Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 842
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Някоя от вас пила ли е чай. Билка за по добра яйцеклетка

# 151
Фибриногенът вероятно също се влияе от стимулацията - при мен преди пункцията е бил по-висок, а днес 3 седмици след пункцията е спаднал. Тсх преди пункцията също доста ми се беше повишило, на стреса го отдавам. Изписаха ми л-тироксин и за 3 седмици падна от 3.2 на 1.5.
Blue angel, ти си при А. Ставрев, нали? Аз съм при него и много леко мина пункцията.

# 152
  • до най-прекрасния мъж
Да, при него съм, Ani-chka. Преди лапарото ме беше повече страх, сега съм спокойна сравнително. Единствено мисля дали всичко ще е наред и какво предстои напред. По-скоро се вълнувам, отколкото да изпитвам страх.
Тсх не виждам да са ми мерили, от хормоните имам само Естрадиол, Прогестерон и ЛХ. Естрадиолът е 5100, прогестеронът 2.6, а ЛХ 3.8, в петък имах 7 фоликула, а изследванията са от неделя. Нищо не ми говорят тези стойности. Утре докторът ще каже.  Чета, че май прогестеронът е висок, но ще видим.

# 153
В Селената за една година никога не ми измериха ТСХ-то.
Да, при него съм, Ani-chka. Преди лапарото ме беше повече страх, сега съм спокойна сравнително. Единствено мисля дали всичко ще е наред и какво предстои напред. По-скоро се вълнувам, отколкото да изпитвам страх.
Тсх не виждам да са ми мерили, от хормоните имам само Естрадиол, Прогестерон и ЛХ. Естрадиолът е 5100, прогестеронът 2.6, а ЛХ 3.8, в петък имах 7 фоликула, а изследванията са от неделя. Нищо не ми говорят тези стойности. Утре докторът ще каже.  Чета, че май прогестеронът е висок, но ще видим.

# 154
  • до най-прекрасния мъж
Всичко ми мериха на мен, може би не се изразих правилно.  Не го пускат в края на стимулацията,  иначе преди да започнем, ми го пуснаха, заедно с един вагон други изследвания.

# 155
При мен Тсх го назначиха още на първичния преглед, заедно с пролактин и амх. Откъм изследвания не мога да се оплача. Мен друго ме ядоса - казах, че искам да обсъдя с ембриолог метода на оплождане, защото сме с доста лоша спермограма и исках имси с макс. Уж трябваше да ми се обадят...е никой не се обади и направиха само икси...гледам да не го мисля, то вече е минало.
Прогестеронът преди пункция ми беше 1.96 и ми казаха, че е висок.

# 156

В каква мерна единица ти е прогестерона?

# 157
  • до най-прекрасния мъж
ng/ml. Май трябва да е до 1.5. Но още нищо не са ми казали. Не знам и колко яйцеклетки са извадили. Изкараха ме преди 3 часа от залата.

# 158
  • София
При вдигнат прогестерон е добре да отложиш трансфера за зет. Лигавицата губи рецептивност. Мести се имплантационния прозорец.

# 159
Момичета, при колко фоликула (най-общо) се води хиперстимулация?

# 160
Зависи от преценката на лекаря, анестезиолога и общото състояние. Мен ме водеха с риска от хипер при 12 пунктирани, но изобщо не разви такава. Имам приятелки, които от 15 и нагоре вече се чувстваха зле.

# 161
Момичета, при колко фоликула (най-общо) се води хиперстимулация?
Мин със 27 ме водиха рискова за хипер, не развих симптоми до деня на трансфера. След това, но беше лека и не съм била в болницата.

# 162
  • София/Севлиево
Да,до 1,5 е максимума,но някои лекари отказват свеж трансфер и при стойности над 1.
При първите ми две стимулации  извадихме съответно 21 и 18 яйцеклетки, и на другите два дни след това се чувствах като балон.Съответно нямаше свеж трансфер.Не са ме водили с хиперстимулация,но се чувствах точно така.
Сега извадихме 7 яйцеклетки и се чувствах лека като перце и прогестерона позволи да направим свеж трансфер.
Утре ми е теста.Днес ми се обади момичето,с което бях на пункцията и трансфера.И двете тръпнем в очакване.Тя има добро предчувствие за мен,аз-за нея.Много ще се радвам ако и двете успеем.

# 163
  • до най-прекрасния мъж
Отложиха ме за ЗЕТ, но аз бях подготвена психически, предвид високия прогестерон. По принцип овулацията ми стандартно е около 11-14 ден, а сега ги извадихме на 16ти. Вероятно лигавицата е тръгнала вече и както казвате, ще презрее до петък. Очаквам утре да ми кажат колко яйцеклетки са се оплодили. Дано да ги бъде мъничетата ми, пък когато ми ги върнат, тогава.
Момичета, какви са симптомите на хиперстимулация? Аз едва ли ще развия, защото следяхме 6-7 фоликула,  но да знам. Днес коремът ми и балон и ме боли, но е по-скоро откъм червата проблемът. Имам ужасно много газове, нормално ли е?

# 164
  • v. turnovo
Здравейте! След 10-годишна пауза от стимулации съм на прага на третото ми стимулирано ИКСИ. Оказва се, че ми изскачат някои на пръв поглед елементарни въпроси. От клиниката ми дадоха лист с доста изследвания, които трябва да направим с мъжа ми, като две от тях са МБ на влагалищен секрет за мен и МБ на еякулат за мъжа ми. При мен взимането на секрета ще се случи при гинеколог, но се чудех може ли материалът за МБ на мъжа ми да го вземем от вкъщи и само да го занесем в лабораторията? И другото, което ме вълнува- ако случайно излезе нещо в МБ дали ще се отмени процедурата или просто ще се изпишат лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт