Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 50/

• 30 013
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Кърджали
nrgmama -, прочетох мнението ти за Серкан.Знсеш ли, докато четях, се сетих за нещо, което ми каза един познат психолог наскоро "Често тези хора, които се стремят да контролират всичко около себе си и да изглеждат силни, крият най-много страхове в себе си. Често най-големият им страх е страх от самота".... Аз откак се "запознах" със Серкан Болат, често се сещам зад тези думи.. Защото точно зад уверена та фасада на успешният бизнесмен Серкан Болат прозира точно един изпълнен със страхове, не уверен в личния си живот Серкан Болат. И да, права си, че на него му трябва точно нещо позитивно като Еда Йълдъз в живота му, за да почне да вярва в себе си и в това, че заслужава да бъде обичан. Много интересен образ е, и разбирам защо Керем е бил привлечен от него.
А тази сцена в 12ти епизод има такъв заряд, че 12 сцени с целувки или нещо повече не биха го предали по този начин...
.
Добро утро от мен. Петък е,. Наближава събота.....

# 496
  • Пришълец
За позитивно начало на деня Sweat Smile
Скрит текст:

# 497
Хайде добро утро и от нас
https://www.instagram.com/p/CID7KvaoVrQ/?igshid=lhglyuw90rty
Почти е събота🎉🎉Дано пуснат озета днес, въпреки че то вече няма смисъл, ама все пак, ей така да ни подгреят за утре...
Бърборанка и Nalbantova са във вихъра, днес чакаме още тайни от центъра на събитията🤭

# 498
Ето го Озета Simple Smile

и новите снимки

# 499
  • Кърджали
ПРЕВОД

Серкан разказва на Еда, че зад инцидента със смъртта на родителите ѝ стоят грешки на Алптекин. И че заради това е приключил връзката им... Еда отива да се срещне с Алптекин, да потърси от него отговори и равносметка. Собственика на фирмата изпълнител си е понесъл наказанието. А виновния за всичко това?
Еда, не знаейки какво да прави със всичко новонаучено, заминава с момичетата надалеч. . Серкан  се затваря вкъщи, не иска да се среща с никого, не се вълнува от работата. Двамата влюбени се затварят и мислят как да постъпят.
Еда се връща в града, и Серкан събира цялата си сила за да говори с нея. Еда разбира, че Серкан не може да носи отговорност за грешките на баща си, но не може да приеме че той е предпочел да се разделят, вместо да ѝ разкаже всичко. Смята, че Серкан не знае какво еда си във връзка с някой и че няма да се научи никога.
Подготвя договор за това как ще протичат отсега нататък отношенията им в работата, Серкан го подписва без дори да погледне какво пише вътре.
Айдан решава да вземе нещата в свои ръце. Включва и двамата  в ръководения от фондацията проект за подпомогане на образованието на момичета. Иска да направи нещо, за да можете двамата влюбени да са един до друг и да не приключи връзката им.

Еда е разочарована от постъпката му, нормално, очаквано, ама пак ме заболя. Да видим Алптекин ще каже ли нещо или пак ли нещо, или пак ще е мекотело.
И двамата ли ще страдат. Щом за първи път Серкан няма да го интересува дори работата му значи положението е жестоко...
Значи договора ще се води за договор как ще работят заедно. Но явно въте ще има и по-лични клаузи. Серкан не го вълнува какво пише вътре, ако това ще я задържи наблизо. Подписва без да чете.
Айдан ще се опита да ги събере. Някой има ли съмнения с кого ще вечеря Серкан?

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 09:45 от Aлекcандрa

# 500
Алекс, благодаря за бързия превод! Мъка ни чака, знаем си, но и надежда има, защото двамата се обичат, Еда не може просто така да си тръгне, а двамата не могат да стоят далеч един от друг!

