Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 50/

• 30 012
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Кърджали
Nalbantova, съвсем сериозно сега... Помня тази сцена за която спомена. Много ме беше впечатлила.Рядко я коментирам, но там остана част от сърцето ми.
За друго, аз съм малко тип "Серкан Болат", като стане дума за мен и моите емоции издига много дебели стени около себе си. С хора, които не са ми толкова близки понякога съм много по-открита весела, дори и остроумна, отколкото с хора, които са важни за мен. Не мога да го обясня, сякаш ако се разкрия напълно, ще дам някакво оръжие в човека отсреща за да има възможност да ме нарани ( с по-малко познати и непознати хора не ми пука толкова, не се впечатлявам дори и ако има опит да ме наранят, но с хората, дето са ми на сърце...) Затова и мъжа ми не може да разбере защо вкъщи съм една мълчлива, тиха, несподеляща, докато в  друга среда сред други хора понякога различна..И това ми носи много проблеми, защото той го приема като че съм срещу него, като че го отблъсквам.А аз просто не знам какво да правя със себе си...Та от тази гледна точка Серкан понякога ми е като отворена книга, мога да разгсдся кога с каква цел ги прави някои неща. И си му намирам оправдание. Затова и героят му ми е много по-близък, много си приличаме ( добре де, аз нямам толкова успешна кариера). Еда я харесвам но тя е по-различна от мен. Може би е такава каквато на мен ми се иска понякога да бъда.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:44 от Aлекcандрa

# 511
Браво на Айдан. Обаче, това че Серкан подписва договор без да чете ме изненадва Hushed
Миналият договор го обсъдиха точка по точка, а после дори имаше време за поправки и допълнения...
Договор за бизнес отношенията им - това обяснява защо може би едно от условията е да свалят пръстените.

Кукличке, според мен това ще покаже на Еда,  колко и вярва Серкан. Правя аналогия със сцената с чертежите, които му даде в един от предните епизоди и му каза, че ако и има доверие ще ги предостави без да ги гледа. Може би така той иска да и покаже колко много и се доверява. А от цялото обкръжение на Еда, включително и Айфер очаквам пълна подкрепа за любовта на нашите.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:53 от gabidim71

# 512
  • София
Здравейте, скъпи момичета! 🍀

Трябва да излизам по задачи, но не мога, преди да ви прочета и да нахвърлям няколко реда в отговор. Simple Smile

Първо, nrgmama, страхотен пост! Обстоятелствен, аналитичен, дълбок и много смислен. За някои от нещата не се бях замисляла или досетила, но ти си ги обяснила толкова добре, че ме хвърли в размисли. Подкрепям те напълно за всичко.

Алекс, благодаря ти за пореден път за превода. Озетът много ми харесва! Според мен ни чака силен епизод. Както очаквахме, в началото на серията ще има мъка и тежки моменти за нашите ГГ. Харесва ми това, че Еда ще говори с Алптекин. Надявам се този път Алптекин да прояви нужната сила и мъжество, да поеме отговорност и да се покаже достоен, защото, ако пак се държи като мекотело, няма как и за кога да избелват този образ. Дава му се последен шанс да поправи, доколкото може, грешката от миналото, която съсипва настоящето на сина му, за да не съсипе и бъдещето му. Знаех си, че Еда няма да обвини Серкан за грешката на баща му, а ще му е обидена, че скри истината от нея и предпочете да се разделят, наранявайки и обърквайки я. Браво на нашето момиче! Това с договора вече ми харесва. Очаквам изненади и комични ситуации да изскочат оттам. Simple Smile Свалянето на пръстените ще е тежка сцена, но ще го преживеем в името на истинското предложение и годеж, които следват. Много съм щастлива за трансформацията на Айдан! Не се и съмнявам, че мама Айдан ще е като Купидон за нашите робот и фея. Кой, ако не тя?? Доскоро си имахме Сейфи, приятелките, Енгин, но те всички бледнеят пред Айдан като идеи и методи. Доживяхме Айдан Болат да не иска Селин, а Еда за снаха. Амин! Нямам търпение за епизода. Wink

Оставям ви сега, до по-късно. 😘

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:57 от Бърборанка с розови очила

