Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 868
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Аз се успокоих малко Simple Smile преди малко ми звънна докторката, за да ми каже, че генетичните изследвания отрицателни, всичко е наред🙂🙂🙂 преди това бях на преглед при моята АГ и тя каза, че по ехогравски данни съм 14г.с и 2дена, а по последна менструация 13та, та вървели сме по едри Simple Smile) камък ми падна от сърцето:joy:
Аа и ще е мома със сигурност Simple Smile

# 196
Аз с моята драма.... рискът ми за Даун е 1:1800, на 35г съм и сега се чудя да правя ли неинвазивен тест. Трима лекари казват, че не виждат нужда. Вие бихте ли направили на мое място?

# 197
Ralexa не са малко трима лекари да са на едно и също мнение.И все пак моят съвет е да направиш това,което ще те накара да се чувстваш по спокойна през бременноста.

# 198
Ралекса, ако това би те успокои ло направи тест, но първо това е само статистика. Второ 3ма лекари явно виждат, че бебето е добре.
Аз също още се чудя дали да не повторя БХС, но въпреки кръвните, док каза че за нея бебето е добре. Така, че май ще се въздържа.

# 199
Аз с моята драма.... рискът ми за Даун е 1:1800, на 35г съм и сега се чудя да правя ли неинвазивен тест. Трима лекари казват, че не виждат нужда. Вие бихте ли направили на мое място?

Ако се притесняваш и ще го мислиш до края и това ще ти създава дискомфорт, направи тест. Реално в момента виждаш една вероятност, нищо повече.
Все пак другия тип тестове дават реален резултат за наличие или не на хромозомна аномалия, а не просто каква е вероятността да я има.

# 200
Относно усещането на бебето, за мен 12 г.с. е твърде рано, аз лично не вярвам, че е това. Важното в случая е, не коя бременност ви е, а къде е разположена плацентата.
Аз усетих дъщеря ми в 15та седмица и се водеше рано. Малко ме гледаха странно акушерките като им казвах.

Относно вашите изследвания - лично мнение - изобщо не харесвам това, че в България ти дават листа с резултатите в суров вид и се започва едно тълкуване и гугълване. Едно притеснение и както в случая на Ралекса, съмнение дали пък не е по-добре да направим и това, и това.
Случвало ми се е,  все пак съм живяла и там, пусках на дъщеря ми изследвания на 6м възраст и бях по същия начин. Веднага, второ мнение, веднага БГ мама, натоварващо ми е и излишно.
Тука цяла ин витро процедура минах с "All seems good", "That's fine", "Nothing to worry about" и други подобни референтни стойности. И вярвайте ми, бях супер спокойна и вярвах на лекарите.

Иначе моята дъщеря май се събуди с отит, сега чакам лекар да се свърже с мен да видим дали ще ни извикат в болницата.
Сега това ми е притеснено, утре съм на ФМ и БХС и вече нямам търпение.

# 201
  • варна
Момичета , съжалявам за лошите новини.............
Аз съм в 10 г.с на 11 декември имам час за прена теста , въпросът ми е кога трябва са си направя БХС и да си запиша час за ФМ
Да попитам момичетата от Варна къде ще ме насочите да си направя ФМ?

# 202
  • Германия
Напълно подкрепям казаното горе! Абсолютно си права, Пумпалче. При мен(в Германия) докторът ми обясни какво ще гледа, какво е важно на този етап и ако еветуално има проблем, ще ми помагне да взема решение. По време на прегледа ми обясняваше с толкова термини, от които половината не разбрах или не чух, но в крайна сметка важното беше-всичко изглежда наред и до там. Разгледах после документите, ами има риск, има разни вероятности, но щом не ми препоръчаха друго изследване или пренатест, макар да е без пари при проблем, аз излязох спокойна. Даже не знаеп какви трябва да са стойностите на НТ. От тук разбрах. И така до следващата ФМ.
И аз съм живяла и раждала в БГ, не искам.да коментирам. Но наистина го има този стрес, не знам дали за пари го правят или просто няма доверие в лекуващия...по-добре и това и това... Аз колкота по-малко се ровя и знам,толкова ми е по-спокойно и се оставям в ръцете на лекарите.
Relexa, моите резултати са по-зле. Но казаха, че всичко е наред. И съм на 35 години също.
Пумпалче, бързо оздравяване.

# 203
Аз съм в 10 г.с на 11 декември имам час за прена теста , въпросът ми е кога трябва са си направя БХС и да си запиша час за ФМ
На мен ми казаха в 12 г.с ФМ на 09.12 да я направя било най добре по средата между 11 -13 г.с който те следи би трябвяло да ти обясни или ти си питай направо не се притеснявай на мен като изпуснат нещо да ми кажат си нахалстват и не ме интересува важното е всичко което ме тревожи да го знам.
Ох аз да се оплача снощи получих някакво бяло зацапвани сутринта беше станало като извара и веднага на док да видим дали всичко е наред и се оказа гъбична инфекция малко ме успокой че доста често се случвало при бременни и даже си го носели до края даде ми свещички Gyno-Pevaril 3 Бр са всяка вечер по 1 да слагам но в повечето случай изчезват за малко и после отново се получават някой имал ли е проблем с тези гадинки доста е неприятно съжалявам запзългия пост.

# 204
  и мен ме интересува за Варна

# 205
Не съм съвсем съгласна, че е по-добре нищо да не виждаме от резултатите и да разчитаме на докторите да ни кажат, ако забележат нещо. Те имат стотици пациенти, случва се и да изпуснат нещо, да забравят или неглижират. Не само в Бг, и аз съм живяла в чужбина и там докторите и изследванията са още по-недостъпни. Всяка жена, която е препатила, защото се е предоверила на доктор, ще ме разбере. Няма нужда от параноя и истерия, но аз се радвам, че мога да достъпвам резултатите си, да задавам въпроси, да съм информирана и ако преценя, да се допитам до второ мнение.

# 206
Моята АГ по касата даже нямаше да ми каже за БХС, аз я попитах и тя Ами ако искаш ,то се заплаща и т.н.Така,че е хубаво да се интересуваме сами за много неща!

# 207
Пумпалче, до някъде съм съгласна с теб, че малко в повече се планираме и се правим на лекари понякога, точно защото имаме достъп до всичко. От друга страна аз доста съм патила от "компетентни" лекари и това, че мога да си взема изследванията и да ида на 2ро,3то,19то мнение ми дава голямо спокойствие.
Вярва единствено на следящата ме АГ, защото доста пъти ми е доказала, че знае какво прави отлично, не ми спестява нишо, но и знае как да ми го поднесе (което за мен е важно).
За усещането на бебето, аз го усетих преди 10тина дни (10-11г.с.). Вчера правих един крем любим на сина ми и си по хапнах, явно захарта раздвижи бебето, защото доста ясно го усетих на няколко пъти (13г.с.). Миналия път мисля, че 14 усетих сина ми, маа докато разбера какво е...
Никк@, моя приятелка така и не направи БХС, защото доктора не ѝ казал.

# 208
  • Варна
Здравейте, аз доколкото разбрах понеже пуснах неинвазивен тест, няма да имам БХС, така ли е?

# 209
Аз също го усещам, особено тази нощ, чак не повярвах! 12г.с. При всеки си е различно, някои са по-чувствителни, други, не.
Аз също имам доверие на моя док, нооо винаги си правя проверки и си чета някакви неща. А преди да почна да се следя при него, тромбофилията си я открих от четене в бг мама 😉
Стоя и си чакам пегледа на 7ми и ми е много притеснено... дано са ок нещата.

Общи условия

Активация на акаунт