Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 12 890
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Абе я кажете как слагате тези снимчици на вас и бебетата в подписите ви?
А и разгледах снимките много сме хубави всички Юлчета,но направо се смях как се сватосвате бе и по леглата вече се събират някои бебета да си гукат!Браво на вас!

# 91
АМ-то е за майки,които нямат твоето завидно търпение,Асе.

В тази връзка днес пиехме кафенце с мъжа ми.Около нас майки с колички.Имаше едно бебе на 1 месец.Гледам таткото го държи,майката приготвя млякото,искаха топла вода,бърза,бебето плаче.То термоси,то припряна история беше.И я питат тая жена след малко с  храненето как са.И тя вика: Аааа, не е за мен тая работа/за кърменето/,нямам вика нерви да се занимавам  Shocked

Апък с Асето съм съгласна че всеки трябва да опита да кърми.То формула е най-лесната работа да дадеш.Трябва само да посегнеш към кутията.
Аз докато не открих този форум бях заявила на мъжа ми че няма да кърмя.Категорична бях.Той ме пита защо,но се съгласи-има ли друг избор.Освен това исках да раждам с операция понеже ме беше шубе.И за няколко месеца четене тук си промених мисленето на 180 градуса.

# 92
Привет, юлски маминки!!  bouquet
Първо да кажа на Ивето - мила сватя, такава хубава снаха като Джо нийде на света няма. Обикаляхме със Стефи да търсим, до морето стигнахме чак, но с нейната хубост и чар не намерихме друга. Hug Да я нацелуваш по дупето от нас.  Heart Eyes (Черната точка е за мен, признавам си Rolling Eyes).
Исках да попитам - вие противоминингитна васкина слагахте ли или не?
Betta, каква е тази "активна гимнастика"? (моля да ми простите невежеството).
KetiK, тези образования са сраствания. Аз имах в началото, около 20 -тия ден след операцията (бях писала във форума дори за това).Хубавата новина е, че преминават. От Контратубекс (въпреки, че лекарството се ползва за заличаване на белези, на мен ми помогна и за срастването + масаж върху мястото). Аз операцията не я чувствам отдавна - просто много движение трябва. Дори от 45 ден ходя на тае - бо. Flutter И се чувствам прекресно. Heart Eyes
По въпроса за АМ - бибероната ни е 2 размер (някой беше питал по - нагоре, да ме извини, че не се обръщам по име към него).
"То формула е най-лесната работа да дадеш.Трябва само да посегнеш към кутията" - Рени, мила, не е точно така. Не всеки има щастието да има кърма и да кърми съкровището си. Няма да се впускам в подробности, но и аз кърмех и това ме правеше безкрайно горда и щастлива. Но понякога обстоятелствата са такива, че просто не се получава ....
Хубава вечер от нас със Стефи!  Hug

# 93
Имам едно питане към вас, и най-вече към мамите, които вече са минали през ваксинирането с Пентаксим. Освен инжекцията с петвалентната ваксина, трябва ли да се дава и живата през устата на капки /за полиомиелита говоря/?  Нашата педиатърка искаше да се консултира предварително с главния епидемиолог в града за това нещо и в сряда ще ни каже. Просто не помня дали вече е коментиран този въпрос тук, а  ако е, се извинявам за повторението.

Петвалентна значи че има 5 съставки: Дифтерия, Тетанус, Коклюш, Полиомиелит и Менингит. Това обезмисля даването на капки през устата, то си я има съставката в общата, все едно да се ваксинира 2 пъти така излиза. А менингитната ваксина не е задължителна, а само препоръчителна. Тези от здравната каса ваксини не я съдържат. Те са: Дифтерия+ Тетанус+ Коклюш и капките Полиомиелит.
Ох, надявам се ясно да го обясних.

