Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,момичета ! Утре вече е и моята пункция 😊 Исках да попитам,дали някоя от вас е имала зацапвате или прокървяване по време на стимулацията. Аз всъщност от втория ден на цикъла ,след като си бих първата инжекция и после уж ми свърши мес.цикъл ,но продължаваше от време на време да има зацапване. Доктора 100 пъти ми каза да го игнорирам ,че след пункция щяло да се оправи,ама аз като не ми е ясно и все не вярвам. Иначе относно цикъла ми,винаги си е бил редовен и не ми се е случвало ей така ,от нищото да прокървявам....имате ли подобни изживявания вие 😀

# 76
Яйцеклетките нямат пол Joy Сперматозоидът е този, който носи информация за пола и да - ембриолозите могат да разберат кой е "мъжки" и кой "женски" Simple Smile

Допълвам: аз не виждам никакъв смисъл само ИКСИ при МФ. Хващат един произволен и го инжектират в яйцето, но дали е с добра морфология, дали е с ДНК фрагментации никой не знае...Ние правихме ChipBaby от първи опит. С лоша морфология и гранична ДНК фрагментация сме. От 6 яйцеклетки ни се оплодиха 3 бр, от който 1 стана бластоцист, а 2 изостанаха, но върнахме освен бластоциста и единия изоставащ ембрион. Още не знам станало ли е нещо.
Първончалният ни избор беше ИМСИ + МАКС, за да остраним калпавите сперматозоиди, но след кратко проучване и препоръка от лекарката ми, установихме, че при ChipBaby не се увреждат сперматозоидите и е по-щадящ метод.

Здравейте, на мъжа ми резултатите от морфологията са доста занижени, поне от това което аз виждам, но ни насочиха към ИКСИ ,нямаме направена ДНК още никой не ни е пращал на такова изследване. Дали ще трябва да го изследваме преди ИКСИ процедурата?

# 77
  • до най-прекрасния мъж
Да, ембриолозите знаят пола, но нямат право да го казват. Моите ембриони са с донорски материал, т.е. би следвало да е добра спермограмата, оплодени са икси.
Какво налага оплождането да е Икси при донорски материал? Вие така искахте или ембриолозите това предложиха? Чета няколко теми назад и мозъкът ми прегрява от инфо. Ако си писала, извинявай, ще се върна да прочета. Ние също сме с донорски сперматозоиди и тази тема живо ме интересува.
Как мислите  Естрадиол 820 pg/ml при 4 фоликула 1х18 мм и 3х12-13 мм след 5 дни стимулация добре ли е? Утре съм на преглед и ме обзема отново страх и притеснение дали вървят добре нещата. Докторът каза, че продължаваме, но ми се ще да знам как се движим. На Гонал Ф 150 и Мериоферт 150 съм, а от вчера и Цетротид х 1.

# 78

Здравейте, на мъжа ми резултатите от морфологията са доста занижени, поне от това което аз виждам, но ни насочиха към ИКСИ ,нямаме направена ДНК още никой не ни е пращал на такова изследване. Дали ще трябва да го изследваме преди ИКСИ процедурата?

Не, че трябва, ние така искахме. И изследванията ги пускахме на моя глава, лекарката ми не ни е казвала да ги пускаме. Тя даже ни искаше обикновена спермограма първоначално, но аз исках разширена и 24ч преживяемост, така разбрахме, че проблемът е при ММ. После сама реших да му пуснем и ДНК фрагментации и разбрахме, че е с граничен резултат и ниска оплодителна способност. Показах и изследванията и тя препоръча ИКСИ, но аз пожелах ИМСИ + МАКС и тя каза, че е по-добре ChipBaby и след като проучих се съгласих с нея.  Като цяло с всичко дотук е гледала да ни спести средства, но тъй като ние имаме възможност, а аз обичам всичко да е проверено предварително, за да имаме максимален шанс от първия път ги пусках на своя глава. И не мисля, че съм сбъркала с нито едно изследване. Така си открих и тромбофилията сама. Иначе щях да направя 2-3 аборта от няколко инвитро процедури и чак тогава да ме насочат към тромбофилия. Или да са минали още 2-3 години неуспешни опити, докати разберем, че проблемът е в ММ, ако бяхме пуснали само обикновена спермограма.

Така и с допълнителните техники при инвитрото - предпочитам подбрани сперматозоиди пред случайни и на късмет, при тия показатели (1% морфология и 25% ДНК фрагментирали). И с всички техники на света няма гаранция, че ще стане, но и с 1% да сме увеличили шанса, си заслужава парите.

# 79

Не, че трябва, ние така искахме. И изследванията ги пускахме на моя глава, лекарката ми не ни е казвала да ги пускаме. Тя даже ни искаше обикновена спермограма първоначално, но аз исках разширена и 24ч преживяемост, така разбрахме, че проблемът е при ММ. После сама реших да му пуснем и ДНК фрагментации и разбрахме, че е с граничен резултат и ниска оплодителна способност. Показах и изследванията и тя препоръча ИКСИ, но аз пожелах ИМСИ + МАКС и тя каза, че е по-добре ChipBaby и след като проучих се съгласих с нея.  Като цяло с всичко дотук е гледала да ни спести средства, но тъй като ние имаме възможност, а аз обичам всичко да е проверено предварително, за да имаме максимален шанс от първия път ги пусках на своя глава. И не мисля, че съм сбъркала с нито едно изследване. Така си открих и тромбофилията сама. Иначе щях да направя 2-3 аборта от няколко инвитро процедури и чак тогава да ме насочат към тромбофилия. Или да са минали още 2-3 години неуспешни опити, докати разберем, че проблемът е в ММ, ако бяхме пуснали само обикновена спермограма.

Така и с допълнителните техники при инвитрото - предпочитам подбрани сперматозоиди пред случайни и на късмет, при тия показатели (1% морфология и 25% ДНК фрагментирали). И с всички техники на света няма гаранция, че ще стане, но и с 1% да сме увеличили шанса, си заслужава парите.

Напълно сте права , всяко едно изследване е от значение. Просто още не съм запозната кое изследване е полезно в случая, от скоро се сбълскахме с тези неща. Нашите опити са 1 год и 3 месеца само,но по собствена преценка решихме да направим спермограма и след това вече отидохме при репродуктивен специалист в София. Ще прочета за тези ДНК изследвания и ще ги направим. Дано се получат нещата и при нас, Дай Боже.

# 80
BlueAngel, ннищо не съм заявявала. Така практикуват, вероятно е по-сигурно за достигане на добър резултат.

# 81
  • до най-прекрасния мъж
BlueAngel, ннищо не съм заявявала. Така практикуват, вероятно е по-сигурно за достигане на добър резултат.
Това доплаща ли се и колко? Ние се самофинансираме, защото нямаме никакви показания за фонда (аз с трудно пропускащи тръби, но не напълно запушени, той с азооспермия без данни за спермогенеза - тоест зле, ама недостатъчно, за да ни финансират; имаме и само 2 неуспешни инсеминации, та и по този параграф нямаме шанс) и всеки лев ми е важен. Ако всичко е наред, до няколко дни ми предстои пункция и поне да съм психически подготвена, че може да ни трябват още пари, освен предвидените до тук. Засега никой не е отварял дума за икси, но явно не е невъзможно. Ти в коя клиника си?

# 82
В Надежда. Оплождане независимо от метода (инвитро/икси) - за 1 яйцеклетка 250 лв, до 5 яйцеклетки 1250, над 5 - 1600.
За ИМСИ се доплаща 100 лв, но дали на брой, не знам.

# 83
  • до най-прекрасния мъж
В Надежда. Оплождане независимо от метода (инвитро/икси) - за 1 яйцеклетка 250 лв, до 5 яйцеклетки 1250, над 5 - 1600.
За ИМСИ се доплаща 100 лв, но дали на брой, не знам.
Ясно, благодаря. Ще видим при нас как ще е. Ние сме в Селена, Пловдив. Казаха ми пакетна цена за пункция, оплождане и трансфер, но не сме коментирали метод на оплождане. Обикновено съм доста подготвена за всичко, което ни престои и чета много. Но сега с това инвитро ми дойде като гръм от ясно небе. Буквално докторът каза инвитро и ние решихме, че започваме още на същия цикъл.

# 84
В Селена масово използват метода ИКСИ.Не съм 100% сигурна,това са си мои наблюдения.

# 85
Момичета, решила съм смяна на клиниката. Бях в Селена Пловдив но явно допуснах грешка. Насочваме се към София Надежда. Моля, дайте съвет и мнения. Отчаяна съм вече🥺. С тубарен фактор сме по Фонда. Дайте ми надежда за някоя клиника🍀🙏🥺

# 86
  • до най-прекрасния мъж
В Селена масово използват метода ИКСИ.Не съм 100% сигурна,това са си мои наблюдения.
Знаеш ли дали и колко се доплаща? Не сме по фонда.

# 87
IRusinova, аз мога да препоръчам д-р Станулов от МЦ Афродита.
Бременна съм в 26гс в момента след първа и успешна процедура.
Изключително човешко отношение, невероятно добър специалист, силно отдаден на професията си. А най-хубавото е, че е денонощно на разположение на пациентите си.
Ще благославям този човек цял живот!
Няма как да не го препоръчвам! Ако само една консултация си направите с него, сигурна съм, ще се убедите в това, че работи със сърце!
Много е важно да имаме доверие на лекаря, за да се сбъдне мечтата на всички ни тук!

# 88
Знаеш ли дали и колко се доплаща? Не сме по фонда.
Не мога да кажа.Ние бяхме по фонда,но освен тези 5000 лева,от нас доплатихме горе-долу още толкова,но това преди две години.Сега предполагам им апримяна е цените.Успех.

# 89
  • София/Севлиево
Сега ще ви кажа за моя опит с доплащането.Първият нищо не съм давала,побрахме се в тези 5000 лв(разбира се тук не влизат неща,които фонда не покрива като предварителни изследвания).При втория доплащах около 2500 лв за лекарства понеже минах лимита.Сега при третия вече в нова клиника попитах докторът горе-долу колко ще трябва да доплащам ако мина лимита и той ми каза "нищо, защото ако има разлика клиниката я поема".Но парите ми стигнаха.

Общи условия

Активация на акаунт