Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
В Селена масово използват метода ИКСИ.Не съм 100% сигурна,това са си мои наблюдения.
Така е. Аз като питах дали може да сме ИКСИ - докторът каза "Ние класическо инвитро отдавна не прилагаме, това е остарял метод"!

# 91
На нас директно microchip baby ни препоръчаха, заради мъжкия фактор и ниския АМХ. Иначе можело да се пробва и ИКСИ и Инвитро, обаче селекцията на сперматозоиди не в толкова избирателна при първите два метода.

# 92
На нас директно microchip baby ни препоръчаха, заради мъжкия фактор и ниския АМХ. Иначе можело да се пробва и ИКСИ и Инвитро, обаче селекцията на сперматозоиди не в толкова избирателна при първите два метода.

Здравейте,
Поема ли се от фонда този метод или ще си заплатите и каква е цената, ако може да споделите?
Благодаря!

# 93
Нямам представа как стоят нещата с фонда и финансовата част на този метод в България.

# 94
Нямам представа как стоят нещата с фонда и финансовата част на този метод в България.

Аз го чувам това за първи път, най-вероятно не е включено във фонда и може би не всяка клиника го прави като процедура.
При вас мъжки фактор ли е ?
Защото при нас е мъжки фактора и още не знам дали въобще ще се получи нещо с ИКСИ процедура, зачетох се, че при лоша морфология е хубаво ИКСИ+ИМСИ?

# 95
Има и друга потребителка във форума, която е избрала този метод. Надявам се да види и да се включи с подробности. Накратко този метод имитира натуралната селекция. Сперматозоидите се поставят в специален чип с каналчета пълни с разтвор през които трябва да минат и оцелеят. Отсяват се лошите сперматозоиди, носещите лоши ДНК и оцеляват само най-здравите и силните . По принцип знам, че се препоръчва на двойки, които вече имат неуспешни ИКСИ /инвитро процедури, спонтанни аборти дължащи се на лоша морфология, напреднала възраст. Ние сме с мъжки фактор и Амх 0,2 . Аз на 33 , ММ на 37.

# 96
  • Вдън горите тилилейски
В кои клиники го прилагат този метод?

# 97
Ние ползвахме метода Микрофлуидно селектиране на сперматозоиди (ChipBABY) в Щерев миналия месец, но за съжаление до бременност не се стигна. Доплатих за този метод 450лв, защото фонда не го покрива, въпреки че имах остатък от около 600лв. С мъжки фактор сме, лоша морфология 2% и ДНК фрагментации 11%. Сега събираме документи за втори опит и другата година ще пробваме пак. Мисля отново да е този метод. Казаха, че бил най-щадящият, но все пак зависи какви са проблемите и кой метод е най-подходящ за различните ситуации.

# 98
Има и друга потребителка във форума, която е избрала този метод. Надявам се да види и да се включи с подробности. Накратко този метод имитира натуралната селекция. Сперматозоидите се поставят в специален чип с каналчета пълни с разтвор през които трябва да минат и оцелеят. Отсяват се лошите сперматозоиди, носещите лоши ДНК и оцеляват само най-здравите и силните . По принцип знам, че се препоръчва на двойки, които вече имат неуспешни ИКСИ /инвитро процедури, спонтанни аборти дължащи се на лоша морфология, напреднала възраст. Ние сме с мъжки фактор и Амх 0,2 . Аз на 33 , ММ на 37.

Благодаря Ви за информацията. Наистина ще.ми помогне да науча нещо ново. Аз лично съм адски притеснена само това мисля, дали ще се получи? Опитвам се да се занимавам с нещо, но пак влизам и пак чета. Притеснява ме факта, че добрата морфология при мъжа ми е 0.1%, надявам се да не е толкова в действителност, защото пихме и антибиотици точно преди изследването и имахме доста полово въздържание, поне 20 дни, след това даде материал и видях подробно при тази разширена спермограма. Иначе аз съм на 25, а мъжа ми на 37, а АМХ ми е около 6.41.

# 99
    И ние уж правихме Микрофлуидно селектиране на сперматозоиди (ChipBABY) в Щерев, само че ембриологът не бил прочел в досието, че го искаме и съсипал материала като го обработил без никакъв подбор. Обади се на ММ 20 мин след като даде пробата, за да се върне и да даде втори път. Съмнявам се, че вероятно не е имало нищо във втората проба и изобщо не са приложили метода и са инжектирали случайни сперматозоиди от първата проба. Естествено си платихме 450 лв, но не ми дреме за тях, а за вероятно съсипания опит. Чакам тест другата седмица, но нямам кой знае какви надежди.

