Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 938
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Томи, неприятна работа е всичко това. Аз също си изпатих в Щерев и при инвитрото и при бременността заради тяхната неадекватност, въпреки хилядите левове които оставихме там.
По принцип имам 3 процедури (1 в Щерев) и всичките ИКСИ и всичките покрити от ЦАР, така че не се притеснявай за тази част.
За мъжа ти, може да се срещнете с др Кацаров да видите дали той няма да види нещо друго. Проверяван ли е за варикоцеле? При нас, въпреки че сме с МФ, не видяха нищо в Щерев, а после се оказа че е с 3та степен и трябва да се оперира.
При теб мисля че сте покрили каквото е нужно.
Може би пробвайте при следваща процедура и разни други техники за подобряване на успеваемостта. Те зависят от това в коя клиника сте, но е хубаво да се подсигурите още малко ако е възможно.
За съжаление, на кой лекар и болница да се доверим е строго индивидуално, защото всеки ще препоръча този при който е успял. Много хора са доволни от Надежда, има доволни от др Владимиров от Ин витро клиника в София, Турция и тн. Аз съм доволна от др Калчев, защото след това което ми се случи в Щерев, той погледна внимателно всичко и рови рови, докато не бяхме с идеални резултати за започване на нова процедура. От скоро обаче не прави АРТ.
Ако е добър лекарят и от един преглед и 1 среща може да се запознае с вашият случай и не е проблем да продължи от там. Проблемът е че няма еднозначно мнение кой е добър. Надявам се скоро да го намерите и да има успех!

# 526
Мило момиче, не съм дочела дългия ти пост, но бързам да ти пиша, да не се притесняваш че ИКСИ се поема и се прави по фонда, от ЦАР имаш определена сума 5000 лева, която да ползвате няма значение как се случва оплождането дали е класическо инвитро или ИКСИ, кажи на ембриолозите да направят ИКСИ и не стартирай инвитро с високо тсх, това обрича опита, казвал ми го е репродуктивен. За съжаление Щерев не е добра клиника и то не защото е скъпа, а защото не си вършат качествено работата, това че са мили ( а според мен дори не са достатъчно мили) не е достатъчно. Според помисли за смяна, НО не съм сигурна че по-евтин вариант ще ви помогне да сбъднете мечтата си. Както е писала Джеси има доволни и от Надежда и от Владимиров и от Адела, от Щерев аз не съм срещнала/видяла/прочела доволни и не знам как въобще някой успява там. Аз имам 4 неуспешни инсета и 1 неуспешно инвитро, като 2 от инсета и инвитрото са в Щерев и ти казвам че доста неща са пропуснали като изследвания и съм започнала опита с високо тсх и ниски стойности на витамините и въобще стимулацията ми е грешна и това ми го казват лекари не си го измислям... Така че хубаво си помисли, аз като небременна не мога да ти дам съвет къде да отидеш, като забременея ще кажа кой е добър и кой ми е разрешил случая, който е сходен с твоя аз имам проблем с лявата тръба имам лапаро, което не е направено добре в Токуда, така че не ти ги препоръчвам тях и Шефкетова защото тя е на настроения, което според мен е непрофесионално, мисля че Надежда и Адела са добри клиники където можеш да кандидатстваш по ЦАР, но в Надежда зависи на кой ще попаднеш ( има много лоши мнения за Персенска, тя не е човекът ) и не на последно място подкрепям Джеси, че Калчев е уникален лекар, търси причината, мисли аз друг такъв не съм виждала в БГ, но пак казвам когато ми се разреши случая тогава ще си позволя да похваля някой.
Желая ти много късмет, кураж, сили, ЗДРАВЕ, спокойствие и скоро много скоро да гушнеш своята мечтана рожба Hug Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 11:06 от Winter11

# 527
Томи, имаш голямо гуш от мен Heart

Прочетох историята ти с интерес, и съжалявам за всички гадни неща, които са ти се случили, и най-вече за некомпетентните лекари, които, за съжаление, са под път и над път.
На нас ни предстои първа инвитро процедура, та не съм много компетентна относно съвет какво да направите. Ние кандидатствахме с МФ, един от лошите показатели е ДНК фрагментации (41%), които открихме след мое настояване за изследване и в момента мъжа ми е в края на тримесечие "лечение" с витамини и антиоксиданти, повечето от които изписани от мен.
Относно паричната страна на нещата, понякога и аз си мисля, че на нас - пациентите с репродуктивен проблем, се гледа като на касичка, която е неизчерпаема, а ние просто искаме да сбъднем мечтата си Simple Smile
Не се отказвай, търсете решение на проблемите. Според мен не бързайте със следваща процедура - нека мъжа ти да пие разни витамини и добавки (антиоксиданти), които дори частично биха свалили процентите фрагментации, просто за да имате по-голям шанс за успех. ИКСИ се прилага в този случаи, финансира се от ЦАР.