# 513
Алекс ти да не пишеш за това каква съм и аз 😂? И аз сериозно го казвам. Все едно съм неспособна да си изкажа емоциите, като дойде моментът и тази уста, която принципно дърдори много, се заключва и мозъка казва стоп. Другото го слагам в скрито, нали вече се научих, а и да не товаря хората с тези рабори още рано през деня 😂
Скрит текст:
Същата съм, само че при мен като по-малка проблем беше срамът, който изпитвах от най-малкото нещо, след това го преодолях към 22годишна, не знам как стана, но всичко, което си написала за себе си е все едно и за мен. А моята приятелка, която заради срамът и това, че не може да отстоява себе си, получи паник атаки и ходи на психолог. Там от дума на дума и тя обяснявала за мен, че съм била и аз като нея, но съм го преодоляла и ме пита как съм го направила, но нямам отговор. Може би в един момент ми е паднало пердето, но ситуацията си е още някак същата. Не мога да отказвам като ме помолят нещо, не мога да кажа не, дори това да е вредно по някакъв начин за мен. Още изпитвам срам и неудобство дори да ми кажат, че блузата ми е хубава, примерно. Пред непознати хора мога да съм голяма дърдорка, да говоря без да спирам, все едно тези хора живеят у нас и знаят всичко. Обаче не мога на най-близките си приятели да им кажа ей така от нищото, че ги обичам, примерно. Не че не ги обичам, просто тези думи и изразяването на всякакъв вид чувства ми е много далечно. Такава съм си от малка, такава съм и сега и се съмнявам, че нещо ще се промени вече. Дето викат "Акъла и... Не ти ли дойдат на време, не ги чакай" 😂.

gabidim абсолютно съм съгласна с мнението ти за доверието и доказването, че го има. Това щях да напиша и аз, но ти ме изпревари 😂😂😂

# 514
  • Кърджали
Серкан още след скандала с дизайна и когато Еда му каза че му носи доказателствата, че тя няма вина, захвърли папката настрана и и каза че е решил че няма нужда от доказателства, за да и вярва. Че е решил да и има доверие независимо от всичко. После това с проекта, вярно... Затова сега Серкан пак ще е на принципа" Щом идва от теб - окей, подписвам. Каквото си решила, това ще е, не ми трябва да го чета"
Знам че утре след серията ще има хора, дето ще мрънкат че пак не са ги сдобрили, че няам действие, че серията е била тъжна. Но аз очаквам една силна серия, наситена на емоции. Искам да видя и сцената със свалянето на пръстена от страна на Серкан , знам че ще ме натъжи, ще е силна емоция, че ще е отрично изиграно дори и без нито една дума... Нямам търпение...

Nalbantova, прочетох те, но няма да коментирам, защото много ще се отплеснем, ще досадим на другите... Иначе така добре разбирам какво искаш да кажеш, да опишеш... Ей на, пак коментирах...

# 515
# 516
Ново от Керем, но така ли не знае, че неговото Хепи плейс е в на Ханде обятията 😂😂

# 517
  • Пазарджик
Здравейте, момичета Simple Smile
Хайде и аз за Серкан по повод това изречение:
„Защото знам, че ако не си тръгна, ти ще го направиш! Бях уплашен от това, което щеше да се случи, ако не си бях тръгнал!“ в края на еп. 19 в ето този ключов момент