# 501
Алекс, страхотна си както винаги💐
Нямам търпение за утре, да видим Серкан затворен вътре, да не мисли за работата си, това ще ни скъса сърцата... Разбира се , че ще подпише договора без да го чете.. Той е готов в Ада да влезе за Еда😍😍Милият ни Екс РоБо ще направи всичко възможно Еда да е победителката в конкурса... Горката Еда..сега знае, че Серкан я обича безумно, че не се е разделил с нея заради работата си или семейството си... Но в същото време му е ядосана и има право де, уффф.. Да ги събират вече двете гълъбчета, че не искам повече да страдат един без друг.. Пък после ако искат сценаристите да ги подлагат на изпитания, но те да са си двамата заедно... и заедно да се борят с всичко😍
Алекс, почти съм сигурна, че Алптекин няма да поеме никаква отговорност... че ще се скрие зад подизпълнителя и ще покаже наистина какво мекотело е... А за вечерята съмнения нямаме хич🤭

# 502
  • Кърджали
Сега на второ четене на озета пак ми се набива тази разлика
Еда си има приятелките, заминава с тях... Серкан пак е сам... Пак сам ще трябва да преживява всичко.
Уф бе... Как да се научи момчето как да живее с някой като всеки път е сам... Явно ще се изолира и от Енгин този път...
Спешно има нужда от Фея...

# 503
Браво на Айдан. Обаче, това че Серкан подписва договор без да чете ме изненадва Hushed
Миналият договор го обсъдиха точка по точка, а после дори имаше време за поправки и допълнения...
Договор за бизнес отношенията им - това обяснява защо може би едно от условията е да свалят пръстените.

Очаквам и Алптекин, и Айфер, и Айдан и приятелките - да кажат, че Серкан не е отговорен и няма вина за инцидента.

Ама очаквано Еда е по-ядосана за това, че не е споделил, че не е се е доверил за пореден път и че не е повярвал в любовта им. Ще го квалифицира като "обречен случай" Grinning неспособен да обича, робот Expressionless

Между другото откривам, че страхът явно е друга обща черта между Алптекин и Серкан освен любовта към работа, книги, музика... Освен, това страхът явно и двамата ги кара да предприемат неадекватни и глупави действия, които водят до последствия.

Серкан сега ще разбере откъде изгрява слънцето, нямам търпение да разберем какви са клаузите в договора и на какво ще го научи Еда и как ще го вкара в правия път.

# 504
Аз обаче мисля, че епизодът няма да завърши с припадъка на Еда сякаш. Според мен няма как да завърши, когато я слагат в колата. Тоест сцената не е завършена, няма как да приключи в движение. Ох, не мога да го обясня Joy . Например в последната серия, когато Селин връхлетя, във фрагмана се гледаха един друг и така и завърши епизода. Имаше някаква завършеност, действието беше спряло да се развива, имаше само погледи. За финала на серията трябва да дадат някой определен момент. Някак си не може това да е слагането в колата. Например ако бяха дали как лежи, Серкан я гледа и може би се опитва да я съвземе-да. Май не можах да обясня много добре, ама се надявам да сте разбрали какво имам предвид Joy Може и да бъркам, може и този път да са решили да ни изненадат, както направиха в 15ти епизод. Той завърши с Еда в пропастта, а това го нямаше във фраговете. А може и просто да не ми се иска да приключи така, защото ще трябва да изчакам още една седмица, за да видим какво се случва с Еда Cry

# 505
Здравейте, момичета Simple Smile
Хайде и аз за Серкан по повод това изречение:
„Защото знам, че ако не си тръгна, ти ще го направиш! Бях уплашен от това, което щеше да се случи, ако не си бях тръгнал!“ в края на еп. 19 в ето този ключов момент

Скрит текст:
Дисоциативните разстройства са различни, но разбирам, че става дума за "множествена личност". Те са си вид неврози и заедно с психозите са обект на психотерапевтите (различно от консултативен психолог, който се занимава и помага при неизбежните житейски проблеми и емоционални кризи).
Ето тук накратко за критериите, по които се прави диагнозата.
Цитат
Сред диагностичните критерий за дисоциативното разстройство са:
– неспособност да се припомни информация за живота на един човек, която не може да се обясни с нормална забрава, мозъчна травма или друго стресово разстройство или соматично заболяване;
– неспособността да се припомни миналото. След като се настани в нова област, страдащият или става с объркана идентичност на личността или създава нова;
– разбиване на самия себе си в две или повече отделни самоличности, които поемат контрол върху страдащия, всяка със свой относително постоянен модел на възприемане за себе си и света;
– усещане, че страдащият е отделена от самия себе си или тялото си личност.
Това първо. Второ, страхът е различен от тревожност. Разликата най-общо е в това, че има реален източник и той се осъзнава от страхуващия се. Елиминирането на източника на страх успокоява душата. Тревожността е натраплив, латентен страх. Той няма конкретен източник. Тревожният човек се страхува от всичко, вкл. от озоновата дупка и ако няма източник, той си създава въображаем такъв. Тревожността води до неврози, самозатваряне, самоизмъчване и бездействие.
Какво все пак различава психично здравия от човека с психични разстройва?
 Най-важният критерий е осъзнаването на проблемите си. "Бях уплашен..." е точно такова изказване.
Други критерии са: не изпитва чувство за вина за минали събития. Серкан отказа да поеме вината на баща си. Беше склонен да поеме вината за инцидента с покрива, но когато се изясни причината, действа всеки да си получи заслуженото. Здравият човек е действен, не се самосъжалява, признава допуснатата грешка и знае, че животът трябва да се живее. Че Серкан е активна в работата си личност, това не подлежи на съмнение, мисля. Той е активен обаче и в създаване на отношения, вкл. в любовта, въпреки че е имал проблеми в детството си с нея. И накрая - психично здравият човек не манипулира другите и не позволява да бъдат манипулирани. Той няма да каже на никой, че е лош, няма и да ви се ядоса, просто ще ви отмине, ще си отиде. Общо взето, е доволен от живота си човек.
Сега дали има абсолютно здрави и доволни хора? Ами няма. Хората имаме най-различни психични проблеми, но те не винаги водят до цялостно разстройство на личността, каквото е неврозата и психозата. Затова аз мисля, че Серкан си е здрав човек, който има проблеми безусловно. Такива има и Еда (например - паническите атаки, изразяващи се в припадъците). Но те са преодолими, човек се и научава да управлява проблемите си.  Ако не бяха такива, щяхме да гледаме тежка психодрама.

# 506
  • Кърджали
Почти съм сигурна, че ще приключи с
"Ясно ли е вече коя ще вечеря с теб?"
"Да"
И много значителни погледи един към друг...
Мисля че това ревю ще е към края на серията ( в началото ще е драмата) затова точно по този начин може и да приключи.Серкан с поглед сякаш ще кажи, ти как ме виждаш с друга, докато Еда се чуди Селин ли ще е, някоя друга ли..

# 507
Снощи са снимали пак до късно

# 508
Тук просто чувам думите на Серкан:
"Толкова си красива"
И на вас ви пожелавам красив ден, момичета ❤️❤️❤️

# 509
Докато четох nrgmama и Алекс, се сетих нещо. След първото заминаване на Еда, Серкан получи паник атака. Не помня колко го коментирахме това тогава, но сега се сещам за друго. Това е една много популярна и нашумяла тема, която в днешно време засяга доста хора. В нашия сериал само я закачиха леко, но след тези хубави разсъждения на двете мадами си мисля следното - точно заради това поведение на Серкан, заради този страх, заради това, че е постоянно заключен в себе си, не говори с приятелите си и т.н. неговият проблем се отключи. В моето обкръжение имам хора, които по една или друга причина страдат от тази "болест". Само че при тях се отключи по две различни причини - едната беше от срам, а другата беше от това, че загуби свой родител. И сега се замислих - при Серкан се появи, защото реши, че Еда заминава, демек ще я загуби и Еда няма да е в живота му. Той обича всичко да е под контрол, да става по неговия начин, а тя е единственото нещо, което той не може да контролира. Хубавото нещо, което ни казва тази ситуация, според мен де, е че човек не бива да крие чувствата, мислите и емоциите си, както правеше Серкан. Човек трябва да е открит пред другите, защото заради това натрупване на емоции, което се получава, в даден момент този вулкан изригва и никой не знае по какъв начин ще "избие".
Много се омотах, докато го пиша, защото по тази тема мпже да се говори много и в моята глава има много нвща, които искам да кажа, но накратко мисълта ми беше следната, че човек трябва да бъде открит, трябва да не се срамува от това, което е и да е достатъчно смел да отстоява позициите си, защото задържа ли всичко в себе си, не се ли осмели да покаже себе си такъв, какъвто е, то рано или късно този нашумял проблвм се появява.
И аз мисля, че ще свърши както казва Алекс. Явно първата част на серията ще е със сломената Еда, която не знае какяонда прави със Серкан, след това ще е договорът, работата и накрая мама Айдан и нейното ревю. Сякаш ни редуват финалите - един забавен, един тъжен, един забавен...

Пфффф, страшна е тази Бсмби по тези стълби. Аз казвала ли съм ви, че я обожавам тази Ханде 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт