Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 12 877
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, няма "загубила се" кърма Wink Поне не и ако вие полагате грижи да я има Grinning Диди, пак повтарям аз 3 месеца нищо не можех да изцедя от гърдите си, при това от видимо пълни гърди, а ти за 20 мл. се тревожиш - че това си е постижение. Днес се опитвах да помогна на една комшийка и да й дам кърма поне за едно хранене, че детето й повръща всичко от сутринта (15 дни по-малък е от Сияна) и за 40 минути събрах 70 мл от гърда, която беше на ред Сияната да яде. И след като пих вода, слагах компреси и какво ли не, за да потече още кърма щерка ми се наяде от "изцедената" гърда.
Така че не вярвайте на помпите. В момента, в който се притесните организмът ви отделя адреналин. Това е най-силният хормон в организма и той потиска и окситоцина, и пролактина. Окситоцинът задейства рефлекса на потичане и ако е блокиран бебето трябва яко да дърпа "на празен ход", докато текне кърма. Трябва ви пълно спокойствие, една чаша топъл чай 15 минути преди кърмене и всичко ще е ОК. И моля ви, престанете да давате АМ. Опитайте се да живеете така, все едно изобщо никой не е измислил адаптето. Лактогонният чай не може да покаже на организма, че има нужда от повече мляко. Това може да го направи само гладно и сучещо бебе.  Диди, добре си направила като си сменяла гърдите. Ако легнеш, пуснеш си любима музика и сложиш бебето до теб и му ги редуваш, като забравиш за всичко и мислиш само за вас двамата организмът ти ще реагира много по-бързо на нуждата Grinning
Ред Харт, пробва ли да го държиш под мишница, все едно предлагаш лявата? А да го разхождаш на ръце, да го полюшваш и като се унесе леко да пробуташ дясната гърда? По принцип всички бебета около втория месец минават през такъв период на "неоправдан" отказ. Какво да ги правиш и те са хора, и те си имат желания и предпочитания Wink
Пепи, това не е да я държиш права. Права означава стъпила на краката си. Кръстчето не може да й го изкривиш, защото обикновено ръката ти подпира гръбчето. Пада ли тежестта на гръбчето, а не долу на опашната кост - проблеми няма. На този принцип са направени и кошниците за кола, и шезлонзите. Да не говорим, че в коремчетата бебетата са свити на 16 - трябва да се внимава, но все пак те неса толкова крехки и чупливи същества. Кажи на баба си да не се притеснява, че ти знаеш как да я държиш Grinning

# 61
  • София
Здравейте момичета!
Първо честит имен ден на двете Софии! но на София на мама Фиона специално, защото от вътрешен източник зная, че тя днес се кръщава!!!да е жива и здрава...
ние също днес се кръстихме - бяхме завидно спокойни при къпането Grinning
а имам и въпрос за мамите раждали със секцио...нещо напоследък ми се струва, че точно на белега имам три твърди топчета...да не са някакви съсиреци или сраствания...питах Максин и тя каза, че има а при вас как е и от какво може да е това...желая ви хубава вечер!

# 62
Кети, най-вероятно сраствания. Аз имам леко удебеление само в единия край, но то е почти незабележимо. Само че за такива неща се пиат доктори, не приятелки Wink Laughing Поне май за това са компетентни Mr. Green щото за децата и кърменето хич ги няма, та се налага да се черпи инфо от комшийки, баби, НЕТ и т.н. източници Wink

# 63
  • София
да бе доктори...ако не беше този форум горката аз и горкото ми дете...докторите си взеха паричките и се покриха и нищо не ги вълнува... #2gunfire #2gunfireкакви са пък тези сраствания сега и какво да ги правя да се махат...само тва ми липсва нали затова трябваше да бързам да ставам още първия ден след секциото, че да нямам такива глупости newsm78 #Cussing out

# 64
  • София
Моми4ета за зеления цвят на акото знам, 4е е признак 4е бебето е претоплено  newsm78 , но пак е само споделен от други мами опит.
Сега гледах албума на двумесе4ните бебоци, ама много сладки бебковци имате, ве4е съвсем са се оформили като 4ове4ета. Някои бебета виждам, 4е са сложени на малки възглавни4ки, аз моя го държа без никаква. Казаха ми оШте в болницата 4ак след 2та годинка възглавница, 4е се пре4упвало вратлето. Вие как ги слагате ваШите бебоци¿

Да ти кажа, майка ми пък твърди, че зеленият цвят на акото бил от изстудяване. А аз четох в някакво списание, Мама ли беше, не си спомням, няколко причини бяха дадени, но ни една не беше свързана с температурата. Само си спомням, че твърдяха, че ако бебето е пило повече от т.нар. предно мляко - рядкото мляко, тогава било зелено.
Колкото до възглавницата, аз слагам само сгъната бархетна пелена под главата й - така правеха в болницата.