# 94
Рени и аз така!Преди да открия форума си бях категорична че ще раждам с операция!Е за кърменето съм си била винаги за!Мама баба все са кърмили!
А тези дни с мамата на близнаците сме се видели в чудо!Постоянно отговаряме на тъпите въпроси на едно бременно девойче от входа!Как да си спряла кърмата,как щяла да сменя пампи,искала да ражда секцио та да не я боли!Иди и разправяй и и обяснявай!Иде ми да и занеса компа с нета за някой и друг месец ама тя няма време ще ражда тези дни!Ужас горкото и дете!
Айде да не ви занимавам!
Благодарете че сме открили нета!(форума де)

# 95
Ей, само не заформяйте спорчета относно кърменето и наличието на кърма Hug
НАН, моля не си мисли (а и другите), че ме гони съвършенството. И на мен ми писва на моменти, и аз съм искала да зарежа и дете, и мъж и да подивея с приятелки, пък вкъщи да се оправят както намерят за добре Twisted Evil Да не говорим, че в началото се чувствах точно като крава (така и изглеждах Mr. Green ) аз кърмех през два - два и половина часа като броим от началото на храненето, а Сияна ядеше по 1 час. На всичкото отгоре ревеше нон-стоп от колики... може би плюсът при мен е бил, че никога, ама никога не съм и помисляла, че кърмата не й стига. Тя имаше колики до третия месец, а най-гадното беше, че не стига, че я гледах сама, ами като дойдеше майка ми и я гушваше се успокояваше почти мигновено. Та всичко това ми е много, ама много близко и ясно Simple Smile И честно да ти кажа кърменето ми беше чудесно оправдание да зарежа къщата с гъза нагоре Laughing Лягах си с бебто и това ми бяха моменти на пълно отдаване, а понякога докато тя сучеше аз четях книга или най-редовно кесех във форума Wink
Аз искам да знам как точно хващате гърдата, защото глаголът "стискам" не предполага правилно изцеждане Wink

# 96
Стечи не говоря за случите в които нямаш кърма,а за случаите в които имаш и не ти се занимава,а посягаш защото е по-лесно.  Peace

За ваксините-лекарката обясни,че ако се поставят живите с 3 елемента,а не Пентаксим,хубаво е 6 и7 месец да се поставят 2 приема на такива с/у менингит.
Та ако сте почнали,може да си закупите такива с/у менингит след това и да ви ги поставят/за които реши  Peace

# 97
Аз рядко се включвам, но от време на време чета
Абе мамита, дайте да разведрим малко темата! Никой не се хвали с постиженията на бебетата!  Все някакви проблеми се обсъждат...   
....
(Аз съм си направила дневници и на двете деца и там си записвам най-различни неща - от килограми, сантиметри, първи пюрета, зъбки, думички до нещата, които си мисля, които стават около  нас и т.н. После е много полезно и интересно! Отделно от това си запазвам разни предмети, които после като станат големи ще им подаря, все неща свързани с тяхното порастване!)

А какво правят вашите бебета?!
Аз също имам една чантичка и в нея събирам разни неща на София- пъпчето и , сега и отрязаната косичка в църквата , една иконка , която и подариха там , разни картички от подаръции гривничките  с номерцата от болницата.Попълвам един албум -дневник и отделно пиша в една тетрадка от време на време, също така и правя албум със снимки отдните през първата годинка.
Ние кръстихме Софи вчера, тъй като и беше и имен ден.Искам да ви споделя един от подаръците и символиката- Сребърна лъжичка-ако дете се захрани с такава ще бъде успешна личност и всичко ще и бъде прекрассно.Дано!
Онзи ден и обухме за първи път обувчици.Те са за 3 месечно беб4е и са и малко големички, но и сложих панталонче с широки крачолчета и и стоеше много хубава.Обаче като и се вдигнеше крачолчето беше много смешна като онези анимациони герои с големите глави и големите обувки , а с малки телца.
Честито на всички дву- и три- месечинки!
И честито християнче Ева на мам КетиК!

Хайде чао от мен за сега , че имам доста домашна работа сега, докато бебка спи.

# 98
  • somewhere over the rainbow
Рени,точно това казвам,че трябват нерви. А в нашето напрегнато ежедневие... Иначе аз винаги съм знаела,че ще кърмя.
Щях да ви казвам нещо във връзка с баенето,ама почва ББ3,за това ви изоставям. Wink

# 99
  • София
И аз си пиша разни неща с един тефтер  Simple Smile. Днес например записах, че за последния месец сме наддали 850г и 3см - вече сме 4.450кг и 56см. Ходихме да слагаме ваксината - взехме Пентаксим, въпреки, че имах някакви съмнения - специалистът по ваксините Бърди от здравния форум препоръчва други някакви, ама сложихме тази. Май няма странични ефекти - само сложих компрес със спирт и няма да се къпем тази вечер по съвет на педито. Другият й съвет - да сложа превантивно ефералган на свещички - го пренебрегнах под ваше влияние   bouquet
стечи, тук може да видиш за активната гимнастика http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94123.0

# 100
  • някъде
Здравейте маминки и бебчовци! Hug
Честити месечинки на бебоците! Бъдете живи, здрави и послушни!  bouquet Hug baby_neutral
Аз не съм купила бебешки дневник, пък и не си записвам нищо никъде, макар че бих искала, но не вярвам синът ми като порасне да се вълнува от тези неща! Crazy
Аз имам време и нерви да кърмя, защото изцяло съм отдадена на моето бебче и се моля да не ми свършва кърмата! Praynig Но наистина живеем в много напрегнати времена и все пак и аз понякога изпушвам, но не е често засега! Whistling
И аз знам една мама, която не искаше да си кърми бебето и каза че 1 месец му бил достатъчен и започна на АМ, а тя пиеше хапчета за спиране! #2gunfire

Аз искам да знам как точно хващате гърдата, защото глаголът "стискам" не предполага правилно изцеждане Wink
Ами хващам на границата между кафявото и бялото и стискам Thinking

Реничка, ела забели и нашето пише, че мен ме е страх да пипам там Whistling А защо мислиш, че 700гр не е достатъчно? newsm78 Според мен си е нормално! Peace

# 101
  • Варна
Честити месечинки на бебоците Tada  uraДа са живички и здравички
Честити християнчета на мама  Fiona и мама Ketik

искам да кажа че аз също вярвам в Бог,но като видях как в болницата урочасаха малкия и мамата каято беше в моята стая му бая и той спря да реве,а беше ревал с часове преди това.че тогава повярвах в уроките,и коршум му лях,но който знае какво чудо е вкъщи ще ме разбере.бях отчаяна.искам да го заведа в църква,но не е кръстен и не може да влезе.аз искам да го кръстим колкото се може по-рано,на татито държи да чакаме годинката и не можем да се разберем по въпроса.ще видя как да го убедя newsm78 newsm78 newsm78
айде лека

# 102
  • Варна
 и ние вече сме големи. Party днес ставаме на два месеца.ето лека почерпчица.
това е за мамите Drunk beer beer3   food002 cook  party023
а това за бебоците bombs breastfeeding Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle
да ви е сладко Hug
Честити два месеца на Мина на мама Zvanche  ura

# 103
...не е кръстен и не може да влезе....
Това дали е кръстен или не няма значение дали може да влиза или не- за да влиза в църква на 40тия ден от раждането се води детето в църква.Попа пее една молитва за майката (да я пречисти) и на бебто и след товаа ги въвежда в църквата.Това се нарича представяне на новороденото пред Бог.И след това може да влиза.
Не знам ако сте подминали 40тия ден , сигурно може и по-късно, но отиди и попитай.
А това с уруките ми е много странно.Никога не съм вярвала.И дори майка ми се опита да ми остави еди нчервен конец против уроки, но аз категорично се скарах с нея.Не вярвам на суеверия.Едно единствено нещо само съм спазила да не се подстригвам през бременността, за да не се вземе късмета на детето.Ужас -така ми беше нацъфтяла косата!!!!Но тогава ми го казаха и после ми беше съвестно- и сега съм казала категорично повече никакви бабини девитини Naughty
А да ви разкажа нещо смешно от кръщенето на София.Бяхме в Бачковския манастир и имаше масово покръстване  newsm62, попа токлова бързаше , че сякаш пееше на китайски  и беше плешив отгоре , а в долната половина на главата с коса , вързана на опашле и сякаш бяхме в манастира Шао Лин а не в Бачковския.и нашия кръстник не разбираше изобщо какво трябва да повтаря- беше много смешно.Имаше едно детенце , което изпадаше в истерия всеки път когато го приближеше свещенника.Ние се шегувахме после, че сме снимали втора част на Поличбата 666

# 104
  • Варна
Fiona,ходихме на 40ден в църквата,пяха ни молитвата и точно попа ми каза че детето не може да влезе в църквата докато не се кръсти newsm78и на мен ми стано едно такова странно но...... Thinking.
ще взема да питам и в друга църква да видя там какво ще ми кажат

а,забравих и като свърши молитвата ми каза само аз да вляза да запаля свещите.мъжът ми и детето останаха навън Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт