Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 12 885
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Тизия, линкчето е супер! Благодаря!   bouquet

Асе, направо ми успокои духовете. Щом и Сияна е била като мойта момА, значи всичко е наред, щото я я виж каква ни е юлска кака чаровница и сладурана Heart Eyes Пък си е и жизнена, и здрава, да ти е все такава! Пък кг, грамове, майната му. На нас Драганов, тоя, дето го коментирате по-напред, ни каза, че ще ставаме модел ("Хубаво дупе, хубави крака, ще стане модел....") , та к'во пък  Mr. Green
Иначе съм герой! Във високопролактинния период тая сутрин, освен че 3 пъти си нахраних бебката, взех че изцедих и още 70 мл. И довечера като цедна и утре по същия график и май ще се справим. Въпреки че и донор на кърма си намерих.  Grinning Много му благодаря и го прегръщам, той си знае, че ми е златен, златен!!!
За конците пак... Не искам да досаждам и да налагам мнение. Зная, че българите сме по-скоро атеисти, неверници, еретици и т.н. (в което не виждам нищо хубаво Sad ), та може и да подразня някой, ама да си кажа... Значи нито едно бебе не съм видяла само да си връзва червен конец (иначе директно е за Гинес милото Laughing), нито едно дете не съм видяла да ходи само на баячка, куршумолеячка, врачка, екстрасенс и т.н. Та в тоя смисъл те не децата съгрешават и зло не може да ги стигне (Бог ги пази кръстени-некръстени, знае си рабоатата!), ами ние родителите го правим, а пък нали знаете, че "нападенията" идват на дома, не на нас сгрешилите само. Та семействата ни като цяло могат да (по)страдат. И защо да става, като от нас се иска само вместо при баячка, да влезем в черква и да потърсим свещеник за молитва. Усилието е едно и също, резултатите коренно различни. Но всеки сам си решава. Бог да ви пази всички! Praynig

Щастлив и спокоен ден!

П.С. Зетят има черна точка, че досега не ни е казал, че се е прибрал от морето...или там много гаджета, много нещо и ни е забравил.  Naughty Ще плаче той за нас.... Mr. Green
 Laughing Laughing Laughing
Стечко, добре дошли у дома, мило! Hug Hug Hug Да цункаш Стефи по дупЕто от мен и малката Джо!

# 76
Ели, не искам да ти се бъркам, но само да кажа да внимаваш да не прегрееш детето с разтривките и маста. И солта също не ми се вижда добра идея. Ако има температура детето не трябва да се загрява, а напротив - да се охлажда. Във всеки наръчник за гледане на бебе го пише. Не знам какви са тези доктори дето препоръчват мазане с мас и сол?! Ако държиш все пак да го разтриваш с мас, внимавай много, малко е бебчето...А солта си е опасна, има много смъртни случай заради тази сол, просто не ми го побира главата как лекар ти го е казал. Дано да не съм разбрала...За хремата нослето се отпушва успешно с промивки с физиологичен разтвор и помпичка за нос.
Бързо оздравяване!  bouquet

newsm10

# 77
  • Варна
KetiK, относно секциото - аз докато бях бременна и ходех на курса, рехабилитаторката ни беше казала, че е хубаво месец по-късно да се направи курс с ултразвук и контрактубекс за 10 дни, за да се предотвратят или намалеят (ако има) срастванията.
Провери там където си раждала, предполагам , че има  физиотерапевт.
Аз все се каня да отида, но няма на кого да оставям малката в момента.

# 78
Понеже темата за конците продължава, да кажа и моето мнение, което пък е много лесно за схващане и няма никакви нюанси: не връзвам конци ни на мене, ни на децата. Не съм суеверна, не вярвам и в уроки. Вместо да си губя времето да ходя по баячки, гледам да разбера истинската причина за нервността на бебето и си разрешавам проблемите по рационалния начин. Когато човек не се поддава на суеверия, те просто не го застигат. Иначе си ходя на църква и си кръщавам децата малки - на около 3-4 месеца. Така си ги водя и тях, палим свещичка и благодарим на Бог, че сме живи и здрави. За другото, силно вярвам в приказката : Ако ти не си помогнеш сам и Господ не може да ти помогне. Ей сега Пиер-Павел плаче от сутринта : да се тръшна, че е урочасан или да взема да го нахраня?  newsm78 А пък за мъжа ми не коментирам - мисля, че ако ме види да връзвам конци и да ходя да леем куршуми, ще ме закара на психиатър. В обществото в което той е израснал такива вярвания не съществуват и на него му се виждат меко казано странни.