Скрит текст:
Дисоциативните разстройства са различни, но разбирам, че става дума за "множествена личност". Те са си вид неврози и заедно с психозите са обект на психотерапевтите (различно от консултативен психолог, който се занимава и помага при неизбежните житейски проблеми и емоционални кризи).
Ето тук накратко за критериите, по които се прави диагнозата.
Цитат
Сред диагностичните критерий за дисоциативното разстройство са:
– неспособност да се припомни информация за живота на един човек, която не може да се обясни с нормална забрава, мозъчна травма или друго стресово разстройство или соматично заболяване;
– неспособността да се припомни миналото. След като се настани в нова област, страдащият или става с объркана идентичност на личността или създава нова;
– разбиване на самия себе си в две или повече отделни самоличности, които поемат контрол върху страдащия, всяка със свой относително постоянен модел на възприемане за себе си и света;
– усещане, че страдащият е отделена от самия себе си или тялото си личност.
Това първо. Второ, страхът е различен от тревожност. Разликата най-общо е в това, че има реален източник и той се осъзнава от страхуващия се. Елиминирането на източника на страх успокоява душата. Тревожността е натраплив, латентен страх. Той няма конкретен източник. Тревожният човек се страхува от всичко, вкл. от озоновата дупка и ако няма източник, той си създава въображаем такъв. Тревожността води до неврози, самозатваряне, самоизмъчване и бездействие.
Какво все пак различава психично здравия от човека с психични разстройва?
 Най-важният критерий е осъзнаването на проблемите си. "Бях уплашен..." е точно такова изказване.
Други критерии са: не изпитва чувство за вина за минали събития. Серкан отказа да поеме вината на баща си. Беше склонен да поеме вината за инцидента с покрива, но когато се изясни причината, действа всеки да си получи заслуженото. Здравият човек е действен, не се самосъжалява, признава допуснатата грешка и знае, че животът трябва да се живее. Че Серкан е активна в работата си личност, това не подлежи на съмнение, мисля. Той е активен обаче и в създаване на отношения, вкл. в любовта, въпреки че е имал проблеми в детството си с нея. И накрая - психично здравият човек не манипулира другите и не позволява да бъдат манипулирани. Той няма да каже на никой, че е лош, няма и да ви се ядоса, просто ще ви отмине, ще си отиде. Общо взето, е доволен от живота си човек.
Сега дали има абсолютно здрави и доволни хора? Ами няма. Хората имаме най-различни психични проблеми, но те не винаги водят до цялостно разстройство на личността, каквото е неврозата и психозата. Затова аз мисля, че Серкан си е здрав човек, който има проблеми безусловно. Такива има и Еда (например - паническите атаки, изразяващи се в припадъците). Но те са преодолими, човек се и научава да управлява проблемите си.  Ако не бяха такива, щяхме да гледаме тежка психодрама.

Katya_I, благодаря ти за този пост Flowers Hibiscus. (Ти най вероятно си психолог или психиатър).За мен беше много интересен и полезен. Права си няма абсолютно здрави и доволни хора.
Скрит текст:
След множество житейски събития ( неприятни) аз не съм изключение от правилото, но "свързах" живота си с психолог, който всеки път успява да ми помогне да изляза от "черната дупка", била тя малка или по голяма. Благодарна съм на моя психолог. Съдбата има май пръст в това мое решение - Тя е с името на голямата ми дъщеря и са родени в един и същи ден и година.

# 518
nrgmama Това, което си написала е страхотно/винаги съм се чудила защо тази дума е синоним и на чудесно, но някак е по-силна/. Да, нашият Робот Серкан Болат не е съвършен, значи не е скучен, значи е противоречив, значи не на всеки "приляга". И той го знае. Затова се страхува, че единственият човек, на който иска да харесва "оттук до края на света",  Еда може да го отхвърли. О, Боже, че то всички сме преминавали през този ад. Важното е, че сме прЕминали, разбира се, по различини начини, с различни драми. Серкан.Той по някакъв начин трябва да е благодарен на Селин - тя просто разряза възела. Сега се освободи душата му и той е готов да премине през всичко. Заради Еда. Та какво тук значи някакъв си договор. Животът се връща при него...

# 519
# 520
  • Пришълец
Просто прекрасна Heart

Леле, нагазили сте в дълбокото... Серкан Болат е много сложен, на моменти противоречив характер. Без да го оправдавам за всичко, го разбирам. Зад всяко негово действие се крие логично обяснение и причина довела до него. На пръв поглед самонадеян и успешен, но вътрешно е неуверен в себе си, несигурен и в другите.

Налбантова, припознах се във всяка втора дума от скрития текст. Не е истина просто Crazy
Скрит текст:
огромният ми проблем в детството беше срамът. Не бях особено комуникативна от една страна, от друга бях обект на подигравки заради нещата независещи от мен... в тийнейджърска възраст бях вече най-високото момиче в клас, а по-малка с около година от останалите понеже тръгнах по желание рано на училище. Дали от това, дали заради друго, никога не се вписах в тяхната среда... Имах една-единствена приятелка, но и на нея не можех да се доверя изцяло.
Сега, десетина години по-късно може би когато настъпиха промени като университет, работа, гадже, проблеми, но и радости като това да се радваш на появата на нов член на семейството /леля съм, това е едно от най-хубавите неща, които ми са се случвали/, промених се и аз. Неусетно. Станах по-общителна, лъчезарна, но по свой начин затворена към най-близките си... Не мога да се отпусна просто така, начесто да казвам ”обичам те”, чувствам го, показвам го, но с думи не го изразявам. И въпреки това са ме приели каквато съм, никой не прави опити да ме променя, щото знае и че ще удари на камък...

