Любов от различни култури

• 20 916
  • 456
  •   1
Отговори
# 300
Ама вие живеете в Англия. Идете в Турция и пак ще си говорим.
Тоя идеалния няма никакъв шанс в Англия да те смени или ти или самота.
Мъжете може всичко да са, но не са прости.

В Турция с неговата рода прекарваме 3 месеца годишно. Никакъв проблем съм нямала. Спокойно те можеха да се отнесат преднамерено към мен. Моят ММ беше с английско гражданство и устроен бизнес  преди да ме срещне и избор е имал винаги.

# 301
  • София
Навсякъде всичко е добре, докато поне единият не реши, че вече не е добре. Тогава много бързо под "семейство" започва да разбира родното си семейство и се слага разделителна линия моите-чуждите. Тогава изведнъж всичко положително в отношението изчезва и излизат на преден план интересите и всичко в традициите, което може да послужи като инструмент, включително религията и семейните традиции кой командва и на кого какво му се полага. Ние под европейско разбираме някаква идея за равноправие и че щом семейството е проевропейски настроено, значи е припознало ценностите относно равноправието. Да, ама не! Въпрос на интереси.

# 302
Покрай тази тема чух коментар от позната "Ама арабин няма да те остави (да се разведе), за разлика от наште". Та жени и идеали всякакви на този свят.
И те се развеждат, нищо че не трябва, ама... 😀 За жената най-големият страх трябва да бъде "Да не остане без мъж" Все едно инвалид остава. И докато има такива жени, не виждам кое ще промени тяхните мъже.

# 303
Развеждат се ама мноооого по-рядко по мои наблюдения.

# 304
  • София
И коя жена, омъжена по източните традиции ще посмее да се разведе като й стане ясно, че ако се разведе децата остават при родата на бащата? Затова не се развежда, а седи и търпи, къде ще иде!

# 305
Не е хубаво да обобщаваме. Араби и различни култури има по целия свят. Не всички следват еднакъв модел на поведение и ислямизъм.

# 306
  • София
Аз те разбирам, че си пристрастна в момента, но една жена е най-лесно да бъде изнудвана чрез децата, защото за една съвсем нормална майка, именно те са болезнената точка.   И в съвсем западняшките правни системи и общества се случва това изнудване и жените търпят пред заплахата да останат без децата си. Обаче поне по западняшките закони бащата и майката имат равни права, докато в други общества децата автоматично остават при бащата, при това може да бъде къде официално, къде мълчаливо скрепено и правно. Затова жената няма да рискува да се разведе, защото утре дори и да живее в Англия, в Германия или В друга държава, много бързо може да се окаже, че бащата е завел децата "на гости при роднини" в кратък разговор. Тя какво ще обясни на полицията, че бащата й се е обадил, че е завел децата на гости някъде или че ги е завел на почивка? На практика това не е отвличане. А ако живее в държавата на бащата, съвсем няма как да мръдне, защото няма да може да изведе децата. Това са азбучни примери, направо класика.

# 307
Момичето българка - бяла, руса, синеока. Той - черен като нощ, направо чак лъщеше. Някакъв африканец. И се замислих нещо. Може да е много хубав човек, ама за да стигнеш до това какъв е, нали трябва първо да го харесаш чисто физически? А той изглеждаше направо страшен.
Хаха знаеш ли какво казват американците? “ Once you go black you never go back” Wink Може би и този случай е такъв и младежът има други заложби.

И аз съм доста неприятно изненадана от някои коментари, които са най- малкото хомофобски. И то от млади и интелигентни хора. Просто е недопустимо. Живеем в 21-ви век. Цветът на кожата е последното нещо, което виждам в Човека.

# 308
Аз имах колежка от Палестина, мъжът и също оттам, от много години живееха в Германия. Много сме си говорили с нея. Разбира се, че имат разводи, но по- рядко. Децата остават при мъжа, но това за тях е нормално, няма драми и трагедии. Ако си намери друг мъж след развода няма никакъв проблем.

# 309
И коя жена, омъжена по източните традиции ще посмее да се разведе като й стане ясно, че ако се разведе децата остават при родата на бащата? Затова не се развежда, а седи и търпи, къде ще иде!
Това не е вярно,попечителството се дава на майката до навършване на 14 год на децата,така е по закон,бащата е длъжен на издръжка в размер според доходите му,семейното жилище остава на съпругата ,до пълнолетие на децата ,ако остават при майката

# 310
  • София
Аха, и майката в чуждата държава, тя самата не е местна, и познай как ще се пребори за децата да са при нея, ако той не желае да й ги даде!
Не знам дали е нормално и няма драми. По-скоро не се чува за тези драми.

# 311
Аха, и майката в чуждата държава, тя самата не е местна, и познай как ще се пребори за децата да са при нея, ако той не желае да й ги даде!
Не знам дали е нормално и няма драми. По-скоро не се чува за тези драми.
Там е по сложно и е по смотрение на съдията,при всеки развод има драми,всякакви случай съм срещала и на нашенки съм помагала,но всичко си зависи от семейството и възпитанието на човек и в каква среда е израстнал

# 312
Момичето българка - бяла, руса, синеока. Той - черен като нощ, направо чак лъщеше. Някакъв африканец. И се замислих нещо. Може да е много хубав човек, ама за да стигнеш до това какъв е, нали трябва първо да го харесаш чисто физически? А той изглеждаше направо страшен.
Хаха знаеш ли какво казват американците? “ Once you go black you never go back” Wink Може би и този случай е такъв и младежът има други заложби.

И аз съм доста неприятно изненадана от някои коментари, които са най- малкото хомофобски. И то от млади и интелигентни хора. Просто е недопустимо. Живеем в 21-ви век. Цветът на кожата е последното нещо, което виждам в Човека.
Хомофобски ли? Аз хомофобия в тази тема не виждам. Да не би да имаш предвид ксенофобия?

# 313
  • София
нали за това говорим - комбинацията от закони и традиции. Ако в една култура се смята за напълно нормално децата да остават с бащата, той изобщо няма да се замисли дали постъпва правилно или грешно, защото за него е нормално, няма драми, както каза една потребителка назад. Юридически често в тези държави се подкрепя и традицията, а ако и религиозно това се подкрепя - няма измъкване. Жената какво да направи? Тя няма полезен ход, защото тогава и съдът ще се намеси с "да не се откъсват децата от средата, те са свикнали вече, да не ги травмираме повторно", а делата се влачат и след няколко месеца с бащата вече децата имат ново местоживеене и това ще има значение.  А при малки деца има и тази особеност, че те много бързо забравят, за да се приспособят и са готови да са с всеки, който им осигурява покрив, храна и някакъв сносен живот, защото за тях неизвестността е по-лоша. И какво си имаме - родителско отчуждаване - "аз й го давам детето, ама то не иска да я вижда". Чиста работа.

# 314
  • Най-красивата страна
И мен са ме наричали Снежанка,защото имам много бяла кожа,но не се обиждам.Бяла съм.Кое му е обидното...

За родителските права-и в Европа няма никаква гаранция,особено като си на чуждо място.
Пример-Цветелина Уланд .

Общи условия

Активация на акаунт