# 79
 Абе мамита, дайте да разведрим малко темата! Никой не се хвали с постиженията на бебетата!  Все някакви проблеми се обсъждат...  Те проблемите винаги ще ги има (ако изобщо така ги наричаме), ама времето лети и това, което е било няма да се върне! Първите усмивчици, пъвите срички, първото посягане към играчката...  
Макси днес за първи път се смя с глас, и то какъв смях - направо пищеше! Сложих го пред огледалото и той явно се намери за много забавен! После се сетих, че баткото правеше същото!  Ще го запиша в дневника си! (Аз съм си направила дневници и на двете деца и там си записвам най-различни неща - от килограми, сантиметри, първи пюрета, зъбки, думички до нещата, които си мисля, които стават около  нас и т.н. После е много полезно и интересно! Отделно от това си запазвам разни предмети, които после като станат големи ще им подаря, все неща свързани с тяхното порастване!)

А какво правят вашите бебета?!

# 80
Абе мамита, дайте да разведрим малко темата! Никой не се хвали с постиженията на бебетата!  Все някакви проблеми се обсъждат...  
....
(Аз съм си направила дневници и на двете деца и там си записвам най-различни неща - от килограми, сантиметри, първи пюрета, зъбки, думички до нещата, които си мисля, които стават около  нас и т.н. После е много полезно и интересно! Отделно от това си запазвам разни предмети, които после като станат големи ще им подаря, все неща свързани с тяхното порастване!)

А какво правят вашите бебета?!

Абсолютно си права!  bouquet

Моето бебе тази сутрин се изака нормално!  Grinning Това за нас е голямо постижение, че от 1 седмица само на барабонки ака и много го болеше!

А от преди 10-ина дена бебока ни се усмихва широко и с тати се разтапяме като сладолед на слънце насреща му и започваме да правим разни малоумни физиономии само и само пак да се усмихне. Мишел ни гледа недоумяващо в такива моменти и отива да си играе по-надалече като че ли я страх да не се зарази.  Joy

Аз също попълвам едни дневничета на децата, за да им остане спомен. Пък и сега мога да сравнявам.  Grinning

# 81
  • София
аз първо да благодаря на dedi за отговора...ще разпитам за какво става въпрос...
а иначе темата с бебешките дневници ми е тооооооооолкова любима! ние взехме на Ева един от Славейков, дето е прекрасен, но струваше 25лв. и честно казано може човек с малко повече въображение да си го направи...не си заслужаваше толкова много пари! ама както и да е...попълвам и аз като lala...страшно хубавко е още повече покрай тия цифрови фотоапарати като отидох да й изкарам няколко снимчици от фотото чак ми бяха странни на пипане..супер...
София на мама фиона доколкото разбрах се кръсти в Бачковския манастир. но тя ще си каже де.
хайде хубав ден за сега!

# 82
Аз ще си правя бебешки дневник сама. Имам си една тетрадка, в която си записвах всичко по време на бременността и сега продължавам да си описвам живота на Каби. Някои моменти ми се губят, ама горе-долу ще се сетя кога бяха.

Времето се развали! Засега край на целодневните маратони с колички  Cry

Ели, бързо оздравяване на теб и малкото Юлче!   bouquet

# 83
Относно твърдите места под операциите док ми каза че е от шиенето на подкожието, и ми вика че нещо са ме предърпали повечко Crazy, годост, но аз ги открих отдавна и май поизчезват, та казаха ми с времето ще изчезнат. Контратубекса е за заличаване на белега, под него едва ли ще дейстава, аз ползвам, но Naughty имам нужда да залича корема си първо и после белега hahaha. При мен разреза е естествено ниско долу и над него как ми виси шкембето не е истина. Получава се една вдлъбнатина, която все се изпотяваше през горещите дни и от това се зачервяваше, амо то тези килограми имам да свалям още 9-10 и още може. Та имам впредвид че следващото бебе е желателно да е зимно Laughing, за да не ми се извиняват докторите че вдигам температура от зачервен белег през горещините #2gunfire
За цеденето на кърма съм спец, нали често ми се налага и на ден изхвърлям около 200-300 мл, но няма начин поне за сега ooooh!

# 84
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте и от нас! Днес отново имаме повод за почерпка - Вяра става на 2 месеца!      party023 Wine Glass Popcorn cook beer2 - хапнете и пийнета за нейно здраве!
Бебка отдавна се засмива с глас, но напоследък го прави все по-често, а вече се засмива и на нашите маймунджелъци /дали е случайно или осъзнато, все още не мога да преценя/! От 2-3 дни започна много смешно да се плези  ppp . С още по-голям интерес се заглежда във въртящите се музикални играчки над леглото.
Иначе хапваме стабилно. Ще се теглим в сряда и тогава ще се отчета колко е наддала. От утре започвам един курс по английски език и ще оставям изцедена кърма вкъщи, за да я хранят. Надявам се, че няма да се отбие заради шишето newsm17.
Имам едно питане към вас, и най-вече към мамите, които вече са минали през ваксинирането с Пентаксим. Освен инжекцията с петвалентната ваксина, трябва ли да се дава и живата през устата на капки /за полиомиелита говоря/?  Нашата педиатърка искаше да се консултира предварително с главния епидемиолог в града за това нещо и в сряда ще ни каже. Просто не помня дали вече е коментиран този въпрос тук, а  ако е, се извинявам за повторението.
Sugar_lady, защо не  замръзяваш излишната кърма? Хубаво е, че има повече. Аз смятам да се захвана със съхраняването на известно количество, щото знае ли човек...

