Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 892
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Някъде искат под 2 другаде под 2.5.
Това дълбоко ме учудва, да не кажа възмущава:
гинеколожката, при която ходих да види дали всичко се е изчистило от самосебе си ми каза, че причината за "аборта" била TSH 1,08.

Правилно ли разбрах за 2-2,5? Аз четох, че трябва да е около 1.Не само за инвитро. Аз с пиене на селен през август го докарах до 1,15. Сега не знам колко е. Ще си проличи при направата на ново изследване. Смятам, че 2 и нагоре е високо.

На мен ми казаха около 2 или 2.05 нещо такова, дотолко трябва да го сваля моя. 😑😑😑

# 646
Под 2,50 е ок тсх за стартиране на процедура. В Турция го искат под 3. Друг е въпросът, че оптималната стойност е около 1

# 647
Под 2,50 е ок тсх за стартиране на процедура. В Турция го искат под 3. Друг е въпросът, че оптималната стойност е около 1

Момичета дайде ми кураж,за колко време може да се свали горе -долу?Направо се отчаях,че ще стартирам най-вероятно другия месец ,така се надявах сега да е.

# 648
За 2-3 седмици без проблем може да се свали. От стимулацията се вдига.

# 649
За 2-3 седмици без проблем може да се свали. От стимулацията се вдига.

Ужас, както си и знаех, че ще отнеме 2-3 седмици.

# 650
  • София
Почнеш ли Л-тироксина, не е добре да го спираш.

# 651
Даа и аз това зная, че не е хубаво да се спира... Още повече, че ще бъдеш в стимулация и пожелавам ти бременна... Моето ТСХ беше около 3-3.5 преди 2 год. и от тогава приемам Л-тироксин 0.25,като го поддържам сега 2-2.4... Точно за това си мислех тези дни, дали преди стимулацията сама да увелича леко дозата, като зпочна през ден по 0.5 или да запазя час при ендокринолога... Ако запазвам час обаче трябва да отложа стимулацията за март, а не ми се иска...

# 652
  • София
ЗАщо ти е да записваш час за ендокринолог, просто преди стимулацията пусни едно ТСХ и виж колко е. На база на резултата си увеличи дозата с половин таблетка по време на стимулацията ако след това имаш пресен трансфер продължаваш на високата доза и при пускането на ЧХГ пускаш отново контрола на ТСХ, защото при бременност силно може да се покачи тогава чак ще ти трябва ендокринолог.
Желая ти успех и дано всичко бъде на ред Flowers Four Leaf Clover

# 653
Да ,но хем като бях при ендокриноложката и казах, как стоят нещата с процедурата и тя ми каза да го пия само 6 седмици и да отида на контролен. Но аз реших ,контролен да направя в клиниката,която посещавам. И сега като ми го назначиха го изследвах,но в моя град и се нервирах,че не го изследвах когато го спях реално ,средата на януари. Не съм знаела,че не трябва да се спира.

# 654
Да ,но хем като бях при ендокриноложката и казах, как стоят нещата с процедурата и тя ми каза да го пия само 6 седмици и да отида на контролен. Но аз реших ,контролен да направя в клиниката,която посещавам. И сега като ми го назначиха го изследвах,но в моя град и се нервирах,че не го изследвах когато го спях реално ,средата на януари. Не съм знаела,че не трябва да се спира.
Да не би да е имала предвид да направиш контрола за да знае дали дозата ти е добре или има нужда от корекция?
Кога правят тестовете за Ковид? На 2ри ден с другите хормони или предварително?

# 655
В клиниката , в която съм сега пуснаха на мен на 2-ри ден заедно с хормоните, защото не съм от града, а на другите момичета пускали на 3-ти ден. А на ММ му пуснаха на 7-ми ден заедно с микробиологията. Като за 1-ви път не ни пускаха ПСР , а бърз кръвен и видяха , че и двамата сме го карали, ама ние си казахме и предварително.
За ТСХ и аз го поддържам като теб с по 0,25 ,ама си самоувеличих дозата - в два дни от седмицата пия по 0,5, а в останалите по 0,25. Другата седмица след трансфера ще направя контрола, за да видя какво е положението, че и естрофемът го увеличава допълнително.
Редактирам се - късно разбрах , че и Ковид вдига тсх и реално може и от там да ми е над 2, защото преди си ми беше около 1,5.

# 656
Попринцип и ние с ММ изкарахме ковид, аз по-леко , той по- тежко. Може и от там да идва проблема със завишаването,а аз на майтап пуснах ТСХ още преди да знам,че ще започнем процедура ,както и подготвянето на документи. Всъщност имах доста често сърцебиене в покой, беше ми съмнително и така се реших да го пусна. Ендокриноложката наистина имаше предвид да го пия 6 седмици и да го пусна отново, но аз реших,че контрола ще направя в София ,моя е грешката, че не го пуснах януари, адски ме е яд. Но и да се нервирам свърши тая. В понеделник веднага отивам на лекар, въпроса е дали да пия сега по 1 на ден на гладно Л-тироксин или да изчакам до понеделник?

# 657
Здравейте, момичета, реших и аз да се включа в темата за хормона. При мен юни месец беше 2.82. След прием на л-тирокс 25мг след 3 месеца беше стонол 1.65. Ендокринолога ми каза да продължа да го приемам в същата доза.Преди няколко дни си пуснах контролни изследвания и тсх беше 0.01, а  ТАТ и МАТ   много завишени( Тат-1667, Мат-153), ФТ4 - 40.Възможно ли е тези стойности да се дължат на приема на л-тирокс и как мога да ги вкарам в норма.

# 658
Beny177, за да имаш реален поглед над нещата е хубаво да са правени в една и съща лаборатория. Така или иначе ще го пуснеш в понеделник, ще прецениш тогава. Ковид наистина влияе много и на ТСХ.
Slunceto89, до колкото зная ТСХ не влияе до толкова на ТАТ и МАТ. Високите антитела показват Хашимото или някакъв проблем - чревен или уши, нос, гърло... Регулирането става, чрез откриване на проблема. И моите са още по-високи, имах подобрения след спиране на глутен, млечни и захар. Виж в темата за Хашимото и хипертиреоидизъм...

# 659
Beny177, за да имаш реален поглед над нещата е хубаво да са правени в една и съща лаборатория. Така или иначе ще го пуснеш в понеделник, ще прецениш тогава. Ковид наистина влияе много и на ТСХ.
Slunceto89, до колкото зная ТСХ не влияе до толкова на ТАТ и МАТ. Високите антитела показват Хашимото или някакъв проблем - чревен или уши, нос, гърло... Регулирането става, чрез откриване на проблема. И моите са още по-високи, имах подобрения след спиране на глутен, млечни и захар. Виж в темата за Хашимото и хипертиреоидизъм...

Да, в една и съща лаборатория съм ги пускала ,знам, че е хубаво да се пускат на едно и също място. Вече го пуснах хормона и имам резултат, в понеделник отивам да се консултирам и да започвам прием. Не ми се губи време ,а и аз обичам всичко да върви, не да отлагам.

Общи условия

Активация на акаунт