Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета. Предстои ми съвсем скоро първа процедура. За целта чакам да започне МЦ, за да се уговоря кога да отида на преглед, за да започнем блокиращите инжекции(ако не се лъжа това са медикаментите, които се приемат, за да се спре работата на яйчниците преди същинската стимулация). По принцип от година пия дуфастон от 18 до 27 ден по 2 таблетки дневно, след като го спра на 4-ти ден, най-късно 5-ти вече е започнал МЦ, този път вече 8-и ден и не започва. Точно на 4-тия ден имах леко жълтеникаво зацапване и усещане като обичайното при менструация, но до там. Притеснявам се каква е причината, защото никога не е било така, а по принцип сме с тубарен фактор. Дори не съм си и помисляла, че може пък да е станало чудото. Чудя се защо е така.  Ясно, че ще се свържа с лекар при всички случаи. Просто се чудя, дали на някой му се е случвало.
Все пак с Дуфастона няма начин да не започне цикъл. Моля, ако някой е имал подобна ситуация да пише.

# 541
  • до най-прекрасния мъж
Мила Блу, разкажи малко за тези лепенки. За какво се поставят?
Vi_To, IRusinova е обяснила. Лепенката е естрогеносъдържаща. Слага се по време на подготовка за ЗЕТ. Освен нея, пия и Естрофем на таблетки. Сменя се на няколко дни, най-често на 5 или колкото е предписал лекарят. Доколкото знам естрогените подтискат О по време на подготовка за ЗЕТ. Поне при първата ми подготовка нямаше таймираща инжекция, което означава, че съм нямала О. Директно лекарят си контролира растежа и узряването на лигавицата.

# 542
Мила Блу, разкажи малко за тези лепенки. За какво се поставят?
Vi_To, IRusinova е обяснила. Лепенката е естрогеносъдържаща. Слага се по време на подготовка за ЗЕТ. Освен нея, пия и Естрофем на таблетки. Сменя се на няколко дни, най-често на 5 или колкото е предписал лекарят. Доколкото знам естрогените подтискат О по време на подготовка за ЗЕТ. Поне при първата ми подготовка нямаше таймираща инжекция, което означава, че съм нямала О. Директно лекарят си контролира растежа и узряването на лигавицата.

Благодаря ти! За жени преминали през това, сигурно е отегчително да обясняват, но за всички нас осталите е важно.

# 543
  • до най-прекрасния мъж
Напротив, на мен не ми е никак отегчително до обяснявам. Само защото когато аз съм търсила специфично инфо, понякога не съм намирала. Затова пиша понякога дълги и подробни постове. Поне на база моите изживявания и усещания, ако мога да помогна на някое момиче.
На тези лепенки най-непирятното им е, че някак се свиват и около самата лепенка остава 1мм лепило. По него се лепят влакънца от дрехите и стои черно и грозно. Все едно е мръсно мястото. Иначе, нищо не се усеща по време на ползването им. Като махнете едната лепенка, другата се лепи на друго място - аз редувам дясно, ляво и точно под пъпа. Лепилото е доста силно и мястото остава малко пресушено, като махнете лепенката. Аз имах около седмица тъмни петна от лепилото по кожата и ме сърбеше от сухата кожа. После премина.

# 544
Искам да попитам тези, които са имали блокираща инжекция какви странични реакции получихте? Може и на лично, за да не натоварваме много темата. Аз мога да споделя с вас, че на втория ден след поставянето започна стимулиращата част на инжекцията и ужасни болки в яйчниците и кръста. Това беше за два дни само но преди цикъла започна кръвното, пулс 150 и кръвно 140/100. Аз по принцип си вдигам, когато се притеснявам но сега щях да пукна с тоя пулс. След цикъла обаче започна едно пулсиране в главата и слепоочията, ще откача от болка. Почнаха болки в яйчниците и кръста ама хайде те се търпят но това замайване и това пулсиране е ужасно. Ставам днес кръвно 170/100. Направо не зная как да го сваля. Моля, всеки съвет ще е ми е от полза за да преодолея тези симптоми. Вярно ли е, че като почнеш стимулацията изчезват страничните ефекти?

