Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, дойде и моят ред да се включа в тази тема. Исках най-напред да ви кажа, че допреди да я прочета, си мислих, че аз съм най-голямата жертва на света, но виждам, че част от вас са преминали през далеч по-големи трудности и то с гордо вдигната глава. Истински се възхищавам на куража ви!
На мен ми предстои първа процедура - ще започне тази седмица, при д-р Димитрова в клиника Вита. На 33 години съм, мъжът и - на 34. Нямаме установен проблем от всички изследвания - дори лапароскопия ми правиха. Но така или иначе повече от две години не забременявам.
Исках да ви питам няколко неща:
- Миналата седмица ми излязоха резултати за тромбофилии - имам  Хетерозиготен носител, генотип A/C на MTHFR ген (c.1298A>C), което според лаборантката може да доведе до атипичен отговор на стимулацията. Някой от вас има ли такъв опит?
- По принцип имам страшно болезнен цикъл и го преживявам на обезболяващи (аулин). Дали могат да се пият по време на стимулация? През цялата ли стимулация боли все едно си неразположен?
- Може ли да се тича на дълги разстояния по време на стимулацията?

Благодаря ви още веднъж, че сте тук и споделяте. Значи много. Стискам палци на всяка една от вас!

Здравей, firstinka
Немога да ти помогна с отговори на въпросите ти, освен на последния, който сперед мен не мисля че е проблем тичането по време на стимулация (стига ти да се чувстваш добре), но мисля че на всичките ти въпроси може да отговори Димитрова. Моето ин витро е при нея и за мен е много отзивчив човек и даже тя ми звънеше след пункцията да ме пита как съм и да ми даваше по-разбираема за мен информация за ембрионите.Ако имаш въпроси може да  питаш директно нея (дори и в късните часове, тя преглежда до късно)

# 556
Здравейте, дойде и моят ред да се включа в тази тема. Исках най-напред да ви кажа, че допреди да я прочета, си мислих, че аз съм най-голямата жертва на света, но виждам, че част от вас са преминали през далеч по-големи трудности и то с гордо вдигната глава. Истински се възхищавам на куража ви!
На мен ми предстои първа процедура - ще започне тази седмица, при д-р Димитрова в клиника Вита. На 33 години съм, мъжът и - на 34. Нямаме установен проблем от всички изследвания - дори лапароскопия ми правиха. Но така или иначе повече от две години не забременявам.
Исках да ви питам няколко неща:
- Миналата седмица ми излязоха резултати за тромбофилии - имам  Хетерозиготен носител, генотип A/C на MTHFR ген (c.1298A>C), което според лаборантката може да доведе до атипичен отговор на стимулацията. Някой от вас има ли такъв опит?
- По принцип имам страшно болезнен цикъл и го преживявам на обезболяващи (аулин). Дали могат да се пият по време на стимулация? През цялата ли стимулация боли все едно си неразположен?
- Може ли да се тича на дълги разстояния по време на стимулацията?

Благодаря ви още веднъж, че сте тук и споделяте. Значи много. Стискам палци на всяка една от вас!

На мен Док.ми каза че освен лекарствата ми за предружаващото ми заболяване да не вземам нищо освен но-шпа и парацетамол
А относно бягането- не мисля че е препоръчително поне на мен ми казаха дори да лежа особенно като взеха да нарастват Фол.

# 557
Първата седмица от МЦ може да се тренира горе-долу нормално. След това е добре да се внимава, за да не се спукат фоликулите. А и да си пазим организма. Все пак не минава през нещо обичайно е хубаво да има повечко сили. Набивай протеинови храни, пий много вода и чайове и успех!

# 558
Здравейте момичета,
Ето, че дойде време и аз да се включа с нетърпение преди началото на първата ми процедура. Исках да ви попитам, как точно минава първата среща с доктора, какви изследвания и т.н.?
Благодаря!

# 559
Beny177, аз смених клиниката и лекаря съответно, точно преди да подадем документи, поради което не зная как процедират по принцип. Обадих се на регистратурата и обясних, че чакам заповедта и да ме ориентират как ще се случват нещата. Момичето ме разпита кога очаквам МЦ и ми запази час няколко дни преди това за консултация... Не знам дали съм в помощ, дано се включи и друг, че и мен ме вълнува същото...

# 560
Beny177, аз смених клиниката и лекаря съответно, точно преди да подадем документи, поради което не зная как процедират по принцип. Обадих се на регистратурата и обясних, че чакам заповедта и да ме ориентират как ще се случват нещата. Момичето ме разпита кога очаквам МЦ и ми запази час няколко дни преди това за консултация... Не знам дали съм в помощ, дано се включи и друг, че и мен ме вълнува същото...