# 65
Нормално е - все пак тъкан, шевове... и не е пластична хирургия, а малко нещо като бод зад игла Wink Спокойно, махат се... ако не ти е неприятно можеш да се мажеш с мас, или Контратубекс - това е крем за заличаване на белези, но няма да разкара срастванията, само леко ще се изгладят от масажа при допир.

# 66
Здравейте и от нас с бебе Йоана! Отдавна не сме наминавали насам и едва успяхме да прегледаме тази тема и да дочетем миналата. Но... само се носим на ръце и мама вече остана без кръст, а й се спи - 2 не вижда.  #Crazy И малката принцеса не признава никой друг, държи аз да я гушкам... Tired
Както и да е, да не се оплаквам. Влязох да пиша, защото видях, че Асето е пак на линия и ми зарадва много душата.
Асе, четох в темите, че си написала 5-6 добре напишкани пампи в денонощие е ОК за кърмаче. И това малко ме притесни. Йоана не пишка толкова много. От друга страна не мисля, че не се храни добре - храни се често (максимум на 2 часа с около 4часова нощна пауза по нейна воля), наддава по около 200 г на седмица, расте с 2-3 см на месец, гука си, смее се, има добър тен и хубава кожа... Не знам... От времме на време обаче й хлътва фонтанелката (но включително и след кърмене)... Да си мисля ли, че нещо се дехидратира, че ми е гъста кърмата или такива истории?!  newsm78 Да се тревожа ли, че не пишка толкова много и за фонтанелката?!  newsm78 Вече и аз се обърках... Още повече, че повечето бебки тук наддават и растат яко в сравнение с нас. Ние нещо много фини и грациозни го раздаваме.  ooooh! Но пък сме в нормите на СЗО. Уффф, все намирам за какво да се тревожа.  #Cussing out Асе, пиши ми има ли опасност да се дехидратира детето в нашия случай и как да си "разредя" кърмата, ако е така. (За сведение пия мнооого течности. Стечи ми е свидетел. Още преди да закърмя пиех като камила, пък сега, елате да видите...)
И още нещо. На 20ти ми се налага да не съм в къщи и беба ще е само с тати около 6 часа. За следващите 2 дни сметнах, че трябва да й събера общо около 250 мл кърма, за да съм спокойна, че всичко ще е ОК. Да, ама не мисля, че ще мога. При нас лактацията е така урегулирана, че няма излишества. Никога не съм имала изтичания, болезнени/ препълнени гърди (освен най в началото) и т.н. И когато пробвах да цедя, за следващоито папу за беба гърдите бяха ужасно меки и потичаше ужасно бавно. Йоана се изнерви страхотно, отказа да се мъчи да суче и плака много, та й дадох изцеденото...тъкмо разбрах кои шишета и биби й допадат, но.... пак си нямам резерви. Какво да правя?! Нямам време много до 20ти, а с тати не искаме да даваме АМ... Асе, посъветвай ме кога да цедя? Вечер преди по-дългата пауза ли? newsm78 Ама след като тя е яла, едва ли ще изцедя кой знае колко... Много ще съм разстроена, ако ще трябва да минем с АМ. На колежката ми 4месечната бебка доскоро беше в болница, че направи алергия, заради АМ, а беше изключително кърмена дотогава и нещата си бяха добре, та... не ща да чуя за АМ точно в момента... Naughty Мила, помагай!!!

Лека ви нощ на всички и честито на празнуващите тези дни!

П.С. Забравих да кажа за червените конци, сините камъчета, куршумите и баенето. Моля ви, мами,  Praynig не се захващайте с това. Грях е според христянската религия (голям!!!) всичко това и води лоши последствия, дори да не е веднага. По-добре заведете бебките на църква да им се чете молитва. Ние ляхме куршум (много тъпо постъпих!!!) и после едни нападения (който е вярващ знае колко е страшно), едни ужасии, но Слава на Бога вече се преборихме. Вчера ходих на изповед, а днес си взех първото свето причастие. Много съм доволна. И всички в къщи вече сме спокойни и щастливи, Слава Богу!

