Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 888
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Много ви благодаря, момичета! Heart

Jessito*, mrs.RN, Лиси, обсъдихме варианта за тест. Както tido е казала, той се препоръчва стандартно при завишен риск (над 1000) обикновено преди инвазивен.

Мнението на доктора е, че дори да е отрицателен ДНК тестът той пак би ми препоръчал амниоцентеза в случая заради необичайно високия риск. Все пак спомена аз да си избера и да си преценим с мъжа ми. Не че не са проблем парите, майната им, ама не знам дали ще успокои и мен, и него. Четох статистики, уж между 0.6% и 0.8% риск дават... не е нищо, но все се надявам, че в ръцете на добър специалистът рискът дори пада.

Ще помисля още малко дали да ида на второ мнение, поне ще го преспя със сигурност.

Jessito*, имам обърната вълна на дуктус венозус (надявам се, че пиша правилните термини), а доплерът на маточните артерии е с резултат 0.5 MoM. Окончателният риск от прееклампсия е 1:276.

EDIT: Всъщност сега прочетох в документа от прегледа, че този риск от прееклампсия не се води завишен. Толкова не мога да си събера главата, че ми се привижда вече.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 20:30 от ZiggyStardust

# 166
Здравейте, аз съм минавала и през амниоцинтеза и през хорионбиопсия. И двете минават по касата, така че откъм пари ще трябва само да си заплатите изследването вероятно.
Не са приятни изследвания, но ще ви дадат 100% отговор за бебето, докато всички неинвазивни тестове са с по-малък процент вероятност или дори само смятат риск, но не и реален резултат. Успех
Много ви благодаря, момичета! Heart

Jessito*, mrs.RN, Лиси, обсъдихме варианта за тест. Както tido е казала, той се препоръчва стандартно при завишен риск (над 1000) обикновено преди инвазивен.

Мнението на доктора е, че дори да е отрицателен ДНК тестът той пак би ми препоръчал амниоцентеза в случая заради необичайно високия риск. Все пак спомена аз да си избера и да си преценим с мъжа ми. Не че не са проблем парите, майната им, ама не знам дали ще успокои и мен, и него. Четох статистики, уж между 0.6% и 0.8% риск дават... не е нищо, но все се надявам, че в ръцете на добър специалистът рискът дори пада.

Ще помисля още малко дали да ида на второ мнение, поне ще го преспя със сигурност.

Jessito*, имам обърната вълна на дуктус венозус (надявам се, че пиша правилните термини), а доплерът на маточните артерии е с резултат 0.5 MoM. Окончателният риск от прееклампсия е 1:276.

EDIT: Всъщност сега прочетох в документа от прегледа, че този риск от прееклампсия не се води завишен. Толкова не мога да си събера главата, че ми се привижда вече.

# 167
  • София
Sad Много тъжни новини, съжалявам искрено ,felisha06 и Mateya Zoe! Пожелавам ви много сили и подкрепящи половинки, дано намерите причината и следващия път имате най-прекрасната и лека бременност!

Stardust направете това, което ще ви даде най-реална представа има или не проблем и ще ви успокои максимално. Стискам палци всичко да е наред за вас к бебето!

# 168
Съжалявам за загубите и за неприятните новини... Няма какво да се каже, освен, че наистина съчувствам и се моля за по-добри дни от тук нататък!

# 169
ZiggyStardust, разбирам. Ще стискам силно палци всичко да мине наред и все пак да излязат добри резултати.
За доплеровите резултати...има ли изследвана тромбофилия? С правилната терапия може да се избегнат проблемите там.  Рискът от прееклампсия не е висок. Може превантивно да се пие АП, но ако се следи кръвното и е наред, може да не е нужно.
Дано всичко е наред накрая! Кураж!