Благодаря, ще изчакам мнения и на другите момичета. Аз съм нетърпелива и записах час вече ,дано всичко е наред и да започваме. Попринцип ми е любопитно през какво ще минавам , една идея ми е по-спокойно когато знам.

# 561
Бени , при старт на процедурата док те преглежда на ехограф, за да види колко фоликула имаш , пускат ти хормони и според тях вече ти назначават стимулацията.

# 562
Здравейте момичета,
Ето, че дойде време и аз да се включа с нетърпение преди началото на първата ми процедура. Исках да ви попитам, как точно минава първата среща с доктора, какви изследвания и т.н.?
Благодаря!
Как така първа среща?
Не си ли ходила при д-ра който си избрала преди това?
Аз ходих при него още преди да се разбере окончателно че сме за инвитро, разговор преглед на изследвания до момента, той направи преглед, искаше още една СГ, на мен ми откри полип, направихме хистероскопия, ЦС, подадохме документи за фонда.
Разбрахме се, в нашия случай сме за инвитро, директно.
Получих заповедта, обадих се на рецепция, казаха ми на първи ден от МЦ да се обадя, на втори ден ме искаха от 8:00 за изследвания, в 13:00 ми беше прегледа при д-ра и въз основа на хормоните назначи стимулация. Извика ме за контрола след 4 дни, и след това на всеки два дни пак същата процедура докато не са достатъчно големи фуликулите за пункцията.

# 563
Привет! Включвам се и аз като новобранец. Предстои ни първа процедура, но вчера случайно пуснах TSH за всеки случай и получих неприятна изненада- оказа, че вследствие на прекаран Ковид, TSH се е повишил ( а бях на преглед 2 седмици преди да се разболея, пак за всеки случай, и всичко беше перфектно, нямахме никакви притеснения за щитовидната жлеза) . Днес пуснах пълен пакет кръвни изследвания за щитовидна жлеза, чакам да излязат и ще отида на преглед при ендокринолог. Има ли някой в подобна ситуация? Четох, че Ковид действително засяга щитовидната жлеза, но не намирам информация относно лечение. Бързо ли се коригира хормона? Временно ли е или завинаги? Следващата седмица трябваше да започнем подготовка за трансфер, но сега не знам дали няма да се наложи да отложим нещата.

# 564
Привет! Включвам се и аз като новобранец. Предстои ни първа процедура, но вчера случайно пуснах TSH за всеки случай и получих неприятна изненада- оказа, че вследствие на прекаран Ковид, TSH се е повишил ( а бях на преглед 2 седмици преди да се разболея, пак за всеки случай, и всичко беше перфектно, нямахме никакви притеснения за щитовидната жлеза) . Днес пуснах пълен пакет кръвни изследвания за щитовидна жлеза, чакам да излязат и ще отида на преглед при ендокринолог. Има ли някой в подобна ситуация? Четох, че Ковид действително засяга щитовидната жлеза, но не намирам информация относно лечение. Бързо ли се коригира хормона? Временно ли е или завинаги? Следващата седмица трябваше да започнем подготовка за трансфер, но сега не знам дали няма да се наложи да отложим нещата.
Здравей, много зависи колко ти се е повишил ТСХ, но той пък много бързо се повлиява и не би трябвало да е проблем, до трансфера имаш около 20 дни за да го вкараш в норма, дори и след трансфера ще се наложи пак да го контролираш.
На + тест задължително се вдига с 0,25 дозата на хормона която приемаш и при ендокринолога за консултация.
Нямам представа след прекаран Ковид как се държи, знам че се вдига с по 2/3 единици от други момичета карали вируса. Но пък ТСХ си е свидетел за възпалителен процес.

# 565
Здравейте,
освен че сме с  азооспермия/липса на канали/ съпругът ми има и носителство на ген муковизцидоза.
Днес бях на преглед при лекаря след втори неуспешен трансфер и тъй като при мен всичко е наред вече не знам защо не се получава.
Има имплантация, но не се развива.
Има ли някои от Вас, които могат да ни посъвестват, дали има някое генетично изследване, което е добре да направи съпруга ми, за разберем най-сетне от къде идва проблема.

# 566
Здравейте момичета,
Благодаря!
Как така първа среща?
Не си ли ходила при д-ра който си избрала преди това?
Аз ходих при него още преди да се разбере окончателно че сме за инвитро, разговор преглед на изследвания до момента, той направи преглед, искаше още една СГ, на мен ми откри полип, направихме хистероскопия, ЦС, подадохме документи за фонда.
Разбрахме се, в нашия случай сме за инвитро, директно.
Получих заповедта, обадих се на рецепция, казаха ми на първи ден от МЦ да се обадя, на втори ден ме искаха от 8:00 за изследвания, в 13:00 ми беше прегледа при д-ра и въз основа на хормоните назначи стимулация. Извика ме за контрола след 4 дни, и след това на всеки два дни пак същата процедура докато не са достатъчно големи фуликулите за пункцията.