От комплименти и аз изпитвам неудобство, тези които ме познават най-отблизо забелязват дори и, че се изчервявам Joy Но пък с непознати във виртуална/реална обстановка, дрънкам та се не спирам. Намирам обща приказка с всеки.

# 521
Явно всички, които пишат в Интернет са сравежливи Joy аз мога да кажа , че това виртуално общуване помага много,  но не изцяло . Трябва си и реално общуване.  Мен от дупката ме извади гаджето, понастоящем съпруг . Той е Еда Joy дойде при мен с шумна , голяма компания приятели, в която някак успях да се впиша и да заобичам себе си . Мога да обичам много другите, но ми е трудно да обичам себе си , а това трябва да е на първо място според мен.

Много хубав озет , няма да свърши серията с подписването  на договора това ми харесва Hug

# 522
Привет, явно всички като млади сме били срамежливи и по затворени. Аз от 28 си година се обърнах на 180 градуса. Бях много притеснителна, свита. Сега съм такава фурия, обичам хората, обичам себе си. Зареждам атмосферата с положителна енергия. (не съм нарцис, но май така излезе)  Flowers Hibiscus

Искам да каже нещо свързано с пръстените, те всъщност не се от истински годеж и за това мисля, че най-правилно е да ги свалят. Да пречистят отношенията си и да стигнат до момента на истинско предложение, истински пръстени и истински годеж, без проблеми и задръжки. Мисля, че това заслужават едно истинско щастие, защото истинската любов вече я откриха.

# 523
  • Кърджали
teseto, аз бях писала, че очаквам да свалят пръстените, за да може накрая да имаме едно истинско, красиво, обичащо предложение за брак. Но виждайки колко много Серкан държи на този пръстен, сърцето ме заболява само при мисълта, че може да се случи. А като се случи - не знам... Важното е, че накрая след всичко, цветето пак ще е на нейната ръка ( не мисля че ще купува нов пръстен за новото предложение), а неговият - на неговата.

Явно сме се събрали един дол дренки... 😜🙃😜 При мен това затваряне в себе си си имаше определена причина (не е само срамежливост), но не е мястото да говоря за това, а и не обичам...
..
Интересно ми е с кое условие от новия договор Серкан ще се окаже на масата. Нали не е искал да участва в тази дандания, нали не е искал.

# 524
И аз съм много неуверена, подценявам се, срамежлива... и все си приписвам качества като "те не ме харесват, скучна съм им, досадна съм.." и все съм била обградена от самота и се чудех и страдах, защо нямам приятели, защо хората просто странят от мен и не им се получава приказката с мен, а с другите е без проблем. Ами защото аз имам страшно ниско самочувствие и съм си превърлана представите в реалност! И сега съм решила, че на всяка цена трябва да си променя вътрешната нагласа и вярвам, че нещата ще се наредят.
Има и друго. Помогна ми това да не бъда срамежлива, като започнах да казвам директно истината на всички хора. Т.е. нищо не спестявам и си казвам мнението директно, без заобикалки.
Сега например Селин да вземем от сериала. Аз ако имам такъв човек до обкръжението си, отивам, но не да я нападна, а да й кажа директно с 2 думи, че това поведение е непристойно , и че се излага. И ще й посоча всичките действия, причини и дори защо мисля така.
За съжаление не знам как и не съм се научила да бъда тактична , а истината и директността са голям проблем за хората и това явно ги отблъсква още повече, не ги знам. Grinning Аз нямам проблем някой да ми каже истината в лицето. Напротив, ще го оценя и ще се замисля върху това и ако съм съгласна , то ще работя върху съответното нещо, за да надградя над себе си. ..
Ама иначе винаги е на прозореца се крие зад пердето да види аз какво правя и къде отивам.
като чуе , че излизам се затваря , за да не се засечем случайно и да не се видим и изчаква търпеливо да се прибера или да изляза, че тогава тя да излезе. Абе смешна и жалка картинка, честно! Това не са постъпки на един 29 годишен зрял човек!!!!
 Има един лаф и той май е много верен... "всички искаме да знаем истината, ако може обаче тя да не засяга нас" .