# 545
  • София
Вземи 2 -3с.л кисело мляко и сложи в него 1ч.л. канела и го изяш,  веднага сваля кръвното

# 546
Благодаря, Пепита 5, Да, това направих. Винаги ми помага. Вземам една лъжичка канела в топла вода или мляко, изпивам три мента глог и валериан и смуча при нужда и валидол. Днес се уплаших и сдъфках една Бизогама, тя нали е бета блокер та сърцето се кротна. Пуслацията обаче около ушите на престава. Кръвното спадна, а това пуслиране и лека замаяност си ги има. Голям зор с този дълъг протокол. Моя мъж казва, че може на нервна почва да е това пулсиране.
Вземи 2 -3с.л кисело мляко и сложи в него 1ч.л. канела и го изяш,  веднага сваля кръвното

# 547
  • София
Аз мисля като твоя мъж, всичко това е на психическа основа и стрес от всичко това , което се случва.

# 548
IRusinova, ако се налага иди на кардиолог, но някой който работи с бременни или кандидат бременни, другите изписват простотии.

# 549
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях така преди лапароскопията. Щеше да ми е първа операция с упойка, а и изобщо операция в живота. Усещах чак болка в ушите от високото кръвно. Измериха ми го 177 на не помня колко в деня на прием в болницата. После бях при кардиолозите в Селена. Правиха ехограф, всичко в норма, кръвното беше паднало. Нямах данни за постоянно високо кръвно. Дадоха ми някакви билкови. Пих ги 10 дена и ги зарязах. Изписаха и някакво друго, но него хич не съм го пила. То е само когато вдигна много високо кръвно,  да пия еднократно. Купих го да го има, но така си седи.
Според мен е от притеснение всичко, но не е лоша една консултация с кардиолог. Даже, ако имат в твоята болница, най-добре.

# 550
Момичета, да попитам - днес ми е 14-ти ден на противозачатъчни, предписани при подготовка за дълъг протокол. Док ме предупреди, че може да имам леко кафяво течение, в началото имах по 2-3 капки, но тези дни малко се усили. Предполагам, че след като са ме предупредили не трябва да се притеснявам, но ще се радвам да чуя и от някоя дама, вече преминала през това, че е ок Simple Smile

# 551
Миналия месец взимах противозачатъчни двойна доза за предизвикване на цикъл и също имах през цялото време кафяво зацапване.

След няколко седмици ще започна подготовка за дълъг протокол със същите, до сега само по къс съм била.

# 552
Благодаря за подкрепата момичета, цял ден ми се вие свят и ми бучат ушите и преди малко пак го измерих и беше нормално, а бях сигурна, че е високо. Говорих с лекарката ми и тя каза, че вероятно имам пулсации от кръвното-е да ама не. По телефона прегледите станаха много модерни ама недостоверни. От друго е и мисля, че сте прави, че е на нервна почва. И тази инжекция със сигурност оказва влияние но стреса е основния виновник явно.

# 553
  • София
Момичета, да попитам - днес ми е 14-ти ден на противозачатъчни, предписани при подготовка за дълъг протокол. Док ме предупреди, че може да имам леко кафяво течение, в началото имах по 2-3 капки, но тези дни малко се усили. Предполагам, че след като са ме предупредили не трябва да се притеснявам, но ще се радвам да чуя и от някоя дама, вече преминала през това, че е ок Simple Smile

Не се притеснявай, при мен беше по същия начин - започна с леко зацапване от 13-то хапче и продължи до 21-во като постепенно се увеличи количеството. Обадих се в клиниката и ми казаха, че е абсолютно нормално и да продължавам да ги пия до край.

# 554
Здравейте, дойде и моят ред да се включа в тази тема. Исках най-напред да ви кажа, че допреди да я прочета, си мислих, че аз съм най-голямата жертва на света, но виждам, че част от вас са преминали през далеч по-големи трудности и то с гордо вдигната глава. Истински се възхищавам на куража ви!
На мен ми предстои първа процедура - ще започне тази седмица, при д-р Димитрова в клиника Вита. На 33 години съм, мъжът и - на 34. Нямаме установен проблем от всички изследвания - дори лапароскопия ми правиха. Но така или иначе повече от две години не забременявам.
Исках да ви питам няколко неща:
- Миналата седмица ми излязоха резултати за тромбофилии - имам  Хетерозиготен носител, генотип A/C на MTHFR ген (c.1298A>C), което според лаборантката може да доведе до атипичен отговор на стимулацията. Някой от вас има ли такъв опит?
- По принцип имам страшно болезнен цикъл и го преживявам на обезболяващи (аулин). Дали могат да се пият по време на стимулация? През цялата ли стимулация боли все едно си неразположен?
- Може ли да се тича на дълги разстояния по време на стимулацията?

Благодаря ви още веднъж, че сте тук и споделяте. Значи много. Стискам палци на всяка една от вас!

Общи условия

Активация на акаунт