Поне не и ако вие полагате грижи да я има
Диди, пак повтарям аз 3 месеца нищо не можех да изцедя от гърдите си, при това от видимо пълни гърди, а ти за 20 мл. се тревожиш - че това си е постижение. Днес се опитвах да помогна на една комшийка и да й дам кърма поне за едно хранене, че детето й повръща всичко от сутринта (15 дни по-малък е от Сияна) и за 40 минути събрах 70 мл от гърда, която беше на ред Сияната да яде. И след като пих вода, слагах компреси и какво ли не, за да потече още кърма щерка ми се наяде от "изцедената" гърда.Така че не вярвайте на помпите. В момента, в който се притесните организмът ви отделя адреналин. Това е най-силният хормон в организма и той потиска и окситоцина, и пролактина. Окситоцинът задейства рефлекса на потичане и ако е блокиран бебето трябва яко да дърпа "на празен ход", докато текне кърма. Трябва ви пълно спокойствие, една чаша топъл чай 15 минути преди кърмене и всичко ще е ОК. И моля ви, престанете да давате АМ. Опитайте се да живеете така, все едно изобщо никой не е измислил адаптето. Лактогонният чай не може да покаже на организма, че има нужда от повече мляко. Това може да го направи само гладно и сучещо бебе. Диди, добре си направила като си сменяла гърдите. Ако легнеш, пуснеш си любима музика и сложиш бебето до теб и му ги редуваш, като забравиш за всичко и мислиш само за вас двамата организмът ти ще реагира много по-бързо на нуждата

Ред Харт, пробва ли да го държиш под мишница, все едно предлагаш лявата? А да го разхождаш на ръце, да го полюшваш и като се унесе леко да пробуташ дясната гърда? По принцип всички бебета около втория месец минават през такъв период на "неоправдан" отказ. Какво да ги правиш и те са хора, и те си имат желания и предпочитания

Пепи, това не е да я държиш права. Права означава стъпила на краката си. Кръстчето не може да й го изкривиш, защото обикновено ръката ти подпира гръбчето. Пада ли тежестта на гръбчето, а не долу на опашната кост - проблеми няма. На този принцип са направени и кошниците за кола, и шезлонзите. Да не говорим, че в коремчетата бебетата са свити на 16 - трябва да се внимава, но все пак те неса толкова крехки и чупливи същества. Кажи на баба си да не се притеснява, че ти знаеш как да я държиш
И малката принцеса не признава никой друг, държи аз да я гушкам... 
Но пък сме в нормите на СЗО. Уффф, все намирам за какво да се тревожа.
Мила, помагай!!!
не се захващайте с това. Грях е според христянската религия (голям!!!) всичко това и води лоши последствия, дори да не е веднага. По-добре заведете бебките на църква да им се чете молитва. Ние ляхме куршум (много тъпо постъпих!!!) и после едни нападения (който е вярващ знае колко е страшно), едни ужасии, но Слава на Бога вече се преборихме. Вчера ходих на изповед, а днес си взех първото свето причастие. Много съм доволна. И всички в къщи вече сме спокойни и щастливи, Слава Богу! 
и Ви черпя по този повод

!
Да сте здрави и много послушни дечковци! 
Доброто ми и кротко бебе така се променя,че направо не мога да го позная;((