Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 41 102
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
Gratsi, изследванията са ти по-добре от страхотни! Моят БХС е с абсолютно същата забележка, предполагам си го правила в Oscar? Пишат коментара при всички жени и е по default.
Всички показатели са ти в норма Simple Smile Ако имаше някакъв проблем, щеше да получиш обратно обаждане от клиниката.

# 181
Благодаря Ви момичета!
В последствие се обадих в клиниката и от там ми обясниха същото - коментарите са по default.
Да, в Oscar са правени изследванията.
Надявам се при всички да има само положителни резултати! Hug

# 182
Gratsi, рискът за прееклампсия и ретардация е над 90ти %. Обсъдете това с АГ задължително. За прееклампсия се пие АП, за другото има друга терапия.
Синдромите иначе са ти добре.

# 183
Здравейте, момичета. Предстои ми ранна фетална морфология и БХС на 11-ти декември, а в петък записа час за неинвазивен пренатален тест, тъй като съм на 38 г. и след инвитро. Досега все се притеснявах развива ли се бебчето нормално, бие ли му сърцето, кръвотока и т.н. и сега ме обзе паника за НПТ- моля се всички резултати да са нормални, но докато не излязат, ще съм под напрежение... Успех на всяка от вас!

# 184
Здравейте, момичета. Майка съм на мартенско бебе 2020. Влизам в темата ви т.к. получих код за 10% отстъпка за Пренатест, а нямам близка, на която да послужи. Ако някой се интересува, да ми пише лично съобщение. Бъдете здрави и лека бременност на всички!

# 185
Здравейте момичета утре съм на скрининг. Казаха ми като си запазвах час, че моят лекър работи с 2 лаборатории едната е в София държавната, а другата в Пловидв някаква частна. Тази в София изследва само генетични малформации, а тази в Пловидв има още 2 неща които проследява риск от спонтанен аборт и високо кръвно налягане. Разликата в двете лаборатории е 100 лева. Въпроса ми е какво ще ме посъветвате. Заслужава ли си защото ми е първо дете и нямам никакъв опит.

# 186
Стиснати палци Шели! Дано всичко е наред! Flowers Four Leaf Clover
Арт Работилничка 682167, ако вземеш варианта с двете допълнителни неща ще получиш лист с резултати като на Граци няколко коментара нагоре. Рискът от прееклампсия и този за ретардация не са за подценяване и както съм написала си имат терапии с които се контрират.
Вариантът в София предполагам е лабораторията на Майчин дом. Там изследват само за синдромите.
Аз направих изследването в МЦ където работят лекари от Майчин Дом на частно. Там получих резултати само за синдромите, но лекарката ми изчисли рискът от прееклампсия на място след прегледа и ми го каза. Използва някакъв медицински портал където ми вкара данните. Може да питаш АГ дали може и на теб да го изчисли по този начин.  За рискът от ретардация съм на терапия така или иначе и няма какво друго да направим и го нямам изследван.

# 187
Jessito, при мен резултатите са близки до тези на Gratsi, но докторката не видя нищо притеснително.

Може ли да споделиш каква терапия ти е назначена за риска от ретардация (чисто информативно)?

Ето това са моите резултати:

# 188
Благодаря, много щом може да се предприеме нещо адекватно, може би ще предпочета тези в Пловдив.

# 189
  • Германия
Аз минах прегледа, за щастие всичко е наред. Успокоих се много. Не се вглеждам много да чета стойности, имам им доверие. Терминът ми остава 8.06. Началото на февруари късната ФМ. Пол не се видя, надявам се на следващият преглед в края на месеца да се покаже.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 17:13 от foley

# 190
Marie.ta, забележете че и в двете изследвания точно този риск е болднат защото е по-висок.
Ретардация означава забавяне в растежа на бебето, тоест при 1 на 128 бременности със същите резултати като вашите има такова забавяне преди 37гс. Никой не може да каже точно кога би се проявил този проблем, но по принцип означава че може да се наложи по-ранно раждане на бебчето, защото не получава достатъчно от майчиният организъм и затова не расте с темповете които се очаква статистически.
Най-често заради влошен кръвоток в артериите, най-често предизвикан от тромбофилия. За целта се изписва терапия с кръворазреждащи и се следят тези кръвотоци често, както и се пускат кръвни изследвания.

Аз съм на клексан всеки ден заради този риск.

Не е въобще задължително да сте на терапия или да има забавяне или каквото и да е лошо, но е важно това да се обсъди с АГ за да сте информирани и вие и да знаете кое е най-добре за вашият случай.

Супер новини foley! Дано скоро се види и пола.

# 191
Jessito,
Благодаря за изчерпателната информация.
АГ кза, че рискът е притеснителен при 1:50 и да не обръщам внимание на стойността при моите резултати. Надявам се да е права, но ще потърся и второ мнение.

# 192
Момичета, възможно ли е в 12 г.с. (първа бременност) да усещам бебето? Сякаш на 2-3 пъти от вчера усещам някакви странни неща от едната страна на корема, все едно се пука едно балонче... Въобще не знам какво трябва да е чувството, ама четох, че чак към 18-20 седмица се усеща при първа бременност, та и аз реших, че най-вероятно си въобразявам...

# 193
Здравейте момичета, съжалявам да прочета тъжни новини Sad Кураж и сила, загубата е тежка, но пожелавам искрено следващия път всичко да е различно, никога не се предавайте!
Аз днес давах кръв и записах час за първа ФМ, реално в деня, в който влизам в 11 г. с.
Доколкото разбрах от следящата ме по ЗК лекарка, на 15.12 ще ме праща на скрининг, което е може би това БХС. С предната бременност не съм го правила, отделно мои близки имат не добър опит от това изследване. Та съм доста скептична към него. Възлагам вяра на ФМ и обмислям пренатест, но ще го мисля пак след като мине морфологията. Около мен има много хора, болни от корона, не съм била в контакт, но ми е някак доста притеснено, надявам се всичко да е наред. Пазете се!

# 194
И ние утре сме на преглед, дай, Боже, всичко да е наред, ще дам кръв за пренатест. От няколко дни само за това мисля, голяма съм паника. Тати е толкова спокоен и само ми се кара. Слава Богу ще
дойде с мен утре, но ще чака в колата, че не пускат придружители!
Само да са ни здрави бебчетата!
Стискам палци за всички предстоящи ФМ и тестове, всички резултати да са прекрасни ❤🙏❤

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 20:10 от Y@n4eto

Общи условия

Активация на акаунт