# 170
Здравейте момичета, пропуснала съм суууууупер много 🤪🤪🤪 но просто работя, и покрай малката съвсем нямам никакво време за форуми.
Бихте ли ме добавили в фейсбук групата? Там ще ми е по- лесно да се включвам 😘 това е линк към профила ми във фейсбук ако може някоя да ми изпрати покана? Благодаря 🥰❤

Иначе се чувствам добре, радвам се че и тази бременност за сега върви без оплаквания като първата. Още не съм била на преглед, чакам първия на 15 декември с нетърпение и много се надявам всичко с бебче да е добре

https://www.facebook.com/hristina.georgieva.165

# 171
felisha06, Mateya Zoe, много съжалявам момичета! Прегръщам ви силно и ви пожелавам скоро да сбъднете мечтата си и да гушкате поне по едно малко съкровище!
Ziggy Stardust, не се отчайвай, мила! Нищо не е окончателно! Носна костица има ли?
Иначе наистина малко е безмислено да давате пари да неинвазивен тест в тази ситуация. Единствено Амниоцентезата ще ви успокои 100% , което ви пожелавам. Стискам силно палци!!!

# 172
И аз бях писала за групата във фейсбук, но никой нищо не каза. Ако ви добавят, моля добавете и мен.

Здравейте момичета, пропуснала съм суууууупер много 🤪🤪🤪 но просто работя, и покрай малката съвсем нямам никакво време за форуми.
Бихте ли ме добавили в фейсбук групата? Там ще ми е по- лесно да се включвам 😘 това е линк към профила ми във фейсбук ако може някоя да ми изпрати покана? Благодаря 🥰❤

Иначе се чувствам добре, радвам се че и тази бременност за сега върви без оплаквания като първата. Още не съм била на преглед, чакам първия на 15 декември с нетърпение и много се надявам всичко с бебче да е добре

https://www.facebook.com/hristina.georgieva.165

# 173
За фб групата пишете на Лиси.

# 174
Маринела, прати ми профила си на лично и ще те поканя. Уж чета всички съобщения, но явно съм изпуснала.
Реално всеки, който вече участва в групата може да добавя хора. 😉

# 175
  • Германия
То пък там голяма активност 😅 Аз предпочитам тук да пиша.
Ох, днес ми е БХС/ФМ, стискайте палци, много ми е напрегнато, уж гледам да съм положително настроена, но след последните новини ми се стяга душата.

# 176
  • София
Jessito*, след предишната загуба изследвахме какво ли не, но май тромбофилия не съм... ще разровя из всички резултати и ще си потвърдя. Ако нямам такова изследване, ще се ориентирам да направя.

За доплеровите резултати...има ли изследвана тромбофилия? С правилната терапия може да се избегнат проблемите там. 

Ralexa, има носна костица, да.

Ziggy Stardust, не се отчайвай, мила! Нищо не е окончателно! Носна костица има ли?
Иначе наистина малко е безмислено да давате пари да неинвазивен тест в тази ситуация. Единствено Амниоцентезата ще ви успокои 100% , което ви пожелавам. Стискам силно палци!!!

Благодаря ви от сърце за подкрепата! Heart

# 177
Еее много неприятности в тези 48 нови отговора, които бях пропуснала.😢😲 Кураж, момичета, надявам се това да са последните лоши новини, които чувате.

Понеже СтарДъст си е започнала поста с " Да ви кажа, е ранната не е за пренебрегване", аз да ви кажа, че и втората не е за пренебрегване. Имам приятели, които я пропуснаха и късмет... Много неприятности имаха след това.
В 12та и в 20та са най-есенциалните прегледи. Щом дори в Англия ги правят, където всичко е на принципа на джунглата и на оцеляване...

# 178
Здравейте, дами!
Излезнаха резултатите ми от БХС, но изглежда има лоши показатели.
По това, което виждам в забележката, се налага амниоцентеза.
Някой може ли да изкаже мнение?

# 179
Привет, риска ти <20000, което е супер. Не виждам нищо притеснително, не се виждат кръвните показатели и размерите на НТ и потвърждението за налична костица, сиг са на друга страница, но реално в забележка пише, риска е намалял спрямо възрастовия риск. Останалия текст според мен е такъв, който го има по default. Естествено можеш да се свържиш с твоята лекарка, но всичко изглежда супер Simple Smile
Здравейте, дами!
Излезнаха резултатите ми от БХС, но изглежда има лоши показатели.
По това, което виждам в забележката, се налага амниоцентеза.
Някой може ли да изкаже мнение?

Общи условия

Активация на акаунт