# 67
Ивенце, първо да ти кажа за червените конци и т.н.... докато децата не са кръстени не е никакъв грях. Още повече, че и самата църква си има светец против магии св. Киприян (или "ан")

Относно притесненията ти... все едно описваш моето момиче Grinning Повече от 900 гр. не ми е наддавала, на годинка тежеше 8800, а някои на 6 месеца бяха по толкова Laughing Освен това, въпреки, че в началото майка ми я наливаше с вода никога не е имала толкова добре пълни пампи. Но беше жизнена, доволна и щастлива от живота, спеше толкова, колкото беше нормално за нея (не достатъчно според мен, но си имах ококорено бебе Wink ) Т.е., нямаш място за съмнения. Фонтанелите им понякога са си по-вдлъбнатички, но повярвай, хлътнала от дехидратация фонтанела се вижда от далеч с просто око Simple Smile
Относно цеденето пак те разбирам - абсолютно същата история. Имаш два варианта - цедиш докато кърмиш - даваш от едната и цедиш от другата. Така хем рефлексът е по-силен, хем на следващото хранене ще има приблизително еднакво количество и в двете, та детето ще може да се нахрани. Другият вариант е по време на паузата да изцедиш и двете гърди. Можеш да комбинираш двата варианта. Освен това трябва да знаеш, че докато теб те няма бебата ще търси по-малко да папа, а може и с много по-малко да се нахрани. Сияната папаше в мое отсъствие от 60 до 150 мл. на веднъж, всеки път различно... все пак нали се хранят на поискване... не знаеш колко ще им трябва следващия път Wink Добрата новина е, че като свърши в шишето повечето не пискат за повече Wink

# 68
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!
Днес ставаме на 2 месеца  newsm44 и Ви черпя по този  повод cheers Drunk beer cook newsm38 Misc Baby Bottle  bigdance2
Растем и хубавеем newsm62 !

# 69
  • някъде
Честити месечинковци! baby_neutral Да сте здрави и много послушни дечковци!   bouquet
Къде ще е кръщането на малкта София (ако не е тайна), защото Фиончето отдавна не ни е посещавала темичката! Къде се изгуби това момиче? newsm78
Само да кажа на мамите с проблеми с кърмата- не цедете на ръка, а с помпа, защото тогава потича повече! Поне при мен е така- на ръка за половин час едвам изкарам 50 мл, а с помпата стана за около 10 минути!
А за секциото- само от единият край ми е по-дебел белега!

# 70
  • ES
Здравейте,
Рени, я кажи как го правиШ този преварен зехтин и после като мажеШ малкия не мириШе ли?

# 71
Гери, аз не съм Рени, но да ти кажа и аз за зехтина. Значи слагаш си го на водна баня и си го преваряваш. То силно да се каже защото той не завира съвсем, но все пак почват някякви мехурчета. И после като истине пак в шишето. Да ти кажа наистина мирише малко но не гадно просто специфично...някак на мазно. Мисля че енормално. Също е добре зехтина който купиш да е студено пресован и да пише екстра върджин.

# 72
Внимавайте със зехтина да не граняса,въпреки че вече захладнява и това може да стане доста по-трудно от летните месеци.Аз ползвах една седмица и то от най-хубавия зехтин,но Алекс се изрина ужасно и заложих на медицинската козметика отново.
Момичета,как протичат при вас бумовете в растежа,защото при нас е КОШМАР  SickДоброто ми и кротко бебе така се променя,че направо не мога да го позная;((
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm Ето малко инфо за тези,които не са запознати

# 73
Здравейте и от нас!От събота не съм ви чела и сега даже няма да мога!Болни сме и двете!Е вече сме малко по-добре но беше кошмар!Не сме спали 2 дена и 2 нощи!Хрема кашляне,като яде не може да диша!В неделя ходихме на дежурния педи в поликлиниката и ни изиса капки,сиропче за гърло,банята да е с много топла вода и сол,да мажа с мас,и загряване!А аз съм още по зле и аз разтривки загрявки ужас! ooooh!
Много е лошо да е болно бебето!Вече накой като ми пожелае да е жива и здрава знам какво има в предвид че здравето е най важно!Дано се оправим! Praynig
Дано всички вие да сте здрави че сега и това лошо време  направо си предразполага!Пазете се!
Ние утре сме на ваксина но сигурно няма да и  сложат ако не е добре!Ще видя кога ще ви изчета и ще ви пиша отнова че докато не се оправим няма да мога!Хайде бай!И се пазете!  bouquet

# 74
Ели, не искам да ти се бъркам, но само да кажа да внимаваш да не прегрееш детето с разтривките и маста. И солта също не ми се вижда добра идея. Ако има температура детето не трябва да се загрява, а напротив - да се охлажда. Във всеки наръчник за гледане на бебе го пише. Не знам какви са тези доктори дето препоръчват мазане с мас и сол?! Ако държиш все пак да го разтриваш с мас, внимавай много, малко е бебчето...А солта си е опасна, има много смъртни случаи заради тази сол, просто не ми го побира главата как лекар ти го е казал. Дано да не съм разбрала...За хремата нослето се отпушва успешно с промивки с физиологичен разтвор и помпичка за нос.
Бързо оздравяване!  bouquet

Последна редакция: пн, 18 сеп 2006, 12:44 от lala

Общи условия

Активация на акаунт