Да в моя случай не бях избрала клиника. След което намерих клиниката в, която ще правим процедурата на случаен принцип, запазих час имаше безплатна консултаця, само поговорихме  с доктора и ни остави да обмислим дали ще искаме при него да направим процедурата. После отидохме оново след около месец пуснахме СГ , съответно и всички документи които трабва за фонда. И все още не съм правила преглед при него, аз не виждам кое е странното. Прегледа може да се извърши сега, както и всички остнли изледвания. Аз съм се преглеждала много пъти, ако това е странното ✌😁🙋‍♀️. Може би не съм задала въпроса както трябва. Просто ме интересуваше, след като съм одобрена и т.н., много е трудно да се напише ,особено за тези които вече сте минали по този път. Извинете!

# 567
Beny177  не се извинявай, няма за какво, на мен ми странен начина на работа на клиниката която си избрала, това е. Аз сама си проучих клиниката и лекарите в нея и си избрах лекар още преди да сме разбрали, че сме за инвитро и съм при него от 2018 та затова ми беше непривично, първа среща след одобрение. Ти си знаеш как се чувстваш при този човек, лекар се избира на усещане и късмет.
Иначе съм ти писала какво да очакваш и дано ти е на късмет.

# 568
Днес мъжът ми беше при Кацаров. И аз де. Общо взето изглеждаше изненадан, че досега не е посещавал подобен лекар и каза, че по рождение обемът на тестисите му е по-малък и това води до високите ДНК фрагментации. Цитира ни някакви милилитри, но и двамата не ги запомнихме. Разказах му накратко през какво сме минали, разгледа изследванията и каза, че за него е трябвало още след втората инсеминация да ги изследваме, защото вижда индикации и сме с мъжки фактор. Като казах, че всъщност се водим неизяснен стерилитет направо подксочи. Разказах му и колко чета и се бутам напоследък. Изписа полукс форте, един бъркоч с мед, пчелен прашец и т.н. и отвара от бабини зъби и мурсалски чай. Изрично ми забрани да чета  и да самоназначавам допълнително каквото и е да е на мъжа ми. Чакаме три месеца и пускаме нови изследвания, до тогава забравяме за опити, защото нямаме шанс за успех. Ако настъпи бременност, ще продължи до третия месец най-много. Не е невъзможно да оправим показателите според него. Аз лично се бях настроила за доста по-сериозни дози от изписаните неща, но мъжът ми поиска да дадем шанс на лекаря и да се кротна. Той сподели, че напоследък все по-често жени с много четене самоназначават точно ДНК фрагментациите, а лекарите ги пропускат. Предложи да изследваме и хормони при мъжа ми и тук аз го заблудих, като казах, че навремето сме пускали заради първичния преглед в Надежда, но като проверих вкъщи се оказа, че са били СПИН и подобни. Някой може ли да ме насочи какво да пуснем, или да се свържа с него?
След прегледа оставих съобщение и проф. Тимева ми се обади.  За първи път виждала 68%, обикновено били около 17. Каза, че не е имало нищо, което да ни насочва натам и не може да назначава такива скъпи изследвания без основание. Бяхме единодушни, че няма да правим нищо, докато не се подобрят нещата. Предложи ми, ако искам да се успокоим да пуснем още някъде, като се спази въздържанието (защото сега беше само един ден), но аз вече бях говорила по въпроса с Кацаров и той беше категоричен, че това не може да повлияе така на резултата. Та професорката ми каза, че човек трябва да мине през някакви неща, за да стигне до тук - както аз съм видяла пункцията и трансферът са сериозни процедури. Само дето аз съм човек на превенцията и презастраховането и тая философия не ми допада.  Върти ми се идея докато тече това лечение да опитам да запазя час в Надежда при Цветков, ей така, да видя как ще подходи и какво ще препоръча. И да знам, ако реша да се местя, дали там ми допада. Чудя се също, предвид опита ни до момента, макар че ми направи добро впечатление д-р Кацаров, дали да търсим второ мнение за мъжа ми и ако да- къде. Толкова от мен за сега, ако нещо съм пропуснала и се сетя, ще допълня.

# 569
Здравей, Томми. Радвам се, че се е разбрало от къде идва проблемът. Ние също сме с мъжки фактор, но такова изследване никой не ни е казвал да пускаме. Самата спермограма е зле...там не ми се мисли, нищо че не знам дали са свързани.
Мъжа ми започна да ходи на иглотерапия, но не знам дали помага. Полукс форте има в аптеката на Токуда - купуваш една опаковка, пазиш бележката и при покупка на втора, дават трета безплатна. Дано са ти казали.
Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт