво мереше.
Но... измерването и на кръвно налягане, и на сатурация е и въпрос на психология, много хора вдигат кръвно само защото го измерват Simple Smile Та в тази връзка винаги е добре  да е на отделен уред, повече вяра му се има Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 22:08 от Toni_baraboni

# 341
Моля,препоръчайте машинка за подстригване от която сте доволни.Благодаря

# 342
  • София
Тези накрайници Philips Sonicare ProResults са на добра цена, € 10,99 за 4 броя:
https://www.amazon.de/gp/product/B00DSF8XX0?psc=1
Тези са 8бр. и също са на добра цена, € 21,99:
https://smile.amazon.de/-/en/Sonicare-Original-HX6068-12-Replace … id=A3JWKAKR8XB7XF

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 08:47 от jijibiji

# 343
Днес е последният ден с 30% допълнително намаление за избрани складови продукти.

П.П. Не се знае как UK ще излезе от ЕС и е възможно вече да не е изгодно да пазаруваме от там. Възползвайте се от намаленията, докато можете.
Като за последно една бутилка шампанско Moët & Chandon Impérial Brut 750ml за £23.49 в Gift Box. Има ваучер, който намаля цената, но при мен не винаги се появява. С рефреш на страницата се оправя. В краен случай и без опаковка е толкова.

# 344
  • София
Бях пуснал две поръчки на прайма, едната е дошла на 10.11 а другата не е била доставена
Ето част от чата:
Скрит текст:
Цитат
08:29 AM MET : Unfortunately it will not be possible to redirect the shipment to another address as the order is being returned to Amazon and a refund has been issued for it.
08:29 AM MET аз: Monday-Friday 10:00 - 18:00 ?
08:30 AM MET  : Unfortunately I am not able to see when the Kindle was delivered only that it left the Amazon Facility on Wednesday, 11 November 2020
Т.е. едва ли е събота било, където пише на страницата на симпли шопинг че не е желателно да се доставят. А адреса им е станал същия като на ГГБГ!?
Та, изгорях с -40% намаление и не разбрах причината.
Скрит текст:

Ще чакам Коледа..
И аз се чудя за какво ли ми беше прайма, не видях сделка която да ми дава предимство с прайм. Моите попадения са от складовете май един аерфрай поръчка за роднини и епилатор IPL. Джойстик за Плейстейшън 4,че единия умря и разни дребни неща.
Аз моя го спрях и ми върнаха парите.

Общи условия

Активация на акаунт