# 85
Ами..то като е тръгнало днес да се черпим..хайде и от нас.Правим два месеца днес Tada  Gift   Аз също се мжа с Контратубекс, но положението с корема е същото като при sugar_lady .Килограмите ги свалих , но корем имам.
 Моето бебче също по цял ден се залива от смях и то с доста силен глас.Когато не го боли коремче е същинско ангелче Grinning Много се забавляваме с татито като вземе да гука hahaha

# 86
Галко отдавна ни се смее,че и с глас  Heart Eyes   Баща му прави разни мутри и го разсмива.
Днес вече хвана дрънкалката/аз му я подавам все още/и я размахва,гледа я,радва и се че и в устата си я слага.   Joy  Joy
Голям смях пада с тия дрънкалки.Тия дни мисля да му купя от тия меките книжки и чесалките на Нуби.Много ми харесаха.

Днес ходихме на преглед.Тежим само 5,150кг  Sad Много сме фини и ние като Йоана и Сиянчето.Били сме в най-ниската граница ни казаха.Дребосъци  Rolling Eyes Последният месец сме наддали само 700гр. Наполовина колкото в първият.Аз реших че е малко,но лекарката каза че не е зле и че било защото бебето е будувало повече напоследък. Продължаваме да се кърмим изключително.
Пишата ни е заголена вече.Каза само с памуче да я мия с тетра.

Гери както ти е писла Синеочка зехтинът да е extra virgin или 100% pure.
На водна баня го превъряваш за 15мин след като водата заври.
Няма как да грануляса ако си приготвяш по малки дози.Аз моят си го слагам с кутийка от крем да ми е по-удобно да бъркам вътре.
Не ми мирише на мен на нищо  Naughty  Вероятно си зависи от зехтинът.

# 87
Аааа, бебешките албуми и на мен са ми любимо занимание  Heart Eyes
Имам такъм с жълта панделка като на Кети .Слагам си снимки,данни за бебешока,първите му подаръци,гости,родословно дърво и т.н.  hahaha

Честито на празнуващите 2 месеца бебенца днес!   bouquet

# 88
Уффф за тая мас и аз бях против но снощи я намазах на тънко и нищо и няма а крачетата даже и тази сутрин ги мазах само ходилцата че бяха лед студени, а уж беше с чорапки,ританки и отгоре едни плетени мале,,а пак студени!Температура няма!А за солта казаха, че само ако искам да я загрявам не всеки ден и не такова осоляване дето е от едно време, а малко във водата и после се изплаква!Мисля че няма проблем, но знае ли човек! newsm78
         И ние сме с кризи и с проблеми със яденето,особено яденето в 8 което е след банята в 19.30!Направо рев!Скъсва се  а аз редувам и двете видимо празни Нини,и то пак няма!Що така вечер няма незнам! Tired

# 89
  • somewhere over the rainbow
Аз едва изцеждам 20 мл след хранене. Да не говорим,че едвам цедя 60 мл преди хранене...а Дая като засуче,забравя да пусне. Аз я карам точно така-все едно,че АМ не съществува. Макар,че все по-често се сещам за него newsm78 Ако имах в къщи една кутия,до сега да съм дала. Това се случва често,особено вечер /както при доста от мамите/. Но още се мъчим някакси само с кърма...
Асе,напълно съм съгласна със съветите,които даваш...относно кърменето де  Wink Но ми се струва,че те са приложими само ако майката и бебето са единствени на този свят-майката няма други задължения,няма други дертове,не изпитва отрицателни емоции. Т.е. трябва да е нещо като йога или като онези отшелниците. Е да,ама не. Аз не се чувствам машина,произвеждаща кърма...аз съм човек с всичките му положителни и отрицателни мисли и чувства и не мога да не плача,когато виждам,че бебето ми реве от глад. Не мога да го нося под мишница,за да го залъгвам...незнам как е при твоята кукла,ама Даяна се къса от рев,когато е гладна,дори понякога и цицата не може да налапа от рев,та камоли люлеене под мишница да я успокои. Не мога и да я убедя Joy,че като суче от почти празна гърда /на нея това не й е от любимите дейности/ ще се събира кърма в другата.Тя иска НА МОМЕНТА силна струя мляко.
Завиждам благородно на всички,които нямат проблем с кърмата и никога не са чували рева на бебе със зърно в устата /когато зърното не пуска/. АМ-то е за майки,които нямат твоето завидно търпение,Асе. И да не ги караме да се чувстват лоши и виновни с изказвания от рода на " И моля ви, престанете да давате АМ.".Те достъчно се чувстват такива,а не са. Просто всеки сам преценява доколко може да се отдаде на бебето си. Аз съм отдадена 95 %,другите 5 са си САМО за мен. Наречете го егоизъм ако искате...

Общи условия

Активация на акаунт