Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 872
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
8-9 процедури по от 2000 до 9000 всяка. Разбира се, че ще им е ок на клиниките.

# 121
Тромбофилия си пуснах сама (трябва да пусна още два фактора), ама за антифосфолипиди за пръв път чувам от вас. Може ли още инфо и къде се пуска. 

# 122
  • София/Севлиево
Е,ако си броя инсетата и всеки ЗЕТ след това излиза,че в момента ми е 10-ти опит...Значи влизам в статистиката (надявам се да ми е последен,а пък замразените ембриони ще ги мисля по натам).Гледахте ли снощи , мисля новините на БТВ,в Америка е родено бебе от осиновен ембрион,замразен преди 27 години.Би било хубаво и в Бг да се разреши,или поне да се съхраняват повече от 5 години...
Одри,антифосфолипидите са страшно много видове,трябва лекар да ги назначи.Като се замисля това е едно от малкото изследвания,което са ми назначавали.Доколкото съм запозната показват наличие на придобита тромбофилия.

# 123
В първата клиника не са ми искали такива изследвания и всичко на своя глава правих .Сега в новата клиника докторът ми връчи един списък с изследвания,които е добре да имам.Е,оказа се че ги имам ,но не знам защо повечето лекари , особено правещи инвитро,започват съвсем на сляпо с процедурите.Преди време дори една лекарка в Щерев по тв каза,че било напълно в реда на нещата ако до 8-9 процедури няма успех и изключително рядко се случвало да се успее от раз.С което аз изобщо не съм съгласна...
На нас втория ни опит завърши със задържан аборт или кухо яйце в 6 седмица, първия ни опит нямахме и една оплодена яйцеклетка, защото сме с тежък мъжки фактор, при тази процедура правихме ИКСИ+МАКС от 23 се оплодиха 19, до 5 ден стигнаха 10, трансфера беше на 2.10,аборта беше на 18.11. Нямам изследвания за тромбофилии, имонологични и антифосфолипиден  синдром. Сега се чудя дали да ги пускам или да изчакам консултацията Януари месец 🤔.

# 124
Аз при Русев го изследвах Одри. Той после прави и заключение на резултатите. Мисля че и в Надежда може.

Иначе като подписвах документите за процедура и стигнах до момента в които пише че ако нещо стане с родителите, ембриончетата ще бъдат унищожени му ударих един рев. Много е хубаво че в някои държави може да се осиновяват и ембриончета. Те дори имат по-голям шанс да оцелеят от самостоятелните клетки, пък ако и двете ще са донорски, защо да е проблем.

# 125
Момичета, взимали ли сте болничен от датата на трансфера? Аз исках да изляза болничен след като разбера, че съм бременна, но предвид, студеното време и че често трябва да съм на вън реших да е от трансфера. Шефа каза ок, но аз не се чувствам добре, защото все едно прецаквам колегите си, все пак още не съм бременна...

# 126
Аз взех болничен от трансфера. 15 дни дават в Надежда. Време е за малко да сме егоисти.

# 127
Два пъти не взимах, но на третия реших че бебчето е най-важно и си взех без притеснения.

# 128
Момичета, взимали ли сте болничен от датата на трансфера? Аз исках да изляза болничен след като разбера, че съм бременна, но предвид, студеното време и че често трябва да съм на вън реших да е от трансфера. Шефа каза ок, но аз не се чувствам добре, защото все едно прецаквам колегите си, все пак още не съм бременна...
Аз бях в болничен от пункцията, дадоха ми един месец. Върнах се на работа бременна, на втория преглед излезе, че не се развива и съответно направих аборт по медицински причини, пак бях в болничен за 15 дни, вчера се върнах и ми връчиха заповед за освобождение. Но не всички работодатели са задници като моя.

# 129
Dimitrichka, съжалявам. Това е отвратително Sad Дано скоро намериш работа където да те ценят повече!

# 130
Как така ще ти връчват молба. Ужасни хора. Сблъсквала съм се с много подобни случай и не ме изненадва. Не стига другото напрежение, а и да се притесняваш дали "утре" ще си на работа.  Това предизвестие ли е или направо заповед? На какво основание? Уф, не е за точно този форум, но просто много ме възмути поста ти и нечовешкото отношение.

# 131
Dimitrkchka много съжалявам за случилото ти се. Как може да те уволнят, ти на постоянен договор ли си, мислех, че  закона е на наша страна в случая. Друг е въпроса, че когато шефа не е Човек винаги може да намери на какво основание да те махне. Желая ти успех и скоро да се радваш на сбъднат си мечта.

# 132
Как така ще ти връчват молба. Ужасни хора. Сблъсквала съм се с много подобни случай и не ме изненадва. Не стига другото напрежение, а и да се притесняваш дали "утре" ще си на работа.  Това предизвестие ли е или направо заповед? На какво основание? Уф, не е за точно този форум, но просто много ме възмути поста ти и нечовешкото отношение.
На основание, намален обем на работа, да предизвестие до 4 Януари, но не ме искат в офиса 😳, та съм си в къщи. Ако не си намеря работа до 4 февруари ще ми плати заплата и за февруари, щото го направих на ПУ.....и парцали, нищо че е Белгиец 🤫🤭

# 133
Аз бих го съдила тоя! И още как. Предвид, че имаш епикризи от инвитро и аборт по същото време няма как да му се размине...

# 134
Аз бих го съдила тоя! И още как. Предвид, че имаш епикризи от инвитро и аборт по същото време няма как да му се размине...
Закона ни защитава, докато сме в стимулация и ако сме бременни, в моя случай, аз вече не съм, съответно има право да ме освободи, закона вече не ме защитава, и той се възползва от това.

Общи условия

Активация на акаунт