# 528
Томи, вашето си е чиста сага, изпълнена с пропуски. Подкрепям Джеси с две ръце за Кацаров точно при проблем с фрагментацията подходи много конкретно при нас, а позитивната промяна настъпи след 3 месеца терапия. За мен няма смисъл да бързаш със следващо инвитро, преди корекция на показателите на мъжа ти. Тъкмо време да избереш своя лекар и клиника. Не те притискат години или яйчников резерв. Отделно сама знаеш колко емоции струва една процедура. Успех и верен избор ти пожелавам! Във всяка клиника има успели и неуспели, важно е да намериш своята.
Р.s. Пропуски от лекари имам предвид. Факт е, че трябва да сме активни пациенти, да питаме, да искаме нови изследвания и да подсещаме с въпроси, за да намерим заедно причината и да я отстраним, респ. да си гушнем здравите прекрасни силни дечица!

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 12:33 от Danita 14

# 529
Благодаря много на всички! Още днес ще се опитаме да запазим час при Кацаров. Сигурна съм, че след коментар с Тимева, тя ще ме насочи към някой в Щерев, а аз вече съм доста скептична към цялата структура. Утре трябва да се чуем с дясната й ръка и ще я засипя с въпроси, а от отговорите най-вероятно ще взема решение дали оставаме там или търся ново място. Всъщност този резултат от ДНК фрагментациите не е ли основание за кандидатстване в ЦАР? И след като покриват ИКСИ, а ние сме кандидатствали с неизяснен стерилитет... трябва ли да се предприема наново нещо документално при положение, че сега сме го открили, а заповедта ни вече е издадена? За това сигурно трябва направо към ЦАР да се обърна, но ако някой все пак знае, нека да каже.

# 530
Вие сте кандидатствали по повод 4 неуспешни инсета и затова имате заповед. По принцип за МФ трябва клиниката която прави инвитрото да даде становище че заради МФ се прави процедурата. За него трябват 2 лоши спермограми. Само с ДНК фрагментация няма как. Иначе, мисля че самият метод на оплождане е без значение като имате заповед, защото клиниката решава, но все пак проверете.
Може да се смени клиниката към която е заповедта. Ние сменяхме и отне 2 седмици. Бяха много учтиви от ЦАР.

# 531
Благодаря много на всички! Още днес ще се опитаме да запазим час при Кацаров. Сигурна съм, че след коментар с Тимева, тя ще ме насочи към някой в Щерев, а аз вече съм доста скептична към цялата структура. Утре трябва да се чуем с дясната й ръка и ще я засипя с въпроси, а от отговорите най-вероятно ще взема решение дали оставаме там или търся ново място. Всъщност този резултат от ДНК фрагментациите не е ли основание за кандидатстване в ЦАР? И след като покриват ИКСИ, а ние сме кандидатствали с неизяснен стерилитет... трябва ли да се предприема наново нещо документално при положение, че сега сме го открили, а заповедта ни вече е издадена? За това сигурно трябва направо към ЦАР да се обърна, но ако някой все пак знае, нека да каже.

Изчетох внимателно предния пост. Според мен от думите ви ясно личи, че вече нямате доверие на тази клиника. Аз не бих продължил с опитите в нея. Дали в България или Турция е въпрос на личен избор, но в Турция въпреки, че не финансират от ЦАР, не е излиза чак толкова по-скъпо. Не на последно място - в България на мен лично малко ми изглежда като схема за източване на едни пари от ЦАР, пациентите, ако имат късмет да се случат нещата си е бонус. (може и да бъркам, но с такова усещане оставам). Затова според мен си струва да се отиде до Турция поне за едно второ мнение и да се помисли тогава в Бъглария или Турция да се продължат опитите.

# 532
И аз изчетох целия пост и съм потресена. Последните дни само за Щерев слушам лоши неща. Не съм ходила там, лично мнение нямам, но е абсурдно. Направо не мога да повярвам, че може да има такава клиника.
И аз подкрепям, че изгубиш ли доверие трябва да се смени клиниката. Аз бях в Адела и толкова ме бяха ядосали, че накрая си тръгнах, защото отивам за документ, пък мониторът не работел и затова трябвало да отида друг ден. Сега съм в Токуда, но резервният ми вариант е Цветков в Надежда. Познавам го (бях му пациентка в друга клиника, в която работеше) и не съм при него само заради чакането и някакви неща, които съм чувала за Надежда. Пожелавам ти успех.

# 533
Томи, изчетох ви внимателно и съм в лек шок. Ние не сме засегнати от МФ(засега)въпреки вече доста напредващата възраст на мъжа ми,така че не мога да помогна със съвет в тази насока за разлика от другите момичета .  Аз съм след лапаро (заради миоми)+хистеорксопия от Декември . При самата интервенция направиха и тест за проводимост на тръбите и се оказа,че са непроходими,документите ни към ЦАР бяха с тубарен фактор . Правили са ми също  преди
2 години една отворена операция за премахване на миомни възли, след 5 месеца инсеминация - неуспешна(по това време нямаше проблем с тръбите) След това не сме имали асистирани процедури по куп други причини - високи хормони, кисти, миомни възли на кофти места. През това време съвета на доки беше да изчистим и неутрализираме проблемните звена ,за да не рискуваме допълнително с лоши показатели. Искам да кажа,че откакто за първи път посетихме специалист  редовно са пускани изследвания и на мм. В момента съм в стимулация за ин витро за първи път ,но винаги съм имала пълно доверие в преценката на лекаря ми, проблеми относно свързване с него не съм имала никога,в комуникациията с клиниката също , за спешни или непредвидими ситуации го търся на личния му номер .Изгубих почти година докато открия лекар който да ми обърне достатъчно внимание и да отговори на всичките ни въпроси , които имахме от началото,та досега. Предполагам,че всеки успял ще ти препоръча неговата  клиника,аз като небременна не го правя. Както другите са писали по-горе бих те посъветвала да обърнете първо внимание на мъжката страна преди следващ опит ,но вярвам ,че трябва да се чувстваш спокойна и сигурна с лекаря си. Никога не съм била в Щерев, не мисля и че бих отишла доброволно ,честно казано с риск да обидя някого. Успехи и кураж желая.

# 534
  • v. turnovo
Здравейте! Имам бърз и малко глупав въпрос. Трябва да си поставя лепенки климара, за пръв път. Тези, които сте го правили, може ли да ми обясните самата лепенка това прозрачното ли е, тъй като има и едно нещо фолирано, което е залепено за опаковката?

# 535
Здравейте! Имам бърз и малко глупав въпрос. Трябва да си поставя лепенки климара, за пръв път. Тези, които сте го правили, може ли да ми обясните самата лепенка това прозрачното ли е, тъй като има и едно нещо фолирано, което е залепено за опаковката?
Аз не знам, но бих прочела листовката и бих проверила дали няма видео в YouTube.

# 536
  • до най-прекрасния мъж
Лепенката Климара се слага по следния начин. Късаш пакетчето, вадиш прозрачната лепенка, за която има залепени по-дебели защитни фолиа. Отлепяш леко едното защитно фолио (доста е твърдо и трябва да внимаваш). На чиста и суха кожа под пъпа залепяш отлепената част, без да пипаш лепящата част. След това издърпваш внимателно другото дебело защитно фолио и притискаш добре да залепне хубаво. Това, което е залепено по опаковката не ти вълнува. Него го изхвърляш. Лепенката е много тъничка, но залепва здраво. С нея се къпеш, с нея спиш, всичко. След колкото дни са ти казали, сменяш. Моята е на 5 дни, тоест 5 пълни денонощия. Вчера сложих в 20 ч, в сряда в 20 ч ще я сменя. Това е.

# 537
  • v. turnovo
Благодаря
Лепенката Климара се слага по следния начин. Късаш пакетчето, вадиш прозрачната лепенка, за която има залепени по-дебели защитни фолиа. Отлепяш леко едното защитно фолио (доста е твърдо и трябва да внимаваш). На чиста и суха кожа под пъпа залепяш отлепената част, без да пипаш лепящата част. След това издърпваш внимателно другото дебело защитно фолио и притискаш добре да залепне хубаво. Това, което е залепено по опаковката не ти вълнува. Него го изхвърляш. Лепенката е много тъничка, но залепва здраво. С нея се къпеш, с нея спиш, всичко. След колкото дни са ти казали, сменяш. Моята е на 5 дни, тоест 5 пълни денонощия. Вчера сложих в 20 ч, в сряда в 20 ч ще я сменя. Това е.

# 538

Мила Блу, разкажи малко за тези лепенки. За какво се поставят?

# 539
blue.angel  е обяснила много добре за лепенките Климара. Аз съм ги слагала доста време. Това са още естрогени, като естрофема но постоянна поддръжка (поне аз така знам). Лично аз на третия трансфер направих контактен дерматит от тях и ги свалих преждевременно.

Общи условия

Активация на акаунт