Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 015
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Фивър Рей аз също ти следя историята и се вдъхновявам Simple Smile Жалко за 4те броя ех ... ма пък нека едно от другите стане бебче.

# 406
Момичета, да ви питам нещо-някоя от вас пила ли е Рулид преди трансфер и знае ли за какво се дава? Говорихме с док. за предстоящия ЗЕТ, че искам максимално каквото може да направим, понеже имам силен имунитет и се замислям дали това не ми пречи на имплантацията. Ще правя вливка, но ще пия и този Рулид за 2 дни. Четох, че е за някакви бактерии, та ми стана странно, какво ли ще помогне...

# 407
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, да ви питам нещо-някоя от вас пила ли е Рулид преди трансфер и знае ли за какво се дава? Говорихме с док. за предстоящия ЗЕТ, че искам максимално каквото може да направим, понеже имам силен имунитет и се замислям дали това не ми пречи на имплантацията. Ще правя вливка, но ще пия и този Рулид за 2 дни. Четох, че е за някакви бактерии, та ми стана странно, какво ли ще помогне...
Като чета, прилича на АБ. Преди трансфер изписват АБ. Аз пих Амоксиклав.

# 408
Ммм да, явно превантивно като застраховка, не че имам инфекции...той ми каза, че ще го пия 2 дни, а обикновено АБ се пие повече време. Но щом и в Турция го изписват, явно си е част от протоколите!

# 409
Да, Рулид е АБ. Бяха ми го изписали след оперативната хистероскопия профилактично.
А преди трансфера през ноември ми изписаха 5 дни доксициклин, пак профилактично.
През юни (преди успешния трансфер до 9-та) изпих 2 таблетки азакс.

# 410
Момичета, при свеж трансфер колко трябва да е лигавицата и кога се измерва - предишния ден ли? Също така стойностите на прогестерона какви трябва да са приблизително? Simple Smile

# 411
  • София
При свеж трансфер последното мерене на лигавицата е в деня на тригера, защото след поставянето му тя не расте кой знае колко. Основно зрее и затова се приемат естрогени, за да не презрее твърде много.
Над 8 мн е ок. Над 11 е супер. Ако е под 7 не правят свеж трансфер.
При мен този път я мериха до 9,5 и после спряха.

# 412
При свеж трансфер последното мерене на лигавицата е в деня на тригера, защото след поставянето му тя не расте кой знае колко. Основно зрее и затова се приемат естрогени, за да не презрее твърде много.
Над 8 мн е ок. Над 11 е супер. Ако е под 7 не правят свеж трансфер.
При мен този път я мериха до 9,5 и после спряха.

След два дни ми е пункцията и в момента е 11, след това предстои свеж трансфер евентуално, но ме притеснява да не “презрее”. Дава ли се нещо допълнително за да се контролира?

# 413
Фивър рей вече е отговорила, но и аз да го напиша, обичайно дават естрофем.

# 414
Естрофема не се ли пие за по-голяма лигавица, а не за по-малка?

# 415
Пие се , защото стабилизира ендометрилана лигавица и създава оптимални условия за имплантация на ембрионите.

# 416
Аз съм след свеж трансфер вчера на 3 тридневни и се притеснявам, защото не са ми изписали естрофем 🙄пропуск или умишлено
до сега винаги съм го пила. Звънях в клиниката,но докторката ми не е на работа.

# 417
Девилче, аз досега никога не съм пила естрофем, не се тревожи. Стискам палци това да са твоите борци Flowers Four Leaf Clover

# 418
Devilche, аз при първото забременяване не съм приемала естрофем, сега при второто приемах преди и след трансфер. Не винаги е задължително.  Зависи от клиниката.
Стискам ти много палци и чакаме да се похвалиш с ++!!!!

# 419
  • София
Девилче, не е задължителен естрофемът. Някои лекари не го изписват след трансфер. Обикновено се препоръчва при по-възрастни пациентки, а и зависи какви са ти били нивата при изследването. Може да са ти стабилни и да нямаш нужда. Всяко лекарство се изписва индивидуално.
Аз лично се надявам да ми го спрат утре, че ми пречи на л-тироксина. Дори ще питам дали не може да го взимам само веднъж на ден ако го оставят, че от Хашимото ме е по-страх. Обикновено не се пие повече от 15-20 дни общо.

Общи условия

Активация на акаунт