Редактирам се, за да добавя лична история.
Скрит текст:
Нали съм на семейни начала с приятеля ми. Та съответно под нас живеят чинка му и чичо му с децата си.
Както се разбирахме, кво стана не разбрах и тя спря да търси всякакви контакти с мен. Обаче аз гледах нейните деца от Март до Юни включително. Беше ми приятно, възпитани са децата и слушат.
Бяхме се разбрали, е ще сеем нещата в градинката.  Аз купих нещата, но ми се наложи да замина с приятеля ми за 2-3 дена до нашите и я помолих ако е възможно да ги посее, ако не аз ще ги посея , няма проблем. Тя не ги посяла , обаче сложила в буркана вода и семена и те мухлясали. Очевидно се подразних разбира се, но й казах, че ако е нямала време поне да ми ги беше дала да ги посея.
Тъй мина замина... засях си после тиквички , а тя патладжани и чушки. Тя мога да кажа, че нито веднъж не излезе да си посее нещата!!!!!! Но аз нямах против да поливам нейните неща /не ме е молила/ , тъй като бяха до моите тиквички и поливах всичко.  Обаче ми се обажат да ходя до СТЗ за 2 месеца на стаж в банка /той ми е задължителен от университета, а във Варна ме орязаха от интервютата / , та отидох при нея и като човек й казах : заминавам за 2 месеца, разчитам на теб да поливаш нещата, вкл и тиквичките. / И тя каза , че мога да разчитам на нея и да съм спокойна.
Връщам се аз 1 месец по - късно /5,6,7 септември/ , за да се видя с момчето ми преди да приключа стажа официално и познайте какво заварвам! Всичките ми тиквички оскубани с корените, няма ги и са в казана. От доматите разбрахот приятеля ми, че най - нагло и безпардонно без да е питала може ли, влизала и взимала постоянно за тях и той се ядосал и отишъл да набере целия парник, който лично аз съм сяла и гледала и е направил буркани за нас, че иначе и без домати щяхме да останем заради нея. Бясна бях. Нищо не й казах.Приключих стажа и се върнах окончателно, наложи се да чистим мазето, тъй като от тази година сме с радиатори и трябваше да освободим място, където да държим пелетите. Аз изметох , всичко и тя минава и ще ме подмине /ще мине отгоре ми/ , обаче се прави все едно не съществувам, не ме поздрави дори. Говори с приятеля ми, поздравява го, отговаря му на съобщенията, търси го, а мене пълен игнор, се едон не съществувам хора!
Ама иначе винаги е на нейни прозорец като чуе , че аз или приятеля ми излизаме, да не изтърве нещо кака Сийка, криеща се зад пердетата си.
А като иска да излезе и чуе или види през стъклената си входна врата, че минавам изчаква търпеливо да се прибера или да изляза, камо ли да не се засечем. Онзи ден отивам аз за дърва и тя тъкмо отключваше да излезе и като ме видя по стълбите и веднага се скри и се заключи, все едно аз не съм я видяла. Стана ми смешно, разбирате ли до къде сме стигнали... крие се от мен?! Grinning

Бясна съм и ей сега преди няколко дена избухнах и казах на моя категорично следното:
Колко удобно! Гледах й децата, с добро се държах с нея, харесвах я , исках да станем приятелки, тя ми се изплю в лицето с това държание, забрави , колко й помагах и добрините.. Тъй ли.. от тук нататък тя не съществува. Само да има смелостта да ме попита или да поиска нещо, хубаво ще я наредя и ще й кажа истината в очите й.
Тя не харесва хора, които са директни и казват всичко, но на мен не ми пука. След като ще се държи така, ще бъде ДЛЪЖНА да чуе моето мнение . Wink Аз не съм за подигравка, сори!

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 13:14 от Butterfly:3

Общи условия

Активация на акаунт