Beny177, въздържанието не трябва да е повече от 5 дни...За 20 дни сперматозоидите са яко презрели и са се скапали. От 3 до 5 дни въздържание преди изследвания и процедури. Антибиотиците също скапват материала. Вероятно не са чак толкова отчайващи нещата при ТМ, а е от това.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 13:14 от Kris_ti

# 100
      И ние уж правихме Микрофлуидно селектиране на сперматозоиди (ChipBABY) в Щерев, само че ембриологът не бил прочел в досието, че го искаме и съсипал материала като го обработил без никакъв подбор. Обади се на ММ 20 мин след като даде пробата, за да се върне и да даде втори път. 100% не е имало нищо във втората проба и изобщо не са приложили метода и са инжектирали случайни сперматозоиди от първата проба. Естествено си платихме 450 лв, но не ми дреме за тях, а за съсипания опит. Не бих стъпила втори път в Щерев. Чакам тест другата седмица, но нямам кой знае какви надежди. Ако не съм бременна, направо в Турция другата година. Там също правят ChipBABY само че четат досиетата преди това....

Beny177, въздържанието не трябва да е повече от 5 дни...За 20 дни сперматозоидите са яко презрели и са се скапали. От 3 до 5 дни въздържание преди изследвания и процедури. Антибиотиците също скапват материала. Вероятно не са чак толкова отчайващи нещата при ТМ, а е от това.

Да и аз така си мисля, че просто това още толкоса е оказало влияние и сега на 21 ще повторим спермограмата ,че чак такива резултати отчайващи.... Иначе ,ние не ходим в Щерев, чувала съм най-различни неща и не сме опитвали да ходим там.  Желая успех на вас, дано при всички скоро се случи най-голямото щастие... ❣❣

# 101
      Здравейте момичета искам да ви  попитам дали някоя от вас има успешна ИКСИ ПРОЦЕДУРА  в АГ СЕЛЕНА при д-р А. Ставрев и какво мнение имате към него
      Предстои ми процедура но много неща не са ми известни а той много не говори. С МФ сме и то доста лош а като чета в темата ми е още по притеснено и неясно
      Благодаря ви  предварително

# 102
      И аз искам да попитам има ли някоя дама тук (или ако познавате), която е забременяла инвитро с лош мъжки фактор и висок процент ДНК фрагментации?
      Ние като цяло не бързаме кой знае колко, но ми се иска да започнем възможно най-скоро след получаването на заповед, а фрагментациите при нас са 41% и морфология 1% според последната СГ.............. От прочетеното до тук оставам с впечатление, че не се стартира процедура докато не се помнамали процента на фрагментирали. На последния ми преглед това не беше коментирано, както и не ми бяха предложени адекватни добавки за подобряване на фрагментациите (според мен).
      Сега ММ пие по мое усмотрение разни нещица и се моля да подействат, за да имаме шанс от първия път (колкото и оптимистично да звучи).

# 103
      Здравейте. От вчера започнах стимулация - засега с Менопур 150, след прегледа утре ще видим дали ще променяме терапията. Заради тежката форма на СПКЯ, която имам док каза, че ще подхожда много внимателно към стимулацията, защото започвам с по 20 антрални фоликули във всеки яйчник, с големина между 5 и 7 мм.
      ДНК фрагментацията ни е същата като при kalestia, 41%. Лошото е, че резултатите за фрагментацията излязоха в неделя и лекарката ни ги видя едва вчера. Назначи му антибиотик и Л-карнитин за 10 дни, т.е. до деня или малко преди деня на пункцията. Надявам се антибиотика да не навреди на останалите показатели от СГ, които така или иначе са доста влошени. Питах я какви допълнителни техники може да използваме, не получих отговор, но съм решила да питам на всеки преглед докато не ми отговори.

# 104
      Здравейте. От вчера започнах стимулация - засега с Менопур 150, след прегледа утре ще видим дали ще променяме терапията. Заради тежката форма на СПКЯ, която имам док каза, че ще подхожда много внимателно към стимулацията, защото започвам с по 20 антрални фоликули във всеки яйчник, с големина между 5 и 7 мм.
      ДНК фрагментацията ни е същата като при kalestia, 41%. Лошото е, че резултатите за фрагментацията излязоха в неделя и лекарката ни ги видя едва вчера. Назначи му антибиотик и Л-карнитин за 10 дни, т.е. до деня или малко преди деня на пункцията. Надявам се антибиотика да не навреди на останалите показатели от СГ, които така или иначе са доста влошени. Питах я какви допълнителни техники може да използваме, не получих отговор, но съм решила да питам на всеки преглед докато не ми отговори.

Dimi, успех със стимулацията Simple Smile А док каза ли ви защо да пие антибиотик за фрагментации? Каза ли ви от какво се получават? Аз чакам януари да започна с прегледи и подготовка и да попитам лекарите толкова ли е маловажно този факт, за да го неглижират по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт