Любов от различни култури

• 20 922
  • 456
  •   1
Отговори
# 90
Не е невъзможност, а възпитание. Има разрешение и му е дадено право от възпитанието му и културата да не си сдържа импулсите.
Яйцето или кокошката? Yum За мен възпитанието е следствие,а не причина. Така го усещам.

# 91
  • София
Ами, не, възпитанието е първото. Всички живи хора имат импулси и сексуалният импулс е много силен (както и агресията, впрочем). Но тъй като все пак има значение от кого раждат жените, а никой не иска да гледа чуждо поколение, повечето култури налагат ограничения на сексуалното поведение най вече на жените, отчасти и на мъжете. Всеки индивид си сдържа или отпуска импулсите толкова, колкото му разрешават или санкционират правилата във възпитанието, което пък е част от културата. Хората имат импулс и да са агресивни, но не оставяме децата си да се избият помежду си, нали? Нито възрастните са оставени да се пребиват един-друг, защото трябва да останат и живи хора да правят някакви смислени неща, на никой вид и култура не му трябват осакатели или умрели при сбивания.

# 92
Един арабин имаше, който беше обяснявал много логично как точно тяхната култура възпитава в уважение към жените, защото те, като са тотално забулени, не са възприемани като сексуален обект, а като личност. За разлика от европейските жени, които сами се поставят в тази роля на сексуален обект.
Много логично, да. И беше адски невъздържан за всякакви дразнители, даже и ако не са незабулени жени, ами примерно някой вдига шум, понеже се прибира по малките часове.

# 93
  • София
Той може да си обяснява логично колкото си иска, но на практика жената винаги е била сексуален обект, най-природно. Останалото е обличане в красиви думи.

# 94
Ама там е работата,че нормалните хора задоволяват по един естествен начин страстите и нагоните си. Арабите се опитват да ги изкоренят! Което е лудост. Ако арабските жени ходеха по мини-жуп-ове,това щеше да "напълни очите" на мъжете и да ги задоволи,но точно забулването (бурките) ги довежда до сексуална фрустрация и патология.

# 95
Ама като я забулват, я уважават, нали. Ходи насреща му някакъв омотан пакет, и е личност отвсякъде.

# 96
  • София
Омотан пакет ама без права само със задължение... Домакиня от всякъде без право да работи.

# 97
точно забулването (бурките) ги довежда до сексуална фрустрация и патология.

Това е. Плюс забранената интимност преди брак. Предишният ти пост малко като художествена литература - какъв пустинен климат, каква изсушена душа 😃

# 98
Всеки психиатър ще потвърди,че невъзможността на арабският мъж да сдържа сексуалният си нагон при вида на разголена жена,без това сдържане да го изнервя болезнено и стресира,е признак на голям сексуален проблем. Не ме питай защо е така при арабите. Не знам. Може би се дължи на климата в каменистият и пустинен Близкият изток,който едновременно изсушава човешката душа,но и я прави патологично раздразнителна.
Мъжът все пак трябва да може да контролира в определени граници "мерака" си. Иначе не е мъж,а пихтия.
Точно тази сексуална невъздържаност плаши... С основание. И точно тя трови характера на арабският мъж. Той е като звероукротител затворил и заключил в клетка сексуалните си щения дълбоко в подземията на подсъзнанието си,(вместо да ги задоволява по естествен начин,както са правили древните гърци и римляни),но които въпреки железните решетки,се освобождават от време на време и разкъсват всяка попаднала им плът.
Всеки психиатър ще потвърди това за всеки мъж😄

# 99
Омотан пакет ама без права само със задължение... Домакиня от всякъде без право да работи.
Това категорично не е вярно,не знам от къде ги измисляте тези неща и не вярвайте на всичко ,което се пише .
Брака в арабските страни е договор ,дори и да е по любов,преди сватбата сядат и уточняват ,кой какво ще даде,абе сделка си е от всякъде,тези ,които се женят за чужденки повечето не могат да си позволят булка в страната си ,има и изключения и не са малко ,но повечето е така.

# 100
  • София
Ами не са глупости, техните жени не работят. Те седят и гледат децата. Дали така са си подписали договорите незнам, но със сигурност не правят жените им успешни бизнеси.

# 101
  • някъде в орбита...
Брака в арабските страни е договор ,дори и да е по любов,преди сватбата сядат и уточняват ,кой какво ще даде,абе сделка си е от всякъде,тези ,които се женят за чужденки повечето не могат да си позволят булка в страната си ,има и изключения и не са малко ,но повечето е така.
Браковете навсякъде преди години са били сделки. Винаги е имало изключения, но да, свободата да си избираш партньор сам, на база любов или каквото там, не е чак толкова стара.

# 102
И аз знам, че щом е стигнал до чужденка, обикновено нещо не му е наред. Нещо, разбирай финансите не стигат за местна😀 Това за богатите арабски, разбира се.
Отделно, в някои държави има доп условия, напр. нямат право на чужденка за първи брак, както и преди да навършат 40 години.
Пазят си мъжете. 😀
Успешните кариери... зависи и от двете страни. Много от тях не желаят. Не само в арабските, и мюсюлмани в др.държави. Да се омъжи добре и да висне на врата на мъжа си - това е лайфстайл. Той друго не очаква, а тя друго и не иска. Дали гледа децата - ако няма детегледачка. Ако има, и това не прави. Дома? Евтина прислужница има за целта.
Медиите са пълни с примери на еманципирани...единични случаи, които се чувствали безправни.
И да цитирам един пресен случай, дето бащата натрупал дългове и влязъл в затвора. Има 3 дъщери за женене и няма синове. Публично събраха пари от дарения, за да му платят дълговете. Жената и трите дъщери да се хванат на работа не беше вариант. Чакат го и страдат. Когато се осмелих да попитам даряващите, не е ли по-логично четирите здрави и прави пълнолетни жени да заработят, вместо да се събират дарения, мъжете ме нападнаха все едно съм някаква вещица богохулка, която не им разбира културата.
Та в такъв момент не знам от кого ме е срам повече - от поведението на мъжете или от пасивността, безполезността и липсата на амбиция у жените.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 13:21 от Doro

# 103
Доста примитивни разсъждения в последните постове. Много жени на араби работят и правят кариера. И имат големи права, много от тях си командват мъжете.

# 104
  • София
Аз не разсъждавам, защото лично не познавам такива. Кръстницата ми живее в Дубай и ми е разказвала как е.

Общи условия

Активация на акаунт