Любов от различни култури

• 20 926
  • 456
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
А защо бог е създал Ева точно от реброто на Адам - защото е единствената кост без мозък.
😂😂😂
Такааааа, стигаме до Лилит. В юдейската демонология (т.е. еврейската) бог създава Лилит от същата глина и едновременно с Адам. Обаче Лилит напуска райската градина и Адам, защото Адам се опитва да я подчини, а тя е искала да бъде равноправна с него. Последващите автори почват да замазват присътвието на Лилит в Библията и тя е почти заличена. Но все пак следи остават, например Битие 1.27  - https://www.biblegateway.com/passage/?search=%D0%91%D0%B8%D1%82% … 7&version=BPB

# 286
  • София
Не че нещо, направено от кал може да има мозък, ама карай! Wink

# 287
  • Пловдив
Не че нещо, направено от кал може да има мозък, ама карай! Wink
Значи и мъжете толкова имат - Адам.

# 288
Отказвам да защитавам кауза срещу виц. 😂

# 289
  • София
Именно, Адам направен от кал, а Ева от реброто му. Тъкмо и двамата са един за друг - мозък нула. Поне се обичат.

# 290
Ама първо се прави чернова, а после оригиналното творение.

# 291
  • Пловдив
Ама първо се прави чернова, а после оригиналното творение.
Няма чернова, богът създава две равнопоставени личности, мъж и жена. Мъжът губи, защото има желание да властва. И после Ева се явява като заместител. По-слаба личност.

# 292
Ама то от арабин до арабин има разлика. Както от българин до българин и всяка друга националност. Моят мъж е арабин. Висок ,едър и зеленоок в никакъв случай мургав или черен. Не е от Йордания, от Хатай (Турция, границата със Сирия).Живеем в Англия от около 15 години. Аз работя защото така искам. Не е християнин. Нито ходи да се моли в джамия, нито ходи на църква. Религията си му е в сърцето. Вярващ е. В добродетели и ценности. Нито един европеец не е поемал отговорност да задоволява нуждите ми както мм. Може а да не съм попадала на читави де, не знам. Семейството винаги е на първо място. Всичко се споделя и говори открито.
Ами аз си отдъхнах с този мъж, починах си и се отпуснах назад, защото ми даде сигурност и вяра, че няма да ме пусне да падна. Ако някой ден имам дъщеря ще се моля да избере за мъж някой като баща си. За втори , трети жени не съм чувала никой от родата да се е женил.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 12:49 от Marleena

# 293
  • Пловдив
Изчакай да видим. То в началото много бракове почват добре.

# 294
А и да не забравяме, че Турция е сравнително модерна държава, не е като Иран, Ирак и прочие. Но аз с мюсюлманин не бих се обвързала никак, имам органическа непоносимост към тази вяра. Освен това манталитетът им е друг. Мен лично непознатото ме плаши, никога не знаеш какво неприятно нещо ще изскочи и то ще е напълно приемливо в тяхната култура.

# 295
Зависи много от семейство, образование , местоживеене. Не бих слагала всички хора под общ знаменател.
Турчин, от Инстанбул със сигурност е по-различен къо манталитет от турчин, роден и израснал в малък град.
Писах по темата, че моя приятелка има връзка с мъж, който е арабин , но е живял цял живот в Европа , ами страхотно момче е .

# 296
Наскоро имах едни клиенти, млада двойка, може би на по около 23-25 години. Момичето българка - бяла, руса, синеока. Той - черен като нощ, направо чак лъщеше. Някакъв африканец. И се замислих нещо. Може да е много хубав човек, ама за да стигнеш до това какъв е, нали трябва първо да го харесаш чисто физически? А той изглеждаше направо страшен. Майката на момичето беше с тях и да ви кажа на жената ѝ беше видимо неудобно от зетя.

# 297
Покрай тази тема чух коментар от позната "Ама арабин няма да те остави (да се разведе), за разлика от наште". Та жени и идеали всякакви на този свят.

# 298
Ама вие живеете в Англия. Идете в Турция и пак ще си говорим.
Тоя идеалния няма никакъв шанс в Англия да те смени или ти или самота.
Мъжете може всичко да са, но не са прости.

# 299
Много расистки коментари, много чудо. Мисля, че човек може да си го мисли, но не е редно да се пише във форум. Много античовешко, антидемократично, антиевропейско.

Общи условия

Активация на акаунт