Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 836
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! След 10-годишна пауза от стимулации съм на прага на третото ми стимулирано ИКСИ. Оказва се, че ми изскачат някои на пръв поглед елементарни въпроси. От клиниката ми дадоха лист с доста изследвания, които трябва да направим с мъжа ми, като две от тях са МБ на влагалищен секрет за мен и МБ на еякулат за мъжа ми. При мен взимането на секрета ще се случи при гинеколог, но се чудех може ли материалът за МБ на мъжа ми да го вземем от вкъщи и само да го занесем в лабораторията? И другото, което ме вълнува- ако случайно излезе нещо в МБ дали ще се отмени процедурата или просто ще се изпишат лекарства?

В моята клиника разрешават да нося материала на ММ за микробиология и спермограма, но условието е , да е до 30 мин. след даването. Дават ми от там стерилно контейнерче и така процедираме.  До сега не сме имали проблем с микробиологията и не знам дали би се отложила стимулацията.

# 166
Здравейте! След 10-годишна пауза от стимулации съм на прага на третото ми стимулирано ИКСИ. Оказва се, че ми изскачат някои на пръв поглед елементарни въпроси. От клиниката ми дадоха лист с доста изследвания, които трябва да направим с мъжа ми, като две от тях са МБ на влагалищен секрет за мен и МБ на еякулат за мъжа ми. При мен взимането на секрета ще се случи при гинеколог, но се чудех може ли материалът за МБ на мъжа ми да го вземем от вкъщи и само да го занесем в лабораторията? И другото, което ме вълнува- ако случайно излезе нещо в МБ дали ще се отмени процедурата или просто ще се изпишат лекарства?

Привет, последните два пъти взимането за мъжа ми го правихме вкъщи и го носехме за изследване в клиниката. Може да се занесе и в друга лаборатория /стига от твоята клиника да не държат там да се прави изследването/ . Имах прегледи и за това предпочетохме направо в клиниката да оставим неговия материал.
Контейнерчетата сме ги взимали от аптеката.
Предпоследният път имаше за терапия при него и му предписаха антибиотик. Идеята беше до стимулацията да е ок, само че междувременно при мен се яви висок пролактин и пропуснахме месеца.
При последното му изследване всичко беше в норма.

# 167
Материала и за пункцията го занесох от вкъщи,в ръчичка и пеша,на няма десет минути път ми е,с кола е по-бавно даже.

# 168
И ние контейнерчето с еякулат го носим в най - близката лаборатория ,понеже клиниката е в друг град.Веднъж се оказа ,че има бактерия ,а когато излезнаха резултатите аз бях почти готова за пункция - оставаха само 3 дни.Доктора реши ,че трябва да реагираме много бързо ,като му изписа гентамицин инжекции.Първите 2 дни ги би при личната ,а третата сутринта в клиниката преди самата пункция.Всичко беше идеално .Същия ден правят и контролна МБ ,като вземат от материала за пункция и беше напълно чиста.
Не се притеснявай - много малка е вероятността да отложат !

# 169
Минавам да се отчета, че пункцията ми мина вчера. В началото тръгнахме добре с по 5-6 фоликула в яйчник, но в последствие хиперстимулацията не ми се размина и няма да правим свеж трансфер. Успяха да изкарат 17 яйцеклетки, току-що ми се обадиха да ми кажат, че 11 от тях са се оплодили. Очаквам следващо обаждане в събота, за да ми кажат колко са оцелели до тогава и колко ще замразим. Стискайте палци да се повечко, да има поне за два трансфера (пък дано още от първия стане работата).

# 170
Браво Дими! Добра реколта! Дано всичките се справят и замразите цялата детска градина.

# 171
Минавам да се отчета, че пункцията ми мина вчера. В началото тръгнахме добре с по 5-6 фоликула в яйчник, но в последствие хиперстимулацията не ми се размина и няма да правим свеж трансфер. Успяха да изкарат 17 яйцеклетки, току-що ми се обадиха да ми кажат, че 11 от тях са се оплодили. Очаквам следващо обаждане в събота, за да ми кажат колко са оцелели до тогава и колко ще замразим. Стискайте палци да се повечко, да има поне за два трансфера (пък дано още от първия стане работата).

Браво, ще стискаме палци всичко да е успешно. 🤝🤝🤝🙋‍♀️🍀🍀

# 172
# 173

Дай Боже! Желая на всички успех и нека се сбъднат нашите мечти! ❣🙋‍♀️

# 174
Здравейте, включвам се и аз в темата, предстои ни второ Икси, първия трансфер не донесе успех. Трябваше да започнем с декемврийския цикъл, но той закъсня, докторката се осъмни за спонтанно забременяване, изчакахме 10 дни закъснение, пусках Чхг, категоричен отрицателен резултат. Жълтото тяло си стои, изписа ми дуфастон за 14 дни и каза че до 3-4 януари няма да ми дойде, но днес имам леко кървене, и не знам дали е нормално, дали е цикъл, да продължавам ли с дуфастона, ще ми дойде ли на 4ти Много съм объркана, искам вече да започнем и всичко да е наред

# 175
Има ли някой който да стартира стимулация утре?

# 176
Момичета, добре сте стискали палци, благодаря Heart
Замразихме 6 ембриончета, дадоха ми снимки (не че разбирам много от тях). Според ембриолога са с "много добро" качество, надявам се някъде сред тях да е нашето борбено човече или две.
Днес, седмица след пункцията, вече почти нямам оплаквания и почвам да се връщам към нормален ритъм на живот. Смятам да се отдам на почивка от мислите "какво ще стане", "ама дали наситина са с добро качество" и т.н., и да си прекарам спокойни празници, а догодина продължавам с нови сили. По някое време след средата на януари трябва да имам преглед, за да почнем подготвката за трансфер.
Успех на всички, които чакат прегледи, стимулация, пункция или трансфер преди края на годината, и на всички пожелавам весели празници, изпълени с много здраве, обич и уют! Christmas Tree

# 177
Dimi, браво-много добра бройка ембриони! Дано станат поне 2 здравички бебчета 🍀
И ние сме в Щерев и сме с мъжки фактор,та би ли споделила как оплодиха яйцеклетките (с коя техника) и какъв точно л-карнитин изписаха на мъжа ти.

# 178
Devilche, ползваха ИКСИ + ChipBaby. За Л-карнитина не му предписаха конкретна марка, само да е от 500мг. В аптеката ни дадоха на natural factors, ММ и преди по време на назначената му терапия от андролог пи същия л-карнитин.

# 179
Момичета, нормално ли е след блокиращата инжекция (дълъг протокол) да ми закъснява цикъла с няколко дни?

Общи условия

Активация на акаунт